Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

«Βόμβα» και από τον Αρειο Πάγο: Αντισυνταγματικό το χαράτσι στα ακίνητα

Νέο μπέρδεμα προκύπτει από την απόφαση του Δ' τμήματος του Αρείου Πάγου για το χαράτσι στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, καθώς, το έκρινε αντισυνταγματικό και πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Ολομέλεια Αρείου Πάγου) της χώρας για οριστική κρίση.
Η απόφαση αυτή ενδέχεται να αποδειχθεί «βόμβα» μεγατόνων για το

«Έφυγε» από τη ζωή ο Ορέστης Κολοζώφ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη μεγάλη της θλίψη για τον θάνατο του Ορέστη Κολοζώφ, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήριά της στη σύντροφό του Μαριέλλα, στον γιο τους Γιώργο, τους συγγενείς και τους οικείους του.
Στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ αναφέρει:

Ο Οδυσσέας και τα δύο «πρόσωπα» του Αλέξη

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σχολίασε τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica σχετικά με το μνημόνιο.
«O Αλέξης Δραγασάκης δήλωσε από τη Ρώμη ότι αν εκλεγεί

Δηλώσεις Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου και Υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Riad Al Malki μετά τη συνάντησή τους

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Υποδέχομαι με πολύ μεγάλη χαρά στην Αθήνα τον ομόλογό μου, Παλαιστίνιο Υπουργό Εξωτερικών, κ. Al Malki, με τον οποίο είχαμε πριν από λίγους μήνες, τον Οκτώβριο, στη Ραμάλα μια πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συζήτηση. Είχαμε, επίσης, και μια πρώτη συνάντηση στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, και έτσι έχουμε σήμερα

Απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου της Κ.Ο. του ΚΚΕ, κας Αλέκας Παπαρήγα, σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μικρών και μεσαίων αγροτών της χώρας μας


 
.Σέβομαι τους αγώνες των αγροτών και πιστεύω ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.
 . Πολλά από τα αιτήματα των αγροτών αντιμετωπίστηκαν, όπως και το θέμα της ρύθμισης των ενυπόθηκων δανείων.
·  Ζητούσαν απλούστευση στο μέτρο της τήρησης βιβλίων εσόδων εξόδων, και αυτό κάναμε. Δεν χαρίζουμε κάτι.
·  Μειώθηκε η παρακράτηση του φόρου από το 55%  στο 27,5%
·  Αν κάπου μπορεί να «πατήσει» σε στέρεα βάση η ανάπτυξη του τόπου μας, αυτός  είναι ο παραγωγικός τομέας.

 Αναλυτικά η ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, έχει ως εξής:

Oμιλίες Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Κιλκίς

Το Σάββατο 15/2 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέπτεται το Κιλκίς, μετά από πρόσκληση που του απηύθυναν η Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου. Η επίσκεψη περιλαμβάνει δύο ανοιχτές εκδηλώσεις-ομιλίες, μία στο Πολύκαστρο και μία στο Κιλκίς. Συγκεκριμένα:

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του: Στην Κεντρική. Μακεδονία ο Γιάννης Ιωαννίδης

Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος μετατρέπει σε… αντάρτη τον Απόστολο Τζιτζικώστα (που επίσης ανακοίνωσε υποψηφιότητα) αφού είναι αυτός που θα έχει τη στήριξη της ΝΔ.
«Προσδοκία μου είναι η υποψηφιότητα μου να δώσει στην

«Φρένο» στους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας...

Απαγόρευση πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας εισάγουν με οδηγία τους προς τους οφειλέτες οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι. Σύμφωνα με την οδηγία, οι οφειλέτες που απειλούνται με κατάσχεση έχουν την δυνατότητα να  επωφεληθούν από τις διατάξεις του άρθρου 2 του νόμου 4224/2013 για το «Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο Αξιοποίησης», και να μπλοκάρουν τον

Εισαγγελική έρευνα από την Φάκου για την τιμή του γάλακτος

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις αυξήσεις στην τιμή φρέσκου γάλακτος που έχουν σημειωθεί στην αγορά, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Παναγιώτα Φάκου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.
Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν ευσταθούν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η τιμή του γάλακτος

Η οργή του Μ. Γλέζου για τον Θ. Καρυπίδη

Την οργή του εξέφρασε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, αναφορικά με την επιλογή του Θεόδωρου Καρυπίδη ως υποψηφίου στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και γενικά με τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων από τον ΣΥΡΙΖΑ γενικά.

Υπέρ της υποψηφιότητας Καρυπίδη το Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μακεδονίας

Υπέρ της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Καρυπίδη για τη θέση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για το άτομο του, τάχθηκαν, κατά πλειοψηφία, τα μέλη του Περιφερειακού Συντονιστικού οργάνου Δ. Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κουκουλόπουλος: «Ο Καρυπίδης δεν έχει επίγνωση των όσων γράφει»

Την άποψη ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν είναι φασίστας, ούτε έχει αντισημιτικές και ναζιστικές θέσεις όπως του έχει καταλογιστεί, εξέφρασε το πρωί μιλώντας στο Μega ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, επικαλούμενος το γεγονός ότι γνωρίζει προσωπικά τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής

Συναντήσεις του Υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς Παύλου Τονιικίδη

Εγκαινιάζοντας μια σειρά επαφών με φορείς του Κιλκίς, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, συναντήθηκε προχθές Τετάρτη με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «Αργοναύτες», καθώς και με την πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων.
Τα θέματα που απασχολούν τον εξαιρετικά δραστήριο σύλλογο των

Πρόταση για κατώτατο μισθό στα 604 ευρώ


Πρόταση για υπογραφή νέας Εθνικής Σύμβασης με την ΓΣΕΕ που θα προβλέπει τη μετατροπή της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών σε αύξηση μισθών κατά 3,1% για τους εργαζόμενους ανακοίνωσε χθες η ΕΣΕΕ, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Οι μικρομεσαίοι έμποροι προτείνουν για την επόμενη τριετία

Τι αλλάζει στους μισθούς του Δημοσίου

Μειώσεις από 4 ευρώ έως 65 ευρώ αλλά και αυξήσεις από 9 έως 17 ευρώ το μήνα θα δουν από τον ερχόμενο μήνα στους μισθούς τους οι δημόσιοι υπάλληλοι (που ασφαλίστηκαν μέχρι το 1992) εξαιτίας των αλλαγών που θα έχουν στις κρατήσεις για την επικουρική σύνταξη, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Οι μεταβολές αυτές προκαλούνται όχι τόσο από τη θέσπιση της

Συνάντηση Σαμαρά με τον Αναστασιάδη

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στο Κυπριακό, συναντάται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στη διαβούλευση συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.