Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Κουκουλόπουλος: Κοινωνική συμφωνία για αλλαγή στον τόπο μας

Το σχέδιο που παρουσιάζουμε σήμερα είναι πρόταση για κοινωνική συμφωνία και έχει τίτλο ΑΛΛΑΓΗ. Αλλαγή στην Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία. Αλλαγή στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Αλλαγή πάνω από όλα στη νοοτροπία μας»
Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε ο Βενιζέλος

Στις Βρυξέλες έχει μεταβεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σήμερα, Κυριάκη, ο κ. Βενιζέλος συμμετέχει σε άτυπη Συνάντηση στο περιθώριο του

Όλα όσα αποφάσισε το Πανελλαδικό Συμβούλιο των ΜΕΤΑρρυθμιστών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνεδρίασης του Πανελλαδικού Συμβουλίου των ΜΕΤΑρρυθμιστών με ομόφωνη απόφαση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την απόφαση τους οι ΜΕΤΑρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την

Κλέβουν φάρμακα από δημόσια νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και Αθήνας - Στα ίχνη κυκλωμάτων οι αρχές

Στα ίχνη κυκλωμάτων που κλέβουν φάρμακα υψηλού κόστους από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ και τα πουλάνε στο εξωτερικό, βρίσκονται οι διωκτικές ακτές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει μεγάλα δημόσια νοσοκομεία

Την Παρασκευή το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 19/12 θα καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων 2014 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Επίσης την ίδια μέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα

Το σχέδιο Δραγασάκη για το πολιτικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

Έτοιμος για το δεύτερο προγραμματικό του βήμα, μετά τις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η επιτροπή προγράμματος έχει οριστικοποιήσει τις επεξεργασίες της, τις οποίες και θα παρουσιάσει στην Πολιτική Γραμματεία μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.
Εθνικό σχέδιο άμεσης ανασυγκρότησης, θεσμική ανασυγκρότηση

Κωνσταντινόπουλος: «Κανένας δεν θα τολμήσει να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ»

«Κανένας δεν θα τολμήσει να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ» δηλώνει στην «Αγορά» ο υφυπουργός Ανάπτυξης,  Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά και τη διαμάχη Βενιζέλου- Παπανδρέου, διατείνεται ότι στις εκδηλώσεις του ιδρύματος «Ανδρέα Παπανδρέου» εκείνοι που επιτέθηκαν στον

Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Καστοριά

Χαίρομαι πραγματικά γιατί βρίσκομαι στην Καστοριά, σε μια πόλη αρχοντική μέσα στην αυθεντική λαϊκότητα της. Χαίρομαι γιατί βρίσκομαι στην Δυτική Μακεδονία, σε μια περιοχή υπερήφανη. Χαίρομαι γιατί βρίσκομαι σε μια πόλη με μακρά ιστορία, με βυζαντινή παράδοση, με συνειδητούς κατοίκους και χάρηκα προηγουμένως γιατί είχα την ευκαιρία να μιλήσω με την καρδιά της

La Repubblica: «Στα ύψη η πολιτική ένταση στην Ελλάδα πριν από την προεδρική ψήφο»

Νέα αναφορά στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρα μας κάνουν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Σε άρθρο στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, με τίτλο «Ελλάδα, υψηλή ένταση πριν την προεδρική ψήφο. Ο Τσίπρας κατά του Σαμαρά και ο Γιούνκερ παίρνει θέση», τονίζεται ότι «ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτίθενται στην

Σταμάτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε επικίνδυνη για τη χώρα τροχιά»

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα από την Κρήτη ότι θα παίζει νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν.
Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε ότι μόλις ήρθε η ώρα οι θυσίες των Ελλήνων να βρουν τη δικαίωσή τους με

Τατσόπουλος: Κατεβαίνω στις εκλογές με το «Ποτάμι»

Τα χαρτιά του άνοιξε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές με το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.
Ο κ. Τατσόπουλος βρέθηκε σε εκδήλωση του κόμματος στη

Με ποιους φτιάχνει το νέο κόμμα ο Γ. Παπανδρέου και πως θα λέγεται

Στην απεφευκτέα περίπτωση αναφέρει που δεν υπαρξει κυβέρνηση εθνικής συνενόησης οπως προτείνει τότε "καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας".
Η στρατηγική του Γ. Παπανδρέου
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, που το τελευταίο διάστημα συνομιλεί με πολλά στελέχη που πρόσκεινται στον ίδιον, φαίνεται πως εχει

Αισιοδοξία Λοβέρδου ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την αισιοδοξία του ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Ανδράς Λοβέρδος μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Μ.Αναγνωστάκη και Ι.Χασαπόπουλου, Μega Σαββατοκύριακο.
"Εγώ πιστεύω οτι θα βγάλουμε Πρόεδρο. Όμως κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό και θα τελειώνουμε πάρα πολύ γρήγορα", είπε

"Έφυγε" ο ηθοποιός Τόνυ Άντονυ

Ο ηθοποιός Τόνυ Αντονυ, ο γνωστός και αγαπητός ηθοποιός, μαχόταν εδώ και καιρό ενάντια στον καρκίνο.
Τελικά, κατέληξε χθες, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους φίλους του.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου,

Χωρίς ασφάλιση ένας στους τέσσερις εργαζομένους

Περίπου ένας στους τέσσερις εργαζομένους απασχολείται χωρίς ασφάλιση, ενώ απροσδιόριστος παραμένει ο αριθμός των απασχολουμένων στη γεωργία ή σε κατ’ οίκον απασχόληση που δεν λαμβάνουν τα αντίστοιχα ένσημα, παρά την καθιέρωση του εργόσημου.
Οι τακτικοί έλεγχοι που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες του

Ντ. Μπακογιάννη: Η Ελλάδα σε σταυροδρόμι. Ή προχωράμε μπροστά προς το ξέφωτο ή πάμε κατευθεία στο γκρεμό

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι που έχει δυο δυνατότητες, η μια είναι να προχωρήσουμε μπροστά και να βγούμε στο ξέφωτο και η άλλη είναι να πάμε κατευθείαν προς τον γκρεμό», προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με το skai.gr η βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως η Ελλάδα

Τατσόπουλος: Να συνεννοηθούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Για την ανάγκη συνεννόησης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ. Συμφέρον του έθνους η συνεννόηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, να τα βρούν για Πρόεδρο» υπογράμμισε ο κ. Τατσόπουλος κατηγορώντας

ΠΑΣΟΚ: Καταγγέλλει επίθεση σε γραφεία τοπικής του οργάνωσης στον Πειραιά

Η Νομαρχιακή Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Α” Πειραιώς και Νήσων καταγγέλλει «επίθεση από τραμπούκους» στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του Α” Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά του κινήματος.
Καταδικάζει κάθε πράξη η οποία «τροφοδοτεί την ακραία πόλωση

Οργή για τη διανομή δωρεάν τροφίμων στο Κιλκίς

Η αναταραχή ξεκίνησε από πέρυσι. Η καθιερωμένη δωρεάν διανομή τροφίμων, φρούτων κλπ αντί να προκαλέσει χαρά και κάποια ανακούφιση, έφερε οργή, θλίψη και διαμαρτυρίες.
Στην αρχή διστακτικά αλλά στη συνέχεια, και ειδικά φέτος, οι φωνές είναι αισθητές. Ο λόγος για τη διανομή τροφίμων όπως τυροκομικά, ελαιόλαδο, ζυμαρικά, όσπρια, και φρούτα από

Παραστατίδης: Δεν πρόκειται να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Δεν θα υπηρετήσω μια πολιτική που οδηγεί τη χώρα στη δυστυχία και την ανέχεια. Δεν πρόκειται να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας το έχω πει εδώ και πολύ καιρό» Αυτό τόνισε, μιλώντας σήμερα στον

Στη Χαλκιδική- Ημερίδα για τις προοπτικές τις Κεντροαριστεράς

- Ημερίδα για τις προοπτικές τις Κεντροαριστεράς
Το άνοιγμα στην κεντροαριστερή Δημοκρατική Παράταξη και οι εξελίξεις στο χώρο της αποτέλεσε τον κεντρικό άξονα της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής

Φωταγωγήθηκε το εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο της ΔΕΘ - Εγκαινιάστηκε απόψε ο Αστερόκοσμος

Το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Αστερόκοσμου φωτίστηκε και ο Αστερόκοσμος της ΔΕΘ Helexpo φόρεσε τα γιορτινά του. Η παραμυθένια πολιτεία του Αστερόκοσμου περιμένει τους επισκέπτες να ξεναγηθούν στους χώρους της, έκτασης 27.000 τ.μ. και να ζήσουν την μαγεία των εορτών

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Σικέ η κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ»

Τον λαό να παρέμβει στις εξελίξεις, ενισχύοντας το ΚΚΕ, κάλεσε από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης των οργανώσεων του κόμματος στην περιοχή.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το μήνυμα που στέλνει το ΚΚΕ και από την Κρήτη, από τα Χανιά, είναι ότι ο λαός μας πρέπει

Έκθεση τρόικας: Οι 15 εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης

Σε 3 πυκνογραμμένες αλλά σαφείς νοήματος σελίδες περιγράφει η τρόικα τις εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης στην έκθεση της με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου, την οποία απέστειλε στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την έγκριση της δίμηνης παράτασης του τρέχοντος προγράμματος της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το euro2day.gr, το έγγραφο της τρόικας αναφέρει ότι

Θεοδωράκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στο μπάχαλο της κοινωνίας»

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και δέσμευση για εκλογές, είναι η πρόταση του Ποταμιού για να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην πολιτική ζωή, μετά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις στην οικονομία της Ελλάδας, με χαρακτηριστικότερο το πρόσφατο μίνι κραχ του Χρηματιστηρίου.
Σε δηλώσεις του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, που έφθασε το

Με 2,8% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Σταθερά μπροστά παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου εάν διεξάγονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή,

Βενιζέλος: «Όλα κρέμονται από μια κλωστή»

Όλα κρέμονται από μια κλωστή, η οποία είναι η βούληση του ελληνικού λαού, και αν κοπεί μπορεί να οδηγηθεί η χώρα στην απόλυτη καταστροφή, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην κρισιμότητα των εξελίξεων σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια συνάντησης με

Επίθεση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κομισιόν για πιέσεις στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιέρ Λοράν σε σημερινή ανακοίνωσή του από τις Βρυξέλλες καταδικάζει τις «πιέσεις» που, όπως σημειώνει, ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Ο Πιέρ Λοράν τονίζει ότι εγείρονται ερωτήματα για το μέλλον της