Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: «Ένιωσα απογοήτευση ακούγοντας τις προτάσεις Σαμαρά»




Βενιζέλος: «Ένιωσα απογοήτευση ακούγοντας τις προτάσεις Σαμαρά»
Τη «βαθιά απογοήτευσή» του εξέφρασε ο Ευ. Βενιζέλος για το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, που παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης ο Αντ. Σαμαράς.

«Ακούγοντας τον κ. Σαμαρά να παρουσιάζει τα 18 σημεία για τη διαχείριση της κρίσης ένιωσα μια βαθιά απογοήτευση, την

Το παγωτό και τα μυστικά του


pagoto
Το παγωτό είναι ένα τρόφιμο το οποίο συνδυάζει με μοναδικό τρόπο υψηλή διατροφική αξία και απόλαυση (pleasure). Η υψηλή διατροφική αξία εδράζεται στο γεγονός ότι το κύριο συστατικό του παγωτού είναι το γάλα, με όλες τις αξίες που αυτό «κουβαλά».

Θρεπτική αξία
Το παγωτό περιέχει μια απίστευτη ποικιλία θρεπτικών συστατικών, στα οποία περιλαμβάνονται πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας, υδατάνθρακες, λιπαρά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, λιποδιαλυτές και υδατοδιαλυτές βιταμίνες, απαραίτητα λιπαρά οξέα και μια σειρά βιοδραστικών μικροσυστατικών.

Η πιό απλή άσκηση...


Περπάτημα:Ένα βήμα προς την υγεία και την ευτυχία
Δεν χρειάζεται να περπατάτε 20 χιλιόμετρα για να αποκτήσετε τα οφέλη του περπατήματος. Στην πραγματικότητα, το βάδισμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για έναν άνθρωπο που κάνει καθιστική ζωή να αρχίσει ένα πρόγραμμα άσκησης, δηλώνει η ειδικός Shirley Archer.
Υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος τραυματισμού με το περπάτημα, δηλώνει.

Πώς θα διακόψετε το κάπνισμα;


Από τους καπνιστές, ποσοστό περίπου 70% έχουν σκεφτεί να διακόψουν το κάπνισμα έστω μία φορά, 35% προσπαθούν να το διακόψουν τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, αλλά μόνο 6% από αυτούς καταφέρνουν να διατηρήσουν την αποχή τους από το κάπνισμα.
Οι περισσότερες προσπάθειες διακοπής του καπνίσματος γίνονται χωρίς βοηθητικά μέσα και μόνο με τη δύναμη της θέλησης. Υψηλότερα ποσοστά αποχής επιτυγχάνονται όταν οι καπνιστές ζητούν βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος από τους ειδικούς.

Θεόδωρος Δηλιγιάννης (1824 – 1905)


Πολιτικός από τη Γορτυνία, απόγονος της ιστορικής και αρχοντικής οικογενείας των Δεληγιανναίων. Γεννήθηκε στα Λαγκάδια στις 19 Μαΐου 1824 και σε ηλικία 13 ετών έμεινε ορφανός. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών.
Στην πολιτική αναμίχθηκε το 1862 και από τότε εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής, ως τη δολοφονία του το 1905. Το 1867 απεστάλη από την κυβέρνηση στο Παρίσι για την επίλυση του κρητικού ζητήματος, όπου απέκτησε υψηλές γνωριμίες.

Απίστευτη τέχνη σε σκονισμένα τζάμια αυτοκινήτων


Τέχνη σε σκονισμένα αυτοκίνητα (18)
Ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να αντισταθούν στη θέα ενός σκονισμένου τζαμιού αυτοκινήτου και καταλήγουν να ζωγραφίζουν αστείες φιγούρες ή να γράφουν έξυπνα μηνύματα. Από την άλλη βέβαια υπάρχουν και μερικοί πολύ ταλαντούχοι καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν τους σκονισμένους αυτούς καμβάδες για να δημιουργήσουν κάτι πολύ ανώτερο από πρόχειρα σχέδια στο τζάμι…

Από τα βιντεοπαιχνίδια στο... χειρουργείο Η τεχνολογία «μη αφής» του Kinect βοηθά στη διεξαγωγή λεπτών επεμβάσεων


Από τα βιντεοπαιχνίδια στο... χειρουργείο 
Γιατροί στο Λονδίνο δοκιμάζουν μια τεχνολογία «μη αφής» που χρησιμοποιείται σε βιντεοπαιχνίδια προκειμένου να διεξάγουν λεπτές επεμβάσεις. Το πειραματικό σύστημα επιτρέπει στους χειρουργούς να χειρίζονται εικόνες με τη φωνή τους και τις κινήσεις των χεριών τους αντί να κάνουν χρήση πληκτρολογίου και ποντικιού.
Νόρμα σε 10-15 χρόνια
Όπως λένε οι ειδικοί που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, αυτή τους προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο των καταστάσεων εντός του χειρουργείου ενώ παράλληλα τους επιτρέπει να μην αποσπάται εύκολα η προσοχή τους από το έργο τους. Ανεξάρτητοι ειδικοί αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση μπορεί να αποτελέσει τον κανόνα μέσα στα επόμενα 10 ως 15 χρόνια.

Νεκρή και ακρωτηριασμένη βρέθηκε αρκούδα στη Φλώρινα


Η αρκούδα βρέθηκε στην περιοχή Σκοπία της Φλώρινας
Μία αρκούδα ηλικίας 20 ετών και βάρους 200 κιλών, εντόπισαν νεκρή και ακρωτηριασμένη ορειβάτες-περιπατητές στη δασική περιοχή Σκοπιά του νομού Φλώρινας και ειδοποίησαν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου».

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, η πραγματική ημερομηνία θανάτωσης του ζώου δεν είναι γνωστή, αλλά από τη νεκροψία προκύπτει ότι το πτώμα είναι περίπου 8 ημερών.

Η ομάδα προστασίας του Facebook!


Ειδική ομάδα του Facebook προστατεύει τους χρήστες από τους χρήστες από spammers, hackers, και «likejackers»

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει αναθέσει σε 300 άτομα την προστασία των περίπου 900 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων χρηστών του, από τις διάφορες απειλές εντός κι εκτός του δικτύου. 
 

Η μυρωδιά προδίδει την... ηλικία Διαφορετικές είναι οι οσμές νεαρών, μεσηλίκων και ηλικιωμένων


Η μυρωδιά προδίδει την... ηλικία
Μπορούμε να μυρίσουμε την ηλικία; Ναι μπορούμε, σύμφωνα με μια νέα μελέτη η οποία έδειξε ότι τα νεαρά άτομα έχουν πιο δυνατή και πιο δυσάρεστη οσμή από τα γηραιότερα.
Ερευνητές από το Κέντρο Χημικών Αισθήσεων Monell στη Φιλαδέλφεια ανακάλυψαν ότι παίρνοντας…. μυρωδιά από το σώμα ενός ανθρώπου είναι αρκετό για να καταλάβει κάποιος εάν αυτός ο άνθρωπος είναι νεαρός, μεσήλικας ή ηλικιωμένος χωρίς καν να τον δει.

Παλιμπαιδισμός της εξέλιξης Τα πτηνά «είναι στην πραγματικότητα νεαροί δεινόσαυροι»


«Δεν ξέρω αν το ακούσατε: είμαστε, λέει, δεινόσαυροι»
Με την πρώτη ματιά, είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς την ομοιότητα ανάμεσα σε έναν παπαγάλο και έναν τυραννόσαυρο. Κι όμως, σύμφωνα με μια νέα μελέτη τα πτηνά δεν είναι απλά απόγονοι των δεινόσαυρων, αλλά είναι πραγματικοί δεινόσαυροι με χαρακτηριστικά μωρού.

Οι περισσότεροι εξελικτικοί βιολόγοι πιστεύουν σήμερα ότι τα πτηνά κατάγονται από τα θηρόποδα δεινοσαύρια, την ομάδα στην οποία ανήκει και ο Tyrannosaurus rex. Απολιθώματα δεινόσαυρων με πούπουλα και μακριές ουρές, όπως ο διάσημος Archaeopteryx, καθιστούν απόλυτα σαφή τη σχέση ανάμεσα στα προϊστορικά ερπετά και τα σημερινά πετούμενα.

Το DNA της χωριάτικης Το γονιδίωμα της ντομάτας υπόσχεται έξτρα νοστιμιά


Ντομάτα, αγαπημένο λαχανικό -το 2010 καταναλώσαμε παγκοσμίως 146 εκατομμύρια τόνους
Διεθνής ομάδα επιστημόνων αποκωδικοποίησε το γονιδίωμα ενός από τα πιο αγαπημένα λαχανικά –της ντομάτας. Η αλληλουχία του «κόκκινου» γονιδιώματος δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature» και εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε νέες, γευστικότερες ποικιλίες μέσα σε πέντε το πολύ χρόνια.

Λιγότερα φυτοφάρμακα

Μάλιστα οι περισσότεροι από 300 επιστήμονες από 14 χώρες που συμμετείχαν στο Tomato Genome Consortium και στους οποίους ανήκει το νέο επίτευγμα σημειώνουν ότι οι νέες γενετικές πληροφορίες θα μειώσουν την ανάγκη χρήσης φυτοφαρμάκων αφού οι ντομάτες που θα «γεννιούνται» με βάση την καινούργια γνώση θα είναι πιο ανθεκτικές στους παθογόνους οργανισμούς, ακόμη και στην κλιματική αλλαγή.

Στο Facebook, και ο τοίχος έχει αφτιά Στη δημοσιότητα λέξεις-κλειδιά που παρακολουθούν στο Διαδίκτυο οι ΗΠΑ


Είτε τους δεχτείτε ως «φίλους» είτε όχι, οι πράκτορες θέλουν να ξέρουν τι λέγεται στο Facebook
Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας υποχρεώθηκε να δώσει στη δημοσιότητα μια λίστα με λέξεις-κλειδιά τις οποίες χρησιμοποιεί για να παρακολουθεί τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και άλλα online μέσα και να εντοπίζει πιθανές απειλές. Η λίστα περιλαμβάνει προφανείς επιλογές όπως «επίθεση», «τρομοκρατία» και «βρόμικη βόμβα», αλλά και αθώες λέξεις όπως «Μεξικό», «σύννεφο», «κύμα», «ομάδα» και.. «χοιρινό».

Η λίστα, η οποία χρησιμοποιείται για την αναγνώριση απειλών όπως η τρομοκρατία αλλά και οι επιδημίες και οι φυσικές καταστροφές,δημοσιοποιήθηκε από την οργάνωση για τα ψηφιακά δικαιώματα Electronic Frontier Foundation (EFF), η οποία απέκτησε το έγγραφο αξιοποιώντας  τη νομοθεσία για την ελεύθερη πρόσβαση σε κυβερνητικές πληροφορίες (Freedom of Information Act).

Λαγκάρντ: Σέβομαι την Ελλάδα και τον λαό της


Λαγκάρντ: Σέβομαι την Ελλάδα και τον λαό της

Τη λύπη της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για το γεγονός ότι πρόσφατα σχόλιά της για την Ελλάδα «παρεξηγήθηκαν και προσέβαλλαν», μετέφερε σήμερα από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις.



Σαμαράς: Οι 18 προτάσεις για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση


Σαμαράς: Οι 18 προτάσεις για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση : Ολοκληρώθηκε στις 17:30 η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ από τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, που πραγματοποιήθηκε στο  Ε.Β.Ε.Α.Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι



Ολοκληρώθηκε στις 17:30 η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ από τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, που πραγματοποιήθηκε στο  Ε.Β.Ε.Α.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι το οικονομικό πρόγραμμα περιέχει 18 μέτρα οικονομικής πολιτικής για την επόμενη κυβέρνηση.

Όπως είπε, πρόκειται για ρεαλιστικές προτάσεις που βγάζουν τον τόπο από την κρίση.

Οι μυστικοί συμβολισμοί του αριθμού 7

Οι μυστικοί συμβολισμοί του αριθμού 7
Και στην περίπτωση του αριθμού 7 είναι πολλές... οι ιστορικές αναφορές.
- Από τα 7 θαύματα του κόσμου, 4 βρίσκονταν στην Αρχαία Ελλάδα και 3 εκτός. Οι αριθμοί 3 και 4 είχαν επίσης συμβολική σημασία για τους Έλληνες.
- Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν τους ωκεανούς του κόσμου σε 7 θάλασσες: Το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη, την Ερυθρά, την Κασπία και τον Περσικό Κόλπο.

Ανοίγει ο δρόμος για φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία


Ανοίγει ο δρόμος για φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία
Η συμφωνία Γερμανών, Βρετανών και Αυστριακών με την Ελβετία αποτελεί προπομπό θετικής κατάληξης στις διαπραγματεύσεις και με την Ελλάδα, προκειμένου να φορολογούνται οι καταθέσεις Ελλήνων
Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ελβετικές αρχές προκειμένου να συνομολογηθεί διακρατική συμφωνία αντίστοιχη με αυτή της Ελβετίας και της Γερμανίας που θα οδηγήσει στη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες.

Γιατί λείπουν ήδη προιόντα από τα ράφια των super markets – Οι επιπτώσεις της φυγής από την Ελλάδα των μεγαλύτερων οργανισμών ασφάλισης πιστώσεων




Τεράστιο πλήγμα στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ από το σκιάχτρο της δραχμής - Με μετρητά και προκαταβολικά θα πρέπει πλέον να πληρώνουν οι Έλληνες εισαγωγείς για να φέρνουν καύσιμα, φάρμακα, καταναλωτικά αγαθά και πρώτες ύλες - Με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε απομόνωση η Ελληνική οικονομία - Ποιές θα είναι οι συνέπειες για τα νοικοκυριά

Πανικός "εξόδου" στην Ισπανία



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε σήμερα ότι έχει απευθύνει αίτημα προς την Ισπανία να της ανακοινώσει το σχέδιο που έχει καταρτίσει σχετικά με τη διάσωση της τράπεζας ΒΑΝΚΙΑ, ώστε να κατευναστούν οι ανησυχίες που προκαλεί το ζήτημα αυτό στις χρηματαγορές.

Ο Βενιζέλος για τον τουρισμό





«Ο ελληνικός τουρισμός έχει δεχτεί πολύ μεγάλο πλήγμα, λόγω της εικόνας της πολιτικής αστάθειας και της ακυβερνησίας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, όπου η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών

«Χτύπημα» στις τράπεζες από το Ειρηνοδικείο - Διέγραψε το χρέος οικογένειας στη Θεσσαλονίκη


«Χτύπημα» στις τράπεζες από το Ειρηνοδικείο - Διέγραψε το χρέος οικογένειας στη Θεσσαλονίκη
Χτύπημα στις τράπεζες με νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης που αφορούσε τη ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών - μελών του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Κάτω από την βάση έγραψε το 80% των μαθητών στην Φυσική!

Κάτω από τη βάση έχει γράψει το 70 με 80% των υποψήφιων που εξετάστηκαν στο μάθημα της Φυσικής, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Παναγιώτη Φυλντήση
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι ο μέσος όρος των γραπτών είναι κάτω από τη βάση μεταξύ 6 ή 7 με άριστα το 20. Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν- αποφάσισε να βαθμολογηθεί κανονικά το

Financial Times:Κλειδί Το δημοψήφισμα της Ιρλανδίας



''Το δημοψήφισμα που διεξάγεται σήμερα στην Ιρλανδία για το δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρώπης θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την επιστροφή ή όχι του Δουβλίνου στις αγορές ομολόγων, αργότερα στο έτος.

Η ανανέωση των φόβων για ντόμινο από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει ωθήσει τα επιτόκια στα 9ετή ιρλανδικά ομόλογα πάνω από το 7% για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο. Η αγορά εταιρικών ομολόγων έκλεισε μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Η έκθεση της Κομισιόν ζητεί από την Ελλάδα να μείνει σε τροχιά λιτότητας.Πιείτε όλο το φάρμακο



Aφήνοντας ευθέως να εννοηθεί ότι η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα «υψηλού κινδύνου» και επαναλαμβάνοντας ότι η εφαρμογή του Μνημονίου είναι εκ των ων ουκ άνευ για την παραμονή της στο ευρώ, οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που παρουσίασαν χθες στις Βρυξέλλες τις συστάσεις τους για τις οικονομίες των 27 κρατών-μελών της ΕΕ, κατέστησαν σαφές πως τα όσα συζητούνται εσχάτως στην Αθήνα περί μεταβολής των όρων του Μνημονίου όχι μόνο δεν τους αφορούν, αλλά είναι και εκτός τόπου και χρόνου. 

Κατερίνη: Συνελήφθη 62χρονος για χρέη 140.000 ευρώ


Κεντρική Μακεδονία Κατερίνη: Συνελήφθη 62χρονος για χρέη 140.000 ευρώ

Ένας 62χρονος συνελήφθη στην Κατερίνη για μη απόδοση ΦΠΑ κατά το χρονικό διάστημα 01.01.2009 – 20.04.2012. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 139.352 ευρώ.

Επιπλέον, σε βάρος του 62χρονου εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις του Πλημμελειοδικείου Κατερίνης για διάφορα αδικήματα.

Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς



Για οφειλές Φ.Π.Α. συνελήφθη ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.) Κιλκίς.

Το ύψος του χρέους του 86χρονου κατά το χρονικό διάστημα από 01/07/2011 έως– 31/12/2011 ανέρχεται στο ποσό των 291.526,50 ευρώ.

Κώστας Λαλιώτης: Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι...


Κώστας Λαλιώτης: Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι...
Πιο εύκολα σου βγαίνει η ψυχή, παρά το χούι, λέει ο λαός μας. Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις το Λαλιώτη, πάλι στην Ιπποκράτους είναι. Εθεάθη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή. Μαθαίνουμε, ότι τα επισκέφτηκε και την εβδομάδα που τρέχει. Τι κάνει εκεί;

ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΛΕΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ

Απάντηση στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσής της για τις επιπτώσεις ενδεχόμενης επιστροφής στη δραχμή έδωσε η Εθνική Τράπεζα, τονίζοντας ότι η μελέτη απαντά κατηγορηματικά σε σωρεία αναλύσεων και. σχολίων που επιχειρηματολογούν κατά της παραμονής της χώρας στην

Δηκτικό σχόλιο Βενιζέλου κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα σενάρια της δραχμής: Έχει κανείς τη μύγα;


Δηκτικό σχόλιο Βενιζέλου κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα σενάρια της δραχμής: Έχει κανείς τη μύγα;
Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την έκθεση της ΕΤΕ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του στη Νέα Ιωνία.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτή η έκθεση «προκάλεσε την αντίδραση κάποιου κόμματος. Γιατί; Έχει κανείς τη μύγα για να μυγιαστεί; Αφού όλοι είμαστε υπέρ της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά.

Την Πέμπτη το δημοψήφισμα των Ιρλανδών για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο


Την Πέμπτη το δημοψήφισμα των Ιρλανδών για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο
Μεταξύ του «ναι» και του «όχι» στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο, της συμφωνίας για «σιδηρά» δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρώπη, καλούνται να επιλέξουν την Πέμπτη οι Ιρλανδοί: Η κυβέρνηση της -διασωθείσας- χώρας προειδοποιεί πως ιρλανδική απόρριψη του Συμφώνου θα αποκλείσει πιθανή μελλοντική πρόσβαση στον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ESM, ενώ το Sinn Fein υποστηρίζει πως ένα «όχι» θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική θέση του Δουβλίνου. 

Ονυχοφαγία: Ξεκινάει από την παιδική ηλικία


Πολλοί ίσως πιστεύουν ότι πρόκειται για µια κακιά συνήθεια, όµως η πραγµατικότητα διαφέρει. Η ονυχοφαγία είναι ένα σύµπτωµα µιας αγχώδους συναισθητικής διαταραχής και εµφανίζεται συνήθως στην παιδική ηλικία. Αυτό που οι γονείς θα χαρακτήριζαν κακιά συνήθεια του παιδιού υποδηλώνει µια διαρκή εσωτερική υπερένταση και αποτελεί έναν ασυνείδητο τρόπο εκτόνωσής της. 

«Πεθαίνει η Μόνα Λίζα»


Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα κινδύνου και ξανανοίγουν τον διάλογο σχετικά με το κατά πόσον πρέπει το διασημότερο έργο στην Ιστορία της Τέχνης να μπει στο «χειρουργείο». 


«Η Μόνα Λίζα μοιάζει λες και ποζάρει από τον τάφο. Είναι ένα έργο τέχνης που εξαφανίζεται μέρα με τη μέρα. Η ασθένειά της δε διαρκώς επιδεινώνεται» λέει ο προϊστάμενος του τμήματος ιταλικής ζωγραφικής του 16ου αιώνα στο Μουσείο του Λούβρου Βινσέν Ντελουβάν.

Καναδάς: Στάλθηκαν ανθρώπινα μέλη στο Συντηρητικό Κόμμα


Πακέτο με δύο ανθρώπινα μέλη ταχυδρομήθηκε στα γραφεία του Συντηρητικού Κόμματος, στην Οττάβα του Καναδά. Το πακέτο περιείχε ένα πόδι και ένα χέρι, τα οποία θα αποσταλούν για εξέταση, προκειμένου να εντοπιστεί από πού προέρχονται, ανακοίνωσε η Αστυνομία της καναδικής πρωτεύουσας.


Τα μέλη ανακαλύφθηκαν, όταν κλήθηκε η αστυνομία στα γραφεία του Συντηρητικού Κόμματος, να ελέγξει το δέμα στο οποίο υπήρχαν κηλίδες αίματος.