Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

«Θα επισκεφθώ τον ΠτΔ για κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας»

Με αναφορά στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς την ανεύθυνη και φυγόπονη, ενώ για τη δική του στάση τόνισε: «Μαζεύω επί 24 μήνες τα σπασμένα».Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε, επίσης, πως η νέα δανειακή σύμβαση που αποφασίστηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις 26 και 27 Οκτωβρίου «δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση μείωση μισθών και

Γιώργος: «Οχι εκλογές»- Διακομματική στήριξη της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου


  
Γιώργος: «Οχι εκλογές»- Διακομματική στήριξη της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου
Ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρεου.

Με επίθεση στην Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως φυγοπονεί. 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν διπλασίασε αυτός το χρέος αλλά η ΝΔ. «Αυτά που ζούν οι πολίτες θέλουν καποιοι να τα ξεχάσουν», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 6Η ΔΟΣΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΛΗΦΘΕΙ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι προφανώς και δεν περιλαμβάνεται στο προσεχές Eurogroup, αφού η εκταμίευση της 6ης δόσης έχει ήδη αποφασιστεί. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε στους Γιούνκερ, Ρεν

Οι υποψήφιοι συνδυασμοί για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Τρεις είναι τελικά οι υποψήφιοι συνδυασμοί που θα συμμετέχουν στις εκλογές του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Οι εκλογές, καλώς εχόντων των πραγμάτων και έτσι και δεν προκύψει κάποια άλλη εξέλιξη πολιτικού περιεχομένου (εκλογές), θα λάβουν χώρα στις 4-5 Δεκεμβρίου 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς. Οι επικεφαλής των υποψήφιων συνδυασμών είναι

Ρουμπινί: Διεφθαρμένα τα στελέχη της Ν.Δ.

Με απρόσμενη σφοδρότητα επέκρινε ο διαπρεπής οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, τις φιλοδοξίες της Νέας Δημοκρατίας να επιστρέψει άμεσα στην εξουσία.

«Οι διεφθαρμένοι (Νέα Δημοκρατία) που έφτασαν το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 15% του ΑΕΠ και ξεδιάντροπα είπαν ψέματα γι'αυτό τώρα θέλουν να ξανακυβερνήσουν την Ελλάδα», γράφει σε μήνυμα που ανάρτησε

2+1 σενάρια για την επόμενη μέρα

Τα κυρίαρχα σενάρια, λίγη ώρα πριν την ολοκλήρωση του πολιτικού δράματος που ζει η χώρα, είναι επί της ουσίας δύο. Τουλάχιστον σε αυτά έχουν καταλήξει οι κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες οι οποίοι αφενός δεν ανήκουν στο «κλίμα Παπανδρέου» και αφετέρου το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει σαφείς αποστάσεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να θεωρούνται πρόσωπα του δικού του

Η Εύα Καϊλή απαντάει για την καλτσοδέτα

  
Η Εύα Καϊλή απαντάει για την καλτσοδέτα
Την απάντησή της για την... «καλτσοδέτα» έδωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, μπαίνοντας στη Βουλή για την διαδικασία ψηφοφορίας εμπιστοσύνης. Η κυρία Καϊλή τοποθετηθήκε για τους χαρακτηρισμούς που δέχτηκε χτες από τον κ. Ξυνίδη- υπενθυμίζουμε ότι την αποκάλεσε καλτσοδέτα, δηλώνοντας: «Είναι πολλά αυτά που γράφτηκαν και ακόμα περισσότερα αυτά που δεν γράφτηκαν για όσα έγιναν χτες στην Κ.Ο. και με αφορούν. Δεχτηκα επίθεση από συντρόφους

Aυξήθηκε η δημοτικότητα του Ομπάμα




Συνεχή βελτίωση φαίνεται να παρουσιάζει η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αν και η μάχη για την επανεκλογή του θα είναι δύσκολη αν αντίπαλός του από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων είναι ο Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ρόιτερς.

Επιστρέφει στο παρκέ ο Νίκος Γκάλης;

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Νίκος Γκάλης να επιστρέψει στο παρκέ μετά από 17 ολόκληρα χρόνια! Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ ενδέχεται να αγωνιστε

Πρόμπριερζ και επίσημα

Προπονητής του Άρη και επίσημα θα είναι έως τις 30 Ιουνίου ο Μίχαλ Πρόμπιερζ. Ο Πολωνός υπέγραψε πριν από λίγο συμβόλαιο συνεργασίας με την κίτρινη ΠΑΕ, το
οποίο έχει ισχύ έως τις 30 Ιουνίου με οψιόν ανανέωσης για ένα ακόμα χρόνο.  Συνεργάτης του στην ομάδα θα είναι

Παπουτσής: «Υπήρξαν λάθη και παραλείψεις»

Παπουτσής: «Υπήρξαν λάθη και παραλείψεις»Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν λάθη και παραλείψεις από τη μεριά της κυβέρνησης, όμως «δεν εγκαταλείψαμε ποτέ τον αγώνα».

Η δανειακή σύμβαση ήταν το αποκορύφωμα των προσπαθειών του πρωθυπουργού για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής από το βήμα της Βουλής.

Παραιτήθηκε ο Βγενόπουλος από την προεδρία της Marfin Popular

Παραιτήθηκε ο Βγενόπουλος από την προεδρία της Marfin PopularΑποχωρεί από την προεδρία και από το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Popular ο κ. Α. Βγενόπουλος.

Ο κ. Βγενόπουλος, ανέφερε σε δήλωσή του, ότι η παραίτησή του γίνεται για λόγους αρχής, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα παραμείνει στο πλευρό της τράπεζας.
Ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε ότι εδώ και δυόμισι χρόνια με μεγάλο προσωπικό κόστος και αντιπαραθέσεις, είχε αποφασιστεί διάλογος για τη στρατηγική της Κύπρου

Ζήτησαν με ψήφισμα την παραίτηση Χριστόφια

Η κυπριακή Βουλή αξίωσε απόψε από τον πρόεδρο Χριστόφια να αναλάβει τις ευθύνες του για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου και να παραιτηθεί εθελούσια από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Κατσέλη: Εκλογές όσο το δυνατόν γρηγορότερα



Τη διενέργεια εκλογών το συντομότερο δυνατό ζήτησε η Λούκα κατσέλη, αφού προηγουμένως εξασφαλισθεί η καταβολή της 6ης δόσης και εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση.Ολόκληρη η ομιλία της Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ έχει ώς έξης:



Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Ο Έλληνας πολίτης παρακολουθεί όλη την τελευταία εβδομάδα, άφωνος και ταπεινωμένος, τις τελευταίες συνταραχτικές πράξεις ενός δίχρονου δράματος.

Η νέα επιστολή της Εύας Καϊλή στον Πρωθυπουργό


Αγαπητέ Πρόεδρε,

σε συνέχεια της επιστολής που σας κατέθεσα στις 1.11.2011, και παραμένοντας συνεπής στις πεποιθήσεις μου, θέτω υπόψην σας τα εξής.
Καταγράφω την αγωνία μου για την εμμονή διεξαγωγής δημοψηφίσματος, που βάζει σε επικίνδυνες περιπέτειες την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, το ψευτοδίλημμα που τίθεται σε δημοψήφισμα αποτελεί μια ακόμη διχαστική διαδικασία για την Ελληνική κοινωνία.

Καθοριστική η ομιλία Παπανδρέου για τη στάση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ


Καθοριστική η ομιλία Παπανδρέου για τη στάση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ- Live από τη Βουλή
Στη Βουλή και την κρίσιμη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης μεταφέρεται το ελληνικό πολιτικό θρίλερ που συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ηδη περισσότερα από 50 τηλεοπτικά συνεργεία από όλον τον κόσμο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κάλυψη της συνεδρίασης.
Η ομιλία του πρωθυπουργού έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 8 το βράδυ. Στη συζήτηση δεν μετέχουν οι βουλευτές της ΝΔ που χθες αποχώρησαν μετά την ομιλία του αρχηγού τους. Θα επιστρέψουν μόνο για να μετάσχουν στην ψηφοφορία.

O μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον πλανήτη!Η αράχνη Caerostris darwini έφτιαξε ιστό 25 μέτρων σε ποτάμι της Μαδαγασκάρης



Διεθνής ομάδα ερευνητών εντόπισε τον μεγαλύτερο ιστό αράχνης στον πλανήτη σε τροπικό ποτάμι της Μαδαγασκάρης. Τον ιστό είχε φτιάξει αράχνη του είδους Caerostris darwini, ένα είδος που ανακαλύφθηκε μόλις πέρυσι. 

Μεταξένιος «τοίχος»


Οι επιστήμονες είχαν διαπιστώσει ότι το συγκεκριμένο είδος αράχνης φτιάχνει τον πιο ισχυρό, ανθεκτικό ιστό. Οπως αποδείχθηκε τώρα μπορεί να φτιάξει και τον πιο μεγάλο σε έκταση.Ο ιστός που ανακάλυψαν οι ερευνητές είναι σε πολύ καλή κατάσταση και εκτείνεται από τη μια όχθη του ποταμού στην απέναντι. 

Επικοινωνοκαΐνη: το φάρμακο κατά της υπερπληροφόρησης



Ο σύγχρονος άνθρωπος "βομβαρδίζεται" καθημερινά από τόσες όσες πολλές πληροφορίες, που μπορεί να αρρωστήσει. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρχει μια θεραπεία. Αυτή είναι η βασική ιδέα έκθεσης που παρουσιάζεται στο Μουσείο Επικοινωνίας στη Βέρνη, στο οποίο λειτουργεί μια κλινική για τέτοιες παθήσεις. 

Ο επισκέπτης αντικρύ ζει μόλις μπαίνει στο μουσείο μια μισοφωτισμένη αίθουσα με ράφια που φιλοξενούν 12.000 βιβλία, τόσα θα πρέπει να διαβάζει καθημερινά ένας άνθρωπος αν συμμετέχει και ασχολείται με την επεξεργασία δεδομένων και στοιχείων που δημοσιεύονται σε όλον τον κόσμο. 

Φάλαινα κόντεψε να καταπιεί γυναίκα έξω από την Καλιφόρνια


 

Μια κολυμβήτρια που έκανε σερφ έξω από την ακτή της Σάντα Κρουζ παραλίγο να καταλήξει στο στομάχι μιας μεγάπτερης φάλαινας που κατάπινε αντζούγιες.

Σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, η φάλαινα αναδύεται κατακόρυφα με το στόμα ανοιχτό, λίγα μέτρα από την σέρφερ και δύο άνδρες που έκαναν καγιάκ. Η γυναίκα πηδάει έντρομη στο καγιάκ και το κήτος εξαφανίζεται στα βάθη.

Οι πιο γελοίες και ξεκαρδιστικές ατάκες των celebrities!


Οι πιο γελοίες και ξεκαρδιστικές ατάκες των celebrities!
Σίγουρα το εγχώριο βραβείο της πιο εξωφρενικής ατάκας, κερδίζει επάξια η δική μας Lady, η Άντζελα Δημητρίου! Όμως και οι stars του Hollywood, έχουν πει κατά καιρούς διάφορα πράγματα που μας έκαναν να…τραβάμε τα μαλλιά μας!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Britney Spears, η οποία πρέπει επειγόντως να πάρει μαθήματα…γεωγραφίας!
Ειδικότερα, η διάσημη τραγουδίστρια είπε πως “δεν ήθελα ποτέ να πάω στην Ιαπωνία. Κυρίως επειδή δεν μου αρέσει να τρώω ψάρι και ξέρω ότι το συνηθίζουν εκεί στην…Αφρική!”

Video Games: 4 μύθοι καταρρίπτονται


Video Games: 4 μύθοι καταρρίπτονται (1)
Αν ήταν άνθρωποι θα σύχναζαν στα δικαστήρια με τόσες κατηγορίες εναντίον τους. Τα video games έχουν αποτελέσει κατά καιρούς κόκκινο πανί για οτιδήποτε κακό συμβαίνει στην κοινωνία. Δολοφονίες; «Φταίνε τα shoot ‘em up και το Counter Strike». Ξυλοδαρμοί; «Φταίει το Manhunt». Πόλεμος; «Το Call of Duty ώθησε τα παιδιά μας στο Ιράκ». Απομόνωση; Αντικοινωνικότητα; Κατάθλιψη; «Το World of Warcraft φταίει». Τι λένε όμως, οι έρευνες για τις τέσσερις πιο δημοφιλείς κατηγορίες εναντίον τους;

Τριάντα δύο χιλιάδες «άφαντοι» συνταξιούχοι στο ΙΚΑ



Τριάντα δύο χιλιάδες «άφαντους» συνταξιούχους εμφάνισε η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ μέσω των τραπεζών, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου. Στο διάστημα αυτό περί, τις 80.000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν στις τράπεζες. Η Διοίκηση του ΙΚΑ έδωσε τη δυνατότητα στους «ξεχασιάρηδες» να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος να απογράφονται και να εισπράττουν τη σύνταξη τους. 

    Ωστόσο και μετά την καταβολή της σύνταξης του Νοεμβρίου εξακολουθούν να υπάρχουν 32.000 ανυπόγραφοι συνταξιούχοι. 

Διευκρινίσεις Βενιζέλου για την εκταμίευση της 6ης δόσης


Διευκρινίσεις Βενιζέλου για την εκταμίευση της 6ης δόσης
Διευκρινίσεις έδωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με την επιλογή να μην περιληφθεί στην ατζέντα του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας η εκταμίευσης της έκτης δόσης προς την Ελλάδα.
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως «προφανώς και δεν περιλαμβάνεται, γιατί το Eurogroup στην συνεδρίασή του της 21ης Οκτωβρίου, απεφάσισε την εκταμίευση».

Δ. Κρεμαστινός: Δεν θα στηρίξω εξωκοινοβουλευτική κυβέρνηση αν τα μέλη της δεν υπαχθούν σε έλεγχο "πόθεν έσχες"



Να υπαχθούν στον έλεγχο του "πόθεν έσχες" σε περίπτωση που θα είναι εξωκοινοβουλευτικοί οι υπουργοί της μεταβατικής κυβέρνησης, προτείνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός.

    Σε γραπτή δήλωση του, ο κ. Κρεμαστινός τονίζει ακόμη ότι η ψήφος εμπιστοσύνης απόψε προς τη κυβέρνηση, τελεί υπό τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι εντός ολίγων ημερών θα προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με άλλον πρωθυπουργό πάει ο Παπανδρέου!



Σύμφωνα με συνεργάτες του ο πρωθυπουργός «θα καθαρίσει το παιχνίδι της ψήφου εμπιστοσύνης με μία τοποθέτηση που θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό». 

Το protothema.gr αποτυπώνει στις «σελίδες» του τις πληροφορίες με σεβασμό στις στιγμές και στην ανάγκη να βρεθεί μία λύση για να μείνει η χώρα στο ευρώ και να αποφευχθεί η εθνική καταστροφή. Σύμφωνα με συνομιλητή του πρωθυπουργού:

«Η Ελλάδα δεν τυπώνει δραχμές πουθενά στον κόσμο»!



«Η Ελλάδα δεν τυπώνει δραχμές πουθενά στον κόσμο. Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης και θα συνεχίσει να είναι».

Αυτή είναι, όπως πληροφορείται το protothema.gr ,η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο blog της νεαρής αμερικανίδας δημοσιογράφου του CNN, Nina dos Santos, η οποία… παρερμηνεύοντας τη συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρίνιδη στο CNN, αφήνει υπονοούμενα για εκτύπωση δραχμών στην Ελλάδα.

Ολλανδός πρωθυπουργός: Το ευρώ είναι πιο σημαντικό από την Ελλάδα


Ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε

«Το ευρώ είναι πιο σημαντικό από την Ελλάδα, και από τη συμμετοχή της στη ζώνη του ευρώ» δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε. 

«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποφευχθεί μια πτώχευση της Ελλάδας, προς το συμφέρον της ζώνης του ευρώ», δήλωσε ο κ. Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη. 

Ναι στην κυβέρνηση από Α. Γκερέκου και χωρίς συναίνεση



Όπως τόνισε εάν ο κ. Παπανδρέου κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για συναίνεση και δεν ευοδωθεί η προσπάθεια, τότε το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει κανονικά την κυβερνητική του πορεία. 


"Ναι στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, άμεσες διεργασίες για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, ψήφιση της δανειακής σύμβασης, εκταμίευση της 6ης δόσης και καθορισμό εύλογου χρονοδιαγράμματος για εθνικές εκλογές", προτείνει σε γραπτή δήλωσή της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου.

Σκανδαλίδης: «Μεταβατική κυβέρνηση και εκλογές»



Το πλαίσιο της διαφαινόμενης πολιτικής συμφωνίας Γιώργου Παπανδρέου - κορυφαίων αναμένεται να θέσει στην παρέμβασή του στη Βουλή ο Κώστας Σκανδαλίδης.

«Ο κύκλος της κυβέρνησης έκλεισε. Η δανειακή συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί» θα πει στην ομιλία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αλλαγή στάσης από την Εύα Καϊλή



Άλλαξε στάση η βουλευτής, Εύα Καϊλή, σχετικά με την ψηφοφορία- θρίλερ για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει τα μεσάνυχτα.

Η κ. Καϊλή, ανέφερε ότι με την απόσυρση του δημοψηφίσματος, «άλλαξαν τα δεδομένα και όλα είναι ανοιχτά», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αυτό που μένει είναι να ακούσει τι θα πει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Ντ. Βρεττός: Αν χρειαστεί, θα ξεπαγώσουμε το non paper για κυβέρνηση ενότητας



Ντ. Βρεττός: Αν χρειαστεί, θα ξεπαγώσουμε το non paper για κυβέρνηση ενότητας. «Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, που είναι παγωμένη προς το παρόν. Έχουμε αλληλοδεσμευθεί γι’ αυτό», δήλωσε
Έτοιμοι να «ξεπαγώσουν» την πρωτοβουλία που πήραν χθες, Πέμπτη, είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός, αναφερόμενος στην περίπτωση να μην προχωρήσει η προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Υπενθυμίζεται, ότι, χθες, μια ομάδα βουλευτών της ΝΔ, συνέταξαν ένα non paper, το οποίο αργότερα υπέγραψαν και 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο καλούσαν τις ηγεσίες των δύο κομμάτων να προχωρήσουν στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ο κ. Βρεττός, ήταν ένας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν το κείμενο.

Έχετε δάνειο; Δείτε ποιοι κερδίζουν από την μείωση των επιτοκίων


Έχετε δάνειο; Δείτε ποιοι κερδίζουν από την μείωση των επιτοκίων

Οι παλιοί δανειολήπτες που έχουν δάνειο συνδεδεμένο με το βασικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι οι μόνοι που ουσιαστικά κερδίζουν από την μείωση των επιτοκίων του ευρώ.


Σημειώνεται πως χθες η ΕΚΤ μείωσε το κύριο παρεμβατικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης των τραπεζών στο 1,25%, από 1,50%, τη δανειακή διευκόλυνση περιθωρίου στο 2%, από 2,25%  και τη  διευκόλυνση αποδοχής καταθέσεων στο 0,50%, από το 0,75%.

Οι ασθένειες του γραφείου


Οι ασθένειες του γραφείου
Μήπως σας αρρωσταίνει η καρέκλα του γραφείου σας ή το ποντίκι του υπολογιστή σας;
Τα προβλήματα που οφείλονται σε κακή στάση του σώματός μας στο γραφείο και στον υπολογιστή είναι σήμερα πολύ συχνά και αυξάνονται συνεχώς, επισημαίνει ο λέκτορας Ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Το Ίντερνετ ζυγίζει όσο μία... φράουλα



Όλο το Ίντερνετ δεν ζυγίζει παραπάνω από 50 γραμμάρια, δηλαδή όσο μία φράουλα! Σε αυτό το εντυπωσιακό συμπέρασμα κατέληξαν ορισμένοι μαθηματικοί υπολογισμοί, οι οποίοι συμπεριέλαβαν το συνολικό βάρος όλων των κινούμενων ηλεκτρονίων, που αντιπροσωπεύουν το σύνολο των διακινούμενων πληροφοριών, σε οποιαδήποτε στιγμή.

Η διενέργεια της μέτρησης εμπνεύστηκε μετά την ανακοίνωση του καθηγητή της επιστήμης των υπολογιστών Τζον Κουμπιάτοβις του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ ότι κάθε ηλεκτρονικό βιβλίο που "φορτώνεται" στη συσκευή ψηφιακής ανάγνωσης Amazon Kindle, αυξάνει ανεπαίσθητα το βάρος της. 

Καρατζαφέρης:"Ο αρχολίπαρος Παπανδρέου και ο σπουδαρχίδης Σαμαράς"


Ο κ. Καρατζαφέρης για άλλη μια φορά μας έκανε να ψάχνουμε τα λεξικά 
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για άλλη μια φορά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στο περιστύλιο της Βουλής  όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το πως βλέπει τη σημερινή μέρα  με την διεξαγωγή της ψηφοφορίες εμπιστοσύνης δήλωσε:
"Εάν τα παιδιά της Βοστόνης δεν πάψουν να φαντάζουν , ο κ. Παπανδρέου ως αρχολίπαρος και ο κ. Σαμαράς ως σπουδαρχίδης ο τόπος δε θα δει προκοπή", είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

"Προθεσμία" επτά ημερών στον Γιώργο να παραιτηθεί !



Στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν τον τρόπο να μείνουν ενωμένοι. Τη νύχτα της Πέμπτης τα φώτα άναψαν σε αρκετά σπίτια και κυβερνητικά γραφεία και έμειναν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Προεδρικοί, βενιζελικοί και βουλευτές που στηρίζουν την τρόικα συναντήθηκαν για να καθορίσουν τη στάση τους. Οι δύο τελευταίες ομάδες για να κανονίσουν την τελική επίθεση και οι πρώτοι για να χαράξουν τη γραμμή άμυνας.

Σάν Σήμερα...


4 Νοεμβρίου
  • Γεγονoτα

1821: Οι επαναστατημένοι Έλληνες νικούν τους Τούρκους στο Χαλάνδρι και το Μαρούσι. Στη συνέχεια καταλαμβάνουν την Αθήνα και αρχίζουν τη δεύτερη πολιορκία της Ακροπόλεως.
1899: Εκδίδεται το έργο του Φρόιντ «Η ερμηνεία των ονείρων».

Μεταβατική κυβέρνηση και μετά εκλογές, επιμένει η ΝΔ


Photo for this article

Επιμένει η Νέα Δημοκρατία στην άποψή της για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, με μη πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία της νέας δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια να διενεργηθούν εκλογές.

Κατά την άποψη του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, "ο Γιώργος Παπανδρέου είναι γαντζωμένος στην εξουσία, είναι γαντζωμένος στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου που μας οδηγεί στο γκρεμό".

Εκτός γραμμής ο Καμμένος.


Εκτός γραμμής ο Καμμένος

Την πρόθεση του να καταψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση ακόμη και αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, εξέφρασε, μιλώντας στην "Κοινωνία Ωρα Mega" o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Πάνος Καμμένος


Ο κ. Καμμένος είπε ότι στο κόμμα του δηλώνει ανοιχτά πως πρόκειται περί λάθους κι ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να πείσει όλους στη Νέα Δημοκρατία, ότι δεν πρέπει να συναφθεί η νέα δανειακή σύμβαση καθώς, πέραν όλων των άλλων, νομιμοποιεί το αρχικό Μνημόνιο.

Υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική!

Υψηλές συγκεντρώσεις με εξασθενές χρώμιο κατέγραψαν επιστήμονες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε γεωτρήσεις, στην Κεντρική Μακεδονία. Σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
της Χαλκιδικής και της Πέλλας έχουν εντοπιστεί συγκεντρώσεις του επικίνδυνου στοιχείου αλλά δεν αποδίδονται σε βιομηχανική ρύπανση. Το χρώμιο που

Βουλευτής για Καϊλή: "Σιγά την καλτσοδέτα"


Βουλευτής για Καϊλή: "Σιγά την καλτσοδέτα"

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση εχθές στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ όταν οι βουλευτές κατάλαβαν όπως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού δεν θα τους άφηναν να μιλήσουν. Πόσo μάλλον που ο Γ. Παπανδρέου δεν έκανε καμία νύξη από τα συμφωνηθέντα στο Υπουργικό ότι θα παραιτηθεί και θα κινήσει τις διαδικασίες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Πολλοί βουλευτές ήταν αυτοί που άρχισαν να φωνάζουν και να λένε «μα ούτε τώρα δεν θα μιλήσουμε»; Μεταξύ αυτών και η Εύα Καϊλή, η οποία είχε σηκωθεί όρθια και φώναζε. Τότε ο Σωκράτης Ξυνίδης γύρισε και είπε: «Σιγά την καλτσοδέτα!».

Έλσα Παπαδημητρίου: Θα απέχει από την ψηφοφορία


Έλσα Παπαδημητρίου: Θα απέχει από την ψηφοφορία

Την απόφασή της να απέχει από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου.

Η κ. Παπαδημητρίου αιτιολογώντας την απόφασή της, αναφέρθηκε στην ανάγκη για εθνική κυβέρνηση

Ψήφος εμπιστοσύνης για να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση


Ψήφος εμπιστοσύνης για να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση
Προϋπόθεση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργούς, Τηλέμαχο Χυτήρη και Κώστα Γείτονα, στην κυβέρνηση, απόψε, είναι να αρχίσουν από αύριο διαδικασίες για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.
Επίσης, ο κ. Χυτήρης δήλωσε το πρωί στη ΝΕΤ ότι αν από τις συζητήσεις προκύψει ότι δεν είναι αποδεκτός για επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης ο κ. Παπανδρέου, "τότε θα είναι άλλος πρωθυπουργός".

Γ. Μαγκριώτης: Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κάνουν το καθήκον τους


"Αν πάμε σε εκλογές την επομένη θα καταρρεύσει η χώρα"

Να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και μετά να προκηρυχθούν εκλογές ζήτησε ουσιαστικά ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση περί δημοψηφίσματος πέτυχε μερικώς τη συναίνεση. Στη συζήτηση έλαβαν μέρος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης. 

«Πιστεύω ότι το βράδυ όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πράξουμε το βράδυ στο καθήκον μας και αμέσως μετά θα πάμε σε εκλογές. Μέλημα μας η σωτηρία της πατρίδας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Υποδομών. 

Reuters: Ο Παπανδρέου έχει έρθει σε συμφωνία με υπουργούς να παραιτηθεί...


Reuters: Ο Παπανδρέου έχει έρθει σε συμφωνία με υπουργούς να παραιτηθεί...

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, μεταδίδει ότι ο πρωθυπουργός έχει έρθει σε συμφωνία με υπουργούς να παραιτηθεί και εν συνεχεία να παραδώσει την εξουσία σε μεταβατική κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση να τον στηρίξουν στην αποψινή διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν, σύμφωνα με το Reuters, πως επικεφαλής της ομάδας των υπουργών που έχουν έρθει σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διπλωματικό επεισόδιο σε βάρος Κύπριας ευρωβουλευτού στην Αγκυρα


Διπλωματικό επεισόδιο σε βάρος Κύπριας ευρωβουλευτού στην Αγκυρα
Διπλωματικό επεισόδιο δημιούργησαν οι τουρκικές αρχές σε βάρος της Κύπρου κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Τουρκία, μέλος της οποία ήταν η Κυπρία ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Ποιός είναι ο νέος προπονητής του Άρη


Καλή επιλογή φαίνεται πως έκανε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που πήρε έναν προπονητή με διακρίσεις, σε πολύ παραγωγική ηλικία.

Την προφορική συμφωνία συνεργασίας με τον 39χρονο ...

Πολωνό τεχνικό, Μίχαλ Πρόμπριετς, ανακοίνωσε απόψε η ΠΑΕ Άρης.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται:

Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα έχει διάρκεια, σύμφωνα με την Κίνα

Η κρίση στην ευρωζώνη είχε μέχρι στιγμής περιορισμένο αντίκτυπο στην Κίνα και την παγκόσμια οικονομία, όμως οι αρνητικές επιπτώσεις της θα αυξηθούν λόγω της προβλεπόμενης διάρκειάς της, δήλωσε σήμερα από τις Κάνες, στη νοτιοανατολική Γαλλία, ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου Τσεν Ντεμίνγκ.

Έπεσαν οι μάσκες




Εντός εικοσιτετραώρου οι εξελίξεις ανάγκασαν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να εγκαταλείψει το αντιμνημονιακό πρόσχημα και να υιοθετήσει τη νέα δανειακή συμφωνία, καταδεικνύοντας, πέραν πάσης αμφισβητήσεως, πως οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και της πολιτικής της τρόικα ήταν προφάσεις εν αμαρτίαις στο πλαίσιο μιας ιδιοτελούς κομματικής σκοπιμότητας.

Τα παρατσούκλια κατοίκων από διάφορες ελληνικές πόλεις!



Γνωρίζατε ότι υπάρχουν παρατσούκλια για τους κατοίκους σχεδόν κάθε ελληνικής πόλης; Και δεν εννοούμε απλώς τα ονόματα που βγαίνουν από την πόλη, πχ Αθήνα – Αθηναίοι, αλλά κάποιες ειδικές ονομασίες, οι οποίες έχουν βγει για διάφορους λόγους.


Σίγουρα έχετε ακούσει μερικά από τα παρατσούκλια αλλά ας δούμε πως αποκαλούνται οι κάτοικοι διαφορων πόλεων!

  • Κως – Μπόχαλοι
Προέρχεται από την τοπική διάλεκτο στην οποία το μπουκάλι το λένε μποχάλι.

Γιατί δε βλέπουμε καθαρά μέσα στο νερό;



Όταν είμαστε μέσα στο νερό, τα βλέπουμε όλα πιο θολά. Γιατί τότε δε λειτουργεί εξίσου καλά η όρασή μας;


Το ανθρώπινο μάτι είναι προσαρμοσμένο για να βλέπει στον αέρα. Όταν το φως πέφτει στο μάτι, ο κερατοειδής χιτώνας ξεκινά την πρώτη φάση στη διαδικασία της εστίασης. Κατόπιν το φως διέρχεται μέσα από τον κρυσταλλοειδή φακό, ο οποίος ολοκληρώνει τη σύγκλιση των φωτεινών ακτίνων.