Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου : O Μυταράκης παραδέχθηκε στη Βουλή ότι δεν έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στα άλλα κράτη μέλη

Απόψε στη Βουλή παρέμβαση μου προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη δήλωση της Ευρωπαίας Επιτρόπου ότι η κυβέρνηση δεν έχει υποβάλλει επίσημο αίτημα μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στα άλλα κράτη

Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνουν σε Λέσβο και Χίο

Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισκέπτονται αύριο, Παρασκευή, και το Σάββατο τη Μυτιλήνη και τη Χίο με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στα νησιά.Τη Λέσβο θα επισκεφθούν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Νίκος Βούτσης ο πρώην

Τι αλλάζει για τους αγρότες στο ζήτημα των δασικών χαρτών

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων αγροτών οι οποίοι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα ιδιοκτησίας εξαιτίας των δασικών χαρτών βάζουν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μαζί με το Υπουργείο

Τζακ ποτ στο Τζόκερ

Οι τυχεροί αριθμοί που κληρώθηκαν είναι:

ΚΟΣΜΟΣ Συμφωνία Πούτιν - Ερντογάν για εκεχειρία στην Ιντλίμπ της Συρίας

Σε συμφωνία για τη διευθέτηση της κατάστασης στο Ιντλίμπ, η οποία προβλέπει την εκεχειρία στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, κατέληξαν σήμερα οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η εκεχειρία θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα. 

Απαλλαγή προστίμων 800.000 ευρώ για νυν και πρώην υπουργούς και δημάρχους

Αμαρτίες προ δεκαετίας έρχεται να «σβήσει», βουλευτική τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί την Πέμπτη 5/3 στη Βουλή ώστε να ψηφιστεί μαζί με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για πρόστιμα συνολικού ύψους 800.000 ευρώ που είχαν υποβληθεί σε 87 υποψηφίους των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών του 2010 επειδή οι

ΕΛΓΑ: Έρχονται νέες αποζημιώσεις ύψους 21,6 εκατ. ευρώ - Ποιους αφορά

Αύριο, Παρασκευή θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ αποζημιώσεις ύψους 21,6 εκατ. ευρώ σε 14.600 δικαιούχους αγρότες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός.
«Ο ΕΛΓΑ με αξιοπιστία και δικαιοσύνη στηρίζει τον ασφαλιζόμενο γεωργό και κτηνοτρόφο και εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος των

Το πρόγραμμα των πλέι οφ: Πρεμιέρα με ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα συναντηθούν ξανά στην Τούμπα στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, ενώ το άλλο ντέρμπι της πρεμιέρας είναι το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, με τον Άρη να υποδέχεται τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πλέι οφ:

Τσίπρας: "Απροετοίμαστη και πανικόβλητη η κυβέρνηση"

Την άποψη ότι «η χώρα βρίσκεται στη δίνη μιας σύνθετης και δύσκολης κρίσης», που παίρνει «διαστάσεις και χαρακτήρα γεωπολιτικής κρίσης», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του, την Πέμπτη, στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης.

DW: Σε «πορνείο» της Ευρώπης έχει εξελιχθεί η Γερμανία

«Γερμανία, το “πορνείο” της Ευρώπης» τιτλοφορείται δημοσίευμα της Deutsche Welle, στο οποίο αναφέρεται πως στη χώρα περίπου 800.000 γυναίκες εργάζονται ως ιερόδουλες- με 8.000 μόνο στο Βερολίνο.

Χαρίτσης για μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση δεν διεκδικεί τίποτα από την Ευρώπη

Κριτική στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος, ασκεί ο Αλέξης Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας πως κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών στον Έβρο, «οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.500 ανέργους: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις



Εντός του δεύτερου πενθήμερου του Μαρτίου αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την απασχόληση 36.500 ανέργων σε δήμους, περιφέρειες, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας και υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Πούτιν-Ερντογάν: Κακό το κλίμα στη συνάντηση - Οι πρώτες δηλώσεις

Στο "κόκκινο" βρίσκονται οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, με τους προέδρους των δύο χωρών να συναντώνται αυτή την ώρα, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στη Συρία. Πάντως, η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν φαίνεται να πραγματοποιείται σε κακό κλίμα, ενώ σχολιάζεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι ιδιαίτερα νευρικός.

Τροπολογία για τη λύση και εκκαθάριση ανενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών - Τι προβλέπει

Τροπολογία για τη λύση και την εκκαθάριση των ανενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών κατέθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Πρόκειται για την τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του αρμόδιου υπουργείου με τίτλο "Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις". 

Καθολική απαγόρευση επισκέψεων στο “Θεαγένειο” νοσοκομείο



Την καθολική απαγόρευση του επισκεπτηρίου στο “Θεαγένειο” (σύμφωνα με την Υπ. Πρωτ. ΟΙΚ.13975-28/2/2020 Απόφαση του Υπουργείου Υγείας) αποφάσισε η Διοίκηση Νοσοκομείου με γνώμονα την προστασία της ευάλωτης ομάδας των ογκολογικών ασθενών από τον κορονοϊό.

Γεννηματά: Ο κορονοϊός δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές ασκήσεις

Ελλείψεις στα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού διαπιστώνει το Κίνημα Αλλαγής και η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά επικρίνει την κυβέρνηση για επικοινωνιακές ασκήσεις αντί ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την αντιμετώπισή του.

Κορονοϊός: Στα 31 τα κρουσματα στην Ελλάδα - 21 νέα από τους ταξιδιώτες στο Ισραήλ

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 21 νέα κρούσματα του κορονοϊού, στη χώρα μας. Πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στην εκδρομή στους Άγιους Τόπους με τον 66χρονο, το ένατο κρούσμα στη χώρα μας.

Αφαίρεση 7 βαθμών από τον ΠΑΟΚ και 12 βαθμών από την Ξάνθη

Με ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της Super League, ενώ από την Ξάνθη αφαιρέθηκαν συνολικά 12 βαθμοί.Το -7 αφορά την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας και η ποινή είναι ίδια και για τις δύο ομάδες που κρίθηκαν ένοχες, ενώ το -5 στην Ξάνθη

Ομιλία Γιώργου. Φραγγίδη στη Βουλή για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Eίναι σίγουρο ότι μια τέτοια εικόνα «κοκορομαχίας» για ένα σημαντικό εθνικό θέμα που απασχολεί την Ελλάδα, δεν τιμά το Κοινοβούλιο, αλλά δεν είναι αρεστό σίγουρα ούτε στην Ελλάδα ούτε στους Έλληνες.

Ένινγκ: Σήμερα το ποδόσφαιρο… χρεοκόπησε



Ο Μίχαελ Ενινγκ ξέσπασε στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για χρεοκοπία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Αλ. Τσίπρας στην ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση άμεσα να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αρκείται σε ευρωπαϊκή στήριξη επικοινωνιακού χαρακτήρα μόνο για τα σύνορα και για να μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη ψυχών», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Κορονοϊός: Αναβάλλονται κεντρικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και το Συνέδριο της Νεολαίας

Δεδομένων των εξελίξεων σχετικά με τον κορονοϊό και για προληπτικούς λόγους, στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή των προγραμματισμένων «υπερτοπικών» εκδηλώσεων του κόμματος (σ.σ. που προϋποθέτουν μετακινήσεις και περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό συγκεντρωμένων).

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς



Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Επί της αρχής το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ. Καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.«Το μείζον αυτού του νομοσχεδίου είναι η μεγάλη ελευθερία με την οποία οι συνεταιριστές θα αποφασίσουν, με τα καταστατικά τους, τους όρους εργασίας τους. 

Προσφυγικό: Οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτενή απόφαση για τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό, όπου διατυπώνονται οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαπιστώσεις του κόμματος για την κατάσταση και έντονη κριτική προς την κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση, εξέδωσε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την πεντάωρη συνεδρίαση της.