Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη το Μακεδονία Παλλάς

Πλειοδότης στον διαγωνισμό του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για τη μακροχρόνια μίσθωση του «Μακεδονία Παλλάς», αναδείχθηκε ο Ιβάν Σαββίδης, με ετήσιο μίσθωμα 1.722.000 ευρώ, σε συνεργασία με τον όμιλο Aldemar. Ο Ιβάν Σαββίδης θα καταβάλλει παράλληλα με το ετήσιο μίσθωμα και ποσοστό συμμετοχής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον κύκλο εργασιών του ξενοδοχείου, ενώ θα

Επίσκεψη του Υπουργού . Αθανάσιου Τσαυτάρη στη Πιερία

Στη ΠΙΕΡΙΑ αύριο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μόσχο Κορασίδη, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο και τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αλέξανδρο Οφίδη.
                                                          
το πρόγραμμα:

Ολη η λίστα με τους 1.629 εργαζομένους των νοσοκομείων που μετατάσσονται

Τα ονόματα των υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται, ανακοίνωσε την Παρασκευή το ΑΣΕΠ. Πρόκειται για εκείνους που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους (δυνάμει του άρθρου 90 ν. 4172/2013).
Ο τελικός πίνακας διάθεσης εκδόθηκε από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας.

Κρούσμα ελονοσίας στις Φέρες Έβρου...

Αυξημένη ετοιμότητα έχει προκαλέσει στη διοίκηση του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Έβρου η εμφάνιση κρούσματος ελονοσίας σε 42χρονη γυναίκα από τις Φέρες.

Η κατάσταση της υγείας της ασθενούς, η οποία μεταφέρθηκε πριν από

Το αιχμηρό tweet του Δημήτρη Καρύδη για τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Το εισιτήριο 25 ευρώ στα νοσοκομεία σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Ο κ. Καρύδης, επισημαίνει ότι το εισιτήριο δεν είναι προαπαιτούμενο από την τρόικα και άφησε αιχμές για την στάση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο Χέρσο Κιλκίς ένα Τραπέζι με πολύ Μυστήριο....

Στο Χέρσο Κιλκίς έγινε ενα τραπέζι που επιμελήθηκε  ο γνωστός συνεταιριστής Φίλιππας Κοτανίδης.
Το μενού Μοσχαροκεφαλή , επίσης είχε θέματα Αγροτικά , Πολιτικά και έκλεισε με ποδόσφαιρο.
Το μενού απόλαυσαν ο πρ. Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Λεωνίδας Δημητριάδης, ο Γραμματέας της Π.Ε ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας Χρόνης Μακρίδης, ο Υπεύθυνος Οργανωτικού Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου , το

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ «ΒΗΜΑ FM»


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλημερίζουμε τώρα στην τηλεφωνική μας γραμμή τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη, Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, κ. Ανδρουλάκη καλή σας μέρα. 
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Καλημέρα σας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε καταγγελίες από διάφορα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι ο συντονισμός της κυβέρνησης δεν είναι τόσο επιμελής όσο θα θέλατε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και ορισμένες παρερμηνείες, γκρίνιες και να έρχονται διατάξεις στη Βουλή για τις οποίες εκφράζεται αντιδράσεις.

Ενας νεκρός σε μετωπική λεωφορείου του ΟΑΣΘ με ΙΧ στον Χορτιάτη

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο δρόμο Πανοράματος - Χορτιάτη, περίπου στο ύψος του τερματικού σταθμού των λεωφορείων του ΟΑΣΘ στον Χορτιάτη, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, με την εμπλοκή δύο λεωφορείων του ΟΑΣΘ και ενός αυτοκινήτου.
Περίπου στις 10.10, αυτοκίνητο που κατευθυνόταν προς το

Στην Αλβανία ο Βενιζέλος

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, αυθημερόν, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.
Ο κ. Βενιζέλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας Bujar Nishani και θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Edi Rama, τον Υπουργό Εξωτερικών Ditmir Bushati και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ilir Meta. Στη συνέχεια, θα

ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ...

Δραματικά στοιχεία για τη φτώχεια στην ισπανική κοινωνία καταγράφει έκθεση της καθολικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Caritas.
Σύμφωνα με την οργάνωση, ο αριθμός των Ισπανών που ζουν  σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή με 307 ευρώ ή λιγότερα το μήνα, έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2007 (από το 3,5% στο 6,4%) και έφτασε τα 3 εκατομμύρια σε μια χώρα που μετρά 47 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι εκατομμυριούχοι και οι κερδοσκόποι έφεραν την κρίση στην Ελλάδα

Κατηγορίες για πολυεκατομμυριούχους κερδοσκόπους οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι διόγκωσαν ή και δημιούργησαν την ελληνική κρίση εκτοξεύουν οι Financial Times, οι οποίοι υποστηρίζουν πως το κατάφεραν «σφυροκοπώντας τις τιμές των ομολόγων της και τώρα περιλαμβάνονται ανάμεσα στους πλέον αισιόδοξους και σημαντικούς παίκτες στην ελληνική αγορά».
Σε δημοσίευμα τους, οι Financial Times αναφέρονται στην πρόσφατη συνάντηση για την συγκέντρωση

Προχωρά η μελέτη για τον αναδασμό αγροκτήματος στα Βασιλικά

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης, για την ανάθεση και υλοποίηση του έργου: «Μελέτη Β' Αναδασμού Αγροκτήματος Βασιλικών της Δ.Ε. Βασιλικών του Δήμου Θέρμης και Μ.Π.Ε. έργων αναδασμού» ενέκρινε ομόφωνα η Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση των μελών της.

Ενισχύεται και προωθείται η κατανάλωση φρέσκου αγελαδινού παστεριωμένου γάλακτος στα σχολεία όλης της χώρας

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιεί για πρώτη φορά το κοινοτικό Μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές, όλων των σχολείων της Ελλάδας να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν μέσα στα σχολεία γάλα, επιδοτούμενο με περίπου 0,18 € ανά λίτρο, με χρήματα που προέρχονται εξολοκλήρου (100 % επιδότηση) από κοινοτικούς πόρους.

Παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Dacian Ciolos και της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ, θα πραγματοποιηθεί τo 2o Αναπτυξιακό Συνέδριο,




Παρουσία του Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ε.Ε. κ. Dacian Ciolos, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, θα πραγματοποιηθεί  το 2ο Αναπτυξιακό συνέδριο με θέμα «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική την περίοδο 2014-2020 και η διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής», την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Σοκ από Στουρνάρα: Το Μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε στη Βουλή πως μπορεί να μην γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, ενώ δεν θα έρθουν και νέοι φόροι, τόνισε όμως πως θα γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο Μνημόνιο προχώρησε σε μία δήλωση που θα «Λυπάμαι που το λέω αλλά το Μνημόνιο

Στα χαρακώματα οικονομολόγοι -Θεοχάρης για την επαγγελματική ταυτότητα λογιστών και φοροτεχνικών

Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΗΚΙΟ) αντιδρά στην απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη για την επαγγελματική ταυτότητα λογιστών και φοροτεχνικών.
Σύμφωνα με την ΔΗΚΙΟ ο γγ προέβη στην κατάργηση της εγκυκλίου σύμφωνα με την οποία η προσκόμιση

Αυτή είναι η ρύθμιση για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ: Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

Ρύθμιση «ανάσα» για χιλιάδες δανειολήπτες ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για στεγαστικά δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο που είχαν χορηγηθεί σε δικαιούχους του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Στη σημερινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας οριστικοποιήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή των δανειοληπτών στη ρύθμιση η οποία αφορά

Διαζύγιο ΕΕ- ΔΝΤ «βλέπει» η WSJ

Πιθανότητα διαζυγίου μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ «βλέπει» η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal με αφορμή τη νέα διχογνωμία σχετικά με την αναγκαιότητα ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.
Οι συγκρούσεις των δύο πλευρών αυξήθηκαν στα τελευταία τρία χρόνια, προσθέτει το δημοσίευμα, και κορυφώνονται καθώς εκπρόσωποί τους συναντώνται στην Ουάσιγκτον στο τέλος της

ΟΛΘ Α.Ε.: Δεν διακινούνται επικίνδυνα φορτία μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διακίνηση επικίνδυνων φορτίων της Ελληνικός Χρυσός μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, δίνει με ανακοίνωσή της η ΟΛΘ Α.Ε. Ο Οργανισμός Λιμένος διευκρινίζει τα εξής:

Αρκετοί μετασεισμοί μετά το 4,4! Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι στη Θεσσαλονίκη

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 08:16 το πρωί, με επίκεντρο 36 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης, πάνω από τη λίμνη Βόλβη.
Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του ΑΠΘ, ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους, τους οποίους οι επιστήμονες παρακολουθούν. «Η δραστηριότητα εντάσσεται στη

ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας : Παίρνουν μπροστά οι Μηχανές .... του ΠΑΣΟΚ

Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης τη
Δευτέρα 14  Οκτωβρίου ,στις 7 μ.μ. πραγματοποιεί την πρώτη συνάντησή της,η συντονιστική επιτροπή διαλόγου του ΠΑΣΟΚ  Κ. Μακεδονίας,για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση. Ο διάλογος και η συμμετοχή σε αυτόν
είναι ανοιχτός και απευθύνεται σε όλους τους φορείς

Κάτι θα ξέρει...


Κάτι θα ξέρει... Επιμένει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν καταγραφεί περισσότερες από 15.000 παράνομες προσλήψεις, όσες ακριβώς είναι και οι απολύσεις που ζητά η τρόικα. Συνεργάτες του υπουργού σημειώνουν ότι σύντομα θα δώσει αναλυτικά στοιχεία στη δημοσιότητα. Κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν χθες ότι δεν έχουν

Άγρια κόντρα ΔΝΤ-ΕΕ για το ελληνικό χρέος και το πλεόνασμα

Πραγματικό «γαϊτανάκι» δηλώσεων έχει στηθεί σε Ευρώπη και Αμερική, σχετικά με την  τύχη του ελληνικού χρέους, καθώς ο «καυγάς» ΔΝΤ και ΕΕ συνεχίζεται, με στόχο να προκαταλάβει κάθε πλευρά τις κινήσεις της άλλης. Με κάθε ευκαιρία μάλιστα «ανεβοκατεβάζουν» τις εκτιμήσεις τους για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 στη χώρα μας, το οποίο

Εκθεση βόμβα για τη διαφθορά στην Ελλάδα

Εξωφρενικές υπερτιμολογήσεις μέσω offshore εταιρειών που οδήγησαν σε παράνομες κρατικές επιδοτήσεις, εκατοντάδες χιλιάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια, λαθρεμπόριο καυσίμων, καπνού και άλλα αδικήματα που οδηγούσαν σε αιμορραγία της εθνικής οικονομίας κατά 12 δισ. ευρώ τον χρόνο, συνθέτουν το «παζλ» της έκθεσης πεπραγμένων της Γενικής Γραμματείας

Επιστρέφουν τα τανκς στις παρελάσεις

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου επιστρέφουν τα μηχανοκίνητα τμήματα του Ελληνικού Στρατού. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πήρε την συγκεκριμένη απόφαση μετά από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου. Το

TI ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ...

Η συνεργασία μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν όψει της ελληνικής προεδρίας, καθώς και άλλα θέματα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.
«Η Ελλάδα είναι παλαιό, αξιόπιστο και ενεργό μέλος του ΝΑΤΟ και θα παίζει πάντα αυτόν τον ρόλο» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, στις