Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τεστ! Μήπως είστε SLIders;


Τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων "SLIders", τα συναντάμε καθημερινά γύρω μας. Άλλοι τους δίνουμε "ανεξήγητη" και "μεταφυσική" διάσταση και άλλοι τα προσπερνάμε θεωρώντας τα απολύτως φυσιολογικά! Η ονομασία SLIders, προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων "Street Light Interference", δηλαδή"Παρεμβολή στα Φώτα του Δρόμου".
Τα "συμπτώματα".
  Για να χαρακτηριστεί κάποιος ως SLIder θα πρέπει να παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη - και για πολλούς μη εξηγήσιμη- επίδραση, στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Εθελοντές θα αναζητήσουν ίχνη εξωγήινης ζωής στη Σελήνη!


 

Τη βοήθεια εθελοντών ζητούν Αμερικανοί επιστήμονες για να ψάξουν για σημάδια εξωγήινης ζωής στις εικόνες της Σελήνης που έχει τραβήξει το αναγνωριστικό διαστημόπλοιο της NASA "LRO".

 Το διαστημικό σκάφος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και από το 2009 έχει τραβήξει περισσότερες από 340.000 φωτογραφίες της επιφάνειά της.

Έτσι θα είναι ο Ήλιος, όταν δύσει για πάντα!



Σε ένα εντυπωσιακό νεφέλωμα παρόμοιο με αυτό της φωτογραφίας εκτιμάται ότι θα μετατραπεί ο Ήλιος μας σε περίπου πέντε δισ. χρόνια. Το φαινόμενο δεν αποτελεί καλλιτεχνική απεικόνιση του ηλιακού θανάτου, αλλά μια πραγματική φωτογραφία του Νεφελώματος Ντάμπελ που τράβηξε ο φωτογράφος Μπιλ Σνάιντερ. Τα θεαματικά χρώματα του Νεφελώματος Ντάμπελ οφείλονται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην έκλυση υδρογόνου και οξυγόνου

Φυσική: Τι έγινε το 2011, τι περιμένουμε το 2012


Φυσική
Δύο ήταν τα κυριότερα ερωτήματα στο πεδίο της Φυσικής, που απασχόλησαν, την χρονιά που φεύγει, όχι μόνο τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, αλλά και το ευρύτερο κοινό, το οποίο παρακολουθεί με όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στο χώρο της επιστήμης.
Και στις δύο περιπτώσεις πάντως δεν έχει δοθεί ακόμα οριστική απάντηση, κάτι που αναμένεται όμως να συμβεί το 2012.

13 δεισιδαιμονίες και η καταγωγή τους


Δεισιδαιμονίες (6)
Δείτε 13 δεισιδαιμονίες και το πως αυτές προέκυψαν.



Υπαίθρια κυλιόμενη σκάλα 384 μέτρων στην Κολομβία


Υπαίθρια κυλιόμενη σκάλα 384 μέτρων στην Κολομβία
Η φτωχότερη περιοχή της Medelin, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Κολομβίας, διαθέτει πλέον μια τεράστια υπαίθρια κυλιόμενη σκάλα μήκους 384 μέτρων, που χωρίζεται σε 6 τμήματα. Η σκάλα αυτή κατασκευάστηκε έτσι ώστε να μπορεί ο κόσμος να διανύσει σε 6 λεπτά, μία απόσταση που μέχρι τώρα αναγκαζόταν να κάνει σε 35 λεπτά με τα πόδια.
Πρόκειται για μια απότομη πλαγιά ενός λόφου που 12.000 κάτοικοι της «κοινότητας 13» ανεβοκατέβαιναν καθημερινά για να πάνε στα σπίτια τους, από το κέντρο της πόλης.

ΟΝΝΕΔ ΚΙΛΚΙΣ: «Βοηθείστε μας στη δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου»



Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διοργανώνουμε την καμπάνια κοινωνικής ευαισθητοποίησης «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα» προκειμένου να στηρίξουμε άπορες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το έργο των Γιατρών του Κόσμου, του Συλλόγου το Χαμόγελο του Παιδιού και της Praksis. 

Μανιάτης: "Μέχρι 15 Ιανουαρίου θα καλέσουμε όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του Κιλκίς, προκειμένου να ξεκινήσει η ενημέρωση στις τοπικές κοινωνίες για τις εξορύξεις"


Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, γεωθερμία, χρυσός, χαλκός αλλά και ήλιος: είναι μερικές από τις πηγές πλούτου που βρίσκονται στο υπέδαφος αλλά και στον... ουρανό της χώρας μας, οι οποίες κατά τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής ΑλλαγήςΓιάννη Μανιάτη μπορούν «να αποδειχθούν καταλύτες για την εθνική οικονομική ανάταξη και ανάπτυξη». Όπως τονίζει στη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr o κ. Μανιάτης, μόνο τα μεταλλευτικά αποθέματα του υπεδάφους της χώρας μας είναι, σύμφωνα με το ΙΓΜΕ, τρέχουσας αξίας άνω των 28 δισ. ευρώ.

Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ στη Μόσχα για Εφραίμ.«Δεν δεχόμαστε υποδείξεις»


Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για την υπόθεση Εφραίμ.
«Η Ελλάδα και η Ρωσία συνδέονται με βαθιά σχέση φιλίας και συνεννόησης η οποία εδράζεται στις κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες των δύο χωρών.

Τσίπρας: «Ζούμε μια ανθρωπιστική κρίση»


Τσίπρας: «Ζούμε μια ανθρωπιστική κρίση»
Για «ανθρωπιστική κρίση» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνάντησή του με τους «Γιατρούς του Κόσμου», τονίζοντας σε δραματικό τόνο ότι «πάνω από δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας βρίσκονται κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας».
«Χιλιάδες είναι αποκλεισμένοι, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε αυτό που ονομάζαμε μέχρι πρότινος κοινωνικό κράτος, διότι δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα. Χιλιάδες είναι, επίσης, οι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά είδη διατροφής, ενώ η παροχή υγείας στη χώρα μας δυστυχώς είναι σε πολύ κακές συνθήκες» πρόσθεσε.

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η παρέμβαση της Ρωσίας στην υπόθεση Εφραίμ



"Η παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας για την υπόθεση του ηγούμενου Εφραίμ είναι απαράδεκτη", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει ότι ο λαός πρέπει να προβληματιστεί για "το ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα και για ποιο λόγο ενδιαφέρεται γι' αυτή την υπόθεση η ρωσική κυβέρνηση".

Στο υπουργείο Εξωτερικών την Πέμπτη ο Α. Σαμαράς.Θα ενημερωθεί από τον Σταύρο Δήμα για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων.



Το υπουργείο Εξωτερικών θα επισκεφτεί αύριο, Πέμπτη, στις 11:00 ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα ενημερωθεί από τον Σταύρο Δήμα για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επισκεφτεί πριν μερικές μέρες και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου είχε ανάλογη ενημέρωση.

ΔΗΜΑΡ: "Ασκούνται απαράδεκτες πιέσεις στη Δικαιοσύνη"


ΔΗΜΑΡ: "Ασκούνται απαράδεκτες πιέσεις στη Δικαιοσύνη"

Στην επίσημη ανακοίνωσή της για την προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, η Δημοκρατική Αριστερά κάνει λόγο για «απαράδεκτες πιέσεις που ασκούνται στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση ο Καρατζαφέρης



Ανοικτό άφησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να σωθεί ο τόπος με το να παίζουν κάποιοι το «κρυφτούλι».

«Εάν δεν βγουν μπροστά οι άλλοι δύο εταίροι, πολύ φοβούμαι ότι "ναρκοθετείται" η όλη προσπάθεια. Αυτό θα με προβληματίσει πολύ κατά πόσο θα συμμετέχω πλέον», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Γώργος Φραγγίδης: "Πιο κοντά στον άνθρωπο"

Άρθρο του Γιώργου Φραγγίδη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
Η κρίση στην Ευρωζώνη, είναι μια τραπεζική κρίση, η οποία πήρε τη μορφή κρίσης χρέους, κρίσης των κρατών, και σήμερα κινδυνεύουμε, η κρίση αυτή να μετεξελιχθεί σε κρίση δημοκρατίας. Ωστόσο, η κρίση αναδεικνύει και τη γνώση για την κρίση ή την έλλειψη γνώσης. Άρα, αν δεν έχουμε τη γνώση για την κρίση, διερωτώμεθα πώς ταυτόχρονα μπορούμε να υιοθετήσουμε θεραπείες για την κρίση. Η Ευρώπη άργησε να αντιδράσει.

ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: "ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΧΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ"

Το θέμα δεν είναι ποιόν πρόεδρο θα έχουμε, αλλά ποίου κόμματος θα ηγείται, ανέφερε στην τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει  δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Έκτακτη συνάντηση Βενιζέλου με τους εφοριακούς


Μια έκτακτη συνάντηση της τελευταίας στιγμής στις θα έχουν οι εφοριακοί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο.
Σκοπός είναι να βρεθεί λύση και να μην προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία.
Μεταξύ των θεμάτων που θα θέσουν οι εφοριακοί στον υπουργό Οικονομικών είναι, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, η διάλυση των υπηρεσιών και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η άδικη φορολογική πολιτική, οι εφεδρείες – απολύσεις και οι μειώσεις

Παραιτήθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς! Καταγγέλλουν παρεμβάσεις!

Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και ο αναπληρωτής του Σπύρος Μουζακίτης καταγγέλλοντας 

παρεμβάσεις στο έργο τους, με επιστολή που έστειλαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή.

Γεύμα αγάπης από το Δήμο Κιλκίς

Η δημοτική αρχή Κιλκίς, με τη συνδρομή της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, οργανώνει «Τραπέζι αγάπης» για πάσχοντες και άπορους συμπολίτες μας την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011, στις 13:00 το μεσημέρι στην ταβέρνα «Λέσχη Κυνηγών» του Κιλκίς.

Οι μικρές αράχνες έχουν μυαλό και στα πόδια


Οι μικρές αράχνες έχουν εγκέφαλο τόσο μεγάλο που γεμίζει μεγάλο μέρος των κοιλοτήτων του σώματός τους και επεκτείνεται στα πόδια τους.
Ερευνητές του Smithsonian Tropical Research Institute στην Κόστα Ρίκα μέτρησαν το κεντρικό νευρικό σύστημα εννέα ειδών αραχνών διαφόρων μεγεθών. Παρότι οι μικρότερες αράχνες είχαν και μικρότερο εγκέφαλο σε απόλυτους όρους, σε σχέση με το σώμα τους το μυαλό τους ήταν τεράστιο.
Ο Δρ. Γουίλιαμ Έμπερχαρντ, επικεφαλής της έρευνας, βρήκε πως το κεντρικό νευρικό σύστημα των μικρών αραχνών καλύπτει το 80% του κεφαλοθώρακα, καθώς και το 25%των ποδιών.

Μακρύς ο δρόμος για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ


Μακρύς ο δρόμος για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ
Μακρύς, εσωκομματικά επίπονος, αρκετά γραφειοκρατικός καταστατικά και χωρίς ευδιάκριτο ορίζοντα ολοκλήρωσης, προβλέπεται ο οδικός χάρτης που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στην «επόμενη μέρα».
Στην χθεσινή μαραθώνια (διήρκεσε 12 ώρες) συνεδρίαση των ηγετικών στελεχών του Κινήματος , υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση στις 4 Ιανουαρίου του Πολιτικού Συμβουλίου, η οποία θα ενεργοποιήσει διαδικασίες εκτεταμένου εσωκομματικού διαλόγου -όχι όμως απαραιτήτως και διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας.

Τρικυμία στους New York Times. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις αποφάσεις της διοίκησης


Τρικυμία στους New York Times
Οι εργαζόμενοι σε μια από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες εφημερίδες του κόσμου δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με τη διοίκηση της επιχείρησης και είναι αποφασισμένοι να εκδηλώσουν την δυσαρέσκειά τους προς τον εκδότη Άρθουρ Σουλτζμπέργκερ. Τις τελευταίες ημέρες περισσότεροι από 270 εργαζόμενους έχουν υπογράψει επιστολή διαμαρτυρίας στην οποία εκφράζουν την «αγανάκτησή» τους σχετικά με πρόσφατες αποφάσεις της διοίκησης. Εκπρόσωποι των εργαζόμενων αναφέρουν ότι πολλοί από αυτούς σχεδίαζαν να εισβάλλουν στο γραφείο του Σουλτζμπέργερ προκειμένου να εκφράσουν την οργή τους με πιο δραματικό τρόπο.
Η επιστολή που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα saveourtimes.com φέρει τις υπογραφές δεκάδων δημοσιογράφων και ανταποκριτών, ενώ συνεχώς η λίστα με τις υπογραφές αυξάνεται.

Εφοριακοί καταγγέλλουν ανοικτά παρεμβάσεις υπουργών


Εφοριακοί καταγγέλλουν ανοικτά παρεμβάσεις υπουργών

Παρέμβαση-βόμβα με καταγγελία κατά εν ενεργεία υπουργού έκαναν οι εφοριακοί σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εφοριακών Χαράλαμπος Νικολακόπουλος έκανε ανοικτά λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν στο ελεγκτικό σύστημα. Μάλιστα έφερε ένα παράδειγμα, το πιο πρόσφατο, τονίζοντας ότι ενώ ήταν να συγχωνευτούν οι εφορίες Αγιάς και Τυρνάβου στη Λάρισα στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης και της περικοπής δαπανών, έγινε παρέμβαση  από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριο Ροντούλη, η οποία έγινε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και σταμάτησε η συγχώνευση.

Ν.Δ: Εκλογές πριν το Πάσχα



Σε εκλογές πριν από το Πάσχα και, αν είναι δυνατόν, μέσα στο Μάρτιο, επιμένει η ΝΔ, παρά τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για μετάθεσή τους προς το τέλος Απριλίου. 

Το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού υποστηρίζει ότι στην πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου δεν συζητήθηκε ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και, ως εκ τούτου, ισχύει η προηγούμενη συμφωνία. 

Δυσπεψία: Πως να την ξεπεράσετε... «καταναλώνοντας»


Βαρυστομαχιά, φούσκωμα, τάση για έμετο και πολλές τύψεις για το «γαστριμαργικό όργιο» στο οποίο επιδοθήκαμε αυτές τις ημέρες: να τι νιώθουμε οι περισσότεροι αφού σηκωθούμε από το εορταστικό τραπέζι. Τι πρέπει όμως να προσέξουμε για να αποφύγουμε τα εν λόγω συμπτώματα και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά;
Τι είναι η δυσπεψία;

Χωρίσατε! Γυρίζει μετανιωμένος ζητάει δεύτερη ευκαιρία


Χωρίσατε!  Γυρίζει μετανιωμένος ζητάει δεύτερη  ευκαιρία 
Κάτι τέτοιες μέρες συμβαίνουν συνήθως και κάτι επιστροφές. Ο “πρώην” επηρεασμένος ίσως από το εορταστικό κλίμα που μας φέρνει αντιμέτωπους με τον εσωτερικό μας κόσμο και τα συναισθήματά μας ξαναχτυπά. Τηλέφωνο, μήνυμα, πόρτα... δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι τι να κάνεις; Εκείνος θέλει να γυρίσει...

Μην βιαστείς να απαντήσεις. Το θέμα χρειάζεται σοβαρότητα. Από αυτό εξαρτάται η ευτυχία σου και η εσωτερική σου γαλήνη. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε τις γνώσεις μιας ειδικού. Η Ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια Ιωάννα Νικολάτου μας δίνει τις κατευθύνσεις που πρέπει να κινηθούν οι σκέψεις και κατά συνέπεια, οι πράξεις!

Αλλεργία στο χριστουγεννιάτικο δέντρο


Αλλεργία στο χριστουγεννιάτικο δέντρο 
Αντί να αυξάνει το εορταστικό αίσθημα, το παραδοσιακό φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο αρρωσταίνει πολλούς ανθρώπους, αναφέρουν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Το σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, όπως αποκαλούν το φαινόμενο, προκαλείται από διάφορα είδη μούχλας που αναπτύσσονται πάνω του. Αυτά υπάρχουν εκ φύσεως στο δέντρο, αλλά αναπαράγονται ταχέως μόλις το δέντρο βρεθεί στη θαλπωρή των σπιτιών με την κεντρική θέρμανση.

Times: "Οι Έλληνες φέτος δεν θα κάνουν Χριστούγεννα"


Times: "Οι Έλληνες φέτος δεν θα κάνουν Χριστούγεννα"

“Καταθλιπτική η Αθήνα. Ούτε χριστουγεννιάτικο δέντρο ούτε ψώνια για του Έλληνες”, λέει η βρετανική εφημερίδα.

Άδεια καταστήματα, ελάχιστες σακούλες στα χέρια των καταναλωτών και μια πλατεία Συντάγματος χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι η εικόνα που συνθέτει τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Times». Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις των καταστηματαρχών για την εορταστική περίοδο κάνουν λόγο για μείωση τζίρου κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.

Ιστορικής κρισιμότητας το διάστημα 16 Ιανουαρίου - 15 Μαρτίου 2012


Ιστορικής κρισιμότητας το διάστημα 16 Ιανουαρίου - 15 Μαρτίου 2012
Μάχη σε πολλαπλά μέτωπα θα δώσει η Ελλάδα στο διάστημα 16 Ιανουαρίου 2012 έως τις 15 Μαρτίου, καθώς μέσα στις 60 αυτές ημέρες θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα, να προχωρήσει το PSI, να εφαρμοσθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές του ισχύοντος Μνημονίου, να υπάρξει πρόοδος στις ιδιωτικοποιήσεις, να γίνει σωστή διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων και να εξασφαλισθούν τα 89 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Στη Βουλή το θέμα της μη καταβολής δώρου Χριστουγέννων


Στη Βουλή το θέμα της μη καταβολής δώρου Χριστουγέννων

Eρώτηση στους υπουργούς Εργασίας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων σε εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης.

Η μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λαφαζάνης, μόνο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δέχθηκε πάνω από 2.000 καταγγελίες εργαζομένων -αριθμός πρωτοφανής, όπως αναφέρει- για μη καταβολή δώρου, που αντιστοιχούν σε περίπου 1.500 επιχειρήσεις.

Μ. Καρχιμάκης: Ευθύνες έχουμε όλοι μας


Σαφές μήνυμα προς όλα τα κορυφαία (και όχι μόνο) στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα καθίσουν σήμερα το μεσημέρι στο ίδιο τραπέζι με τον Γ. Παπανδρέουστέλνει μέσω της aftodioikisi.gr ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης«Ευθύνες για την πορεία μας, τα θετικά και τα αρνητικά της έχουμε όλοι μας. Σε καθένα από εμάς αναλογεί μερίδιο ευθύνης», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει σε ότι τον αφορά: «Το δικό μου το αναλαμβάνω και πάντως δεν μου αρέσει κατόπιν εορτής να το φορτώνω  σε άλλους». Παράλληλα δηλώνει ότι επιμένει ότι ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ώστε να θέσει στην κριση των πολιτών την κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ.

Κύπρος: Θλίψη για την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ εκφράζει ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας.



Θλίψη για τις εξελίξεις σχετικά με την προφυλάκιση του ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας και καλεί τους πιστούς «να μην σκανδαλίζονται, να παραμείνουν στερεωμένοι στην πίστη μας και να προσεύχονται ώστε σύντομα να διαλάμψει η αλήθεια και να επικρατήσει η δικαιοσύνη».

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Κατεδαφίσεις κτισμάτων στη συνοικία Κολοκοτρώνη


Κεντρική Μακεδονία Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Κατεδαφίσεις κτισμάτων στη συνοικία Κολοκοτρώνη

Ανάσα» σε μια από τις πιο πυκνοδομημένες συνοικίες της Δημοτικής Ενότητας Συκεών δίνει η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών, υλοποιώντας μεθοδικά τον προγραμματισμό της για τεχνικές παρεμβάσεις και κατεδαφίσεις κτισμάτων που αλλάζουν την εικόνα του δήμου και βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων. Πρόκειται για τη συνοικία της Κολοκοτρώνη όπου σήμερα (26.12.2011) συνεργεία του δήμου έπιασαν πρωί-πρωί δουλειά, υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη πρόσφατα κατά πλειοψηφία για την επίσπευση των κατεδαφίσεων και τον καθαρισμό του χώρου.

Έδεσσα: Κρούσματα παράνομης αλιείας σε Βεγορίτιδα και Άγρα


Κεντρική Μακεδονία Έδεσσα: Κρούσματα παράνομης αλιείας σε Βεγορίτιδα και Άγρα

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων των παραλίμνιων περιοχών, αλλά και επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων, έχουν παρατηρηθεί κρούσματα παράνομης αλιείας με απαγορευμένες μεθόδους στις λίμνες Βεγορίτιδας και Άγρα – Βρυττών.

Οι παράνομες αυτές δραστηριότητες οδηγούν στην καταστροφή των αλιευτικών αποθεμάτων των λιμνών με σοβαρές συνέπειες στην οικολογική ισορροπία των λιμναίων οικοσυστημάτων, αλλά και αρνητικές συνέπειες στο πενιχρό εισόδημα των ευσυνείδητων αλιέων.

«Βασιλική» κηδεία για τον κομμουνιστή Κιμ Γιονγκ Ιλ


Γεμάτη υπερβολές η κηδεία του Κιμ Γιογκ Ιλ

Για προσπάθεια επίδειξης ισχύος και σταθερότητας στη διεθνή κοινότητα από το κομμουνιστικό καθεστώς κάνουν λόγο οι αναλυτές σχολιάζοντας την κηδεία του Κιμ Γιονγκ Ιλ την Τετάρτη.

Χιλιάδες στρατιώτες απέδιδαν τιμές στους δρόμους της Πγιονγκιάγκ, ενώ δεκάδες χιλιάδες Βορειοκορεάτες θρηνούσαν κατά μήκος της πομπής που μετέφερε τη σορό από το μαυσωλείο μέσα από τους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ.

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Εφραίμ


Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. Στην είσοδο των φυλακών είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 υποστηρικτές του, που αντιδρούν στην προφυλάκισή του.
Εκτιμάται ότι θα κρατηθεί σε πτέρυγα των φυλακών στην οποία είναι κρατούμενοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα. Οι συνήγοροι του πάντως, αφού ενημερωθούν για το σκεπτικό του βουλεύματος, αναμένεται να αιτηθούν την αντικατάσταση της κράτησης του Εφραίμ επικαλούμενοι τα προβλήματα υγείας του εντολέα τους.

Γιατί μίλησε τώρα ο Γιλμάζ για τους εμπρησμούς;Μια εξήγηση



Όσο κι αν προσπάθησε να τα “μαζέψει” ο Μεσούτ Γιλμάζ,το θέμα με τους εμπρησμούς ελληνικών δασών από πράκτορες της ΜΙΤ, προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον και ερωτήματα. Ίσως ένα από τα κύρια ερωτήματα είναι γιατί ο Γιλμάζ επέλεξε τώρα να πει αυτά που είπε προκαλώντας αν μη τι άλλο ένταση. 

Η επιτροπή Τούρκων και Κούρδων εργαζομένων στην Ελλάδα ,που γνωρίζουν καλά τι “παίζεται” μέσα στη Τουρκία, προσπαθούν μ΄ένα κείμενό τους να εξηγήσουν τι σημαίνει αυτή η κίνηση. Μέσω του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων μας ήρθε το κείμενο,το οποίο και δημοσιεύουμε ως μία άποψη που εξηγεί με λογική τις αποκαλύψεις Γιλμάζ

Σαν Σήμερα...


28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Γεγονότα

1895: Οι αδελφοί Λιμιέρ ανοίγουν το πρώτο σινεμά στο Παρίσι και προβάλουν την πρώτη κινηματογραφική ταινία, η οποία διαρκεί ένα λεπτό.
1895: Ο γερμανός φυσικός Γουλιέλμος Ρέντγκεν ανακοινώνει την ύπαρξη των ακτίνων Χ ή ακτίνων Ρέντγκεν, όπως τις είπαν προς τιμήν του.

«Εύκολο είναι να είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ο στόχος»

«Εγώ θα κάνω το καθήκον μου, όμως αυτό δεν αρκεί. Διάφοροι, εντός ή εκτός ΠΑΣΟΚ, θεωρούν σκόπιμο να γίνει ένα πρόσωπο το εξιλαστήριο θύμα», απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου στις εκκλήσεις για άμεση απομάκρυνσή του από την προεδρία του Κινήματος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Κακλαμάνης: Πρόεδρος από συνέδριο- Στον αντίποδα Ευθυμίου- Οικονόμου- Αποστάσεις Ρέππα

Να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο κι όχι από τη βάση ζήτησε ο Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας με την τοποθέτησή του κατά την εν εξελίξει συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε εμμέσως υπέρ της κίνησης της διαδικασίας διαδοχής νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Βενιζέλος: Να ανοίξουν οι διαδικασίες διαδοχής ως τις 15 Ιανουαρίου

Στην εν εξελίξει συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος άνοιξε τα χαρτιά του για τη θέση του όσον αφορά την έναρξη των διαδικασιών ανάδειξης νέου αρχηγού του Κινήματος.