Τρίτη 14 Απριλίου 2020

«Ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε 360.000 μακροχρόνια ανέργους»

Συνεχίζονται οι σοβαρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια άνεργους, το οποίο σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν πήρε το χρίσμα του Ομπάμα

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Τζο Μπάιντεν, τον οποίο χαρακτήρισε "ικανό να καθοδηγήσει" τις ΗΠΑ μέσα από μια από τις πιο σκοτεινές της στιγμές".

Επιστολή Χαρίτση στο ΕΣΡ: Συνταγματική υποχρέωση η τήρηση της πολυφωνίας και της δημοκρατίας στην ενημέρωση

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει πώς οι δραστηριότητες της αντιπολίτευσης δεν έχουν την προβολή που πρέπει στα ΜΜΕ και ζητά παρέμβαση του ΕΣΡ. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα με τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα.

Πιέσεις στα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου -Διαγραφή χρέους εισηγούνται οι υπουργοί Οικονομικών του G7

Πιέσεις δέχονται όλα τα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου, την πρώτη ημέρα που άνοιξαν οι αγορές μετά την Αργία του Πάσχα των Καθολικών.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΕΡΕΛΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (ΕΣΠΑ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΚΜ


Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,
Βρισκόμαστε στην αρχή μιας πρωτόγνωρης κατάστασης με δυνητικά βιβλικές διαστάσεις και οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ως θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των επαγγελματιών στα κέντρα λήψης κρίσιμων αποφάσεων. 

ΚΙΝΑΛ : Υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα με τον Άδωνη Γεωργιάδη που ΄΄βάπτισε ΄΄τους μακροχρόνια άνεργους αδήλωτους εργαζόμενους

Για άλλη μια φορά, ο λαλίστατος υπουργός Ανάπτυξης προκαλεί το κοινό αίσθημα και εκθέτει την κυβέρνηση. Αφού μας είπε ότι θα ήταν «περιττή» η οικονομική ενίσχυση σε μια περίοδο που μετράμε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και η

Κορονοϊός: 25 νέα κρούσματα - 2.170 συνολικά στην Ελλάδα - 101 νεκροί

Είκοσι πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά, στη χώρα έχουν καταγραφεί 2.170 κρούσματα, ενώ 101 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Χυδαιότητα Άδωνη: «Φοροφυγάδες» οι μακροχρόνια άνεργοι

Πάντα ο Άδωνης Γεωργιάδης ήταν αμετροεπής πέραν του ακροδεξιός. Εξάλλου τα δύο αυτά πάνε μαζί. Τώρα με την εξουσία, αντί να είναι πιο προσεκτικός, με τον αέρα του ελέγχου των ΜΜΕ, έχει χάσει κάθε μέτρο προσπαθώντας να θυματοποιήσει τους πάντες για να υπερασπιστεί την ταξική και τοξική πολιτική της κυβέρνησης.

Η βαθμολογία της Super League μετά τη διατήρηση των ποινών για ΠΑΟΚ και Ξάνθη



Η διατήρηση των ποινών αφαίρεσης βαθμών για ΠΑΟΚ και Ξάνθη μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, κρατάει τον Δικέφαλο του Βορρά στο -14 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και αφήνει τα πάντα ανοιχτά για την 2η θέση!

ΜέΡΑ 25 για Διάγγελμα Μητσοτάκη: Μιλάμε για ένα 5ο Μνημόνιο, χειρότερο από τα προηγούμενα

Ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του αναφέρθηκε στην μεγάλη ύφεση που έρχεται το 2020, την επερχόμενη κρίση και το «μοίρασμα των βαρών της με δίκαιο τρόπο».

Τσίπρας: Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης μια μεγάλη αναδιάρθρωση στα εργασιακά

Κριτική στην κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει την κρίση ως «ευκαιρία για να υπάρξει μια μεγάλη αναδιάρθρωση στις εργασιακές σχέσεις», άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του

Πανελλαδικές με μη διδαχθείσα ύλη;

Μπορεί το υπουργείο Παιδείας να μείωσε την ύλη των εξετάσεων, ωστόσο σε τρία τουλάχιστον μαθήματα περιλαμβάνονται κεφάλαια που δεν παραδόθηκαν στη φυσική τάξη, όπως λένε εκπαιδευτικοί ● Παράλληλα η Νίκη Κεραμέως καταθέτει νομοσχέδιο/οδοστρωτήρα χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση.

Στα 117 εκατ. ευρώ οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας

Στα 117 εκατ. ευρώ οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Βόρειας ...Ενας από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας παραμένει η Βόρεια Μακεδονία, όπως δείχνουν τα στοιχεία για το πρώτο δίμηνο του 2020 από τη γειτονική χώρα.

Ιερώνυμος: Δεν συζητείται η Θεία Κοινωνία, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό

«Έχουμε δύο στοιχεία, το στοιχείο της Θείας Ευχαριστίας και το στοιχείο της συναθροίσεως. Δεν συζητείται η Θεία Κοινωνία, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει μία καλή σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ : ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ 1 ΣΤΟΥΣ 2 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες της κυβέρνησης τελικά, μόλις 1 στους 3 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα θα λάβουν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ και μόνο οι μισοί εξ όσων (υποτίθεται) σχεδίαζε το υπουργείο Εργασίας.

Χρήστος Παπαστεργίου: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό, σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό τεκμηριώνουν οι ειδικοί επιστήμονες, αλλά και η πρόσφατη, δυστυχώς, εκ νέου αύξηση, των κρουσμάτων στην Κίνα. 

Αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης για παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία

Αίτημα για παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, λόγω του κορονοϊού, απέστειλαν προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα - Πόσο έχει επηρεαστεί η οικονομία από τον κορονοϊό

Τις προβλέψεις του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού αναμένεται να δημοσιεύσει μέσα στην ημέρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στις οποίες θα περιλαμβάνεται και η εκτίμηση για το πόσο ήδη έχει και θα επηρεαστεί και το επόμενο διάστημα το ελληνικό ΑΕΠ. 

iSYRIZA: Μένουμε Μαζί – Μένουμε Ενεργοί

iSYRIZA: Μένουμε Μαζί - Μένουμε Ενεργοί«Μένουμε Μαζί - Μένουμε Ενεργοί», τιτλοφορείται η νέα καμπάνια της πλατφόρμας iSYRIZA, στόχος της οποίας είναι, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου «η ανάδειξη των εργαλείων της πλατφόρμας, τα οποία εν μέσω πανδημίας μπορούν να συμβάλλουν τόσο στην ενημέρωση για

ΚΚΕ για διάγγελμα Μητσοτάκη: Προσπάθεια επιβολής "μάσκας σιωπής"

ΚΚΕ για διάγγελμα Μητσοτάκη: Προσπάθεια επιβολής «μάσκας σιωπής ..."Όλες αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει, πίσω από την αποθέωση της ατομικής ευθύνης, τις μεγάλες κρατικές ελλείψεις" αναφέρει το ΚΚΕ.«Με επικοινωνιακά λόγια συμπάθειας για τους εργαζόμενους και τους

ΣΥΡΙΖΑ: "Ο Μητσοτάκης μίλησε ως πονηρός πολιτευτής σε προεκλογική περίοδο"

Για προσπάθεια εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το σημερινό μήνυμά του προς τους πολίτες και υποστηρίζει ότι "δεν μίλησε ως ηγέτης μιας χώρας σε