Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Κι όμως: Το φαινόμενο Πινόκιο είναι πραγματικότητα!

Τα πιο περίεργα χριστουγεννιάτικα δέντρα!


perierga.gr - Τα πιο περίεργα χριστουγεννιάτικα δέντρα!
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο στολισμός του αποτελεί για τους περισσότερους ανθρώπους μια ιδιαίτερη ιεροτελεστία και ίσως μία πό τις καλύτερες παιδικές αναμνήσεις που έχουμε. Κλασικά δέντρα τύπου… έλατο σε διάφορα χρώματα, πολύχρωμες μπάλες, στολίδια όλων των ειδών και φωτεινά λαμπάκια είναι τα βασικά που συνθέτουν τη διαδικασία της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης ή καλύτερα την αρχή της… Όταν, όμως, η φαντασία κυριαρχεί και η δημιουργικότητα διαφεντεύει μυαλό και χέρια, τότε μια εντυπωσιακή συλλογή από παράξενα, διαφορετικά, καινοτόμα, πρωτοποριακά και εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα κάνουν την εμφάνισή τους, προκαλώντας αν μη τι άλλο έκπληξη για την εφευρετικότητα του δημιουργού τους…

10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!


Οι επιστήμονες και οι ερευνητές διαρκώς ανακαλύπτουν νέα πράγματα στον πλανήτη Γη – αλλά και έξω από αυτόν! Η λίστα με τις περίεργες, απροσδόκητες αλλά και παράξενες αυτές ανακαλύψεις περιλαμβάνει από ζώα και θαλάσσια είδη μέχρι πλανήτες και στοιχεία για αρχαίους πολιτισμούς που προκαλούν εντύπωση και παραξενεύουν με την ύπαρξή τους. Πάντως εμπλουτίζουν και με το παραπάνω τις γνώσεις μας και ανοίγουν νέους δρόμους για περαιτέρω ανακαλύψεις.

Φωτογραφικό ταξίδι στα Ιμαλάια.


Τα Ιμαλάια είναι η υψηλότερη οροσειρά της Γης και βρίσκονται στην Ασία. Η ονομασία τους προέρχεται από την σανσκριτική φράση himālaya, που σημαίνει «η κατοικία του χιονιού». Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, τα Ιμαλάια έχουν απίστευτη φυσική ομορφιά!

Παρασκευάστηκε ψωμί που διατηρείται φρέσκο για 2 μήνες!


φρέσκο ψωμί
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το φρεσκοψημμένο ζεστό ψωμί, δυστυχώς όμως η απόλαυση κρατά για λίγο αφού μετά από 1-2 μέρες τα φυσιολογικά ψωμιά μπαγιατεύουν. Τη λύση στο πρόβλημα έρχεται να φέρει η αμερικανική εταιρεία Microzap η οποία υπόσχεται ολόφρεσκο ψωμί για 60 ολόκληρες μέρες!

Αυτά τα πλάσματα βρίσκονται στο μαξιλάρι σας- ΦΩΤΟ


Οι φωτογραφίες που θα δείτε μπορεί να σας τρομάξουν. Πρόκειται για τα ακάρεα. Κάτι μικρά πλασματάκια που υπάρχουν παντού στο σπίτι, ευθύνονται για πολλές αλλεργίες, και προτιμούν να κοιμούνται μαζί σας, δίπλα σας, στο μαξιλάρι, το στρώμα και το πάπλωμα σας. Διαβάστε τι είναι τα ακάρεα και δείτε τα σε υπερ μεγενθυμένες φωτογραφίες.

Ο ταυτόχρονος συνδυασμός τηλεόρασης, ηλεκτρονικών παιχνιδιών και social media οδηγεί στην ψυχική κατάπτωση


Το επικοινωνιακό multitasking συνδέεται με κατάθλιψη
Το multitasking ανάμεσα σε τηλεόραση, ηλεκτρονικά παιχνίδια και social media μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη, υποστηρίζει νέα αμερικανική μελέτη.

Προς μεγάλη τους έκπληξη οι ειδικοί του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκανεντόπισαν μια ξεκάθαρη σχέση ανάμεσα στη νοητική υγεία και στο «ζογκλάρισμα» μεταξύ διαφορετικών μέσων.

Συνελήφθη ο Μπατίστ για χρέη προς το δημόσιο Οφείλει 200.000 ευρώ στη ΔΟΥ Κηφισιάς


Συνελήφθη ο Μπατίστ για χρέη προς το δημόσιο
Τέτοια επιστροφή στην Αθήνα σίγουρα δεν την περίμενε ο Μάικ Μπατίστ! Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε έφτασε το βράδυ της Πέμπτης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εν όψει της αυριανής αναμέτρησης κόντρα στον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα, όμως, στο αεροδρόμιο δεν τον περίμεναν φίλοι των «πράσινων», αλλά οι αστυνομικές αρχές και μάλιστα με ένταλμα σύλληψης! 

ΣΟΚ: Φωτογράφησαν τον θάνατο ανθρώπου στο μετρό


Μπορεί μία φωτογραφία μπορεί να στρέψει όλη την παγκόσμια κοινή γνώμη εναντίον σου;
Και όμως μπορεί και αυτό αποδεικνύεται με την φωτογραφία – πρωτοσέλιδό της New York Post με τη φωτογραφία του Ki Suk Han στιγμές προτού τον χτυπήσει αμαξοστοιχία στο μετρό της Νέας Υόρκης.

Ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων! Μόδα τώρα και στο facebook!!


Marina Kostas, Sofia Panos, Maria Pantremeni, MariaGiorgos Zevgari…Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει αλλά στο facebook υπάρχουν πολλά …αγαπημένα ζευγάρια…με κοινό προφίλ!

Έπεσε ο υπουργός από την καρέκλα γιατί … κοιμήθηκε; (video)


Ατύχημα είχε το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης, ο οποίος έπεσε από την καρέκλα του. Το θέμα βέβαια για την Χρυσή Αυγή έχει άλλη διάσταση, καθώς με δελτίο Τύπου του κόμματος αναφέρεται ότι υπουργός … κοιμήθηκε την ώρα της συνεδρίασης.

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Σιδηρόπουλος


Πριν από 21 ακριβώς χρόνια, στις 6 Δεκεμβρίου 1990, «έφυγε» ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ροκ μουσικής.Ο συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής Παύλος Σιδηρόπουλος, παρόλο που …έζησε μόλις μέχρι την ηλικία των 42 ετών, άφησε πίσω του αξιοσημείωτη μουσική κληρονομιά με αντοχή στο χρόνο και επιρροή στους νέους καλλιτέχνες.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


Τις νέες διατάξεις για τις μετεγγραφές φοιτητών μεταξύ πανεπιστημίων, αλλά και την μια επιπλέον εξεταστική που θεσμοθετείται για τους φοιτητές επι πτυχίω, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο
του υπουργείου Παιδείας που κατατίθεται σήμερα ή το αργότερο αύριο στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού

Πιο κοντά με τη ΔΗΜΑΡ παρά με τον Λοβέρδο

Νέο «άνοιγμα» στη Δημοκρατική Αριστερά επιχείρησε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ χθες ο «πράσινος» βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
«Θέλουμε να βρεθούμε σε κοινό διάλογο γιατί μας συνδέουν πολλά πράγματα πολιτικά. Πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο για την Κεντροαριστερά», είπε, άποψη που φαίνεται να εδραιώνεται μεταξύ των παροικούντων την Ιπποκράτους στον δρόμο προς το

Ήταν όλοι εκεί, με μία ρακή στο χέρι…


Ήταν όλοι εκεί. Κώστας Λαλιώτης, Κώστας Σκανδαλίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Δημήτρης Καρύδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Φλωρίδης, Κατερίνα Μπατζελή κ.α. έδωσαν εχθές, το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Όπλων Κρισιά – Νεκρικοί διάλογοι για την Αριστερά» στην αίθουσα του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, που ξεχείλιζε από

Κιλκίς: Άρπαξαν το αμάξι ταχυδρόμου μαζί με 30.000 ευρώ!

Το ποσό των 30.000 ευρώ άρπαξαν από ταχυδρομικό διανομέα δύο άγνωστοι δράστες σήμερα το πρωί, στο 42ο χλμ. Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Νέου Πετριτσίου. Οι δύο δράστες
προσποιήθηκαν τους ανήμπορους και εκμεταλλευόμενοι τη στάση του οχήματος που οδηγούσε ο 52χρονος, τον πλησίασαν και με την απειλή πυροβόλου όπλου, τον εξανάγκασαν να

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δυναμικά με πορεία προς τα μπρός για το κόμμα

Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, θα συνεδριάσει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, η Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου,  Α’ &  Β’ Θεσσαλονίκης, στις 11.00 π.μ.,  Grand Hotel. (Μοναστηρίου 305-307)

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, θα συνεδριάσει η Νομαρχιακή Συνέλευση Σερρών, στις 11.00 π.μ., ξενοδοχείο Φίλιππος Ξενία. (Αγίας Σοφίας 1).

Εξερευνώντας τον κόσμο μέσα από το Google Street


Εξερευνώντας τον κόσμο μέσα από το Google Street View (7)
Ο Aaron Hobson είναι φωτογράφος και εξερευνητής του Google Street View. Γεννήθηκε στο Rochester της Νέας Υόρκης και τώρα ζει σε μια απομακρυσμένη πόλη στα βουνά Adirondack. Είναι μέλος ενός νέου είδους καλλιτεχνών που ψάχνουν να βρουν σημεία ενδιαφέροντος και στιγμιότυπα της ζωής του ανθρώπου μέσα από το φακό του Google Street View.
Δείτε ορισμένες εικόνες που ανακάλυψε, και οι οποίες έχουν κάτι ξεχωριστό…

Οι 25 ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών


Οι 25 ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών (1)
Οι παραγωγές που έσπασαν τα κοντέρ του προϋπολογισμού.
Το πολυαναμενόμενο «Hobbit» έχει ακόμα πολύ δρόμο να καλύψει. Γιατί μπορεί το prequel της περίφημης τριλογίας του Peter Jackson «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» να θέτει δεδικασμένο για τα δύο στούντιο που το χρηματοδοτούν [ΜGM και Warner Brothers], με τα 250 εκατομμύρια δολάρια του budget του(!), δεν είναι ωστόσο μόνο οι ταινίες του Jackson που τινάζουν την μπάνκα στον αέρα.

Το 2012 μέσα από 69 συγκλονιστικές φωτογραφίες


Το 2012 μέσα από 69 συγκλονιστικές φωτογραφίες (1)
Η χρονιά που μας αποχαιρετά στο τέλος του μήνα, μέσα από μοναδικές εικόνες…


Ανησυχητική εξάπλωση του διαδικτυακού εκφοβισμού: Θύματα 1 εκατομμύριο παιδιά σε ένα χρόνο μόνο στο facebook


Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε διαδικτυακή έρευνα του uknowkids.com, μόνο το 2011 ένα εκατομμύριο παιδιά υπήρξαν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού στο facebook
Τη σοβαρή του ανησυχία για την ταχεία εξάπλωση του διαδικτυακού εκφοβισμού και τις αρνητικές συνέπειές του, εξέφρασε με σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Εκδήλωση για τα 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Βελλίδειο


Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ το Σάββατο 8/12 στις 18:30 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει αφιέρωμα στα 60 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, σε σκηνοθεσία Β. Σεϊμένη, παρουσίαση από την μικτή ορχήστρα ΚΚΕ - ΚΝΕ των έργων του Θ. Μικρούτσικου:

Κόλπο με νεαρή καλλονή στο facebook


Η ιστορία της νεαρής Ελμίνας είχε απασχολήσει χιλιάδες χρήστες στο facebook πριν από καιρό. Όλοι είχαν ακολουθήσει και αγαπήσει μια νεαρή καλλονή η οποία όπως αποδείχτηκε...


στην συνέχεια ήταν ανύπαρκτη. Πριν από καιρό λοιπόν κάναμε μια έρευνα μετά από καταγγελίες που έφτασαν σε μας. Βρήκαμε νεαρά άτομα τα οποία είχαν πέσει στην παγίδα της Ελμίνας.

Κρυφή «παγίδα» στις πιστωτικές –Πως μας φορτώνουν με τόκους κάτω από τη…μύτη μας


Αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις έρχονται κάτοχοι πιστωτικών καρτών οι οποίοι παρά το γεγονός ότι εξοφλούν εγκαίρως την πιστωτική τους κάρτα, τελικώς καλούνται να πληρώσουν τόκους κυριολεκτικά από το… πουθενά. Αιτία;
Ο αλγόριθμος υπολογισμού των τόκων ο οποίος –όπως αποδεικνύεται στην πράξη- λειτουργεί εις βάρος των καταναλωτών.

Bloomberg: Σε απελπιστική κατάσταση η μεσαία τάξη στην Ελλάδα


Bloomberg: Σε απελπιστική κατάσταση η μεσαία τάξη στην Ελλάδα
Την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μεσαία τάξη της Ελλάδας περιγράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg σε εκτενές δημοσίευμα για το θέμα, με συνεντεύξεις, άλλοτε επιτυχημένων, ανθρώπων που έχουν καταλήξει να περιμένουν στην ουρά των συσσιτίων της εκκλησίας και τα κοινωνικά ιατρεία.

Στρατούλης: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα ανέργων


Στρατούλης: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα ανέργων
Η νέα αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας τον Σεπτέμβρη σε εφιαλτικά για την κοινωνία επίπεδα ταιριάζει μόνο σε ιστορικές περιόδους που ακολούθησαν μεγάλες εθνικές ή πολεμικές καταστροφές, δήλωσε ο υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Στρατούλης, αναφορικά με την νέα αύξηση της ανεργίας τον Σεπτέμβρη στο 26%.

Στο τραπέζι σενάρια για την καθιέρωση απλής αναλογικής


Στο τραπέζι σενάρια για την καθιέρωση απλής αναλογικής
Πλησιάζει η ώρα της καθιέρωσης της απλής αναλογικής και ο Φώτης Κουβέλης είναι ο πρώτος πολιτικός μετά τις εκλογές του Ιουνίου που ανοίγει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, προτίθεται να συγκροτήσει επιτροπή που θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για το νέο εκλογικό σύστημα.

Δεν θέτει θέμα ηγεσίας ο Σκανδαλίδης


Δεν θέτει θέμα ηγεσίας ... ακόμη ο Σκανδαλίδης
Για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ ενόψει συνεδρίου μίλησε ο Κώστας Σκανδαλίδης στο πρωινό του Mega.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής που… ξαναγράφτηκε στο ΠΑΣΟΚ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αλλά όχι στο άμεσο μέλλον: «Θα ήταν τραγικό να μπούμε σε ονοματολογία. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει μόλις 8 μήνες στην ηγεσία του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Άγιος Νικόλαος ο προστάτης των Ναυτικών


Ο ‘Αγιος Νικόλαος είναι ο μεγάλος προστάτης των ναυτικών. Στο τιμόνι, στην πλώρη κάθε πλοίου είναι η εικόνα του. Αμέτρητοι είναι οι ναοί στα λιμάνια, στα νησιά και στα ακρωτήρια, που φέρουν το όνομα του, τάματα των ναυτικών σε δύσκολες στιγμές, που τον επικαλούνται: ‘Αϊ-Νικόλα, βοήθα με!

Ὁ ἅγιος Νικόλαος εἶναι ἀπό τούς μεγαλύτερους καί πιό γνωστούς ἁγίους τῆς Ἐκκλησίας μας. Μετά τήν Παναγία καί τόν ἅγιο Γεώργιο εἶναι ὁ περισσότερο γνωστός σέ ὅλο τόν ὀρθόδοξο κόσμο.

Είναι υγιεινή η υπέρυθρη θέρμανση;


Είναι γνωστό ότι τα κλιματιστικά πέραν της ξηρότητας που προκαλούν στο περιβάλλον, μπορούν να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα υγείας. Τι συμβαίνει όμως με την υπέρυθρη θέρμανση; 

Η πραγματική υπέρυθρη θέρμανση (γιατί υπάρχουν στην αγορά πολλά προϊόντα που "βαφτίζονται" ως συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης χωρίς να έχουν καμιά σχέση) πληροί μια σειρά από Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και αυστηρά πρότυπα, τα οποία σε συνδυασμό με την υπερσύγχρονη τεχνολογία καθιστούν την υπέρυθρη θέρμανση ασφαλέστατη σε θέματα υγείας, προσφέροντας μια σειρά πλεονεκτημάτων:

Στο Φως το χαμένο χειρόγραφο του Αρχιμήδη για το άπειρο


Επρόκειτο για ένα μυστηριώδες χειρόγραφο του Αρχιμήδη, χαμένο για ...αιώνες. Ακόμα κι όταν βρέθηκε ήταν δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί! Τώρα όμως αποκάλυψε μυστικά που...αλλάζουν την σύγχρονη ως τώρα άποψη για το βάθος της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής σκέψης.


Bάζει φωτιά στο facebook η σελίδα με τους gay παπάδες (photo)


Είναι ορθόδοξοι ιερείς, νέοι, όμορφοι, κοιτάζουν φιλήδονα την κάμερα, και έχουν στο πλευρό τους πρόθυμα γυμνά αγόρια (με θεληματικό πηγούνι) να τους φοράνε τα πετραχήλια. Στις πιο προχωρημένες...

 ...περιπτώσεις, βρίσκονται οι ίδιοι ολόγυμνοι στα αποδυτήρια έχοντας κρεμάσει το ράσο τους, ή έχουν στο φόντο του ταπεινού τους κελιού, ένα λαχταριστό ημίγυμνο pool boy, με φουσκωμένα ψυχικά προσόντα να τους καθαρίζει την πισίνα. 

Ιερώνυμος: Θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες


Ιερώνυμος: Θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες
Θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες, αλλά πρέπει να μετατοπίσουμε λίγο τις επιδιώξεις μας, τόνισε από την Κοζάνη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Την αισιοδοξία ότι οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν, όπως έγινε και σε παλαιότερες εποχές, αλλά πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητες μας υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, τελώντας τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Κοζάνης, που εορτάζει με τριήμερες εκδηλώσεις τον πολιούχο της 'Αγιο Νικόλαο.

Κατσέλη: Δεν ξέρω αν θα κατέβω με τον ΣΥΡΙΖΑ


Κατσέλη: Δεν ξέρω αν θα κατέβω με τον ΣΥΡΙΖΑ
Η Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος του κόμματος Κοινωνική Συμφωνία, σε συνέντευξή της στο NewsVoice.gr, μίλησε για τα επαναλαμβανόμενα λάθη από την εκάστοτε κυβέρνηση, τις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν, το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας παράλληλα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και να προβληματίσουν το κοινωνικό σύνολο.

ΣΥΡΙΖΑ: Στο απυρόβλητο οι έχοντες και κατέχοντες


ΣΥΡΙΖΑ: Στο απυρόβλητο οι έχοντες και κατέχοντες
Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διεργασίες για το νέο φορολογικό, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «καλούνται για μια ακόμη φορά να πληρώσουν εκείνοι που δεν έχουν, ενώ μένουν στο απυρόβλητο οι έχοντες και κατέχοντες».

Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχερήσεις πληρώνουν το "μάρμαρο"


Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχερήσεις πληρώνουν το "μάρμαρο"
Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νέο μίνι-φορολογικό νομοσχέδιο προχωρά το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να αρθούν οι ενστάσεις των κυβερνητικών εταίρων. Ο χρόνος πιέζει καθώς το νομοσχέδιο, που αποτελεί δέσμευση της χώρας για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου στη Βουλή.

Ούτε την κόρη του δεν άφησε να βγάλει λεφτά έξω o Γιάννης Στουρνάρας


Στουρνάρας: Ούτε την κόρη του δεν άφησε να βγάλει λεφτά έξω
Να συνεχίσει να μένει με ενοίκιο στο εξωτερικό, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση, ζήτησε από την κόρη του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας! Και αυτό για να μη φύγουν χρήματα από την Ελλάδα. Οπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Φάκελοι», δεν είναι ευχαριστημένος για το γεγονός ότι άνθρωποι που ανήκουν στην ελίτ έβγαλαν τα λεφτά τους έξω.

Ανεργία Σεπτεμβρίου στο 26%. Στους νέους στο 56%


Ανεργία Σεπτεμβρίου στο 26%. Στους νέους στο 56%
Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 26% τον Σεπτέμβριο εφέτος, έναντι 18,9% τον Σεπτέμβριο 2011 και 25,3% τον Αύγουστο 2012, με τον αριθμό των ανέργων να αυξάνεται κατά 38% μέσα σε ένα έτος και να διαμορφώνεται σε 1.295.203 άτομα. Στους μαύρους καταλόγους της ανεργίας είναι κυρίως νέοι έως 24 ετών (ποσοστό ανεργίας 56,4%) και γυναίκες (ποσοστό ανεργίας 30,1%).

Βόμβα-S&P: Υποβάθμισε την Ελλάδα σε επιλεκτική χρεοκοπία.Λύνει τα χέρια της κυβέρνησης για υποχρεωτικό buyback, ανοιχτό το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των CACS


Βόμβα-S&P: Υποβάθμισε την Ελλάδα σε επιλεκτική χρεοκοπία
Ενώ το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους σε τιμή με 70% discount έναντι της ονομαστικής βρίσκεται σε εξέλιξη η Standard & Poors υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας στο επίεπεδο της επιλεκτικής χρεοκοπίας "selective default". Η κίνηση αυτή αν και μοιάζει τυπική πάνω στη σκακιέρα των αγορών, εν τούτοις κρύβει πολύ περισσότερα γεγονότα και σημειολογίες.

Τα καρτέλ «ληστεύουν» τους καταναλωτές.Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές, ενώ μειώνονται τα εισοδήματα


Τα καρτέλ «ληστεύουν» τους καταναλωτές
Ενώ η οικονομική κρίση, η μεγάλη ανεργία και οι αλλεπάλληλες περικοπές μισθών-συντάξεων περιορίζουν τα διαθέσιμα εισοδήματα, τα ελληνικά νοικοκυριά υφίστανται μία ακόμη «αφαίμαξη», πληρώνοντας πολύ ακριβά τα βασικά καταναλωτικά είδη. Αιτία η έλλειψη πραγματικού ανταγωνισμού και η λειτουργία άτυπων καρτέλ σε όλο το φάσμα διακίνησης-εμπορίας καταναλωτικών αγαθών. Ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις λυμαίνονται την αγορά και αποκομίζουν κρυφά ή φανερά υπερκέρδη, ακολουθώντας εναρμονισμένες πολιτικές τιμών.

"Ο γάιδαρος ο Μένιος ο παραχαϊδεμένος" στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς



Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς φιλοξενεί την παράσταση του Μικρού Θεάτρου Λάρισας «Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Ο ΜΕΝΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ» το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6.30 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. 

Πέλλα: Ναρκωτικά...delivery με μηχανάκι !!


Κεντρική Μακεδονία Πέλλα: Ναρκωτικά...delivery με μηχανάκι !!
Έναν αναμφίβολα παρακινδυνευμένο τρόπο χρησιμοποιούσε άνδρας 41 ετών για να διακινεί ναρκωτικά στην περιοχή της Πέλλας.

Το μοτοποδήλατο το οποίο είχε κλέψει στις 20 Νοεμβρίου από έναν 43χρονο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης

Ανατίναξαν αυτοκίνητο στις Σέρρες


Κεντρική Μακεδονία Ανατίναξαν αυτοκίνητο στις Σέρρες

Αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από ένα γκαζάκι, τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν άγνωστοι χθες το βράδυ σε σταθμευμένο Ι.Χ. στις Σέρρες. 

Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές στο όχημα, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, ανήκει σε γυναίκα.

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο


Συνεχίζονται οι συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο
Για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνελήφθη -έπειτα από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα- ένας άνδρας 39 ετών στο Πλατύ Ημαθίας. Όπως ανακοινώθηκε, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ανέρχονται σε 440 χιλιάδες ευρώ.

Συνέντευξη Σαμαρά στη γερμανική εφημερίδα Bild


Συνέντευξη Σαμαρά στη γερμανική εφημερίδα Bild
Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Bild έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και μίλησε για την κρίση, την οικονομία και τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας.

Η φιλοδοξία της κυβέρνησης τόνισε ότι είναι να μετατραπεί η Ελλάδα «από ένα άσχημο παράδειγμα γεμάτο με προβλήματα σε υπόδειγμα οικονομίας».

Χαράτσι: Από την ΔΕΗ .... στις εφορίες


Χαράτσι: Από την ΔΕΗ .... στις εφορίες
Στον αέρα η είσπραξη του τέλους ακινήτων, μετά την απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου να κρίνει παράνομη την είσπραξή του μέσω της ΔΕΗ, κάνοντας δεκτή συλλογική αγωγή από οργανώσεις καταναλωτών. Θα εξεταστούν όλα τα περιθώρια, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, κύκλοι του οποίου εξηγούν πως πιθανότερη εκδοχή είναι το ειδικό τέλος να εισπραχθεί από τις εφορίες, καθώς κινδυνεύει να χαθεί από τα κρατικά ταμεία το ποσό του ενός δισ. ευρώ.

Ο τύπος της Πέμπτης 6/12/2012


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία
Η εφημερίδα γράφει ότι «ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος έχει αποδείξει τόσο στο παρελθόν όσο και στη σύντομη μέχρι τώρα θητεία του στο υπουργείο Υγείας ότι αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο. Ετσι και τώρα εκμεταλλευόμενος κονδύλια του ΕΣΠΑ προωθεί τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για 300.000 άνεργους και ανασφάλιστους».

Έφτιαξε η Χρυσή Αυγή δικό της Facebook;


Έφτιαξε η Χρυσή Αυγή δικό της Facebook;
Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή ότι βρίσκεται πίσω από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, παρόμοιο με το Facebook, που απευθύνεται μόνο σε Ελλήνες.

To γραφείο της Χρυσής Αυγής στη βουλή ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με τον εν λόγω ιστότοπο. Όπως τονίζουν, η Χρυσή Αυγή, έχει ήδη επικοινωνήσει με τους κατόχους της συγκεκριμένης ιστοσελίδας και τους έχει ζητήσει να κατεβάσουν το σήμα της Χρυσής Αυγής από την ιστοσελίδα.

Διαθεσιμότητα στο Δημόσιο με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου


Διαθεσιμότητα στο Δημόσιο με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Με νομοθετική πράξη η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και θα ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία, προκειμένου να τεθούν εντός του 2012, 2.000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα. Ωστόσο, λίστες δεν έχουν αποστείλει οι 38 από τους περίπου 40 δήμους που εμπίπτουν σε αυτές τις ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα το χρονοδιάγραμμα που προβλεπόταν από το Μνημόνιο 3 να τίθεται εν αμφιβόλω.

Ο Βενιζέλος σε ρόλο ... Σέρλοκ Χόλμς!


Ο Βενιζέλος σε ρόλο ... Σέρλοκ Χόλμς!
Η πολιτική κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ανησυχήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος διερευνά τις πιθανότητες αυτομόλησης βουλευτών του στο ΡΙΚΣΣΥ. Ετσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως επιθεωρητής ανέθεσε ρόλους... ντετέκτιβ σε δύο έμπιστους βουλευτές του, οι οποίοι μέσα σε ελάχιστο χρόνο έψαξαν, ρώτησαν και ενημέρωσαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για πιθανές διαρροές.