Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Η ώρα της κρίσης για τις πολιτικές ηγεσίες

Σε ιστορικών διαστάσεων δοκιμασία και για το μεταπολεμικό μοντέλο διακυβέρνησης της δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού. Η μία μετά την άλλη, κυβερνήσεις επιβάλλουν περιορισμούς σε μετακινήσεις και δραστηριότητες, πολλές από τις οποίες ούτε σε καιρό πολέμου δεν είχαν εφαρμοστεί.

Τζεντιλόνι: Βήμα, βήμα θα γίνει η αναδιάρθρωση της Ευρώπης

Τα νέα μέτρα για την αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας μέσω πρωτοβουλιών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Επιτροπής τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα, συζήτησε χτες το Eurogroup, σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών Πάουλο Τζεντιλόνι.

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά περισσότερα διαγνωστικά τεστ

Για ολιγωρία και επικίνδυνη ιδεοληψία που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση.Επιμένει μόνο σε περιοριστικά μέτρα
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβέρνηση πως «μετά από έναν μήνα κρουσμάτων κοροναϊού επιμένει μόνο σε περιοριστικά

Παπανδρέου: "Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης"

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έστειλε το δικό του μήνυμα με αφορμή την 25η Μαρτίου και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην πανδημία του κορονοϊού."Η ιστορία μας ήταν πάντα σε διάλογο με το διεθνές γίγνεσθαι.

Τι συντεταγμένες κατέθεσε η Τουρκία στον ΟΗΕ, τι απάντησε η Ελλάδα

Μια επιστολή γεμάτη ψευδείς ισχυρισμούς έστειλε η Τουρκία στον ΟΗΕ, μην αναγνωρίζοντας ΑΟΖ σε τέσσερα ελληνικά νησιά.Σε άλλη μια θρασύτατη πρόκληση προχώρησε η Τουρκία, καθώς κατέθεσε συντεταγμένες, που περιλαμβάνουν ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Κορονοϊός: Αναστέλλονται οι δεσμευτικές προθεσμίες σε 12 προγράμματα του ΕΣΠΑ

Αναστέλλονται οι δεσμευτικές προθεσμίες σε 12 δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 - 2020 στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού

Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη

Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε η κοινότητα Εχίνου, στην Ξάνθη, από τις 6 σήμερα το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι θα παραμείνουν σε προσωρινό κατ' οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου.

Κορωνοϊός: 22 νεκροί, 78 νέα κρούσματα, 821 συνολικά -53 σε κρίσιμη κατάσταση

Τσιόδρας και Χαρδαλιάς σε συνέντευξη ΤύπουΕβδομήντα οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 821.Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ, ενώ στους 22 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους.

Την έκδοση ευρωομολόγων ζητούν ο Κ. Μητσοτάκης και άλλοι 8 ηγέτες κρατών

Οι ηγέτες 9 κρατών της ΕΕ, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσαν σήμερα την Ένωση να δημιουργήσει κορονο-ομόλογα, προκειμένου να διαθέσει σημαντικά κονδύλια μπροστά στην υγειονομική κρίση, σε μια επιστολή που απέστειλαν σήμερα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

0 Εισπρακτικές εταιρείες: Συνεχίζουν να καλούν απτόητες παρά τον κορονοϊό

Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι οι εισπρακτικές εταιρίες θα σταματήσουν τα τηλέφωνα στους πολίτες κατά την περίοδο του κορονοϊού, ωστόσο στην Θεσσαλονίκη οι εισπρακτικές συνεχίζουν απτόητες τις κλήσεις τους σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δικηγόρος .

Κορονοϊός: Οδηγίες για τις μετακινήσεις των αγροτών

Οδηγίες για τις μετακινήσεις των αγροτών δίνουν πηγές του αρμόδιου υπουργείου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά τους περιορισμούς ελεύθερης κυκλοφορίας που τέθηκαν σε ισχύ λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Σοβαρή τουρκική πρόκληση με κατάθεση συντεταγμένων - Αντίδραση Τσίπρα

Η Τουρκία κατέθεσε συντεταγμένες που περιλαμβάνουν ελληνική υφαλοκρηπίδα παραμονή της εθνικής επετείου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει επέκταση των κυρώσεων από την ΕΕ.

Μετατροπή της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας στην Αν. Μεσόγειο σε τουρκική, η επιδίωξη της Άγκυρας

Ερώτημα το πώς θα αντιδράσει η Αθήνα. Το δίλημμα για την κατάθεση συντεταγμένων και η ευρωπαϊκή στήριξη. Να τεθεί το θέμα στο Συμβούλιο Κορυφής της Πέμπτης, όπου υπάρχει ως θέμα και το προσφυγικό

Γκέιτς κατά Τραμπ: "Πώς θα πάνε στα εστιατόρια, αγνοώντας τα πτώματα στη γωνία;"

Η πραγματικότητα του Μπιλ Γκέιτς είναι εντελώς διαφορετική απ' αυτήν που πλάθει στο μυαλό του ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρώντας ότι οι οικονομικοί δείκτες θα επανέλθουν γρήγορα στα πρότερα επίπεδα.

Κούβα: Περήφανη και παράδειγμα προς μίμηση στη μάχη κατά του κορονοϊού

Η Κούβα δίνει το δικό της μάθημα σ' όλον τον πλανήτη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Το σχέδιο θωράκισης της χώρας και η... εξαγωγή ιατρικού προσωπικού την πιο κρίσιμη ώρα.

25η Μαρτίου: Παρέλαση μαχητικών σε όλη την Ελλάδα -Το μήνυμα ενότητας στη μάχη κατά του κορωνοϊού


Χωρίς παρελάσεις, χωρίς αγήματα και χωρίς κόσμο στον δρόμο, η επέτειος για την απελευθέρωση της Ελλάδας εορτάστηκε με ένα λιτό τελετουργικό, αλλά και με πτήσεις μαχητικών σε όλη τη χώρα.

Αντί για επίταξη: Αυξάνουν την αποζημίωση στους κλινικάρχες για τις ΜΕΘ



Στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) προβλέπεται διπλάσια αποζημίωση στους κλινικάρχες που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ από τις κλινικές τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού