Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Αρχίζει απόψε το πάρτι του πλανήτη

Ο χρόνος κύλησε γρήγορα με αποτέλεσμα από το ραντεβού με το 21ο Μουντιάλ να μας χωρίζουν μόλις μερικές ώρες. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο πρώτος αγώνας της διοργάνωσης, με τη Βραζιλία και την Κροατία να ανοίγουν την αυλαία (23:00).
Η τελετή έναρξης θα ξεκινήσει στις 21:00 στο Σάο Πάολο, στο

Economist: Ο Σαμαράς πάει για εκλογές -Το μήνυμα του ανασχηματισμού

Τις κινήσεις του πρωθυπουργού και τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό σχολιάζει το περιοδικό Economist συμπεραίνοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς βάζει τους καλύτερους παίκτες του στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για πρόωρες εκλογές.
Ο Economist αναφέρει ότι παρά το γεγονός πως η Ελλάδα βγαίνει

Οταν ο Προβόπουλος έφερνε δισ. ευρώ με αεροπλάνα -Ολο το θρίλερ και τα ποσά

Οι δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν με τις καταθέσεις περιγράφονται στο βιβλίο «Το Χρονικό της Μεγάλης Κρίσης –Η Τράπεζα της Ελλάδος 2008-2013». Στο περιεχόμενο του βιβλίου υπάρχει το χρονοδιάγραμμα των πτήσεων που έκαναν τα στρατιωτικά αεροπλάνα C-130 φορτωμένα από παλέτες με 50ευρα και 100ευρα προκειμένου να εφοδιάσουν τα ΑΤΜ. Ηταν οι

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας συνεχίζει τον δρόμο της πόλωσης, του διχασμού και των ύβρεων

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το δρόμο της πόλωσης,του διχασμού, των ύβρεων και βέβαια της αγαπημένης του διγλωσσίας,τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο. του κόμματός του.
Όπως σημειώνεται: «Είναι φανερή η απογοήτευση του κ. Τσίπρα μετά την αποτυχία της «ανατροπής» που ζητούσε πριν τις

Σημαντικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Κουβέιτ

Με δύο συμφωνίες, η μία για την προώθηση της αμοιβαίας προστασίας των επενδύσεων και η δεύτερη για τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, τιμήθηκαν τα 50 χρόνια από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κουβέιτ. Τις συμφωνίες υπέγραψαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και

Δεν επιστρέφουν στη δουλειά τους οι καθαρίστριες...

Δεκτή έγινε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομες τις απολύσεις των καθαριστριών και διέτασσε την επαναπρόσληψή τους.

Νέες κινητοποιήσεις στις εφημερίδες "Σπορ του Βορρά", "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη"

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, αντιδρώντας στη συστηματική καθυστέρηση της ΜΕΕ ΑΕ να καταβάλει μισθοδοσία και δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, προκηρύσσει τις ακόλουθες κινητοποιήσεις:
-Τετράωρη στάση εργασίας στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» από τις 14:00 έως τις 18:00 της Παρασκευής 13 Ιουνίου 2014

Εσωτερικές εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου ελέγχει η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης για την ασφαλή τους λειτουργία

Στο πλαίσιο της ασφαλούς λειτουργίας των εσωτερικών εγκαταστάσεων με τη μέγιστη οικονομία στην χρήση φυσικού αερίου, η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης προγραμματίζει δειγματοληπτικούς ελέγχους των εσωτερικών εγκαταστάσεων* προκειμένου να διαπιστωθεί η διενέργεια των εργασιών συντήρησης. Διαβάστε αναλυτικά:
"Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ενημερώνει τους καταναλωτές ότι στο

Απόστολος Πάνας : Για τις κοινωνικές δομές και αξιολόγηση

Σε μια πολύ κρίσιμη εποχή  για  της χώρα μας όπου πλήττονται κυρίως οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι αναγκαία η διασφάλιση της  χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών των Δήμων, δηλαδή των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, των Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. - μεΑ και της αξιολόγησης των Δημοτικών υπαλλήλων.

''H KYBEΡΝΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''...

«Η κυβέρνηση Ομπάμα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα για να προχωρήσει στην ανάπτυξη» τόνισε ο αναπληρωτής βοηθός υφυπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών για θέματα Ευρώπης, Matthew Murray, μιλώντας στο Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ που συνδιοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και

Εξετάζεται παράταση της υποβολής των δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου

Σε παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.
Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο Taxis 2.001.434 δηλώσεις εκ συνόλου 5.500.000 των οποίων έχουν εκκαθαριστεί οι 1.978.327 δηλώσεις.
Το 41,15% των εκκαθαρισμένων δηλώσεων ή συνολικά

ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές πλεόνασμα 711 εκατ. ευρώ

Πρωτογενές πλεόνασμα 711 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου 2014, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου 2014, που δόθηκαν σήμερα στη

Ο Σαμαράς αναγκάστηκε να αποκαταστήσει τον Αδωνι: «Είναι από τα πιο άξια και ικανά στελέχη»

Τελικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως μετάνιωσε για την απόφαση να παροπλίσει τον Αδωνη Γεωργιάδη και σήμερα τον κάλεσε εκτάκτως και κάτω από άκρα μυστικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου, για να του ζητήσει για δεύτερη φορά να αναλάβει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.
Μάλιστα, αφού έδωσαν τα χέρια, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να

Εκλογές το φθινόπωρο διέβλεψε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στους βουλευτές του

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μια κρίσιμη μάχη εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος, τονίζοντας ωστόσο ότι «ο πόλεμος όμως είναι μπροστά μας και θα είναι σκληρός. Τα μνημόνια είναι εδώ και θα είναι καθεστώς».
Προέβλεψε εκλογές το φθινόπωρο, ζητώντας από τους βουλευτές

ΔΗΜΑΡ: Η νέα κυβέρνηση εμπόδιο στη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Την απογοήτευσή τους για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης εκφράζουν στελέχη από τα κόμματα που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς.
Πρόσωπα από τη Δημοκρατική Αριστερά, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος

Άλλαξαν τα σχέδια στο Ποτάμι

Άλλαξαν τα σχέδια στο Ποτάμι και το ιδρυτικό συνέδριο δεν θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά στο Λαύριο.
Η μεγάλη ανταπόκριση σε συνδυασμό με το αίτημα πολλών να σκεφθούν οι διοργανωτές τόσο την απόσταση μέχρι τη Θράκη, όσο και το κόστος, οδήγησαν στην τροποποίηση των αρχικών

Για Επίτροπος στην Κομισιόν οδεύει η Ντόρα Μπακογιάννη

Ισως και σήμερα να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός πως η επόμενη Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη. Μετά το μυστικό ραντεβού με τον πρωθυπουργό στο πατρικό σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στη Μουρούζη, η κ. Μπακογιάννη έχει εξαφανιστεί και αφού τα αρχικά σενάρια για την ένταξη της στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν επιβεβαιώθηκαν, η

77χρονη σκότωσε με μπαστούνι τον άντρα της

Συνελήφθη στις Φέρες Έβρου, μια 77χρονη κατηγορούμενη για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης στον 90χρονο σύζυγο της.
Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, ο 90χρονος βρέθηκε νεκρός, από συγγενικό του πρόσωπο, στο κρεβάτι του σπιτιού του, φέροντας πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια.
Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα τραύματα στον

Το Μαξίμου κάνει την πρώτη κίνηση για φοροελαφρύνσεις: Ετοιμάζει μείωση 50% της έκτακτης εισφοράς

Προσηλωμένοι στους στόχους του φαίνεται πως είναι στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, παρά τις απόψεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο, από την κυβέρνηση διαρρέεται ότι έρχεται μείωση της έκτακτης εισφοράς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega από το Μαξίμου αφήνουν να

Μιχάλης Καρχιμάκης : Η δυσαρέσκεια μου έχει σχέση με τον ακόμα πιό σφιχτό εναγκαλισμό του ΠΑΣΟΚ με την Δεξιά

Κάποιοι επιμένουν να διαρρέουν υποβουλιμιαία,οτι η κινηση των 75 του ΠΑΣΟΚ (Kαρχιμάκης Νιώτης κ.λ.π)ειναι στο καρέ των δυσαρεστημένων γιατί δεν έγινε πρόταση συμμετοχής στην κυβερνηση.
Η κυρίαρχη δυσαρέσκεια ,έχει σχέση μονο με τον ακόμα ποιο σφιχτό εναγκαλισμό με την Δεξιά και την αίσθηση που δίδεται οτι