Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Bloomberg: Γυρνούν την πλάτη στο ευρώ οι Έλληνες


Bloomberg: Γυρνούν την πλάτη στο ευρώ οι Έλληνες
Οι Έλληνες γυρνούν την πλάτη στο ευρώ, είναι το συμπέρασμα δημοσιεύματος του Bloomberg που στέκεται στη δημοσκόπηση της Public Issue -μεταξύ άλλων- κατέγραψε πτώση 10% στο ποσοστό των  Ελλήνων που στηρίζει το ενιαίο νόμισμα.

«Το ποσοστό των αρνητικά διακείμενων αυξήθηκαν σε 38% έναντι 28% ένα μήνα πριν» σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων, τονίζοντας παράλληλα πως πλέον είναι «μόλις» 6 στους 10 (59%) οι Έλληνες που διάκεινται θετικά απέναντι στο ευρώ.

Με αεροπλάνα της γραμμής οι μετακινήσεις υπουργών


Με αεροπλάνα της γραμμής οι μετακινήσεις υπουργών
Με τροπολογία που κατέθεσαν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ορίζεται ότι στο εξής οι υπουργοί της κυβέρνησης θα πηγαίνουν στο αεροδρόμιο για να κάνουν check-in και να ταξιδέψουν με το αεροπλάνο της γραμμής.

Βάσει της τροπολογίας, δικαίωμα χρήσης των κυβερνητικών αεροσκαφών Embraer και του Gulfstream έχουν μόνο -μετά από έγκριση του ΓΕΑ- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών.

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Η επιστολή μέσα από τη φυλακή


Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Η επιστολή μέσα από τη φυλακή
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, έστειλε ενα γραμμα στα μέσα ενημέρωσης μέσα από τη φυλακή Διαβατών.
Μιλά και πάλι για την άδικη απόφαση αλλά και για τις συνθήκες της κράτησής του. 

Αναλυτικά, η επιστολή του Β.Παπαγεωργόπουλου από τη φυλακή:

Τσίπρας: Αν δεν υπήρχε η κρίση θα την είχαν εφεύρει


Τσίπρας: Αν δεν υπήρχε η κρίση θα την είχαν εφεύρει
Το «πάγωμα» των μέτρων μείωσης μισθών και συντάξεων και την αποκατάσταση σταδιακά του κατώτερου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις γίνει κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας χθες σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η κρίση που «περνάμε δεν είναι τοπική, δεν είναι μόνο της Ελλάδος. Είναι ευρωπαϊκή». Συνεπώς, είπε, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αρχή του τέλους μια αλλαγής πολιτικής στην Ευρώπη.

Απόφαση - σοκ στην Κύπρο με φορολόγηση των καταθέσεων


Απόφαση - σοκ στην Κύπρο με φορολόγηση των καταθέσεων
Το ποσό των 5,85 δισ. ευρώ θα μαζέψει η Κυπριακή Κυβέρνηση από την επιβολή ενός εφάπαξ φόρου στις καταθέσεις 6,75% από το πρώτο ευρώ και 9,75% πάνω από τις 100.000 ευρώ - μέτρο άμεσα εφαρμόσιμο - για να ρίξει το επίπεδο του δημοσίου χρέους κοντά στο 100% του ΑΕΠ ως το 2020. Ταυτόχρονα θα επιβληθεί 20-25% μόνιμος φόρος στους τόκου των καταθέσεων και θα αυξηθούν τόσο ο φόρος εισοδήματος, όσο και ο εταιρικός φόρος στο 12,5%, παρεμβάσεις που στο σύνολό τους θα επιφέρουν εμπροσθοβαρή έσοδα για τις κυπριακές αρχές ύψους 4,5 μονάδων του κυπριακού ΑΕΠ. 

Αγκάνθο: "Πάμε Αρειανάρα" για το διπλό στα Γιάννενα



Η αποστολή του Άρη αναχώρησε χτες για τα Γιάννενα, για το σημειρνό κρίσιμο ματς με την τοπική ομάδα και ο Νταβίντ Αγκάνθο

έστειλε το δικό του μήνυμα από το λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα.
Ο Ισπανός επιθετικός έγραψε στο twitter: «Στο δρόμο για Γιάννενα. Πάμε μεγάλη μου ομάδα. Πάμε Αρειανάρα», ανεβάζοντας

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 34ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

Το προφίλ του Κωνσταντίνου Καρρά, του 34χρονου Έλληνα που εκτέλεσαν οι ισλαμιστές στη Νιγηρία, δημοσιεύει η εφημερίδα «Κόσμος της Ενημέρωσης» της Πάτρας. Οπως υποστηρίζει η Κωνσταντίνος Καρράς μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε εργαστεί επί πέντε χρόνια για την

ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ!


ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ!
Συμβαίνουν αυτά στα μεγάλα(;) κόμματα. Για να καλοπιάσουν τους βουλευτές και να ψηφίζουν τα νομοσχέδια να τους υπόσχονται ότι στον επόμενο ανασχηματισμό θα γίνουν υπουργοί! Νομίζετε ότι κάνουμε πλάκα, ε; Καμία πλάκα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς θέλει να