Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Όταν μιλάμε για ιδανικό περιβάλλον εργασίας


Τα πολυτελή γραφεία του skype στη Στοκχόλμη (7)
Αυτές είναι οι εγκαταστάσεις των γραφείων του Skype στη Στοκχόλμη!Εμφάνιση,άνεση και χλιδή!Δύσκολο πράγμα να δουλεύεις σε μια τέτοια εταιρία!Σας προειδοποιούμε πάντως πώς...αν δείτε τις φωτογραφίες..δεν φέρουμε καμμία ευθύνη αν αύριο δηλώσετε παραίτηση απο τη δουλεία σας...

Μιχ. Καρχιμάκης: Παρανοϊκή η στάση της ΝΔ


Δριμεία επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚΜιχάλης Καρχιμάκης, υποστηρίζοντας ότι η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά θεωρεί «παρανοϊκή» τη στάση της Ν.Δ. και την περίπτωση του Α. Σαμαρά «ανίατη».
Κατά την ομιλία του στην περιφερειακή συνδιάσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επενδεύει στην καταστροφή, ενώ για τον κ. Σαμαρά ανέφερε πως «περιπλανιέται με την υποκριτική αντιμνημονιακή γροθιά του», αλλά δεν πείθει ούτε τους ηγέτες της Ευρώπης, ούτε τα κορυφαία στελέχη του κόμματος του, που είναι, όπως ανέφερε, «εξαφανισμένα».

"Πάγος" Μπαρνιέ στην ιδεά του ευρωομολόγου


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει να εκδίδονται "ομόλογα για την υλοποίηση έργων", δηλαδή ευρωπαϊκά δάνεια που θα είναι προσανατολισμένα στην χρηματοδότηση διαφόρων έργων, δήλωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για τις αγορές, Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο Επίτροπος Μπαρνιέ εκτίμησε ότι η ιδέα να αμοιβαιοποιούνται τα χρέη μελών της ευρωζώνης μέσω των ευρωομολόγων -όπως ήδη έχει προταθεί αλλά απορρίπτεται ωστόσο προς το παρόν τόσο από το Βερολίνο όσο και από το Παρίσι - "είναι μια καλή ιδέα".

αποσπάσεις εκπαιδευτικών



Ανακοίνωση αποσπάσεων εκπαιδευτικώνΑπό το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν σήμερα οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2011-12.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανήλθαν σε 7.122 και ικανοποιήθηκαν 2.917, ποσοστό 41%.

Σύγκρουση με φόντο την συναίνεση


Κυβέρνηση και ΝΔ ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με αφορμή την συναίνεση. Η αξιωματική αντιπολίτευση σήκωσε το «γάντι» που της πέταξε ο Πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Γ. Παπανδρέου μέσα σε λιγότερο από 24ώρες εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της ΝΔ «Επισημαίνω, όμως, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρική ορολογία, ότι «η μπάλα, τώρα, είναι στο γήπεδό τους». Εμείς έχουμε δείξει κάθε διάθεση - και τη δείχνουμε σε κάθε ευκαιρία - να δημιουργούμε εθνικές συνεννοήσεις. Είναι στην αντίληψή μας, είναι επωφελές για τη χώρα, πόσο μάλλον αυτή την εποχή».

Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ ο οποίος αναφέρθηκε στην στάση που είχε κρατήσει το ΠΑΣΟΚ την περίοδο που ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, όπως την συμμετοχή στις καταλήψεις στα λιμάνια, το ασφαλιστικό και την άρνηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 για την παιδεία.

H ΔΗ.ΣΥ. για το χρέος


«Η διόγκωση του χρέους ξεπερνά ακόμα και την πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία, στην οποία τονίζεται ότι «το πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο ήδη έχει υπερβεί κατά πολύ τον ετήσιο στόχο, οδηγεί στο στραγγαλισμό την παραγωγική βάση της ελληνικής οικονομίας».

Το κόμμα επισημαίνει ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας «οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δίχως άλλες αναβολές και καθυστερήσεις».

Ανεξέλεγκτη η δυναμική του χρέους, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού Εκτός ελέγχου το έλλειμμα το 2011


Ανεξέλεγκτη παραμένει η δυναμική τους χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, ενώ υπάρχει και αδυναμία εξυγίανσης της δημοσιονομικής διαχείρισης, όπως δείχνει η διεύρυνση του πρωτογενούς ελλείμματος. Αυτό αναφέρει έκθεση του νεοσύστατου γραφείου παρακολούθησης εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που στεγάζεται στη Βουλή και δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η αύξηση του χρέους, του πρωτογενούς ελλείμματος και η βαθιά ύφεση αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις από τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, προσθέτει.

Ζητά δε απαρέγκλιτη και έγκαιρη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου για να περιοριστεί η -ούτως ή άλλως δεδομένη- απόκλιση του ελλείμματος από τους στόχους.

Ποινικές διώξεις για κατασκοπεία στη υπόθεση του Καραμανλή


Ποινικές διώξεις για κατασκοπεία στη υπόθεση του  Καραμανλή
Ποινικές διώξεις για το κακούργημα της διακεκριμένης κατασκοπείας σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, που είχε αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2006, ξεκινάει ο Εισαγγελέας Εφετών, Δ. Δασούλας.

Το δεύτερο μέρος της έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Εφετών Δημ. Δασούλας, μετά την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο, ολοκληρώθηκε. Το πόρισμα είναι έτοιμο και πλέον είναι θέμα της κύριας ανάκρισης να πάει σε βάθος το θέμα.

"Μάνα, πατέρα, συγνώμη φεύγω και θα σας βλέπω από ψηλά"


"Μάνα, πατέρα, συγνώμη φεύγω και θα σας βλέπω από ψηλά", έγραφε στο σημείωμα που είχε πάνω του ο 19χρονος που βρέθηκε, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, κρεμασμένος από μια χαρουπιά σε ορεινή περιοχή Νότια των Μουρνιών Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 19χρονος αυτόχειρας,γιός γνωστής γιατρού των Χανίων, είχε φύγει από το σπίτι του πριν απο ένα μήνα, αφήνοντας ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι πηγαίνει ταξίδι.

Ωστόσο στις 9 Αυγούστου  και καθώς δεν έδινε σημεία ζωής, οι οικείοι του δήλωσαν την εξαφάνισή του στις αρχές.

Ο Ξεκαρδιστικός χορός μιας μαριονέτας

Ο τύπος εμφανίστηκε σε μια τηλεοπτική εκπομπή στην Ανγκόλα...και πραγματικά έκανε τους πάντες να ξεκαρδιστούν απο τα γέλια με τη μαριονέτα του!

Ασύλληπτο! Έκρυψε στα εσώρουχά της μισό εκατομμύριο ευρώ


Θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι χωράει μισό εκατομμύριο ευρώ στα εσώρουχά σας και μάλιστα σε έντεκα δεσμίδες των πεντακοσίων;

Μία 48χρονη γυναίκα κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα! Πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ προσπάθησε να περάσει κρυφά από την Τουρκία στην χώρα μας μαζί με τον 30χρονο γιό της. Ωστόσο, συνελήφθησαν από τους υπαλλήλους του Τελωνείου Καστανεών Ορεστιάδας Έβρου.

Π.Μπεγλίτης: Δεν έχουμε αποφασίσει για τη στρατιωτική θητεία


Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, διαψεύδει κατηγορηματικά σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει ληφθεί ή πρόκειται σύντομα να ανακοινωθεί απόφαση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπογραμμίζεται ότι

Νικηφόρο ξεκίνημα


Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας η Εθνική ομάδα, καθώς επικράτησε 76-67 της Βοσνίας, έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Ζήση, Καλάθη και Μπουρούση.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Νικ Καλάθη με 13 πόντους (7 ριμπάουντ). Από κοντά και οι Ζήσης 13, Κουφός 10, Μπουρούσης 12 και Μπράμος 10.

Πάει για ελεύθερο ο Άρης




Λήξη μεταγραφικού συναγερμού σήμανε στον Άρη. Οι «κίτρινοι», σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, δεν σκοπεύουν να κάνουν κάποια άλλη κίνηση σήμερα, αλλά τις επόμενες ημέρες με το καθεστώς των ελεύθερων ποδοσφαιριστών.



Η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης από νωρίς το πρωί ήταν σε κατάσταση αλλοφροσύνης. Οι υπεύθυνοι των μεταγραφών έψαχναν, αλλά και συζητούσαν με διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, χωρίς όμως να προκύψει κάποια συμφωνία.

Μετατίθεται η εξεταστική και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κατά πλειοψηφία απόφασή της αποδέχθηκε σήμερα το αίτημα μετάθεσης της αρχής της εξεταστικής περιόδου κατά μία εβδομάδα «για να διευκολύνει τη συζήτηση του νόμου (σ.σ. για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση) στα θεσμικά όργανα». Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, η έναρξη της εξεταστικής περιόδου σε όλα τα τμήματά του στα νησιά του Αιγαίου ορίζεται στις 12 Σεπτεμβρίου και η εξέταση των προγραμματισμένων μαθημάτων από 5 έως 9 Σεπτεμβρίου μετατίθεται στην εβδομάδα 26 έως 30 Σεπτεμβρίου.

Στο έλεος των βανδάλων το Εθνικό Πάρκο Αξιού


Δύο χρόνια μετά τα εγκαίνια, οι υποδομές του Εθνικού Πάρκου του Αξιού έχουν παραδοθεί στο έλεος των βανδάλων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», η προστατευόμενη περιοχή έχει μετατραπεί εκ νέου σε έναν εγκαταλειμμένο χώρο, στον οποίο πρόσβαση έχουν πλέον όσοι πετούν μπάζα, καίνε παλιά λάστιχα, αναζητούν σίδερα και σκραπ ή τσάμπα ξυλεία ή κυνηγούν παράνομα.
Ο χώρος είναι αφιλόξενος για τους πολίτες, πόσο μάλλον για οικογένειες, επισκέπτες και μαθητές.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Περιβαλλοντικό Πάρκο στο Γαλλικό ποταμό, στην περιοχή του Καλοχωρίου, είναι το τελευταίο θύμα των βανδάλων.

Γυναίκα – άντρας: 25 γονιδιακές διαφορές


1. Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο του συνδυασμού των χρωμάτων. Ξέρουν ποιο χρώμα ταιριάζει με ποιο.
 Οι άντρες σκέπτονται ότι αφού το κόκκινο είναι ωραίο και το πράσινο επίσης, γιατί να μη βάλουμε δυο ωραία χρώματα μαζί.

2. Οι άντρες μιλάνε με προτάσεις και οι γυναίκες με παραγράφους. Οι άντρες αρχίζουν μια πρόταση…
και οι γυναίκες την τελειώνουν.

3. Οι γυναίκες μπορούν να θυμούνται κάθε λέξη του διαλόγου που έγινε πριν από ένα μήνα ανάμεσα σε αυτές και τον
 σύντροφό τους. Οι άντρες μπορούν να θυμούνται την τελική ταχύτητα αυτοκινήτων που δεν πρόκειται να αποκτήσουν.

Τα εξυπνότερα ζώα του πλανήτη!


Είναι από τα πλέον γνωστά ζώα και κάποια ιδιαίτερα αγαπητά στον άνθρωπο. Οι επιστήμονες παρακολουθώντας τη συμπεριφορά και την ανάπτυξή τους κατέγραψαν το δείκτη νοημοσύνης και τις ξεχωριστές ικανότητες που έχει το καθένα.
Ακολουθούν τα εξυπνότερα ζώα της Γης…

Τι τρώμε στην έξοδο μας (και τι ... μας κοστίζει)


Αρθρογράφος: Νικομάνη Σπυριδούλα
 Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Εσείς πήγατε καλοκαιρινές διακοπές ή ακόμα ετοιμάζετε βαλίτσες; Αν μόλις επιστρέψατε από τις καλοκαιρινές σας διακοπές και δυστυχώς εφαρμόσατε ακριβώς τα αντίθετα από όσα πρόκειται να  αναφερθούν παρακάτω μην πανικοβάλεστε....με λίγη παραπάνω προσοχή στη διατροφή σας τα παραπάνω κιλά που φέρατε μαζί με τα souvenir από τις διακοπές σας θα γίνουν και πάλι παρελθόν. Aν πάλι ακόμα δεν πήγατε διακοπές και τώρα είσαστε στην εξόδο από την πόρτα του σπιτιού σας, πιο κάτω ανάφερονται κάποιες έξυπνες συμβουλές έτσι ώστε να απολαύσετε τον ήλιο, τη θάλασσα, τα υπέροχα νερά και τους καταπληκτικούς μεζέδες στα ουζερί πλάι στο κύμα χωρίς τύψεις και ενοχές για τις θερμίδες που ενδεχομένως καταναλώσατε.

Είκοσι μεγάλα επενδυτικά σχέδια, στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού, συνολικού ύψους €5,5 δισ

Είκοσι μεγάλα επενδυτικά σχέδια, στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού, συνολικού ύψους €5,5 δισ., αναμένουν την έγκρισή τους στο πλαίσιο του Fast Track, ενώ ήδη τέσσερα επενδυτικά προγράμματα συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ έχουν λάβει το πράσινο φως και αναμένουν έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. 

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης, παρουσιάζοντας πορεία των επενδυτικών σχεδίων στην Ελλάδα την περίοδο 2009-2011 και γνωστοποίησε ότι το υπουργείο έχει χρηματοδοτήσει συνολικά 12.019 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 20 δισ ευρώ, από τα οποία δημιουργούνται 15.500 θέσεις εργασίας και μέσα σε 20 μήνες έχουν δοθεί ενισχύσεις 1,8 δις ευρώ. 


"Εχουμε δικαίωμα να σκοτώσουμε τον Καντάφι"


Ο Μουαμάρ Καντάφι βρίσκεται σίγουρα στη Λιβύη και "αν δεν παραδοθεί, έχουμε δικαίωμα να τον σκοτώσουμε", δήλωσαν σήμερα στελέχη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

"Μάς σκοτώνει, είναι εγκληματίας, είναι παράνομος. Παντού στον κόσμο, εάν ένας εγκληματίας δεν παραδοθεί, αποτελεί δικαίωμα όσων είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση του νόμου να τον σκοτώσουν ", δήλωσε ο Άχμαντ Νταράντ, μέλος του Συμβουλίου και επιφορτισμένος με τη δημιουργία ενός υπουργείου Εσωτερικών κατά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Λιβύης.

Συνελήφθη παιδόφιλος με 1.500 φωτογραφίες


Αιφνιδιαστική έρευνα πραγματοποίησε η αστυνομία, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι ενός 37χρονου στη Δράμα, τον οποίο συνέλαβε με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων.
Συνελήφθη παιδόφιλος με 1.500 φωτογραφίες
Στο σπίτι του 37χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος με πάνω από 1.500 φωτογραφίες με παιδικό πορνογραφικό υλικό και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, το περιεχόμενο του οποίου εξετάζεται.

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον Λεωνίδα Κύρκο


Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον Λεωνίδα Κύρκο
Τον στερνό αποχαιρετισμό στον Λεωνίδα Κύρκο έδωσαν σήμερα στο Α' Νεκροταφείο χιλιάδες κόσμου -η οικογένειά του, παλιοί και νεώτεροι σύντροφοί του, άνθρωποι από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου, του πνεύματος και της τέχνης, άνθρωποι που ήρθαν να τον αποχαιρετίσουν από όλη τη χώρα.

Στην πολιτική κηδεία, που ο ίδιος είχε ορίσει, είχε εκφράσει την επιθυμία να υπάρξει ένας μόνον επικήδειος -αυτός του Φώτη Κουβέλη. Αποχαιρετώντας τον, ο ηγέτης της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε στη «φωτεινή, πολυεπίπεδη προσωπικότητα, που διακρινόταν από τη μαχητικότητα, την πολιτική οξυδέρκεια, την προσήνεια και τη δεινή ρητορική ικανότητα».

«Δώστε κι εσείς πίσω τα ακίνητα των οθωμανικών ιδρυμάτων» Ο Νταβούτογλου ζητάει ανταπόδοση για την επιστροφή των ελληνικών περιουσιών



Tην ικανοποίησή του για την απόφαση της Αγκυρας να επιστρέψει ακίνητα ιδρυμάτων της ελληνικής μειονότητας εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ίδια στιγμή πάντως η τουρκική πλευρά έθετε ουσιαστικά, με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, θέμα αμοιβαιότητας με επιστροφή οθωμανικών ακινήτων που είναι στην Ελλάδα.
Η επικοινωνία των δύο Πρωθυπουργών ήταν τηλεφωνική και έγινε προχθές το βράδυ με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, ο οποίος εξέφρασε στον κ. Ερντογάν τις ευχές του για το τέλος του Ραμαζανιού, ενώ οι δύο άνδρες μεταξύ άλλων συζήτησαν και για τις διεθνείς εξελίξεις, ιδιαίτερα στη Λιβύη και στη Συρία - ζήτημα για το οποίο, επισημάνθηκε η ανάγκη εκδημοκρατισμού στις χώρες αυτές.

«αμοιβαιοτητα». 

«Ο Χριστόφιας έλαβε την απόφαση για τα εκρηκτικά»


Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση του τέως υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκου Κυπριανού στην Ερευνητική Επιτροπή που αναζητεί τις ευθύνες για την τραγωδία με την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».
Ο τέως υπουργός Εξωτερικών είπε ότι την πολιτική απόφαση για την κατάσχεση και φύλαξη του φορτίου στην Κύπρο την έλαβε προσωπικά ο πρόεδρος της χώρας Δημήτρης Χριστόφιας προσθέτοντας όμως ότι η απόφαση ήταν σωστή. Απέδωσε ακόμα ευθύνες στο υπουργείο Αμυνας γιατί όπως είπε ποτέ «δεν μας είπε για την κατάσταση και την επικινδυνότητα του φορτίου ούτε εάν έχουμε δυνατότητα φύλαξης».

Πλήρωσαν για δύο μπριζόλες... 47 ευρώ!


Η οικονομική κρίση μπορεί να έχει έρθει για τα καλά στην Ελλάδα κι όμως συνέβη σε εστιατόριο στην περιοχή του Παλιού Λιμανιού στα Χανιά!


Σε ανακοίνωση της η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καταγγέλλει δημόσια "την πρακτική επιχείρησης Εστιατορικής Παροχής, που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Παλιού Λιμανιού στα Χανιά, διότι μπορεί να ζούμε σε ελεύθερη αγορά, μπορεί να ζούμε σε οικονομική ύφεση αλλά η καταγγελία που μας κατατέθηκε από τον Παγκρήτιο Φιλανθρωπικό Σύλλογο ότι για δύο μπριτζόλες πλήρωσαν 46,80 Ευρώ ,μας προβληματίζει ως καταναλωτές. αλλά και σαν Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, που κάνει προσπάθεια για στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων".

Έβαλαν φωτιά σε δημοτικά γραφεία στην Ημαθία


Ολοσχερώς καταστράφηκαν τα γραφεία του πρώην Δήμου Μελίκης στην Ημαθία όταν σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι έριξαν δύο μπιτόνια με βενζίνη.

Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έθεσε σε πλήρη έλεγχο την φωτιά αποτρέποντας την επέκτασή της σε όλο το δημοτικό κατάστημα.

Να σημειώσουμε πως στα γραφεία που ξέσπασε η φωτιά στεγαζόταν η οικονομική υπηρεσία του δήμου.

Βουλή: Ευνοϊκός νόμος για ιδιωτικές επενδύσεις στη Β. Ελλάδα


Σε ποσοστά έως και 50% μπορεί να ανέλθουν τα ποσοστά της ενίσχυσης του αναπτυξιακού νόμου που ψηφίστηκε εφέτος από τη Βουλή, για τις μικρές επιχειρήσεις στους νομούς των Περιφερειών της Βορείου Ελλάδος, επισημαίνεται σε έγγραφο της γενικής γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης τουυπουργείου Ανάπτυξης.

Το έγγραφο που διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΛΑΟΣ, Άδωνη Γεωργιάδη καιΘανάση Πλεύρη, για τη μετεγκατάσταση ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, υπογραμμίζει ότι με το Ν. 3908/11 για την «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα και Περιφερειακή Συνοχή», δημιουργήθηκε νέο καθεστώς παροχής ενισχύσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων.

Παπανδρέου: Ανυπόστατη σεναριολογία οι πρόωρες εκλογές


Για «ανυπόστατη σεναριολογία», είτε περί πρόωρων εκλογών είτε περί συγκυβερνήσεων, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη συνεννόησης όσον αφορά τα κυβερνητικά νομοσχέδια.

Αφού χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την πρόσφατη στήριξη του νομοσχεδίου για την ανωτάτη εκπαίδευση από τη ΝΔ και άλλες πολιτικές δυνάμεις, εξέφρασε την ελπίδα παρόμοια στάση να κρατήσουν και αλλά κόμματα καθώς και η ΝΔ σε αλλά νομοσχέδια.


Απολογήθηκαν δύο υπάλληλοι για τη «μαύρη τρύπα»


Με τις απολογίες δύο υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε ο χορός των απολογιών για την υπόθεση της Παγίας Προκαταβολής του δήμου, η «μαύρη τρύπα» στην οποία προσεγγίζει τις 533 χιλιάδες ευρώ. 

Ήδη για την υπόθεση απολογήθηκε τον περασμένο Ιούλιο ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεόδωρος Αθανάσαρος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, πλην όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης δεν ήρε ακόμη τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα ως προς την επιβολή περιοριστικών όρων.

ΝΔ: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ενώ η ύφεση βαθαίνει


Για «περίσσευμα επικοινωνίας και έλλειμμα ουσίας» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη για τις επενδύσεις.
Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ότι πανηγυρίζει για τη στήριξη ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων από προηγούμενο επενδυτικό νόμο, την ώρα που η ύφεση τρέχει με 7%, κι «ενώ σκότωσε την εμπιστοσύνη της αγοράς».

Το χρέος πνίγει τη Βρετανία Σε όλη τη Βρετανία έως και φέτος το καλοκαίρι 44.160 άνθρωποι δεν είχαν στέγη


Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών προειδοποιεί σε έκθεσή της ότι το χρέος της Βρετανίας έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία με τον ταχύτερο ρυθμό από όλες τις υπόλοιπες χώρες του G7. Η προειδοποίηση δεν αφορά μόνο στο δημοσιονομικό χρέος, αλλά και στις οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Το δημόσιο χρέος της χώρας βρίσκεται στο 89% του ΑΕΠ, με το όριο κινδύνου που θέτει η Τράπεζα να ξεκινά από το 80% έως το 100% του ΑΕΠ. Η υπέρβαση αυτού του ορίου συνιστά απειλή για την ανάπτυξη και δημιουργεί δυσοίωνες μακροοικονομικές προοπτικές. Χειρότερη είναι η κατάσταση ως προς το χρέος των επιχειρήσεων. Το 2010 έφτασε σε ποσοστό 126% του ΑΕΠ έναντι ορίου κινδύνου 90%. Τα βρετανικά νοικοκυριά είναι επίσης υπερχρεωμένα, στο 106% του ΑΕΠ με όριο κινδύνου το 85%.


«Δισεκατομμύρια λίτρα νερού» σπατάλούν οι Βρετανίδες ξυρίζοντας τις γάμπες τους



Ποσότητα νερού ικανή να ποτίσει διψασμένες χώρες ξοδεύουν οι βρετανίδες για να ξυρίσουν τις γάμπες τους

Ποσότητα νερού ικανή να ποτίσει διψασμένες χώρες 

ξοδεύουν οι βρετανίδες για να ξυρίσουν τις γάμπες τους 




Η εταιρεία ύδρευσης του Λονδίνου καλεί τις κυρίες να χρησιμοποιούν λελογισμένα το νερό όταν ξυρίζουν τις γάμπες τους. Οι Βρετανίδες, υπολογίζει, σπαταλούν 50 δισεκατομμύρια λίτρα νερό το χρόνο αφήνοντας τη βρύση ανοιχτή. 

Ο όγκος του νερού που ξοδεύεται για... τρίχες είναι τεράστιος, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή η ποσότητα νερού θα κάλυπτε τις ανάγκες του Λονδίνου για 25 ολόκληρες μέρες. 

Σύμφωνα με την εταιρεία Thames Water, για την οποία διενεργήθηκε η έρευνα, το ένα τρίτο των Βρετανίδων αφήνουν ανοιχτή την βρύση όσο ξυρίζουν τα πόδια τους και σπαταλούν έτσι δέκα λίτρα το λεπτό, ανά μέσο όρο.

Ζητούν παρέμβαση για «μυστικά κονδύλια»


Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ώστε να διερευνηθεί σε βάθος η "σκοτεινή", όπως χαρακτηρίζεται, υπόθεση με τα μυστικά κονδύλια ("απόρρητες δαπάνες") και τον μηχανισμό που επί χρόνια λειτουργούσε για την διαχείρισή τους στις γενικές γραμματείες Επικοινωνίας - Ενημέρωσης και Μέσων Ενημέρωσης, ζητεί το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Έλληνες μετανάστες υποδέχεται η Αυστραλία λόγω της κρίσης


Τη δυνατότητα να μεταναστεύσουν λόγω της οικονομικής κρίσης δίνει υπό αυστηρές προϋποθέσεις η Αυστραλία στους έλληνες πολίτες. Υιοθετώντας εισήγηση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης δέχθηκε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.
Συγκεκριμένα το υπουργείο Μετανάστευσης θα διοργανώσει διήμερη εκδήλωση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας στις 8 και 9 Οκτωβρίου.
Εκεί θα παραστούν εκπρόσωποι αλλά και αξιωματούχοι τόσο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης όσο και των πολιτειακών κυβερνήσεων που θα εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους τις προοπτικές που έχουν, την σχετική νομοθεσία, επαγγέλματα που έχουν ζήτηση και να απαντήσουν σε κάθε απορία τους.

Φωτιές στην Μακεδονία από κεραυνούς


Φωτιές στην Μακεδονία από κεραυνούςΔύο φωτιές, εκδηλώθηκαν αργά το μεσημέρι, στη Δυτική Μακεδονία, οι οποίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική αποδίδονται σε πτώση κεραυνών.
Η πρώτη φωτιά, που είναι σε εξέλιξη, ξέσπασε στις 14:10, σε δύσβατη περιοχή, στο Μεσόβουνο Πτολεμαΐδας και έχει κάψει, μέχρι στιγμής, 5 στρέμματα με πεύκα. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, καθώς και 8μελές πεζοπόρο τμήμα.

Θα προκαλέσει τη διαγραφή του γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ;


Θα προκαλέσει τη διαγραφή του γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ;
Ομιλία στην οποία περιλαμβάνεται σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου έχει ήδη ετοιμάσει γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος,  στη «συμβολική» ημερομηνία της 3ης Σεπτεμβρίου, το Σάββατο. Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ακόμη ότι τελικά θα εκφωνήσει την ομιλία με το συγκεκριμένο περιεχόμενο το συγκεκριμένο στέλεχος.

ΝΔ: Κριτική στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό


ΝΔ: Κριτική στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό
Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο ζήτημα της μετανάστευσης άσκησε σήμερα με δήλωσή του  ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.
«Τα τελευταία 24ωρα μάθαμε από την κυβέρνηση ότι: 1) Δεκάδες χιλιάδες αγνώστου υπηκοότητας άτομα λαμβάνουν παράνομα συντάξεις χωρίς να το δικαιούνται 2) Οι παράνομοι μετανάστες μπορούν να νομιμοποιηθούν από το ''παράθυρο'', εκμεταλλευόμενοι σκανδαλωδώς το Εργόσημο»  υποστήριξε ο κ. Μιχελάκης.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Μεντβέντεφ


Η είδηση έγινε γνωστή μετά από ανακοίνωση του Κρεμλίνου.


Τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, «έπειτα από ελληνική πρωτοβουλία», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Κρεμλίνου.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση βιολογικής κρέμας σοκολάτας από τη Βρετανία


Την άμεση ανάκληση βιολογικού προϊόντος σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού για επάλειψη από τη Βρετανία αποφάσισε ο ΕΦΕΤ καθώς βρέθηκε υψηλή συγκέντρωση γλουτένης, η οποία θα έπρεπε να αναγράφεται στην επισήμανση, ώστε να προφυλάσσονται τα άτομα που εμφανίζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε αυτή.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Plamil - Βιολογική κρέμα σοκολάτας με άρωμα πορτοκάλι για επάλειψη / Organic Chocolate Spread Orange» σε γυάλινη συσκευασία των 275 g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 16.01.2012,

Τρόικα: Εντός στόχων το Υπουργείο Υγείας


Τρόικα: Εντός στόχων το Υπουργείο Υγείας
Ανοίγουν οι πόρτες των νοσοκομείων ειδικού καθεστώτος – Ωνασείου, Ερρίκος Ντυνάν και Παπαγεωργίου, Θεσσαλονίκης – αλλά και της κλινικής τους Ολυμπιακού Χωριού στους ασφαλισμένους της χώρας. Αυτή είναι η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία είχε σήμερα συνάντηση με την τρόικα.
Κατά την διάρκεια των 45 λεπτών, όσο δηλαδή διήρκησε η συνάντηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου με τους επικεφαλής των κλιμακίων ελέγχου ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ στο πλαίσιο της αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος βοήθειας τη χώρας ενόψει της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, τα οικονομικά της υγείας μπήκαν στο μικροσκόπιο.

ΛΑΟΣ: Λάθος η αντίδραση των εστιατόρων


O εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης.

Τη διαφωνία του με την απόφαση των εστιατόρων για στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, σε αντίδραση για την επιβολή ΦΠΑ23% στην εστίαση, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης, αν και επανέλαβε ότι το κόμμα του διαφωνεί με το μέτρο της αύξησης του συντελεστή.
«Οι “παχιές αγελάδες” του παρελθόντος πέρασαν δυστυχώς, ανεπιστρεπτί για τους εστιάτορες. Είμαστε αναγκασμένοι όλοι μαζί να ζήσουμε στην περίοδο των “ισχνών αγελάδων”» ανέφερε και πρόσθεσε: «To 23% είναι πέρα για πέρα άδικο.

16 Περίεργα tattoos...(Μερικά είναι και κακόγουστα)



Τα τατουάζ ήταν, είναι και θα είναι μια μόδα για όσους τολμούν! Πολλές φορές η επιλογή γίνεται με βάση αυτό που θαυμάζουμε ή μας αρέσει πολύ και θέλουμε να το φέρουμε πάνω μας για πάντα! Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι είτε μικρό, είτε μεγαλύτερο, αλλά αυτό που μετράει κυρίως είναι το να είναι ευφάνταστο! Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τα πιο περίεργα αλλά ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιακά tattoos που έχουν κάνει άτομα σε όλο τον κόσμο! Δείτε τα και...
τολμήστε να κάνετε το πάθος σας tattoo πάνω σας!

Νοέμβρη το δημοψήφισμα! Όλα όσα θα σας ρωτήσουν


Νοέμβρη το δημοψήφισμα! Όλα όσα θα σας ρωτήσουν
Στα σκαριά βρίσκεται το πολυσυζητημένο δημοψήφισμα, που ετοιμάζει η κυβέρνηση και αναμένεται να διεξαχθεί εντός του 2011.
Από τις αρχές του καλοκαιριού στελέχη της κυβέρνησης, όπως σας είχαμε πει στο star.gr, έλεγαν δειλά – δειλά ότι προς τα εκεί προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός «για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έρχονται».
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου κατά την διάρκεια του χθεσινού πολιτικού συμβουλίου.

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά - τρόικας


Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά - τρόικας
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνάντηση δίρκησε μια ώρα και ένα τέταρτο. Οι εκπρόσωποι της τρόικας αποχώρησαν από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού χωρίς να κάνουν δηλώσεις.
Από την πλευρά της ΝΔ, εκτός του προέδρου του κόμματος, στη συνάντηση παρίστανται οι αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του κ. Σαμαρά και στενοί του συνεργάτες.

Περίεργες-Πρωτότυπες Τούρτες


Περίεργες Τούρτες
 Σας παρουσιάζουμε τις περίεργες γαμήλιες τούρτες, που στολίζουν μία μέρα πολύ ιδιαίτερη για το κάθε ζευγάρι.

Οι μεγαλύτεροι serial killers όλων των εποχών


Οι μεγαλύτεροι serial killers όλων των εποχών (1)
Η έννοια του κατά συρροή δολοφόνου (serial killer) που συγκλονίζει μια ολόκληρη κοινωνία και τη βυθίζει στο φόβο με τις πράξεις του δεν είναι καινούργια στην ιστορία του ανθρώπου.
Απάνθρωπα εγκλήματα γίνονταν πάντοτε. Εμείς απλώς γνωρίζουμε αυτούς που τιμωρήθηκαν για αυτά. Η λίστα των serial killers που έχουν περάσει στην ιστορία για τις αποτρόπαιες πράξεις τους είναι –δυστυχώς- ατελείωτη.
Υπάρχουν όμως μερικοί που ξεχωρίζουν και κάνουν ακόμη τους ανθρώπους να ανατριχιάζουν στο άκουσμα του ονόματός τους.