Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ευεργετική για τους καρκινοπαθείς η παροδική διακοπή της θεραπείας

Συρρίκνωση των όγκων έδειξαν πειράματα σε ποντίκια

Η κατά καιρούς διακοπή της χορήγησης αντικαρκινικών φαρμάκων μπορεί πιθανώς να παρατείνει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών, όπως δείχνει μια νέα αμερικανο-ελβετική επιστημονική έρευνα σε πειραματόζωα.
Τα ποντίκια είχαν μελάνωμα (επιθετικό καρκίνο του δέρματος), που αποκτά συχνά ανθεκτικότητα στα φάρμακα. Όμως η περιοδική διακοπή της θεραπείας οδήγησε στη συρρίκνωση των όγκων τους, οι οποίοι φαίνεται πως είχαν εξαρτήσει την επέκτασή τους από τη συνέχιση των φαρμάκων.

O BΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ...

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ...
Δικαιωμένος αισθάνεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη «λίστα Λαγκάρντ», σύμφωνα με στελέχη της Ιπποκράτους, καθώς όπως λένε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το εναντίον του κατηγορητήριο  αποδυναμώνεται. Στην Ιπποκράτους, σύμφωνα με το MEGA, θεωρούν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αισθάνεται δικαιωμένος και για αυτό τον λόγο πήγε σήμερα στη Βουλή και ζήτησε να αποσυρθεί, σε αυτό το σκέλος, το

H ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει, όπως είχε προαναγγείλει, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, προκειμένου, όπως λέει η ίδια, να προστατεύσει «την τιμή και την υπόληψή της», σχετικά με όσα έχουν δημοσιευτεί ή έχουν ειπωθεί για ανάμιξή της στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», με βάση καταθέσεις στελεχών του ΣΔΟΕ, ότι κρύβεται πίσω από άλλο όνομα, το οποίο φέρεται να έχει καταθέσεις 550 εκατ. ευρώ.
Η κ. Παπανδρέου περνάει στην αντεπίθεση, όπως

Αποστολή του Άρη στην Αθήνα για τις μεταγγραφές

Η ΠΑΕ Άρης έχει στα χέρια της όλα εκείνα τα έγγραφα που βεβαιώνουν ότι είναι ενήμερη φορολογικά. Είναι τα έγγραφα που "ξεκλειδώνουν"
την υπόθεση της μεταγραφικής ενίσχυσης.
Το επόμενο βήμα είναι η έγκριση της ΕΠΟ προκειμένου να έχουν οι κίτρινοι τη δυνατότητα να εκδώσουν τα δελτία των ποδοσφαιριστών που αναμένεται να αποκτηθούν.

Γιατί τα ανθρώπινα δάχτυλα ζαρώνουν στο νερό; Το φαινόμενο μας βοηθά να πιάνουμε υγρά αντικείμενα


Γιατί τα ανθρώπινα δάχτυλα ζαρώνουν στο νερό;
Πολλοί είχαν αναρωτηθεί, κανείς όμως δεν είχε εξηγήσει πειραματικά γιατί τα δάχτυλά μας ζαρώνουν όταν μουλιάσουν στο νερό. Βρετανική μελέτη δείχνει τώρα να επιβεβαιώνει μια παλιά θεωρία, σύμφωνα με την οποία το φαινόμενο μας βοηθά να πιάνουμε υγρά αντικείμενα.

Γιατροί στον ΟΑΕΔ! Πως μετά από 10 χρόνια σπουδών φθάνουν στην ανεργία


Γιατρούς ακόμη και στον ΟΑΕΔ βλέπει η Ελλάδα το 2013 παρότι στο παρελθόν το επάγγελμα του γιατρού παρείχε όχι μόνο κοινωνικό κύρος αλλά και επαγγελματική εξασφάλιση. 
 

Είτε στο εξωτερικό για δουλειά είτε στην Ελλάδα και στον ΟΑΕΔ καταλήγουν πλέον πολλοί νέοι γιατροί δεδομένου ότι η εποχή της κρίσης δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα ούτε στο ιατρικό προσωπικό. 

To χρώμα των ματιών δείκτης αξιοπιστίας.Οι γαλανομάτηδες πιο «επιρρεπείς» στα ψέμματα


To χρώμα των ματιών δείκτης αξιοπιστίας
Οι άνθρωποι βλέπουν τους καταστανομάτηδες ως πρόσωπα μεγαλύτερης εμπιστοσύνης σε σχέση με τους γαλανομάτηδες, εκτός και αν οι τελευταίοι έχουν φαρδύ πρόσωπο, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας. Η έρευνα για πρώτη φορά συσχετίζει το χρώμα των ματιών και το σχήμα του προσώπου ενός ανθρώπου, με το πόσο αξιόπιστος φαίνεται στους γύρω του.

Αλλάζουν όλα με τα διπλώματα οδήγησης το 2013! Δείτε τις αλλαγές




Τα πάνω κάτω στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έρχονται με το προεδρικό διάταγμα 51/2013, με τη ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή.


Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απόκτηση της άδειας οδήγησης, και το κόστος θα αυξηθεί.

6 αλήθειες που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει πριν κάνει Μπότοξ


Τελικά αποφασίσατε να κάνετε μπότοξ για να καλύψετε κάποιες ενοχλητικές ρυτίδες στο πρόσωπο. Είστε σίγουρες όμως ότι γνωρίζετε τα πάντα για το μπότοξ; Πότε, για παράδειγμα θα αποκτήσετε φυσικότητα στην έκφραση δίχως ίχνη και πόνο; Ποιες ουσίες ή ποια φάρμακα μπορεί να επιδράσουν αρνητικά ή να μην επιτρέψουν στο μπότοξ να δράσει όπως θα έπρεπε; Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα λυθούν όλες σας οι απορίες για το “πριν” και το “μετά” από το μπότοξ

Σακχαρώδης Διαβήτης: Δεν θεραπεύεται, αλλά ρυθμίζεται


Σακχαρώδης Διαβήτης: Δεν θεραπεύεται, αλλά ρυθμίζεται
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία ασθένεια που δυστυχώς δεν θεραπεύεται. Αντίθετα, ρυθμίζεται. Είναι, όμως, και μία πάθηση που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, με αποτέλεσμα η ρύθμιση να μην είναι πάντα σταθερή. Το σάκχαρο στο αίμα μπορεί να αλλάξει ακόμα και 8.500 φορές την ημέρα από υπεργλυκαιμικά σε υπογλυκαιμικά επίπεδα και αντίθετα. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητος ο συνεχής έλεγχος και η διαρκής αντιμετώπιση, ώστε κάθε στιγμή ο διαβητικός να είναι ρυθμισμένος, γεγονός που πρακτικά ισοδυναμεί με θεραπεία και που τον βοηθά να αποφεύγει μετέπειτα επιπλοκές, όπως τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, τη νευροπάθεια, τη νεφροπάθεια κ.α..

Τα αναψυκτικά διαίτης προκαλούν κατάθλιψη


Τα αναψυκτικά διαίτης  προκαλούν κατάθλιψη
Τα αναψυκτικά με λίγες θερμίδες ή με τεχνητά γλυκαντικά ενδέχεται να συσχετίζονται με την αύξηση του κινδύνου κατάθλιψης, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα σε περισσότερους από 250.000 ενήλικες στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά κατάθλιψης ήταν υψηλότερα στην ομάδα εκείνων που κατανάλωναν συχνά αναψυκτικά με τεχνητά γλυκαντικά. Εκείνοι που κατανάλωναν τέσσερα ποτήρια ή κουτάκια αναψυκτικών διαίτης την ημέρα διέτρεχαν κατά 1/3 υψηλότερο κίνδυνο να διαγνωστούν με κατάθλιψη.

Επιπτώσεις του αλκοόλ στη σεξουαλική ζωή


Επιπτώσεις του αλκοόλ στη σεξουαλική ζωή
Οι επιστήμονες ανέλυσαν πώς ένα κοκτέιλ ή ένα ποτήρι κρασί -που μπορεί να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να αισθανθούμε πιο sexy- επιδρά πραγματικά στη σεξουαλική μας ζωή.

Το αλκοόλ είναι ένα κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και δρα αναστέλλοντας μέρη αυτού του συστήματος τα οποία είναι σημαντικά για τη σεξουαλική διέγερση και τον οργασμό – την αναπνοή, την κυκλοφορία και την ευαισθησία των νευρικών απολήξεων.

Συγκλονιστική ιστορία: Η ζωή είναι ωραία έστω και για λίγο ...


Συγκλονιστική ιστορία: Η ζωή είναι ωραία έστω και για λίγο ...
Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η Suzan Spencer Wedel η οποία με τη συγκλονιστική της ιστορία προτρέπει τους πάντες να μην το βάζουν κάτω και να μην παραδίδουν εύκολα τα όπλα γιατί απλά… η ζωή είναι ωραία έστω και για λίγο.

Η 45χρονη δημοσιογράφος έμαθε ότι πάσχει από μια ανίατη ασθένεια που της επιτρέπει να ζήσει για ακόμα έναν χρόνο. Παρόλα αυτά ούτε απελπίστηκε, ούτε κλείστηκε στο «καβούκι» της. Αντίθετα, εκμεταλλεύτηκε κάθε στιγμή ζωής που της έμεινε για να περάσει όμορφα. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, είδε το βόρειο σέλας με την καλύτερή της φίλη και γιόρτασε την 20η επέτειο του γάμου της στη Βουδαπέστη με το σύζυγό της John. 

Guardian: Η Σπάρτη στους 10 καλύτερους προορισμούς!


Guardian: Η Σπάρτη στους 10 καλύτερους προορισμούς!
Η Σπάρτη φιγουράρει δεύτερη στη λίστα της βρετανικής εφημερίδας Guardian η οποία προτείνει 10 πόλεις που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί!

Η δεκάδα της εφημερίδας διαμορφώνεται ως εξής:

Νέο «άλμα» της ανεργίας


Νέα αύξηση κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο, καθώς διαμορφώθηκε στο 26,8% έναντι 19,7% τον Οκτώβριο του 2011 και 26,2% το Σεπτέμβριο του 2012. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον Οκτώβριο του 2012 οι άνεργοι ήταν 1.345.715, όταν τον Οκτώβριο του 2011 ήταν 977.614, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 368.101.

Τα είπε με πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Συνάντηση με πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Ολόκληρη η ομιλία του έχει ως εξής:

"Εύχομαι χρόνια πολλά και να έχετε αποδοτική χρονιά προσωπικά και οικογενειακά και πολιτικά. Δεν ξέρω αν έτυχε να διαβάσετε ή να δείτε τη χτεσινή μου ομιλία στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ. Στην πραγματικότητα όλοι εσείς θα έπρεπε να είστε και μέλη της Γραμματείας της ΚΟΕΣ, αυτό είναι η ουσία. Για λόγους που είχαν σχέση με τα λειτουργικά μεγέθη, για να μην δημιουργούμε την αίσθηση ενός μικρομέγαλου σχήματος που έχει ένα γιγαντισμό στη Γραμματεία του, δεν μπορέσαμε να

Παραπομπή Βενιζέλου θέλει το ΚΚΕ


Την πρόθεση του ΚΚΕ να ψηφίσει την παραπομπή των πρώην υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωσταντίνου και Βαγγέλη Βενιζέλου σε Προανακριτική Επιτροπή γνωστοποίησε χθες το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Παναγιώτης Μεντρέκας. 

Διάβημα του ΚΚΕ στον πρόεδρο της Βουλής για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου


Την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ για «την τακτική της κυβέρνησης, που μέσα από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου προωθεί τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα» εξέφρασε αντιπροσωπεία της ΚΟ του κόμματος στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Τον κ. Μεϊμαράκη επισκέφθηκαν οι βουλευτές Σπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης και Αχιλλέας Κανταρτζής, για να του δηλώσουν ότι «η εκ των υστέρων κύρωση από τη Βουλή με κατεπείγουσες διαδικασίες, όπως η σχεδιαζόμενη κύρωση των επτά πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που θα έρθουν με τη μορφή ενός νομοσχεδίου για να ψηφισθούν τη Δευτέρα στη Βουλή, συνιστά μια επικίνδυνη διαδικασία».

Τσίπρας: «Εγκληματική και ακατανόητη» η ιδιωτικοποίηση του Τ.Τ


Τσίπρας: «Εγκληματική και ακατανόητη» η ιδιωτικοποίηση του Τ.Τ
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για την επιλογή της να ιδιωτικοποιήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, γιατί αν συμβεί τελικά αυτό, όπως ανέφερε, η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα που δεν θα έχει Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι όλο αυτό το διάστημα με τις αποφάσεις της επέλεξε την ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών και την τιμωρία των δημοσίων τραπεζών.

Ρύθμιση ανάσα για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δόση στο 30% του μισθού


Ρύθμιση ανάσα για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δόση στο 30% του μισθού
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά εν αναμονή της εισήγησης της τρόικας για  τις προωθούμενες τροπολογίες για τη διευκόλυνση τους.

Εκτός από την επικαιροποίηση του ισχύοντος νόμου, η κυβέρνηση έχει προτείνει την εφαρμογή ενός προγράμματος διευκόλυνσης δανειοληπτών με ετήσια εισοδήματα έως 25.000 ευρώ.

Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Χρήστου Αηδόνη από το ΠΑΣΟΚ


to-paraskinio-tis-apoxorisis-toy-xristoy-aidoni-apo-to-pasokΥπέρ της παραπομπής Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προσανατολίζεται ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης χωρίς όμως να διευκρινίζει για την τελική του απόφαση.

ANΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Φεύγει, όπως αναμενόταν, από το ΠΑΣΟΚ το δεξί χέρι του Α. Λοβέρδου, Χρ. Αηδόνης. Αναμενόμενη εξέλιξη καθώς είχε αποστασιοποιηθεί από όλες τις επιλογές του Ε. Βενιζέλου και ήθελε να συμμετέχει στην νέα πολιτική κίνηση του Α. Λοβέρδου.

Διακόπτεται η καταβολή 50.000 συντάξεων που δεν απεγράφησαν


Στη διακοπή περισσότερων των 50.000 συντάξεων θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής στα τρία μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ταμείων, στο ΙΚΑ δεν εμφανίστηκαν 11.095 δικαιούχοι, στον ΟΓΑ 12.800 και στον ΟΑΕΕ 30.000 ενώ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η απογραφή των συνταξιούχων των Ταμείων της ΔΕΗ, της Αγροτικής και της Εθνικής Τράπεζας που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ και η προθεσμία της οποίας εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου.

Σύλληψη για κλοπή υλικού του ΟΣΕ στην Αξιούπολη


Συνελήφθη χθες (09.01.2013) το απόγευμα, στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αξιούπολης Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αξιούπολης σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας, ένας ημεδαπός 24 ετών, για κλοπή υλικού του ΟΣΕ.

Ειδικότερα, από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος να επιβαίνει σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και να απομακρύνεται από το Σιδηροδρομικό Σταθμό. 

Κλείνουν τα Διόδια της Λεπτοκαρυάς για 2 ώρες


Κεντρική Μακεδονία Κλείνουν τα Διόδια της Λεπτοκαρυάς για 2 ώρες
Σηκώνουν και πάλι τη μπάρα οι πολίτες της Πιερίας που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ερχόμενης Κυριακής 13 Ιανουαρίου στα διόδια της Λεπτοκαρυάς. Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, στην ανοικτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων, στην αίθουσα της Επιμελητηριακής Σχολής. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι και τις 2 το μεσημέρι ενώ την ίδια ώρα θα βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχες κινητοποιήσεις στα διόδια των Μαλγάρων, των Αφιδνών καθώς και στα Κιούρκα.

Πρόβατα αντί για τουρίστες σε 5άστερα της Χαλκιδικής !


Κεντρική Μακεδονία Πρόβατα αντί για τουρίστες σε 5άστερα της Χαλκιδικής !
Κάποτε τα πράγματα ήταν διαφορετικά! Ο τόπος έσφυζε από ζωή.

Ένας τόπος με την μεγαλύτερη κίνηση στην Κεντρική Χαλκιδική, ένας τόπος γεμάτος αναμνήσεις για τους Γερακινιώτες και τους Πολυγυρινούς.

Φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό προβλέπει για την Κύπρο η Κομισιόν


Προπομπό της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε έκθεσή της, τη μακροχρόνια ανεργία που μαστίζει την Κύπρο, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για το πακέτο στήριξης της οικονομίας της χώρας. 

Σε έκθεσή της, η Κομισιόν σημειώνει πως η Κύπρος έχει υποστεί μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις εισοδήματος στην Ευρώπη με το διαθέσιμο ακαθάριστο εισόδημα των νοικοκυριών την περίοδο 2009-2011 να μειώνεται κατά 7%. 

Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ : Δεν θα τους περάσει !



Το 1989 υποδύθηκαν τους «αγγέλους της κάθαρσης» και προσπάθησαν να συκοφαντήσουν, να αμαυρώσουν και να διαλύσουν το «ενοχλητικό» ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Σήμερα επανέρχονται, χωρίς να έχουν διδαχτεί τίποτα από την ιστορία, προσπαθώντας να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους που τότε απέτυχε.
Η αλήθεια αναζητείται αφού προηγουμένως ρυθμιστεί στις παραμέτρους της πολιτικής εκμετάλλευσης.

ΕΚΑΨΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Ο ΣΑΞΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

Καταπέλτης εναντίον του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του στενότερού του συνεργάτη στο δήμο Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια, ήταν στην απολογία του ο βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της
υπεξαίρεσης - μαμούθ, Παναγιώτης Σαξώνης.
Όπως είπε, μέσα σε εννέα χρόνια υπεξαίρεσε τουλάχιστον 18 εκατομμύρια ευρώ, καθ υπόδειξης του κυρίου Λεμούσια.
Όπως υποστήριξε στην απολογία του ο βασικός

ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ : ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Θετικός στο κάλεσμα του Προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για επανασυσπείρωση του κόμματος χωρίς προαπαιτούμενα εμφανίζεται με δήλωσή του την Πέμπτη ο Κώστας Σκανδαλίδης. Μάλιστα. αναφέρει ότι είναι αυτονόητη η ενεργός συμμετοχή του και συμβολή του στο συνέδριο του κόμματος. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σκανδαλίδη έχει ως εξής: «Θεωρώ εξαιρετικά αναγκαίο και θετικό το κάλεσμα του Προέδρου του

Ο τύπος της Πέμπτης 10/1/2013


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σχέδιο κουκούλα
Η εφημερίδα γράφει ότι "μπαρούτι μύριζε χθες ολόκληρη την ημέρα το κέντρο της Αθήνας, με αναρχικούς και αστυνομικούς να επιδίδονται σε ένα πρωτόγνωρο κυνηγητό κατάληψης και ανακατάληψης κτιρίων. Στο επίκεντρο για ακόμα μία φορά βρέθηκε η Βίλα Αμαλίας, εκεί δηλαδή απ΄όπου ξεκίνησαν όλα, περίπου στις 7 το πρωί της Τετάρτης".

Ο ευρωπαϊκός Νότος κάνει «ποδαρικό με το αριστερό»


Με τους χειρότερους οιωνούς άρχισε το 2013 για τον ευρωπαϊκό Νότο, ο οποίος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και ακροβατεί σε «τεντωμένο σχοινί», με τα νοικοκυριά στην Ιταλία να έχουν γίνει φτωχότερα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ να ζητεί περισσότερα μέτρα από την Πορτογαλία και τις ισπανικές τράπεζες να καλούνται να προχωρήσουν σε μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας, εικόνα που φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της Ευρωζώνης στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ότι τα χειρότερα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη έχουν παρέλθει.

Αρνητικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα


Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, με τον υδράργυρο κάτω από το μηδέν στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Στους -11 βαθμούς έπεσε νωρίς το πρωί η θερμοκρασία στο Νευροκόπι, ενώ το θερμόμετρο έδειξε -9 στη Φλώρινα, -7 στην Καστοριά και την Κοζάνη.

Προβληματισμός στο Μαξίμου για τις επιπτώσεις της λίστας στην επόμενη δόση


Προβληματισμός στο Μαξίμου για τις επιπτώσεις της λίστας στην επόμενη δόση
Δίπλα στη μέχρι σήμερα αγωνία του κ. Σαμαρά να αποφευχθεί το «τυχαίο γεγονός» που θα έθετε σε κίνδυνο την ψήφιση όλων των προαπαιτούμενων και άρα την εκταμίευση της επόμενης δόσης, προστίθεται πλέον το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» στο μέτωπο της λίστας Λαγκάρντ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στο δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης μη γνωρίζοντας τι μπορεί να… ξημερώσει σε αυτήν την υπόθεση αφού ώρα με την ώρα τα δεδομένα ανατρέπονται από εξελίξεις που ουδείς στο κυβερνητικό στρατόπεδο μπορεί να προδικάσει που θα καταλήξουν.

Αλλαγές με τις αποδείξεις. Ποιες περνάνε και ποιες όχι στην Εφορία


Αλλαγές με τις αποδείξεις. Ποιες περνάνε και ποιες όχι στην Εφορία
Στη μάχη για τη συλλογή αποδείξεων θα «ριχθούν» και φέτος μισθωτοί και συνταξιούχοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη έκπτωση φόρου.

Για να συμβεί αυτό οι φορολογούμενοι θα πρέπει, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου, να συλλέξουν αποδείξεις που ανέρχονται στο 25% του εισοδήματός τους, με ανώτατο όριο τα 10.500 ευρώ. Στην περίπτωση που υπάρχει διαφορά μεταξύ του ποσού των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώσουν και των αποδείξεων που συγκεντρώθηκαν θα επιβάλλεται φορολογική «ποινή» 22%.

ΔΕΗ: Πότε θα κόβεται το ρεύμα και δόσεις στην εξόφληση


ΔΕΗ: Πότε θα κόβεται το ρεύμα και δόσεις στην εξόφληση
Τέλος στις διακοπές ηλεκτροδότησης στις αδύναμες οικονομικά και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και την πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος μέσα από δόσεις, είναι οι σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει ο νέος Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Το κείμενο του ετοιμάστηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εστάλη στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ προκειμένου να τον θέσει σε ισχύ με υπουργική απόφαση. 

Παραπομπή πολιτικών που εμπλέκονται στη λίστα.Πρώτος στη σειρά είναι ο Γιώργος Βουλγαράκης


Αρχίζει το "σαφάρι" παραπομπής πολιτικών που εμπλέκονται στη λίστα
Αρχίζει το «σαφάρι» παραπομπής πολιτικών που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στη λίστα Λαγκάρντ.


Πρώτος στη σειρά είναι ο Γιώργος Βουλγαράκης, του οποίου ο φάκελος παραπέμπεται από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη, αφού κρίθηκαν ανεπαρκείς οι εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην υπουργός του Κώστα Καραμανλή για τις καταθέσεις της συζύγου του, Κατερίνας Πελέκη, στην HSBC. Πρόκειται για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες του 2007.

Δημιουργούνται πάνω από 62.000 θέσεις εργασίας


Δημιουργούνται πάνω από 62.000 θέσεις εργασίας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση των νέων αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Τι είπε το στικάκι; Ανατροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ


Τι είπε το στικάκι; Ανατροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
Η υπόθεση με την πορεία και τις παρεμβάσεις στη λίστα Λαγκάρντ λαμβάνει πλέον μία άλλη τροπή, καθώς το στικάκι φαίνεται να δημιουργήθηκε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές στις αρχές Ιουλίου του 2011 δηλαδή αφού ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το παρέδωσε στον Ιωάννη Διώτη. Πρακτικά αυτό σημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το νέο «στικάκι» αντιγράφηκε από κάποιον άλλο από το αρχείο που έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο οποίος παρέδωσε το νέο αντίγραφο στον τότε υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.