Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η επιστολή διαγραφής και η απάντηση Κατσέλη


Μετά την άρνηση της κ. Κατσέλη να υπερψηφίσει  το άρθρο 37 του νομοσχεδίου  ο Πρωθυπουργός προχώρησε στην διαγραφή της απο την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. «Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση» δήλωσε η κ. Κατσέλη.

Η επιστολή Παπανδρέου
«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Κ. Φίλιππο Πετσάλνικο
Κύριε Πρόεδρε,
Η σημερινή ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου, όπως και η χθεσινή επί της αρχής, δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Φιλία και εμπιστοσύνη "ράγισαν" μία για πάντα


Στενή συνεργάτιδα του Ανδρέα Παπανδρέου, άνθρωπος εμπιστοσύνης του Γιώργου Παπανδρέου και τώρα πλέον εκτός ΠΑΣΟΚ με την υπογραφή ενός φίλου.



Η καταψήφιση του άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου από την Λούκα Κατσέλη που έφερε και τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται δεν είναι κάτι που τάραξε την πρώην υπουργό, η οποία θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο παραμένει πιστή στις ιδεολογικές παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου, με τις οποίες πλέον δεν έχει καμία σχέση η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 

Ισπανία: Σταματά την δράση της η ΕΤΑ


Η αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ κήρυξε μονομερώς τέλος στην «ένοπλη εκστρατεία» της, έπειτα από σχεδόν μισό αιώνα βίαιου αγώνα για ανεξαρτησία των Βάσκων στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Φορώντας κουκούλες που κάλυπταν τα πρόσωπά τους, τα μέλη της εξήγησαν ότι η οργάνωση θέλησε να επωφεληθεί από «μια ιστορική ευκαιρία για να βρεθεί μια δίκαιη και δημοκρατική λύση» στο πρόβλημα. 

Θεσσαλονίκη: Μία ιστορία από φως στο φως

Θεσσαλονίκη: Μία ιστορία από φως στο φως
Μία έκθεση γεμάτη φως εγκαινιάζεται στις 31 Οκτωβρίου στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Κυριολεκτικά μάλιστα, καθώς παρουσιάζει την εξέλιξη των φωτιστικών μέσων από τη Βυζαντινή περίοδο (4ος-15ος αιώνας) ως τις μέρες μας. 
Λυχνάρια, πήλινα ή μετάλλινα, καντήλες γυάλινες, άλλες απλές κι άλλες αναρτημένες σε πολυκάντηλα, πλεκτά κεριά και μελισσοκέρια αλλά και είδη σύγχρονου φωτισμού επιστρατεύονται σ΄αυτήν την έκθεση που οργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών». «Μια ιστορία από φως, στο φως» είναι ο τίτλος της αφού η αφήγηση αρχίζει από την κατάκτηση της φωτιάς, από την απαρχή δηλαδή του πολιτισμού του ανθρώπου.

Διεγράφη η Λ. Κατσέλη από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-σε εξέλιξη η ψηφοφορία


Ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, να λέει όχι στο άρθρο 37. Μετά την επιστολή του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Παπανδρέου την έθετε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Τους λόγους που «αδυνατεί» να ψηφίσει το άρθρο 37 (για τις συμβάσεις εργασίας) με τη μορφή που αυτό έχει σήμερα, εξήγησε αναλυτικά η Λούκα Κατσέλη από το βήμα της Βουλής, κατά την κρίσιμη συζήτηση επί της ψήφισής του, καθιστώντας σαφές ότι ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να την μεταπείσει στην συνάντησή τους. 

Ιερώνυμος: Απαιτείται συναίνεση πέρα από κομματικές γραμμές

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος
«Τις κρίσιμες τούτες στιγμές που διέρχεται ο τόπος, απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε η συναίνεση όλων των δυνάμεων της κοινωνίας πέρα από πολιτικές και κομματικές γραμμές» τόνισε σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Βενιζέλος κατέθεσε στη Βουλή την επιστολή του προς την Λαγκάρντ

Ο Βενιζέλος κατέθεσε στη Βουλή την επιστολή του προς την Λαγκάρντ
Την επιστολή του προς την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κυρία Κριστίν Λαγκάρντ κατέθεσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έπειτα από ένα οξύτατης έντασης φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι πρόκειται να κατατεθεί -όπως και έγινε- και η επιστολή του κ. Γιώργου Παπανδρέου προς την κυρία Λαγκάρντ, η οποία, άλλωστε, όπως σημείωσε έχει το χαρακτήρα επίσημης δέσμευσης σε πράγματα που αναλυτικά αναφέρονται στη επιστολή του κ. Βενιζέλου, η οποία επισυνάπτεται σε εκείνη του πρωθυπουργού.

Χιλιάδες βακτήρια "κατοικούν" στο ψυγείο μας

Χιλιάδες βακτήρια "κατοικούν" στο ψυγείο μας
Τουλάχιστον 8.000 βακτήρια σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό «κατοικούν» στο συρτάρι των φρούτων και των λαχανικών κάθε ψυγείου. Αυτό το αποκαλυπτικό στοιχείο προκύπτει από έρευνα επιστημόνων από την Microban Europe.

Εκτός από πολλά αβλαβή βακτήρια που εντοπίστηκαν, μελετητές από το Στάφορντ αναφέρουν ότι μέσα στα συρτάρια των ψυγείων βρέθηκαν και ορισμένα επικίνδυνα για την υγεία όπως η «σαλμονέλα» και το «e.coli».

Μικροσκοπικό και μινιμαλιστικό σπίτι στο Τόκιο


Μικροσκοπικό και μινιμαλιστικό σπίτι στο Τόκιο (1)
Μην σας ξεγελάει η εξωτερική εμφάνιση, το εσωτερικό του συγκεκριμένου σπιτιού είναι μοντέρνο και αρκετά ευρύχωρο!
Βρίσκεται στο Τόκιο της Ιαπωνίας και σχεδιάστηκε από το Mizuishi Architect Atelier. Χτίστηκε σε ένα μικρό τριγωνικό χώρο κατά μήκος ενός ποταμού. Παρά τον μικρό του όγκο, μόλις 29 τετραγωνικά μέτρα, το σπίτι κάνει πολύ καλή χρήση του χώρου για τους κατοίκους του, που είναι ένα ζευγάρι με την κόρη τους. Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, η διαρρύθμιση του σπιτιού είναι τέτοια, ώστε να περιλαμβάνει λειτουργικά ξεχωριστούς χώρους. Το εσωτερικό της κατοικίας είναι μινιμαλιστικό και καλαίσθητο, ενώ πινελιές από χρώμα και ξύλο εδώ κι εκεί προσθέτουν μια χαρούμενη διάθεση στο χώρο.

Εκκληση Γ. Παπανδρέου για τήρηση της ευνομίας


Το σεβασμό της κυβέρνησης στις διαμαρτυρίες των πολιτών, όταν αυτές είναι ειρηνικές, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, χαιρετίζοντας «τις ειρηνικές και αξιοπρεπείς με μικρές εξαιρέσεις», όπως είπε, διαδηλώσεις των δύο τελευταίων ημερών.
«Είναι ένα ισχυρό μήνυμα ωριμότητας, και προς την κοινωνία μας, αλλά και προς τους εταίρους μας. Είναι και ένα ισχυρό μήνυμα προς όσους θέλουν να ανέχονται ή να προκαλούν πράξεις βίας και ανομίας, πράξεις που προέρχονται από μια ισχνή μειοψηφία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Χάθηκε ένας άνθρωπος λόγω τυφλής βίας»


«Η τυφλή βία των κουκουλοφόρων έκανε να χάσουμε έναν συνάνθρωπό μας σε ώρες που η κυβέρνηση είχε χάσει τον έλεγχο της κατάστασης», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με το θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή και εξέφρασε εκ μέρους της ΝΔ τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του. 

Ραντάρ που «βλέπει» μέσα σε σπίτια


Ένα πρωτοποριακό ραντάρ που θα μπορεί να διαβάσει μέσα από τοίχους σχεδίασαν ερευνητές στο ΜΙΤ. Πρόκειται για ένα ραντάρ που θα ανιχνεύει και την παραμικρή κίνηση μέσα από τοίχους, ενώ - όπως ήταν αναμενόμενο - μια από τις βασικές εφαρμογές του θα είναι σε συνθήκες μάχης.

Το απλό ραντάρ εμποδίζεται από τσιμεντένιες κατασκευές, όπως σπίτια, εγκαταστάσεις κ.α., καθώς χρησιμοποιεί ραδιοκύματα που αντανακλώνται πάνω σε συμπαγείς επιφάνειες. Το νέο ραντάρ με τη βοήθεια των ραδιοκυμάτων S-band κατάφερε να προσπελάσει το πρόβλημα αυτό και μπορεί πλέον να «διαβάζει» μέσα από τοίχους. 

Κουβέλης: "Θέατρο σκιών" ανάμεσα σε Παπανδρέου – Σαμαρά

Κουβέλης: "Θέατρο σκιών" ανάμεσα σε Παπανδρέου – Σαμαρά
«Το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί όσες κι αν είναι οι θυσίες του ελληνικού λαού», επισήμανε, ο Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι αυτό που πρέπει να διεκδικήσει η Ελλάδα και που η κυβέρνηση δεν διεκδικεί, «είναι ο πολιτικός ευρωπαϊκός διακανονισμός του χρέους».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο κ. Κουβέλης σημείωσε επίσης ότι θα μπορούσαν οι αρχηγοί όλων των κομμάτων να απευθυνθούν στην Ευρώπη με κοινή διεκδίκηση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτή η κοινή πολιτική θέση της χώρας στην Ευρώπη δεν καθίσταται δυνατή με δεδομένες τις αντιθέσεις, τις αντιπαραθέσεις και εν πολλοίς το «θέατρο σκιών» που παίζεται ανάμεσα στον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά».

4 παρέες που έγραψαν Ιστορία


4 παρέες που έγραψαν Ιστορία (1)
Πώς μπορείς να αλλάξεις τις συνήθειες της καθημερινότητας ολόκληρου του πλανήτη; Πώς μπορείς να αλλάξεις την ιστορία της μουσικής, σκαρώνοντας pop μελωδίες με τους φίλους σου; Ποια είναι η συνταγή για να φτάσεις στην κορυφή της Ευρώπης, όταν είσαι κατά γενική ομολογία το outsider; Ο κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω κατορθωμάτων κρύβει κάτι περισσότερο από απλό ταλέντο ή το επιχειρηματικό δαιμόνιο και είναι ο πληθυντικός αριθμός.
Το «ένας για όλους και όλοι για έναν» έγινε στην περίπτωση τους σημαία και η ομαδική χημεία τους έφερε στην κορυφή.

Κ. Μπατζελή: Οι εκλογές απαιτούν ομαλή περίοδο




«Η επόμενη ημέρα της 23ης Οκτωβρίου είναι και πρέπει να είναι μια ιστορική μέρα για τη χώρα μας, μια ημέρα ανατροπής πολιτικών νοοτροπιών, κοινωνικής και πολιτικής αλληλεγγύης, αλλά και συλλογικών πολιτικών αποφάσεων για τη διακυβέρνηση και το μέλλον της Ελλάδας, όπου όλοι μας θα κριθούμε από την παρουσία μας και την απουσία μας». Τα παραπάνω δήλωσε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου ««Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογές του μεσοπρόθεσμου».

Σοκ και στη Βουλή από τον θάνατο του διαδηλωτή

Σοκ και στη Βουλή από τον θάνατο του διαδηλωτή
Σοκ και στην Βουλή προκάλεσε ο θάνατος διαδηλωτή ύστερα από τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα και τις συμπλοκές τους με το ΠΑΜΕ. Την είδηση ανακοίνωσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Μ. Βορίδης, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην φυσική και  πολιτική οικογένεια του αποθανόντος.

«Δυστυχώς υπάρχει νεκρός. Ένας διαδηλωτής κατέληξε. Εξ’ όσων πληροφορούμαι  ήταν κάτω από τα μπλοκ του ΠΑΜΕ. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθεί κάτι τέτοιο και υπάρχει σήμερα και φόρος αίματος».

Νεκρός ο Καντάφι, λόγω των πολλαπλών τραυμάτων που έφερε στα πόδια


Νεκρός ο Καντάφι, λόγω των πολλαπλών τραυμάτων που έφερε στα πόδια
Τρεις μήνες μετά την κατάληψη της Τρίπολης, στρατεύματα της μεταβατικής ηγεσίας της Λιβύης ανακοίνωσαν ότι ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι είναι νεκρός, λόγω των πολλαπλών τραυμάτων που έφερε στα πόδια, μετά την επίθεση νατοϊκών δυνάμεων σε κομβόι.

Παράλληλα, οι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν ότι έλαβαν τον πλήρη έλεγχο της Σύρτης, γενέτειρας του συνταγματάρχη.

«Ο Καντάφι σκοτώθηκε στα χέρια της επανάστασης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Ένας πλανήτης γεννιέται

Ένας πλανήτης γεννιέται
Δύο αστρονόμοι κατάφεραν να διεισδύσουν μέσα στον δίσκο ύλης και αερίων που έχει δημιουργηθεί γύρω από το άστρο LkCa 15 και εντόπισαν ένα πλανήτη που βρίσκεται στα αρχικά στάδια της δημιουργίας του.
Ο LkCa 15b είναι ο νεότερος εξωηλιακός πλανήτης που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα και η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού οι επιστήμονες θα μπορούν να μελετήσουν σε πραγματικό χρόνο τις διεργασίες δημιουργίας ενός πλανήτη. 

Νεκρός ένας διαδηλωτής στο Σύνταγμα


Νεκρός ένας διαδηλωτής στο Σύνταγμα
Την τελευταία του πνοή άφησε στον Ευαγγελισμό 53χρονος διαδηλωτής, ο οποίος εισήχθη με συμπτώματα κολπικής μαρμαρυγής (αρρυθμία). Όπως λένε οι γιατροί του νοσοκομείου, ο άντρας είχε ιστορικό καρδιοπάθειας και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα χημικά που εισέπνευσε επιβάρυναν την κατάστασή του. Επί 50 λεπτά, οι γιατροί του έκαναν ανάνηψη χωρίς αποτέλεσμα.
Άλλες πληροφορίες θέλουν τον διαδηλωτή να έχει δεχθεί πέτρα στο κεφάλι.
Η πληροφορία μεταδίδεται ανεπισήμως από τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο νοσοκομείο και οι οποίοι είδαν σε απαρηγόρητη κατάσταση την σύζυγό του και λοιπούς συγγενείς.

Απειλείται με αναβολή η Σύνοδος Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου! Αγεφύρωτες οι διαφωνίες Κομισιόν - ΔΝΤ και Γαλλίας-Γερμανίας


Απειλείται με αναβολή η Σύνοδος Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου
Δυο αγεφύρωτες προς ώρας διαφωνίες, η διαφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η διαφωνία Γαλλίας και Γερμανίας για την ευρύτερη λύση - «πακέτο» για την κρίση χρέους στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη, ενδέχεται να καθυστερήσουν τις διαδικασίες τόσο για τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, που απειλείται με αναβολή, όσο και για την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα. 

κάντε ζάπινγκ με το μαξιλάρι σας...


Μαξιλάρι - Τηλεκοντρόλ
Ξαπλώνετε στον καναπέ...χαλαροί,με τον καλό ή την καλή σας, για να παρακολουθήσετε τηλεόραση,κάποιο χειμωνιάτικο βράδυ.Κι αφου βολευτείτε και χαλαρώσετε..ξαφνικά δεν μπορείτε να βρείτε το τηλεκοντρολ.Εκνευριστικό έ?Και μετά κάνετε άνω κάτω τον καναπέ για να το βρείτε!Σε όλους μας συμβαίνει...πολλές φορές!Ε Λοιπόν, ήρθε η λύση που όλοι περιμένατε, ώστε να γλυτώσετε από αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα!

Πρωτοποριακή κάμερα εστιάζει οπουδήποτε μετά τη λήψη

Οι φωτογραφικές μηχανές της Lytro δεν μοιάζουν με αυτές που γνωρίζουμε (Πηγή: Lytro)
Ο πρώτος πραγματικά νέος τύπος φωτογραφικής μηχανής εδώ και αρκετές δεκαετίες παρουσιάστηκε από τη νεοσύστατη αμερικανική εταιρεία Lytro, η οποία δέχεται παραγγελίες για ένα μοντέλο που επιτρέπει στο χρήστη να εστιάζει σε οποιοδήποτε σημείο της εικόνας μετά τη λήψη της.

Όταν αυτές οι ψηφιακές φωτογραφίες μεταφερθούν στον υπολογιστή ή αναρτηθούν στο Διαδίκτυο, ο θεατής μπορεί να εστιάσει οπουδήποτε στην εικόνας κλικάροντας με το ποντίκι. Η αλλαγή του εστιακού σημείου μπορεί να κάνει το φόντο καθαρό και τα πρόσωπα στο πρώτο πλάνο θολά, ή το αντίστροφο.

Διάσωση του ευρώ με τη βοήθεια του …Αρχιμήδη;



«Η Αθήνα βυθίζεται στο χάος» γράφει η εφημερίδα Kölner Stadtanzeiger της Κολωνίας. «Από τη σημερινή ψηφοφορία εξαρτάται η επόμενη δόση των δανείων σωτηρίας (προς την Ελλάδα). Εάν δεν δοθούν τα χρήματα, τότε η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι ζήτημα ολίγων εβδομάδων» υποστηρίζει η εφημερίδα.
«Η οργή κυριαρχεί στους δρόμους της Αθήνας» τιτλοφορεί πρωτοσέλιδο άρθρο η Neue Zürcher Zeitung της Ζυρίχης. «Οι διαφορές μεταξύ πλούσιων και φτωχών γίνονται πιο εμφανείς. Τοξικομανείς, ζητιάνοι, φτωχοί αλλοδαποί συνθέτουν την εικόνα στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια» γράφει η συνεργάτις της εφημερίδας.

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πρότεινε ο Σαλαγιάννης


Μιλώντας ενώπιον της Βουλής, ο βουλευτής Καρδίτσας, Νίκος Σαλαγιάννης, ζήτησε τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, αμέσως μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου.

ΝΔ: Χωρίς εθνική γραμμή η κυβέρνηση

ΝΔ: Χωρίς εθνική γραμμή η κυβέρνηση
Το επιχείρημα πως η κυβέρνηση δεν έχει εθνική γραμμή, αλλά και «κόκκινες γραμμές» προτάσσει η Νέα Δημοκρατία και επικαλείται και δηλώσεις υπουργών, όπως της Άννας Διαμαντοπούλου και του  Μιχ. Χρυσοχοΐδη για να υποστηρίξει την άρνησή της να αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού για ενιαία στάση στο εξωτερικό.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει ότι ο αρχηγός της Αντ. Σαμαράς δικαιώνεται για τη διαφωνία του με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και επικαλούνται έμπειρους και παλαίμαχους Eυρωπαίους κεντροαριστερούς πολιτικούς, τους Ζακ Ντελόρ και τον Ρομάνο Πρόντι.

Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί τους κουκουλοφόρους


Οργισμένη ήταν η αντίδραση της γενικής γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα για τα επεισόδια στο Σύνταγμα και την επίθεση που δέχθηκε το μπλοκ του ΠΑΜΕ, το οποίο περιφρουρούσε τη μεγαλειώδη διαδήλωση.


Η κα Παπαρήγα έκανε λόγο για προσχεδιασμένη επίθεση που κάποιοι είχαν προαναγγείλει φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε γνωστό πως σε διάφορα sites προαναγγέλλουν και νέες επιθέσεις ανθρώπων του ΚΚΕ. Ωστόσο, δήλωσε πως δεν πρόκειται να φοβηθούν γιατί είναι ιδεολόγοι και ανιδιοτελείς, ενώ όσοι επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ εξυπηρετούν μηχανισμούς. 

Βελτίωση του Επιχειρηματικού Κλίματος στην Ελλάδα



Τη βελτίωση της κατάταξης της χώρας στους δείκτες επιχειρηματικούς περιβάλλοντος καταγράφει και αποτυπώνει, μετά την Έκθεση του ΟΟΣΑ, και η Έκθεση «Doing Business 2012» της Παγκόσμιας Τράπεζας, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΝ, η χώρα μας, σε σύγκριση με την αντίστοιχη Έκθεση του 2011, ανεβαίνει 14 θέσεις στην κατάταξη «Starting a business» και πλέον καταλαμβάνει την 135η θέση από την 149η.

ΕΕ: «Δώστε τώρα την 6η δόση στην Ελλάδα!»


Θέμα μείωσης, όχι μόνο του μεροκάματου που προβλέπουν οι κλαδικές συμβάσεις, αλλά ακόμα και των κατώτατων μισθών της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, θέτει η Τρόικα, ενόψει της χορήγησης της 6ης δόσης των 8 δισ. προς τη χώρα μας.

Στη σελίδα 42 από τις 106 συνολικά του προσχεδίου της έκθεσης που ετοίμασε η Κομισιον, σε συνεννόηση με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, αναφέρεται ότι «όλες οι παράμετροι που έχουν αντίκτυπο στο κόστος εργασίας πρέπει να είναι ανοικτές για συζήτηση, συμπεριλαμβανομένων των μισθών, των κατώτατα ημερομισθίων
και της εθνικής συλλογικής σύμβασης, καθώς και τα διάφορα μη-μισθολογικά κόστη εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών εισφορών».

Ο δείκτης ευφυΐας IQ αυξομειώνεται στην εφηβεία

Ο δείκτης ευφυΐας IQ αυξομειώνεται στην εφηβεία
Η πνευματική ικανότητα των εφήβων μπορεί να βελτιωθεί ή να επιδεινωθεί πολύ περισσότερο, απ’ ότι υπολόγιζαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που δημοσιεύονται στο Nature.

Μέχρι σήμερα οι ερευνητές πίστευαν ότι η διανοητική ικανότητα, όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στον δείκτη IQ, είναι σχεδόν στατική κατά τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου.

Άνεργος με καταθέσεις.... 1,5 εκατ. ευρώ!

Άνεργος με καταθέσεις.... 1,5 εκατ. ευρώ!
Απίστευτες περιπτώσεις φοροκλοπής έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς υπάρχει άτομο που δήλωνε μόλις 4.000 ευρώ εισόδημα, τη στιγμή που είχε καταθέσεις 18 εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό!

Αυτή είναι μία από τις πολλές που περιλαμβάνονται στις δύο λίστες ντροπής του Υπουργείου Οικονομικών με τα ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου και καταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού. Οι λίστες κατατέθηκαν την Τρίτη στη Βουλή και βρίσκονται κλειδωμένες σε χρηματοκιβώτιο του Τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Eλέφαντας δέχτηκε επίθεση από κροκόδειλο - Δείτε το βίντεο


Η ελεφαντίνα έπινε νερό στο ποτάμι. Μαζί της στην όχθη ήταν και το μικρό της όταν δέχτηκαν επίθεση από έναν κροκόδειλο. Ο κροκόδειλος άρπαξε την προβοσκίδα της ελεφαντίνας και τότε ξεκίνησε η μάχη...

Άλλωστε η ελεφαντίνα είχε να προστατέψει και το μικρό της. Και τα κατάφερε πολύ καλά. Έδειξε γεναιότητα, οδήγησε τον κροκόδειλο, που κρατίοταν ακόμα από την προβοσκίδα της, μέχρι μέσα στο ποτάμι και τον "αποτέλειωσε".

Έξυπνες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα


Έξυπνες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα (2)

Δείτε ορισμένες εκπληκτικές και έξυπνες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που όλοι λίγο πολύ αντιμετωπίζουμε και νευριάζουμε όταν δεν βρίσκουμε τρόπο να τα αντιμετωπίσουμε, με την χρήση των παρακάτω gadgets.

Reuters: "Υπέκυψε στα τραύματά του ο Καντάφι"

Reuters: "Υπέκυψε στα τραύματά του ο Καντάφι"
Υπέκυψε στα τραύματά του ο Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης. Νωρίτερα, ο αξιωματούχος του συμβουλίου Αμπντέλ Ματζίντ είχε ανακοινώσει τη σύλληψη του Καντάφι, ο οποίος ήταν τραυματισμένος στα πόδια και το κεφάλι και προσπαθούσε να διαφύγει από τη Σύρτη. Δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία ΝΑΤΟ και Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Διάγγελα θα κάνει προσεχώς ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Έλληνες στο σκαμνί για ξέπλυμα 55.000.000 ευρώ

Έλληνες στο σκαμνί για ξέπλυμα 55.000.000 ευρώ
Στο σκαμνί δικαστηρίου της Γλασκώβης θα καθίσουν τρεις Ελληνες οι οποίοι εμπλέκονται σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος που ξεπερνά τα 55.000.000 ευρώ.

Η πρωτοφανής υπόθεση αγγίζει και τη χώρα μας καθώς μέρος των χρημάτων ξεπλενόταν μέσω τραπεζικών λογαριασμών από τους οποίους κάποιοι εντοπίστηκαν σε Ρόδο και Αθήνα. Για την υπόθεση έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες επτά κάτοικοι της Ρόδου, πέντε τραπεζικοί υπάλληλοι, ένας αρχιφύλακας και ένας επιμελητής του Πρωτοδικείου Ρόδου, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής που ζήτησε το Τμήμα Διεθνούς Δικαστικής Συνεργασίας της Εισαγγελικής Οικονομικής Υπηρεσίας του Στέμματος της Σκωτίας. 

Αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας σύντομα και με «μπαλονάκι»

Η αρτηρία που αιματώνει το πέος διατηρείται ανοιχτή από έναν κύλινδρο που ονομάζεται στεντ
Η τεχνική που χρησιμοποιείται σήμερα ευρέως για την διάνοιξη των βουλωμένων αγγείων της καρδιάς θα μπορούσε να επεκταθεί και στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Η αμερικανική Medtronic, κορυφαία εταιρεία ιατρικών υλικών και συσκευών όπως οι βηματοδότες, ολοκλήρωσε μια πρώτη μελέτη σκοπιμότητας σε δείγμα 30 ανδρών, μέσης ηλικίας 60 χρόνων.

«Πρέπει να υπερψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο»


Σε δραματικούς τόνους εξελίχθηκε η σημερινή ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος τόνισε από το βήμα της Βουλής πως, αν δεν υπερψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, τότε δεν χρειάζεται να λάβει μέρος στο Eurogroup, ούτε ο πρωθυπουργός θα χρειαστεί να πάει στη Σύνοδο Κορυφής, γιατί πολύ απλά θα έχουμε εκτεθεί ως χώρα.

Ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν παίζουμε σήμερα ούτε ενδοκομματικά ούτε ενδοκοινοβουλευτικά... όποιος νομίζει ότι υπάρχουν περιθώρια, προκειμένου να δοκιμαστούν οι αντοχές μας, κάνει λάθος».

Βάσω Παπανδρέου: "Ψηφίζω αλλά για τελευταία φορά"


Βάσω Παπανδρέου: "Ψηφίζω αλλά για τελευταία φορά"
Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να μην δοθεί η η 6η δόση, είπε η Βάσω Παπανδρέου μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή, πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, προϊδεάζοντας ουσιαστικά για το «ναι» στο άρθρο 37 κατά τη βραδινή ψηφοφορία.
Όπως ανέφερε στην ομιλία της η κ. Παπανδρέου, είχε το βράδυ της Τετάρτης συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κατά την οποία ο κ. Παπανδρέου της ανέφερε ότι εάν δεν ψηφισθούν όλα τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου κινδυνεύει να μην δοθεί η 6η δόση.
Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα, τόνισε η κ. Παπανδρέου προσθέτοντας πως είναι «η τελευταία φορά».

ΝΔ: «Σύμπραξη στο κακό η συναίνεση»



Επίθεση στον πρωθυπουργό στην συνέχεια των όσων διεμήφθησαν  χθες και προχθές εξαπέλυσε σήμερα η ΝΔ.

«Ο κ. Παπανδρέου  δεν έχει εθνική γραμμή, δεν έχει κόκκινες γραμμές στην πολιτική του, δεν έχει παρουσιάσει κανένα σχέδιο ώστε να ζητήσει από τους υπουργούς του και ακόμα περισσότερο με τους βουλευτές του κόμματός του στήριξη» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης. 

"Έφυγε" ο πατέρας του βουλευτή Κώστας Γκιουλέκα


"Έφυγε" ο πατέρας του βουλευτή Κώστας Γκιουλέκα

Τα συλλυπητήρια των συναδέλφων του δέχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος έχασε ξαφνικά τον πολυαγαπημένο του πατέρα.
Ειρωνεία της τύχης για τον πρώην υπουργό, αφού πολύς κόσμος και φίλοι τον έπαιρναν την ημέρα του τραγικού οικογενειακού συμβάντος στο τηλέφωνο για να του πουν συγχαρητήρια για μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που είχε δώσει ο βουλευτής στο κανάλι Alter.
Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, στην οποία μίλησε για όλους και για όλα, για την πορεία του στην πολιτική, για την οικογένειά του, για τον πρόσφατο χωρισμό του.

Γ. Ραγκούσης: Η χώρα πρέπει να πατήσει γκάζι


Κάλεσμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να πάρει τις αποφάσεις που χρειάζονται για να σταθεί η χώρα όρθια «να μη γονατίσει και άρα αυτός ο τόπος να έχει αύριο» απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης.
Έθεσε μάλιστα το δίλημμα, ή να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις ή «να ακολουθούσαμε κι εμείς τον εύκολο δρόμο της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, της αποβολής από την πλάτη μας αυτών των ιστορικών ευθυνών».

Διαμαντοπούλου: "Να στηρίξουμε τον πρωθυπουργό"


Διαμαντοπούλου: "Να στηρίξουμε τον πρωθυπουργό"

Τη στήριξή της στην κυβέρνηση και στο σύνολο του πολυνομοσχεδίου εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, η Άννα Διαμαντοπούλου.
"Αυτές οι οδύνες και οι αρχές που όλοι έχουμε και κανείς δεν έχει περισσότερες από άλλους, έρχονται κάποια στιγμή και κονταροχτυπιούνται με μία μοιραία ευθύνη", είπε η υπουργός Παιδείας.
"Τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Και αν μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη αυτή στην πλάτη μας. Αν μπορούμε τη Δευτέρα να πάρουμε την ευθύνη, η χώρα να είναι εκτός διαπραγμάτευσης και να μην πάρει την 6η δόση. Μία ευθύνη που εσείς δεν υποχρεούστε να πάρετε από το σύνταγμα", πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η κυβέρνηση ή δε θέλει ή δε μπορεί"


Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η κυβέρνηση ή δε θέλει ή δε μπορεί"

«Έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί ή δεν θέλει να κυβερνήσει» τόνισε ο βουλευτής Β’ Αθήνας και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash.
Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι μόνη λύση είναι πλέον οι εκλογές και σημείωσε ότι η κυβέρνηση «έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα τραγικό αδιέξοδο» τόσο όσον αφορά τις διεθνείς διαπραγματεύσεις όσο και την τρέχουσα καθημερινότητα (πχ. τα απορρίμματα).

Συνάντηση με τη Λούκα Κατσέλη είχε ο πρωθυπουργός

Συνάντηση με τη Λούκα Κατσέλη είχε ο πρωθυπουργός
Συνάντηση με την Λούκα Κατσέλη είχε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη, προκειμένου να πεισθεί η πρώην υπουργός να πει το «ναι» στο άρθρο 37, που προβλέπει την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών μέχρι το 2014.

Μετά το τέλος της συνάντησης η κ. Κατσέλη δεν έκανε καμία δήλωση.

Προηγήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού με την Βάσω Παπανδρέου, μετά την οποία η βουλευτής ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι θα υπερψηφίσει το άρθρο 37.

Ομιλία Παπανδρέου σε δραματικούς τόνους


 Ομιλία Παπανδρέου σε δραματικούς τόνους

Να αντέξουν στον πόλεμο για να κερδίσει η χώρα κάλεσε προχθές τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της Κ.Ο. του κόμματος, λίγες ώρες  πριν την κρίσιμη σημερινή ψηφοφορία  του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στην κοινωνία όσο και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Ο  πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δείξουν ψυχραιμία και να υψώσουν το ανάστημά τους, υπογραμμίζοντας ότι «δεν λογοδοτούμε στους ψηφοφόρους, αλλά σε όλους τους Ελληνες και στην ιστορία».

Πάμε για εκλογές μετά το «κούρεμα»


Αντίστροφα δείχνει να μετρά ο χρόνος για τη διενέργεια εθνικών εκλογών καθώς πέραν της οξείας αντιπαράθεσης Παπανδρέου - Σαμαρά, που βάζει τέλος στα όποια εναπομείναντα σενάρια συγκυβέρνησης, η πολυπληθέστερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών λειτουργεί ως θρυαλλίδα για τις ήδη ισχνές αντοχές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Από την πρώτη ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, έγινε αντιληπτό ότι η πλειονότητα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν σήμερα τα μέτρα. Αρκετοί, όμως, ζητούν πια καθαρά εκλογές.

Η Μαστίχα Χίου πλούσια σε θεραπευτικές ιδιότητες

Η Μαστίχα Χίου πλούσια σε θεραπευτικές ιδιότητες
Η μαστίχα Χίου είναι μία ρητινώδης υγρή ουσία. Εξέρχεται από τον κορμό του δέντρου Pistacia lentiscus, της οικογένειας Anacardiaceae. Είναι αποκλειστικό προϊόν του νησιού και καλλιεργείται κυρίως στην νότια Χίο. Χρησιμοποιείται στη χώρα μας, και γενικότερα στην Μεσόγειο ως πρόσθετη ύλη στην παρασκευή γλυκισμάτων, αρτοσκευασμάτων, ποτών και ως μπαχαρικό.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας είναι γνωστές από την αρχαιότητα, από τον Διοσκουρίδη, τον Ιπποκράτη και τον Γαληνό, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται πολύ σε φαρμακευτικά προϊόντα αλλά και σαν διατροφικό συμπλήρωμα.

Το παιδί δεν διαβάζει; Τι να κάνετε

Το παιδί δεν διαβάζει; Τι να κάνετε
Για ποιον λόγο ορισμένα παιδιά αρνούνται να μελετήσουν τα μαθήματά τους;

Οι λόγοι μπορεί να σχετίζονται με:

* Ελλειψη κινήτρου για τη μελέτη, την σχολική απόδοση, το σχολικό πλαίσιο.

* Χαμηλή αυτοεκτίμηση, φόβο αποτυχίας και απόσυρση ως τρόπο διαχείρισης του άγχους.

* Περιβάλλον μη υποστηρικτικό, που δεν καθοδηγεί το παιδί ως προς τους στόχους του και τις ευθύνες του.

Ποιές είναι οι μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης στον κόσμο


Φυλακή
Οι τρεις παρακάτω περιπτώσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης που αποδόθηκαν ή προτάθηκαν ποτέ από δικαστήρια! Αριθμοί που ξεπερνούν και την πιο τρελή φαντασία και που στην ουσία σημαίνουν καταδίκη του κατηγορούμενου να πεθάνει στη φυλακή αφού είναι… αριθμητικώς αδύνατο να αποφυλακιστεί εν ζωή!
  • 384.912 χρόνια!
Η μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης που προτάθηκε ποτέ από δικαστήριο, είναι 384.912 χρόνια και μάλιστα για το έγκλημα της μη παράδοσης επιστολών!

Διεθνή ΜΜΕ: "Η Ελλάδα προετοιμάζεται για τη δεύτερη μέρα γενικής απεργίας"


Διεθνή ΜΜΕ: "Η Ελλάδα προετοιμάζεται για τη δεύτερη μέρα γενικής απεργίας"

Στα πρώτα θέματα των ξένων πρακτορείων, των τηλεοπτικών δικτύων, των ειδησεογραφικών site και των μεγαλύτερων σε κυκλοφορία εφημερίδων βρίσκονται η μεγαλειώδης πορεία κατά του πολυνομοσχεδίου -που ψηφίστηκε επί της αρχής χθες- και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.
«Ταραχές στην Ελλάδα, συνεχίζεται η απεργία εν μέσω της ψηφοφορίας για νέα μέτρα λιτότητας» είναι ο τίτλος που έχει το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του BBC.

Μιχελάκης: "Ο Σαμαράς θα αποκαταστήσει τις αδικίες"


Μιχελάκης: "Ο Σαμαράς θα αποκαταστήσει τις αδικίες"
Για αξιωματική αντιπολίτευση που κρατάει σώφρονα στάση την ώρα μιας μεγάλης κρίσης και η οποία με δέσμευση του αρχηγού της Αντώνη Σαμαρά θα αποκαταστήσει τις αδικίες στους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

«Η ΝΔ κρατάει μία σώφρονα γραμμή και καταθέτει προτάσεις ολοκληρωμένες πολλές από τις οποίες κακοποιεί η κυβέρνηση. Παραδείγματος χάριν εφεδρεία. Η δέσμευση Σαμαρά είναι πως όσοι λαμβάνουν σύνταξη από 700 ευρώ και κάτω και έχουν χάσει ένα τμήμα της, όσο κι αν είναι αυτό, θα αποκατασταθούν.