Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Formula 1 στον Πειραιά;



Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ελλάδα σκέφτεται να κάνει αίτηση για τη δημιουργία πίστας αγώνων ταχύτητας Formula 1 στον Πειραιά.
Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, απάντησε τονίζοντας ότι τα σχέδια αφορούν πίστα που θα βρίσκεται 17 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, θα έχει μήκος 5.2 χιλιομέτρων με 13 αριστερές και 12 δεξιές στροφές ενώ στο σχέδιο προβλέπεται η αναβάθμιση της περιοχής της

Εθνική: Φιλικό τεστ στη Νορβηγία ενόψει προκριματικών Με το βλέμμα στο Μουντιάλ 2014 που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία αντιμετωπίζει (21.00, OTE TV) τους «Βίκινγκ» στο Οσλο


Εθνική: Φιλικό τεστ στη Νορβηγία ενόψει προκριματικών




 
Το πρώτο φιλικό έπειτα από την επιτυχημένη παρουσία της στο Euro 2012 δίνει η Εθνική Ελλάδας στο Οσλο απέναντι στη Νορβηγία (15/8, 21.00 ΟΤΕ ΤV). Οι διεθνείς που οδήγησαν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ως τα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξήχθη στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας ξαναβρίσκονται για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν δύο μήνες και το φιλικό με τη Νορβηγία αποτελεί τεστ ενόψει των προκριματικών για το

Ελένη Πετρουλάκη: Πως με έσωσε η Παναγιά

Ελένη Πετρουλάκη: Πως με έσωσε η Παναγιά
«Σώθηκα από θαύμα. Η Παναγία είναι η προστάτιδά μου. Άλλωστε γι' αυτό την
πρώτη μου κόρη τη βάφτισα Άννα-Μαρία» είπε στο «ΛΟΙΠΟΝ» η Ελένη Πετρουλάκη, αποκαλύπτοντας πως η Μεγαλόχαρη την προστάτευσε από βέβαιο θάνατο.

Τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη παρέσυρε και σκότωσε οδηγό ΙΧ

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος
για τον οδηγό ενός αυτοκινήτου, όταν το όχημα παρασύρθηκε από τρένο. Το δυστύχημα έγινε στο ύψος του Άβαντα και το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το thrakinea.gr
Κανείς από τους επιβάτες του τρένου δεν τραυματίστηκε και το δρομολόγιο σταμάτησε μέχρι να απεγκλωβιστεί ο νεκρός και να απομακρυνθούν τα

Κοσμοσυρροή για τη Μεγαλόχαρη!



Πλήθος πιστών ανηφόρισε και φέτος στην όμορφη Αγιάσο προκειμένου να φθάσουν μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Της Μεγαλόχαρης και να την προσκυνήσουν.
Χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Λέσβου έφτασαν στην εκκλησία της Παναγίας της Αγιάσου με κάθε μεταφορικό μέσο.

Η «τσουχτερή» έκδοση των ομολόγων έσωσε την Ελλάδα από χρεοκοπία


Η «τσουχτερή» έκδοση των ομολόγων έσωσε την Ελλάδα από χρεοκοπία
«Σανίδα σωτηρίας» φαίνεται να αποτέλεσε η χθεσινή έκδοση εντόκων γραμματίων από το ελληνικό δημόσιο βάσει της οποίας θα αποπληρωθεί τελικά το ομόλογο ύψους 3,2 δισ. ευρώ που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και λήγει στις 20 Αυγούστου.

Μπορεί προσωρινά η Ελλάδα να γλύτωσε το ενδεχόμενο μιας επιλεκτικής χρεοκοπίας, ωστόσο τώρα η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθούν το

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ Σρέντερ: Είμαι εδώ για να βοηθήσω την Ελλάδα



Σρέντερ: Είμαι εδώ για να βοηθήσω την Ελλάδα
Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα και έκκληση στους γερμανούς πολιτικούς «να σταματήσει επιτέλους η ρητορική εναντίον της Ελλάδας» απεύθυνε από την Κω ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. 

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

Για άλλη μια χρονιά η Μελβούρνη ανακηρύχτηκε η καλύτερη πόλη του κόσμου, σύμφωνα με την έρευνα της Global Liveability Survey.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στην πρώτη δεκάδα των δέκα κορυφαίων πόλεων του κόσμου συμπεριλαμβάνονται άλλες τρεις αυστραλιανές πόλεις και τρεις του Καναδά.

Μήνυμα Ιερώνυμου από τη Λέσβο για την κρίση



Μήνυμα Ιερώνυμου από τη Λέσβο για την κρίση
Στην ανάγκη της ενότητας του λαού αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος κατά το σημερινό του κήρυγμα στον εορτασμό στο Προσκύνημα της Παναγίας στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ...

Πλήθος λαού στα προσκυνήματα της Παναγιάς σήμερα, στην Τήνο, στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου, στη Σουμελά, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας και όχι μόνο.
Θεοτόκος, το ιερότερο πρόσωπο της χριστιανικής ορθόδοξης παράδοσης. Για χιλιάδες Έλληνες είναι η παρηγοριά και η καθοδηγήτρια μας, που το άκουσμα και μόνο του ονόματος της, μας γεμίζει δέος και κατάνυξη.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ...

Το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου λειτουργεί και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Η πανηγυρική θεία λειτουργία τελέσθηκε προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος συνοδεύεται φέτος από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο.
Και φέτος η Παναγία Σουμελά πλημμύρισε από πλήθος πιστών από την Ελλάδα, τη Ρωσία και αλλού.

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο... Πάρις! .Τα στελέχη θα μιλούν μαζί του για ότι χρειάζονται...



Τα στελέχη θα μιλούν μαζί του για ότι χρειάζονται... 

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος κινείται όσο πιο διακριτικά μπορεί αυτές τις ημέρες.
Την Παρασκευή από το γραφείο του έλεγαν ότι θα ανεβεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά αναχώρησε για τη Σκόπελο.
Χθες έλεγαν ότι σήμερα μπορεί να πεταχτεί για λίγες ώρες στην Αθήνα, αλλά αύριο θα βρίσκεται στα σίγουρα στην Ουρανούπολη για τον Δεκαπενταύγουστο.
Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του;

Καταλήγουν σε Κεφαλογιάννη...





Στο πρόσωπο του Μανώλη Κεφαλογιάννη φαίνεται πως καταλήγουν στην Συγγρού, για τον επόμενο γραμματέα της ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε μαζί του τις προηγούμενες ημέρες και αφού λύσανε τις παρεξηγήσεις από την περίοδο της υπογραφής του δεύτερου μνημονίου , αποφάσισαν να προχωρήσουν ξανά μαζί, όπως συνέβη και στην εσωκομματική προεκλογική περίοδο του

Σε ποιούς καρκίνους η ασπιρίνη έχει ευεργετική δράση;

Σε ποιούς καρκίνους η ασπιρίνη έχει ευεργετική δράση;
Μικρότερος κατά 16% κατά μέσο είναι ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο για όσους παίρνουν κάθε μέρα μία ασπιρίνη,
όταν είναι ακόμα υγιείς, ενώ παράλληλα η καθημερινή λήψη ασπιρίνης φαίνεται πως επιβραδύνει την εξάπλωση της νόσου στους καρκινοπαθείς. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα μίας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας, η οποία έρχεται μεν να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες, που είχαν κάνει ανάλογες διαπιστώσεις, όμως εκτιμά ότι η ωφέλεια της ασπιρίνης είναι τελικά μικρότερη από αυτήν (έως 37%) που είχαν βρει οι

Νέα νίκη με ανατροπή για τον ΠΑΟΚ, 2-1 την Ξάνθη


Ο φετινός ΠΑΟΚ από ότι φαίνεται τις έχει στο… αίμα του τις ανατροπές. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, μετά από αυτήν κόντρα στην Μπνέι Γιεχούντα, σημείωσε ακόμη μία απέναντι στη Ξάνθη, νικώντας τους Ακρίτες με 2-1, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στην Τούμπα.
Ο «δικέφαλος» του Βορρά βρέθηκε να χάνει απέναντι στους Ακρίτες στο 48’, όταν ο ο Νουάτσι άνοιξε το σκορ με ένα καταπληκτικό, ψηλοκρεμαστό σουτ.

Έκκληση του Oικουμενικού Πατριαρχείου για να σταματήσουν οι συγκρούσεις στη Συρία

Έκκληση προς όλους τους πρωταγωνιστές «για να σιγήσουν τα όπλα» στη Συρία, απευθύνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο με ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα στο Φανάρι. Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Τό Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η θερμότητα κατά του καρκίνου



Έρευνα του Bangor University εντόπισε μια μεταβολή σε κύτταρα, που μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην εξουδετέρωση όγκων με τη θερμότητα.
Ο καρκίνος του προστάτη και άλλοι τοπικοί όγκοι μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με συνδυασμό θερμότητας και αντικαρκινικού φαρμάκου που προκαλεί βλάβη στα γονίδια.
Πίσω από την καινοτόμο θεραπεία βρίσκεται η αινιγματική ικανότητα της θερμότητας να κλείνει ζωτικούς μηχανισμούς