Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αυξάνονται οι αυτοκτονίες και στην Ιταλία

Αυξάνονται οι αυτοκτονίες και στην Ιταλία Δύο νέες περιπτώσεις αυτοκτονίας που συνδέονται άμεσα με την οικονομική κρίση, καταγράφηκαν σήμερα στην Ιταλία. Μετά την 78χρονη γυναίκα που αποφάσισε να θέσει τέρμα στην ζωή της, χθες, στην πόλη Τζέλα της Ιταλίας, επειδή της είχε περικοπεί το 20% της μηνιαίας της σύνταξης, δυο άλλες περιπτώσεις σημειώθηκαν στη Ρώμη και στο Μιλάνο.

Διήμερη επίσκεψη Λουκά Παπαδήμου στην Κύπρο

Διήμερη επίσκεψη Λουκά Παπαδήμου στην Κύπρο



Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη και την Παρακευή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παντελή Καψή, και τους πρέσβεις Χρίστο Παναγόπουλο, Δημήτρη Παρασκευόπουλο και Δημήτρη Γιαννακάκη.

Bενιζέλος: Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες για το παρελθόν, ο καθένας να αναλάβει ευθύνες του μέλλοντος

Bενιζέλος: Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες για το παρελθόν, ο καθένας να αναλάβει ευθύνες του μέλλοντος


«Ζούμε την πιο δύσκολη περίοδο μετα την μεταπολίτευση. Πρέπει να πούμε καθαρά ποια είναι η δική μας αλήθεια που σημαίνει πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος» ανέφερε σε ομιλία του προς τους ανθρώπους των Γραμμάτων και της Τέχνης στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συνάντηση του Γιώργου Φραγγίδη και της επιτροπής Ελληνογερμανικής φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας εντεταλμένου της Καγκελαρίου κ. Ανγκελα Μέρκελ για θέματα της Ελληνογερμανικής συνέλευσης κ. Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις  4 μ.μ σε αίθουσα της Βουλής όπου έγινε συζήτηση για τη συνεργασία των δύο χωρών.
Ο Γιώργος  Φραγγίδης στην  τοποθέτηση του, αφού αναφέρθηκε στην υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα (μειώσεις μισθών, συντάξεων, ανεργία και ύφεση) τόνισε πως η ανεκτικότητα του Ελληνικού λαού έχει εξαντληθεί και υπάρχει μια κόκκινη γραμμή στα μέτρα λιτότητας και πως το βάρος πρέπει να στραφεί προς την ανάπτυξη.

Πρόσληψη ειδικού συνεργάτη στο Δήμο Αλμωπίας

altΟ Δήμαρχος Αλμωπίας
Έχοντας υπόψη:
 1.    Τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν.3584/2007 « Περί κυρώσεως του Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων» ΦΕΚ 143 Α/28-6-2007.
      2.  Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκ/νης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης»
       3.  Την με αρ. 55/74802/29.12.2010 ερμηνευτική εγκύκλιο του Τμήματος Προσωπικού ΟΤΑ της Δ/νσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ της Γεν.Δ/νσης Τοπ.Αυτ/σης του Υπουργείου Εσωτερικών,Αποκέντρωσης και Ηλεκ/κής Διακυβέρνησης, όπου

Η "Δράση" στις εκλογές

alt
 Την κάθοδο της στις επερχόμενες εκλογές, σε συνεργασία με την Φιλελεύθερη Συμμαχία, ανακοίνωσε επισήμως σήμερα η ΔΡΑΣΗ. Σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν οι βασικές της δεσμεύσεις και θέσεις για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Μεταξύ άλλων η ΔΡΑΣΗ δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που βουλευτές της κληθούν να συμμετάσχουν σε κυβερνητικές θέσεις, θα παραιτηθούν της βουλευτικής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-Η/Υ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υλοποιεί τις Πράξεις «ΕΡΜΕΙΟΝ 2 - Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για το ανθρώπινο δυναμικό των εμπορικών επιχειρήσεων (Α.Π.7 – Α.Π.8 – Α.Π.9)», οι οποίες είναι ενταγμένες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (κωδικοί ΟΠΣ: 277690, 277700 και 277701 αντίστοιχα) και συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ).

Συνεχίζεται στην ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δικαιούχων παραγωγών καπνού του Μέτρου 144

Με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται στην ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δικαιούχων παραγωγών καπνού του Μέτρου 144 του ΠΑΑ 2007 – 2013 για την β΄ δόση της οικονομικής ενίσχυσης που προκύπτει από την ένταξη τους στο εν λόγω μέτρο.
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής νέας αίτησης έχουν μόνο όσοι καπνοπαραγωγοί έχουν ενταχθεί και έχουν

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και νέα πρόσωπα για τις απευθείας αναθέσεις της Περιφέρειας

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για έργα της Περιφέρειας, που φέρονται να έδιδαν με απευθείας αναθέσεις οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης
καθώς, ξεκίνησε έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των ιδιωτών που ανέλαβαν την εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων, όπως επίσης και υπαλλήλων της Περιφέρειας

ΟΑΕΔ: Μεγάλη Τρίτη το δώρο του Πάσχα

Τη Μεγάλη Τρίτη, στις 10 Απριλίου, θα καταβληθεί το δώρο του Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Τρεις νεκροί από σύγκρουση τρένου με ΙΧ στη Θεσσαλονίκη



Τρεις νεκροί από σύγκρουση τρένου με ΙΧ στη Θεσσαλονίκη
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη με τρεις νεκρούς,  όταν διερχόμενο ΙΧ παραβίασε διάβαση τρένου, τη στιγμή που περνούσε αμαξοστοιχία

«Λουκέτο» στο Ιατρείο Συκιάς Χαλκιδικής



«Λουκέτο» στο Ιατρείο Συκιάς Χαλκιδικής
Από αρχές Απριλίου το περιφερειακό Ιατρείο Συκιάς έχει βάλει «λουκέτο», αφού ο μοναδικός γιατρός που υπηρετούσε σε αυτό υπέβαλε παραίτηση.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της δημοτικής ενότητας Τορώνης του δήμου Σιθωνίας δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν.

Συνελήφθη στα Γιαννιτσά έμπορος ρούχων για μη απόδοση ΦΠΑ


Συνελήφθη στα Γιαννιτσά έμπορος ρούχων για μη απόδοση ΦΠΑ
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 40χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας ρούχων, ο οποίος συνελήφθη στη Σκύδρα Πέλλας για μη απόδοση ΦΠΑ.

Ο έμπορος κατηγορείται πως κατά τα χρονικά διαστήματα 01.01.2011 έως 31.03.2011 και 01.07.2011 έως 30.09.2011 δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 24.931,90 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.

Εργατικό δυστύχημα στο Κιλκίς

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε το μεσημέρι της Τρίτης ένας 23χρονος εργάτης στην περιοχή Καμπάνη του Κιλκίς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ο άτυχος νεαρός υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών αποψίλωσης κλαδιών, όταν ο βραχίονας του καλαθοφόρου οχήματος που χειριζόταν, ήλθε σε επαφή με

«Η ΝΔ χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση με τον εαυτό της»


Νέα επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε σήμερα η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία έκανε λόγο για κρίση πολιτικής στρατηγικής, «που ταλανίζει την ηγεσία της ΝΔ και προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά».

«Οι νέες υποσχέσεις του κ. Σαμαρά έχουν τόση αξία, όση είχαν και οι εγκαταλελειμμένες πια δηλώσεις του περί επαναδιαπραγμάτευσης

Πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα

Άγνωστοι πυρπόλησαν τα ξημερώματα το αυτοκίνητο του Δήμαρχου Δήμου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα, το οποίο ήταν
παρκαρισμένο μπροστά από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το αυτοκίνητο του Δημάρχου Αριστοτέλη, βρισκόταν μέχρι χθες έξω από το ΑΤ Ιερισσού, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.
Υπεθυμίζεται οτι την περασμένη Παρασκευή, κάτοικοι της

To ΠΑΣΟΚ ρίχνει στη μάχη τα "μπαζούκας"


Το βαρύ πυροβολικό του κομματικού μηχανισμού θα κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, στις επερχόμενες (όταν.....) εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι υποψήφιοι οι κ.κ. Χρήστος Παπαστεργίου, πρόεδρος της Νομαρχιακής Α' Θεσσαλονίκης και ο
Παντελής Κουκουλεκίδης, πρόεδρος της Νομαρχιακής Β' Θεσσαλονίκης, που θα παλέψει για τη μία ή δύο έδρες με τους Γιώργο Αρβανιτίδη και Χάρη Τσιόκα.

Μποφόρ οργής στα νησιά για την απεργία.Αντιδράσεις κατά της ΠΝΟ.


Η κινητοποίηση της ΠΝΟ λίγο πριν από το Πάσχα θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στον τουρισμό, τονίζουν όλοι οι φορείς
Ξενοδόχοι, επιμελητήρια και δήμαρχοι-περιφερειάρχες ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση και να μην πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη
Οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί η 48ωρη απεργία που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη.

Σκότωσαν τουλάχιστον 15 αδέσποτα στη Νάουσα


Κεντρική Μακεδονία Σκότωσαν τουλάχιστον 15 αδέσποτα στη Νάουσα

Τo τελευταίο μήνα παρατηρήθηκε στη Νάουσα το φαινόμενο της εξόντωσης αδέσποτων με φόλες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τον τελευταίο μήνα έχουν εξοντωθεί με αυτή την φρικτή μέθοδο, πάνω από 15 αδέσποτα στην πόλη, 4 στην περιοχή "Μουσταφά". Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν γίνει μηνύσεις.

Τί είπαν Παπανδρέου-Κλίντον


Ζητήματα που αφορούν την ελληνική και παγκόσμια οικονομική κρίση, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευρωζώνη, συζήτησε ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, σε συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Πόσο κοστίζει μία ημέρα στην Ελλάδα της κρίσης Διαβάστε τα συμπεράσματα έρευνας που έκανε 21χρονος Γάλλος φοιτητής στη Θεσσαλονίκη. Όταν γύρισε στη χώρα του, τα δημοσίευσε στη Liberation. Πόσο κοστίζει η Ελλάδα του 2012 και πώς τα βγάζουν πέρα απλοί μισθωτοί;


Από τη Γαλλία στη Θεσσαλονίκη για έξι μήνες. Από γαλλικό πανεπιστήμιο σε ελληνικό δημόσιο ΑΕΙ της συμπρωτεύουσας για το πρόγραμμα Erasmus.
Ένας 21χρονος Γάλλος φοιτητής αποφάσισε να σηκωθεί από τον καναπέ του και να αποδείξει πόσο κοστίζει μία ημέρα στην Ελλάδα, προκειμένου να διαπιστώσει την εγκυρότητα δημοσιευμάτων του διεθνή τύπου για την αλόγιστη ακρίβεια στη χώρα μας και για τις τιμές που οδεύουν στα ύψη, μετατρέποντας το βιοτικό επίπεδο πολλών νοικοκυριών... δυσβάσταχτο.

Σαν Σήμερα...


4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Γεγονότα

1912: Το Θιβέτ γίνεται για πρώτη φορά με τη βία επαρχία της Κίνας.
1913: Ο ανθυπολοχαγός Εμμανουήλ Αργυρόπουλος, πιλοτάροντας ένα Μπλεριό 11, χάνει τη ζωή του, λόγω πτώσης του αεροσκάφους του. Είναι ο πρώτος νεκρός της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.