Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Έρχονται οι «έξυπνες πόλεις»


Μετά τα «έξυπνα τηλέφωνα» έρχονται οι «έξυπνες πόλεις» όπου το υποτιθέμενο Αστικό λειτουργικό δίκαιο θα λειτουργεί όπως περίπου και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, όμως αυτό θα ελέγχει τις διάφορες υπηρεσίες κτιρίων και κυκλοφορίας στον δρόμο ώστε να λειτουργούν ομαλά.

       Το λειτουργικό θα δέχεται όλα τα δεδομένα μέσω διάφορων αισθητήρων που θα είναι διασκορπισμένη σε ολόκληρη την πόλη ώστε να παρακολουθούν, (ακούγεται κάπως;) το τι γίνεται. Σε περίπτωση κάποιου συμβάντος όπως μία φωτιά, το σύστημα θα ρύθμιζε έτσι τα φανάρια ώστε να η πυροσβεστική να φθάσει όσον το δυνατόν γρηγορότερα.

Χαράτσι ή πρόληψη; Ειδικό τέλος... λίπους θα πληρώνουν από την 1η Οκτωβρίου οι Δανοί

O φόρος φτάνει τις 16 κορώνες (2,15 ευρώ) ανά χιλιόγραμμο για τα κορεσμένα λίπη
Η Δανία έγινε από την 1η Οκτωβρίου η πρώτη χώρα που επιβάλει φόρο στα... λίπη, για να αποτρέψει τους πολίτες της από το να καταναλώνουν τροφίμα με πολλά κορεσμένα λιπαρά. Προηγήθηκε «εβδομάδα προσαρμογής», κατά την οποία οι καταναλωτές άδειασαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ έκαναν από τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως βούτυρο, πίτσα, κρέας και γάλα.

Ο νέος φόρος, που θεωρείται μέτρο για την καταπολέμηση της κατανάλωσης λίπους, προβλέπει την επιβολή φόρου 16 κορωνών (2,15 ευρώ) ανά χιλιόγραμμο για τα κορεσμένα λίπη.

Στο 1 δις ευρώ η συμφωνία. Επένδυση του Κατάρ στην «Ελληνικός Χρυσός»


Στην επένδυση κεφαλαίων  πλέον του ενός (1) δις ευρώ στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» προχωρά  το Κατάρ, μετά τη υπογραφή συμφωνίας  εξαγοράς, από το κρατικό επενδυτικό fund Qatar Holdings, μετοχικού μεριδίου 10% της European Goldfields από την εταιρεία Ελλάκτωρ .

Ο επικεφαλής της Qatar Holdings Αχμάντ Αλ Σαΐντ δήλωσε πως  η συμφωνία προβλέπει την εξαγορά  του 10% από το συνολικό 25% που ελέγχει  η Ελλάκτωρ στην European Goldfields, ενώ το επενδυτικό fund από το Κατάρ διατηρεί και το call option (το δικαίωμα προτίμησης αγοράς δηλαδή) για ένα επιπρόσθετο ποσοστό της τάξης του 5%.

Αντ. Σαμαράς: Προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη το μικρότερο κράτος


Μικρότερο κράτος και λιγότεροι φόροι είναι προαπαιτούμενα για να μπει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης, τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί πως διευρύνει το κράτος ιδρύοντας πάνω από 70 γενικές γραμματείες, διευθύνσεις και αρχές. Της χρεώνει ακόμη ότι διορίζει χιλιάδες «ημετέρους» με διαβλητές διαδικασίες.

Ούτε ο Τσίπρας πληρώνει το χαράτσι


Την απόφασή του να μην πληρώσει το τέλος ακινήτων ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Καλεί τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταβάλλουν το αντίτιμο του λογαριασμού της ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών

Μετά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, αρνείται να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων.
Σε δηλώσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι θα δώσει το ποσό που του αναλογεί στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Κ. Σημίτης: Όσοι εθελοτυφλούν πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο

Κ. Σημίτης: Όσοι εθελοτυφλούν πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο
Χρειάζονται έκτακτες διαδικασίες και έκτακτη προσπάθεια για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, τονίζει σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και εκτιμά ότι το αργότερο έως το 2014 θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχει ρήτρα αποπομπής μιας χώρας από την Ευρωζώνης, αλλά μόνο όσοι εθελοτυφλούν μπορούν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο, αναφέρει ο κ. Σημίτης.

Κάτι κανονίζει στα "ορεινά" ο Μπένι....



Ενδιαφέρον πηγαδάκι είχε στήσει ο Βενιζέλος προχθές στη βουλή.Εκεί στα "ορεινά" του ελληνικού κοινοβουλίου περιστοιχισμένος απο εκφραστές όλων των τάσεων του ΠΑΣΟΚ (Γερανίδης,Σκανδαλίδης,Αποστολάκη,Σαλαγιάννης,Παπανδρέου,Αργύρης,Τζελέπης,Κουκουλόπουλος) κάτι δείχνει με το χέρι του.Μήπως δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα οργανώσει την ηγετική του ομάδα στο μέλλον?

Ξεχωρίζουν οι γονείς τα παιδιά τους;


Ο συγγραφέας του βιβλίου «The Sibling Effect», Jeffrey Kluger, υποστηρίζει ότι το 95% των γονέων δεν παραδέχονται ανοιχτά ότι αγαπούν κάποιο από τα παιδιά τους περισσότερο!
«Πιστεύω ότι το 95% των γονέων ξεχωρίζουν τα παιδιά τους και πως… το άλλο 5% λέει ψέμματα».
Βέβαια, προκειμένου, να μπορέσει να γυρίσει το βράδυ στο σπίτι και να μην προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα στις δύο του κόρες, ηλικίας 8 και 10 ετών, προσθέτει ότι «η μόνη εξαίρεση είμαστε εγώ με τη γυναίκα μου»! (άρα ανήκει στο παραπάνω 5%!).

Τα μυστικά για γερά δόντια


Τα μυστικά για γερά δόντια
Η οδοντιατρική καρέκλα και ο τροχός προκαλούν φόβο σε πολλούς από εμάς. Υπολογίζεται ότι ποσοστό έως 75% των ενηλίκων παρουσιάζουν κάποιου βαθμού φόβο για τον οδοντίατρο, που κυμαίνεται από ήπιος έως σοβαρός. Το 5% έως 10% πιστεύεται ότι έχουν αληθινή φοβία, δηλαδή φοβούνται τόσο πολύ να υποβληθούν στην οποιανδήποτε οδοντιατρική πράξη, ώστε αποφεύγουν με κάθε τρόπο την επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Συγκλονιστικό video: 29χρονη άκουσε για πρώτη φορά τη φωνή της


Άκουσε για πρώτη φορά τη φωνή της
Γεννήθηκε κωφή και κατάφερε να ακούσει ύστερα από 29 χρόνια. Δείτε την αντίδρασή της σε ένα συγκλονιστικό βίντεο.
Πως γίνεται να μην έχεις ακούσει την φωνή σου ποτέ; Αυτή ήταν η καθημερινότητα της 29χρονης Sloan Churman που ήταν κωφή σχεδόν όλη της την ζωή. Όλα αυτά μέχρι πριν 8 εβδομάδες που δέχτηκε ένα εμφύτευμα και κατάφερε να ακούσει την φωνή της για πρώτη φορά.

Έπαθλο χειροβομβίδες και καλάσνικοφ σε παιδικό διαγωνισμό


Έπαθλο χειροβομβίδες και καλάσνικοφ σε παιδικό διαγωνισμό
Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και μετρητά χάρισε για τρίτη χρονιά ο ραδιοφωνικός σταθμός της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαχάμπ της Σομαλίας σε παιδιά που κέρδισαν στον διαγωνισμό για την απαγγελία στίχων του Κορανίου.
Ο σταθμός Andulus, ο οποίος έχει την έδρα του κοντά στο Μογκαντίσου, χάρισε στην ομάδα των παιδιών που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό για το Ραμαζάνι ένα πολυβόλο ΑΚ-47 και το ισοδύναμο 512 δολαρίων.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα απέκτησαν σύμβολο


Τα ανθρώπινα δικαιώματα απέκτησαν σύμβολο
Ένα περιστέρι που μοιάζει με ανθρώπινο χέρι είναι το νέο παγκόσμιο σύμβολο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Το σύμβολο επελέγη μέσω μίας παγκόσμιας διαδικτυακής ψηφοφορίας με εντυπωσιακή συμμετοχή ανάμεσα σε 15.000 σχέδια που κατατέθηκαν από όλο τον κόσμο. Η ιδέα του διαγωνισμού: να αποκτήσουν για πρώτη φορά τα ανθρώπινα δικαιώματα ένα παγκόσμιο σύμβολο που έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους για ανθρώπους.

Περνούσαν ζωή χαρισάμενη


Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Στη γνωστή και ευφυή διαφήμιση «Έλληνας Κροίσος με… δέκα γράμματα» παραπέμπει η ιστορία των περιουσιακών στοιχείων των -περισσοτέρων- εκ των 29 κατηγορουμένων, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για συμμετοχή στο σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας των εμπλεκομένων από τη zougla.gr και ενώ το μελάνι δεν έχει καλά - καλά στεγνώσει, νέα στοιχεία από την έρευνα που διενεργεί κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε. δίνουν άλλη διάσταση στην υπόθεση.

Συνάντηση Μπεγλίτη - Χριστόφια


Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, συναντήθηκε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση στους εορτασμούς για την 51η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση, που έγινε παρόντος και του Κυπρίου υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη, συζητήθηκαν φλέγοντα ζητήματα αμοιβαίου αμυντικού ενδιαφέροντος. Μετά το πέρας της συνάντησης, που προηγήθηκε της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία, σε δηλώσεις του ο κ. Μπεγλίτης, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι "η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί την εθνική άμυνα και γενικότερα την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Δραματικό ντόμινο στις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας


Ένα εικοσιτετράωρο μετά την επίσημη ανακοίνωση της εισόδου από το Γιβραλτάρ της ισχυρής μοίρας του Βορείου Στόλου της Ρωσίας, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουσνιέτσωφ», με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία ανακοίνωσε επίσημα τη διακοπή προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ακυρώνοντας έτσι στην πράξη τη γιγαντιαία ενεργειακή συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν.

"Πάρανομο το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας"


"Πάρανομο το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας"

«Η εργασιακή εφεδρεία ισοδυναμεί με αργή, αλλά βέβαιη απόλυση του εργαζομένου. Είναι ένα μέτρο παράνομο και αντισυνταγματικό, καθώς οι απολύσεις αυτές θα γίνουν χωρίς τις εγγυήσεις του δικαίου των απολύσεων, δεδομένου ότι το καθεστώς της εφεδρείας δεν συνδέεται με την καταβολή αποζημίωσης. Απουσιάζει δε και το σκέλος της τυπικής νομιμότητας από τη στιγμή που σε μια σειρά οργανισμών ζητείται να καταρτίσουν καταστάσεις με προσωπικό που θα τεθεί σε εφεδρεία, ανεξάρτητα αν το προσωπικό τους είναι πλεονάζον ή όχι.

Αναθερμαίνεται το θέμα των επενδύσεων. Με τον Εμίρη του Κατάρ συναντάται ο πρωθυπουργός


Με τον Εμίρη  του Κατάρ σεΐχη Hamad Bin Khalifa Al Thani, και τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Εμιράτου, σεΐχη Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al Thani, θα συναντηθεί αργότερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Μια συνάντηση που  σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υπογραφής επενδυτικής συμφωνίας, στην οποία αναμένεται να προχωρήσει το Κατάρ στην χώρα μας.

"Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στην εφεδρεία"


"Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στην εφεδρεία"

Στην εργασιακή εφεδρεία και το μέλλον των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Βήμα FM, όπου έκανε κριτική στο κόμμα του για την περίοδο που διακυβέρνησε αλλά και για τη στάση του στο θέμα της εφεδρείας.
«Νομίζω ότι υπήρχαν ορισμένες επικοινωνιακές αστοχίες στον τρόπο με τον οποίο το κόμμα και τα στελέχη του θα έλεγα χειρίστηκαν το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.

ΚΚΕ: "Χρειάζεται αγωνιστική συμμαχία για μόνιμη δουλειά"


ΚΚΕ: "Χρειάζεται αγωνιστική συμμαχία για μόνιμη δουλειά"
«Οι μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, με όποια μορφή και αν τις κάνουν, θα έχουν κόστος για τα λαϊκά στρώματα, θα χειροτερεύσουν τις ήδη υποβαθμισμένες κρατικές παροχές, ενώ η πίεση της ανεργίας, της δραστικότερης περικοπής των μισθών, θα γίνει πιο ασφυκτική στον ιδιωτικό τομέα», παρατηρεί το ΚΚΕ σχετικά με το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

ΔΗΣΥ: Αποσπασματικές εξαγγελίες για την εφεδρεία



Νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εξαπολύει η Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή την εργασιακή εφεδρεία.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης δήλωσε ότι με «προχειρότητα, αποσπασματικές εξαγγελίες και συμβιβασμούς με τους κομματικούς τους στρατούς που δημιουργήθηκαν κυρίως από το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΝΔ, δεν μπορεί να προχωρήσει η μεγάλη διαρθρωτική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα που έχει ανάγκη ο τόπος».

«Αγκάθι» των συζητήσεων με την τρόικα η εργασιακή εφεδρεία

Οι δανειστές μας πιέζουν για άμεση εφαρμογή της δέσμευσης για άμεση εφεδρεία 30 χιλιάδων υπάλληλων (Φωτό αρχείου)
Το θέμα της εργασιακής εφεδρείας συζητούν, στο γραφείο της αντιπροεδρίας, οι επικεφαλής της τρόικας με τους υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα.

Οι δανειστές μας πιέζουν για άμεση εφαρμογή της δέσμευσης για άμεση εφεδρεία 30 χιλιάδων υπάλληλων και εμμένουν στη θέση τους για κατάργηση φορέων του δημόσιου τομέα και απολύσεις, ενώ στη συνάντηση που είχαν με τους υπουργούς την Παρασκευή, φέρονται να απέρριψαν την εναλλακτική πρόταση που τους παρουσιάστηκε για έξοδο μόνον όσων βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. 

Αύξηση της online διαφημιστικής δαπάνης


Στα 17,7 δισ. ευρώ ανήλθε η συνολική online διαφημιστική δαπάνη στην Ευρώπη το 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 15,4%, τη στιγμή που η δαπάνη για τη συνολική διαφημιστική αγορά στην Ευρώπη αυξήθηκε μόλις κατά 5%.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την ετήσια έρευνα που διεξήγαγε το IAB Ευρώπης, στην οποία διαπιστώνεται επίσης εντυπωσιακή ανάπτυξη της online display διαφήμισης.

Τρομερή ηλιακή καταιγίδα απειλεί τη Γη.Γιγάντια ηλιακή κηλίδα εγείρει φόβους για τηλεπικοινωνίες και ηλεκτρικά δίκτυα


Είναι γνωστό ότι η δραστηριότητα των σκοτεινών σημείων του Ήλιου, των λεγόμενων ηλιακών κηλίδων, αποτελεί εν δυνάμει απειλή για τη Γη αφού η ακτινοβολία που εκτοξεύεται από αυτά τα σημεία όταν τελικά φτάνει στη Γη προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων αλλά και των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.
Πριν λίγα 24ωρα μια τέτοια κηλίδα, η 1302, άρχισε να δραστηριοποιείται με μεγάλη ένταση και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθούν προβλήματα στη Γη όταν η κηλίδα κατά την κίνηση του Ήλιου ευθυγραμμιστεί με τον πλανήτη μας.

Αύξηση των ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια

Οι επενδύσεις Ρώσων στην Ελλάδα θα αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια, όμως αυτό αποτελεί συνάρτηση της πολιτικής που εφαρμόζει η χώρα σας σε πολλούς τομείς, τονίστηκε χθες το απόγευμα από τα μέλη της ...
ρωσικής αντιπροσωπείας βρίσκονται στη Ρόδο για το ελληνορωσικό επιχειρηματικό συνέδριο που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Μόσχας.

Ανοίγει τις πύλες της η 3η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας


Η 3η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας που θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο της Κατερίνης, ανοίγει σήμερα (1/10) τις πύλες της με μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων αλλά και αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις να τη συνοδεύουν.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.

Στη διοργάνωση, που φέτος συμμετέχουν 75 εκθέτες, μεταξύ των οποίων και επιχειρήσεις

Αυτά είναι τα καλύτερα αφροδισιακά


Αυτά είναι τα καλύτερα αφροδισιακά
Τα αφροδισιακά έχουν απασχολήσει την ανθρωπότητα για αιώνες. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι τρώγανε
 στρείδια, οι Κινέζοι σούπα από πτερύγιο καρχαρία ενώ οι Άραβες καμπούρα καμήλας.

Δεν ξέρανε τότε ότι το ισχυρότερο αφροδισιακό είναι ήδη μέσα μας.

Τρία πράγματα δημιουργούν όρεξη σε έναν άνθρωπο για σεξ: η σεξουαλική ορμή (επιθυμία), τα συναισθήματα εμπιστοσύνης και ο έρωτας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Επικοινωνιακές αστοχίες της ΝΔ»


  
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Επικοινωνιακές αστοχίες της ΝΔ»
Για επικοινωνιακές αστοχίες έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις διαφορετικές απόψεις που εξέφρασαν στελέχη της ΝΔ σχετικά με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, τονίζοντας πως «η ΝΔ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική στον πολιτικό της λόγο».

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, εξέφρασε την ανησυχία του μήπως υπάρξει στο μέλλον ένα γαλάζιο «λεφτά υπάρχουν», αντίστοιχο με εκείνο του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι «δεν πρέπει να μπούμε στον

Εισαγγελέας αναζητά ευθύνες για την κατάρρευση της γέφυρας στον Μελλισουργό

Ευθύνες για την κατάρρευση της γέφυρας στον Μελισσουργό Θεσσαλονίκης κατά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή αναζητά η εισαγγελία Θεσσαλονίκης...΄

Η εισαγγελέας, Ευαγγελία Καρανίκα, ζητά να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παράβασης κανόνων οικοδομικού κανονισμού, της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου και της πρόκλησης κοινώς επικίνδυνης βλάβης, όπως

H NASA ολοκληρώνει την απογραφή των επικίνδυνων αστεροειδών


Αν ανησυχείτε ότι οι άνθρωποι θα έχουν την ίδια τύχη με τους δεινόσαυρους, η NASA έχει καλά νέα.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχει πλέον αναγνωρίσει το 90% των αστεροειδών που έχουν διάμετρο άνω του ενός χιλιομέτρων και βρίσκονται σε απόσταση μέχρι 200 εκατ. χιλιόμετρα από την τροχιά της Γης.

Οι 981 βράχοι αυτού του είδους θα μπορούσαν δυνητικά να απειλήσουν τον πλανήτη, ωστόσο τα τροχιακά δεδομένα δείχνουν ότι κανένας δεν θα βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης τους επόμενους αιώνες.

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το ελληνικό χρέος


Έκτακτη συνοδό κορυφής στις 18 Οκτωβρίου συγκαλούν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, με θέμα την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα.

Έως τότε θα έχει ξεκαθαρίσει αν και κατά πόσον το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα μετά το 2014. Μέχρι την έκτακτη Σύνοδο θα έχει επικυρωθεί από τα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης η αναβάθμιση του Ταμείου Σταθερότητας.

Σαν Σήμερα...


1 Οκτωβρίου
Γιορτάζουν: Θηρεσία, Ρωμανός
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων
Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας
  • Γεγονoτα
331 π.Χ: Στην πεδιάδα των Γαυγαμήλων, ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει το στρατό του Πέρση Δαρείου Γ' του Κοδομανού. Με τη νίκη του αυτή, ο μέγας στρατηλάτης ολοκληρώνει την κατάκτηση της περσικής αυτοκρατορίας.

Έρευνα: Η κλιματική αλλαγή διώχνει ζωικά είδη από τα οικοσυστήματά τους


Έρευνα: Η κλιματική αλλαγή διώχνει ζωικά είδη από τα οικοσυστήματά τους
Η κλιματική αλλαγή αναμένεται να διαταράξει τα δρομολόγια των ζωικών ειδών που εγκαταλείπουν τα οικοσυστήματά τους προς αναζήτηση περισσότερων φιλόξενων.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, η επιβίωσή τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι θα συναντήσουν στους νέους δρόμους που θα επιλέξουν.
Η έρευνα βασίστηκε στην παρακολούθηση 15 ειδών αμφιβίων στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες τα οποία εκτιμάται πως μετακινούνται κατά 24 χιλιόμετρα ανά δεκαετία προς αναζήτηση νέου, πιο κατάλληλου φυσικού περιβάλλοντος.

Ρύθμιση αυθαιρέτων: Ξεκινούν σήμερα οι ηλεκτρονικές δηλώσεις


Ρύθμιση αυθαιρέτων: Ξεκινούν σήμερα οι ηλεκτρονικές δηλώσεις
Από το σήμερα 1 Οκτωβρίου ξεκινάει επίσημα η διαδικασία ηλεκτρονικής υποδοχής αιτήσεων για τη ρύθμιση αυθαιρέτων κατασκευών. Οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και μέσω μηχανικού. Η καταβολή τόσο του τέλους υπαγωγής όσο και του προστίμου θα γίνεται αποκλειστικά στις Τράπεζες.
Η διαδικασία έχει ως εξής:
  1. Ο πολίτης απευθύνεται σε μηχανικό για τον έλεγχο κατ’ αρχάς της κατασκευής του, καθώς με βάση τις προβλέψεις του νόμου 4014/2011 τα ακίνητα μπορούν να μεταβιβαστούν μόνο με την βεβαίωση μηχανικού ότι δεν περιλαμβάνει κατασκευή με πολεοδομική παράβαση ή ότι έχει υπαχθεί στη ρύθμιση.

Υπαναχωρεί η Άγκυρα για την χαρτογράφηση


Υπαναχωρεί η Τουρκία μετά την αντίδραση της Αθήνας για τη ναυτική αγγελία προς ναυτιλλόμενους, σύμφωνα με την οποία το ερευνητικό σκάφος με ιταλική σημαία «Εξπλόρα» θα πραγματοποιούσε έρευνες για χαρτογράφηση των τούρκικων ακτών, πλέοντας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Με νέα notam η Άγκυρα εξαίρεσε τα σημεία βορειοδυτικά της Ρω και βορείως του Καστελόριζου. 

Η εφεδρεία θα λυθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Πιέσεις τρόικας

Η εφεδρεία θα λυθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Πιέσεις τρόικας
Συνεχίζονται και το Σάββατο οι συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου και Διοικητικής Μεταρρύθυμισης Δ.Ρέππα με τους επικεφαλής της τρόικας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της εργασιακής εφεδρείας εν όψει και του έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου της Κυριακής.

Το θέμα της εφεδρείας, όπως και το ενιαίο μισθολόγιο τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης και την Παρασκευή. 

Πτώχευση έχουν κηρύξει 40.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα

Πτώχευση έχουν κηρύξει 40.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα
Πτώχευση έχουν κηρύξει 40.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους στις τράπεζες, με το εντυπωσιακότερο στοιχεία να είναι ότι δεν πρόκειται πια μόνο για συνταξιούχους και ανθρώπους που έμειναν άνεργοι. Το 30% από αυτά είναι δημοσίων υπαλήλλων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους.

Οι ιδιώτες στην Ελλάδα ήδη κάνουν "κούρεμα" του χρέους τους προς τις τράπεζες, είτε με διακανονισμούς είτε προσφεύγοντας στα δικαστήρια, που τελευταία έχουν εκδώσει αποφάσεις που δικαιώνουν ανέργους και συνταξιούχους.

Πέταξαν αβγό στην Μπακογιάννη


Πέταξαν αβγό στην Μπακογιάννη
Στον… κυκεώνα των αποδοκιμασιών κατά πολιτικών βρέθηκε και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.
Χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με φίλους της ΔΗ.ΣΥ. στη Ναύπακτο, ένας πολίτης επιτέθηκε στην κ. Μπακογιάννη με αβγό, το οποίο «έσκασε» πίσω από τον τοίχο του κάστρου που βλέπετε στην φωτογραφία.
Το αυγό έπεσε τελικά στο διπλανό τραπέζι κι έτσι η κ. Μπακογιάννη έφυγε από το σημείο «αλώβητη».

Η επόμενη μέρα της έκτης δόσης

Η επόμενη μέρα της έκτης δόσης
Καθοριστικό θεωρείται το επόμενο δίμηνο για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και για τον λόγο αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούνται απανωτές συσκέψεις προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός χειρισμός.

Κλειδί θεωρείται η εξασφάλιση της έκτης δόσης του δανείου από την τρόικα, καθώς επίσης και η επιδιωκόμενη ολοκλήρωση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου για νέα οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας, που θα πρέπει να εγκριθεί από όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Μόλις η κυβέρνηση περάσει αυτούς τους δύο σκοπέλους, όλα είναι ανοικτά. Από το σενάριο περί πρόωρων εκλογών μέχρι αυτό της συγκυβέρνησης.

Τι ετοιμάζουν Μέρκελ – Σαρκοζί ;


Νέες πρωτοβουλίες φέρονται έτοιμοι να αναλάβουν οι δύο σημαντικότεροι ηγέτες της Ευρωζώνης, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σε μια νέα προσπάθεια να επισπευσθούν οι προσπάθειες επίλυσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και να δοθούν επιτέλους πειστικές απαντήσεις στις αγορές που «πιέζουν» ασφυκτικά την Ευρωπεριφέρεια.

Ο Πάγκαλος ζητά 1 εκατ. ευρώ από φοιτητή


Δεν ξεχνά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση άρθρου που θεωρεί ότι τον έθιγε, έκανε αγωγή σε 26χρονο φοιτητή.
Ο κ. Πάγκαλος ζητά ένα εκατομμύριο ευρώ για ηθική βλάβη από τον Βαγγέλη Μυτιληναίο, φοιτητή Φιλοσοφικής, ο οποίος είχε καταφερθεί κατά του αντιπροέδρου και της συζύγου του, κατηγορώντας τους για ξεπούλημα των παραλιών.

Μάχιμους θα κάνει και πάλι τους εφέδρους η ΝΔ

Μάχιμους θα κάνει και πάλι τους εφέδρους η ΝΔ
Να αποκαταστήσει την αδικία της εργασιακής εφεδρείας στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αναλάβει ύστερα από εκλογές τα ηνία της χώρας μελετά τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

Μάλιστα αναμένεται να είναι μία από τις σημαντικότερες εξαγγελίες που θα κάνει επίσημα, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της αντιπολιτευτικής τακτικής, ύστερα και από τη δημοσιοποίηση των προτάσεων που έκανε την περασμένη Πέμπτη ο στενός συνεργάτης του Χρύσανθος Λαζαρίδης. 

Ο Οκτώβριος μας φέρνει τη φοροκάρτα


Στη ζωή μας μπαίνει η φοροκάρτα, η διάθεση της οποίας σε όλους τους φορολογούμενους θα ξεκινήσει από τις τράπεζες στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Πρόκειται για την ειδική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιούν οι φορολογούμενοι στις αγορές τους, προκειμένου να καταγράφονται σε αυτήν τα ποσά των δαπανών τους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία συλλογής των αποδείξεων που απαιτούνται για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών η χρήση της είναι καθαρά προαιρετική.
Ο χρήστης της είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών τον αριθμό της κάρτας μέσω του διαδικτύου ή με τη χρήση μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS).

10 πράγματα που μάθαμε λάθος στο σχολείο


δασκάλα

Στο σχολείο μάθαμε αρκετά πράγματα. Μερικά όμως από αυτά ήταν εντελώς λάθος. Δείτε παρακάτω ποια ήταν τα 10 πράγματα που μας δίδαξαν και ήταν εντελώς λάθος…

1. O Einstein είχε χάλια βαθμούς στο σχολείο
Η αλήθεια είναι ότι ο Einstein είχε πολύ καλούς βαθμούς και τα αγαπημένα του μαθήματα ήταν η φυσική και τα μαθηματικά (τυχαίο;)

Maharaja Express..τρένο 5 αστέρων...


Ταξίδι με το πολυτελές «Maharaja Express» (1)
Το να ταξιδεύεις με ένα τρένο είναι συνηθισμένο.Το να ταξιδεύεις όμως με το τρένο Maharaja Express στην Ινδία...είναι η απόλυτη εμπειρία άνεσης,πολυτέλειας και χλιδής.Τύφλα να 'χει το τρένο του Harry Potter!Το Maharaja Express είναι ίσως το πιο πολυτελές επίγειο μεταφορικό μέσο στον κόσμο!Στην ουσία είναι ένα υπερχλιδάτο 5άστερο  ξενοδοχείο...που κινείται πάνω σε ράγες.Οι φωτογραφίες τα λένε όλα...

ΝΔ: Οι δηλώσεις Ερντογάν για το σκοπιανό ναρκοθετούν τις διμερείς σχέσεις



Τη λύπη του για τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού περί «ακατανόητης και άδικης θέσης της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων» εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
«Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου είδους δημόσιες τοποθετήσεις ναρκοθετούν το πλαίσιο σταθερότητας, ασφάλειας, ειρηνικής συνύπαρξης και αρμονικής συνεργασίας των λαών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Μαγικό χαλί» πετά στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον


Χίλιες και Μία Νύχτες φαίνεται ότι ζει ένας υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον: δημιούργησε ένα μικρό φύλλο από αγώγιμο πλαστικό που πετά κυματίζοντας.

Το μαγικό χαλί, μήκους δέκα εκατοστών, δημιουργεί κυματισμούς που ωθούν τον αέρα από το μπροστινό στο πίσω μέρος της κάτω επιφάνειας.

Το πρωτότυπο που παρουσιάζεται στο Applied Physics Letters πετά με ταχύτητα ενός μέτρου ανά δευτερόλεπτο, ή 3,6 χιλιόμετρα την ώρα -λίγο πιο αργά από έναν άνθρωπο που κάνει βόλτα.