Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ένσταση στο Εκλογοδικείο απειλεί με …καραμπόλα 20 βουλευτές



Με την ένστασή τους στρέφονται κατά 15 βουλευτών (από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά) διαφόρων εκλογικών περιφερειών και ζητούν να ανακηρυχθούν επιπλέον βουλευτές πέντε αναπληρωματικοί από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες και Δημοκρατική Αριστερά.

Καρφιά Χρυσοχοίδη σε Ν.Δ.



Αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας, αφήνει με δήλωσή του ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, σχολιάζοντας την απομάκρυνση στελεχών της δημόσιας διοίκησης και την αντικατάστασή τους από ''πρόσωπα που έχουν φιλικούς δεσμούς με τη Νέα Δημοκρατία'', όπως τονίζει ο ίδιος.

7 λόγοι που σας κάνουν να ξυπνάτε κουρασμένοι


7 λόγοι που σας κάνουν να ξυπνάτε κουρασμένοι (3)
Ο ύπνος αποτελεί σημαντική πηγή ενέργειας για τον άνθρωπο και είναι ισάξιας δυναμικής με την τροφή. Τι συμβαίνει όμως όταν οι διαταραχές στον ύπνο σας κάνουν να ξυπνάτε κουρασμένοι;

9 «επιστημονικές ανακαλύψεις» που δεν έγιναν ποτέ


Επιστημονικές ανακαλύψεις που δεν έγιναν ποτέ
Στην επιστήμη βασίζουμε τις ελπίδες μας για την εξέλιξή μας και για μια καλύτερη ζωή. Από την επιστήμη περιμένουμε να μάθουμε απαντήσεις για τα σημαντικά και τα ασήμαντα που συμβαίνουν γύρω μας και… η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν μας απογοητεύει.
Υπάρχουν, όμως, μυστήρια στα οποία ακόμα και οι σπουδαιότεροι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να δώσουν εξηγήσεις –παρόλο που κάποιοι έχουν υποσχεθεί να το κάνουν. Δείτε κάποια από αυτά και γιατί είναι τόσο δύσκολο να διαλευκανθούν:

Μετεωρίτης - κομήτης: τι διαφορά έχουν;



Ο μετεωρίτης είναι είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι, πολλές φορές από μεταλλικό υλικό, που μπορεί να έχει μέγεθος είτε όσο ένα μεγάλο χαλίκι, είτε να είναι πολύ πιο ογκώδες και να ζυγίζει μερικούς τόνους! 

Σαν σήμερα 25 Ιουλίου



Γεγονότα


306: Ο Κωνσταντίνος Α' ανακηρύσσεται Ρωμαίος αυτοκράτορας από το στρατό του.

325: Λήγουν οι εργασίες της Α' Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Καθιερώνεται το Σύμβολο της Πίστεως (Πιστεύω) και η μέθοδος του υπολογισμού του Πάσχα.

1261:...
Ο Αλέξιος Στρατηγόπουλος, στρατηγός του αυτοκράτορα της Νίκαιας Μιχαήλ 8ου του Παλαιολόγου, ανακτά την Κωνσταντινούπολη που κατέλαβαν το 1204 οι Σταυροφόροι.

Μελέτη της ηφαιστειακής δραστηριότητας στην Σαντορίνη


Μελέτη της ηφαιστειακής δραστηριότητας στην Σαντορίνη

Ξεκινά μία μακρόχρονη μελέτη της πιθανής υποθαλάσσιας ηφαιστειακής δραστηριότητας στην Σαντορίνη για πρώτη φορά.
Στο βυθό της καλντέρας μία ελληνο-γαλλο-ισπανική αποστολή τοποθέτησε επιστημονικά όργανα μέτρησης, χρησιμοποιώντας το βαθυσκάφος «Θέτις» και το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα «Max Rover» του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίου Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ),.
οι επιστήμονες τοποθέτησαν υποθαλάσσια θερμόμετρα για να καταγράψουν κάθε μεταβολή της θερμοκρασίας στα νερά της καλντέρας.

Τήξη της καρδιάς του κλίματος Απώλεια-ρεκόρ στους πάγους της Γροιλανδίας ανησυχεί τη NASA


Αριστερά το κάλυμμα πάγου στις 8 Ιουλίου, δεξιά η έκταση της επιφανειακής τήξης μόλις τέσσερις μέρες αργότερα

Σοκ προκάλεσαν στην επιστημονική κοινότητα οι δορυφορικές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την εξαφάνιση ενός μεγάλου τμήματος του μόνιμου στρώματος πάγων στην Γροιλανδία μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες. Οι πάγοι στη συγκεκριμένη περιοχή εξαφανίστηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.


Θανατηφόρο μαύρισμα Στη χρήση σολάριουμ αποδίδεται ένα στα 20 κρούσματα μελανώματος


Ορισμένες χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει τη χρήση σολάριουμ από ανήλικους

Το μαύρισμα-«μαϊμού» μπορεί να βλάψει πολύ σοβαρά την υγεία, όπως δείχνουν νέα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τόσο το σολάριουμ όσο και το μαύρισμα με ψεκασμό εγκυμονούν καρκίνους (και όχι μόνο).

Ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος από τα σολάριουμ

Οι επιστήμονες έχουν επανειλημμένως απευθύνει προειδοποιήσεις σχετικά με κίνδυνο καρκίνου του δέρματος από τα σολάριουμ. Μια νέα μελέτη στο British Medical Journal δείχνει ωστόσο ότι ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος από ό,τι πιστευόταν με αποτέλεσμα οι ειδικοί να ζητούν την επιβολή αυστηρών περιορισμών στη χρήση αυτού του είδους των μηχανημάτων μαυρίσματος.

5 κόλπα για οικονομία στους λογαριασμούς των τηλεφώνων σας!


Οικονομία στην τηλεφωνία
Αν γνωρίζετε τα «κόλπα» και τα ψιλά γράμματα των τιμοκαταλόγων που εφαρμόζουν οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα.
Τα 5 κόλπα που ακολουθούν μπορούν να σας εξασφαλίσουν οικονομία, ακόμη και πάνω από 20 ευρώ τον μήνα.

Συγκεντρώσουυυ: 8 tips για λιγότερο… χάζεμα



Κάθεστε στο γραφείο και αναζητάτε ένα άρθρο (καλή ώρα) για το πώς θα μπορούσατε να αποκτήσετε – επιτέλους – συγκέντρωση στη δουλειά σας. Την ίδια στιγμή έχετε 87 νέα μηνύματα στο mail, το κινητό σας χτυπάει για την άφιξη της παραγγελίας που είχατε κάνει μέσω courier, μια συνάδελφος έρχεται και σας ρωτάει τι χρώμα να βάψει τα νύχια της, «σκάνε» δύο νέες ειδοποιήσεις για tag στο Facebook και καπάκια ένα sms από την μάνα. Ας είναι. Βλέπετε τα mail, κανονίζετε την παραλαβή της παραγγελίας, απαντάτε όσο πιο ευγενικά γίνεται στη συνάδελφο ότι δεν έχετε ιδέα από μανό, αποδέχεστε τα tags στο Facebook και απαντάτε μονολεκτικά στη μάνα. Ήρθε η ώρα να δουλέψετε. Μπα. 

Παράδεισοι για ερημίτες: Διακοπές… χωρίς τα πλήθη



της Ηρώς Κουνάδη

Σηκώνεσαι από την πετσέτα, κάνεις ακροβατικά ανάμεσα σε απλωμένα στην άμμο πόδια/κουβαδάκια/περιοδικά, κάνεις έναν ελιγμό για να αποφύγεις το κίτρινο μπαλάκι που περνά σφυρίζοντας δίπλα στο αυτί σου, σκοντάφτεις επάνω στον Γιαννάκη που τρέχει να αποφύγει την μαμά του η οποία τον κυνηγάει με το κεφτεδάκι, και προσγειώνεσαι με τα μούτρα στα ρηχά ζεστά νερά καθώς μια παρέα δεκαεξάχρονων παθαίνει υστερία από τα γέλια δίπλα σου. Ειδυλλιακές διακοπές, και live your myth in Greece. 


Εκτός Ολυμπιακών αγώνων η Βούλα Παπαχρήστου για ρατσιστικό σχόλιο


Εκτός της Ολυμπιακής ομάδας των Αγώνων του Λονδίνου έθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τη Βούλα Παπαχρήστου, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η ανάρτησή της στο "Twitter", το περιεχόμενο της οποίας θεωρήθηκε ρατσιστικό. Παρά τη δημόσια ανακοίνωση συγγνώμης που εξέδωσε η πρωταθλήτρια του τριπλούν, η ΕΟΕ κατέληξε στην απόφαση να μην της επιτρέψει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Reuters: Συμφωνία για την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας

Σε συμφωνία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση για την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας, σύμφωνα με δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters το οποίο επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς όμως να το κατονομάζει.

Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ για ΓΕΣ και γενικούς γραμματείς


Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ για ΓΕΣ και γενικούς γραμματείς
Νέο «πονοκέφαλο» προκαλούν στην κυβέρνηση οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν ανοικτά τόσο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και από κορυφαία στελέχη του κόμματος σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού αλλά και στις γενικές γραμματείες των υπουργείων.

Φορολογικό «αλαλούμ»


«Δια πυρός και σιδήρου» καλούνται να περάσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην εφορία και το κράτος, το οποίο έχει επιδοθεί σε φοροεισπρακτικό κυνήγι, βάλλοντας «κατά δικαίων και αδίκων».

Εκπρόσωποι της φορολογικής διοίκησης, μιλώντας στη zougla.gr, κάνουν λόγο για κατάσταση-μπάχαλο, η οποία γονατίζει τους οικονομικά αδύναμους και ευνοεί τους οικονομικά ισχυρούς.

Η Τρόικα απαιτεί περικοπές μισθών στην Κύπρο


Σοβαρές περικοπές στο κρατικό μισθολόγιο πρότεινε χθες στην κυπριακή υπουργική επιτροπή η τρόικα, η οποία έδωσε παράταση μέχρι το 2015 για ισοσκέλιση του προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται στον σημερινό Τύπο, η τρόικα πρότεινε μείωση του κρατικού μισθολογίου κατά 15% την επόμενη τριετία και μειώσεις στις συντάξεις και κοινωνικές παροχές κατά 10%. Επίσης, πρότεινε πλήρη αποκοπή του 13ου μισθού για δημοσίους υπαλλήλους.

«Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα Ελληνική πρωτιά στους φόρους των κινητών



«Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα και στη φορολόγηση των επικοινωνιών με κινητά τηλέφωνα, τη στιγμή που τα εισοδήματα κάνουν «βουτιά» και τα δημόσια έσοδα μειώνονται δραματικά.

Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ICAP για την Ένωση Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας η φορολογία του κλάδου στην Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Απάτη με "ονομαστά" προϊόντα προέλευσης. Παίρνουν φτηνά προϊόντα και τα πωλούν σαν φημισμένα, αποκομίζοντας μεγάλο κέρδος. Η "βιολογική φάβα Σαντορίνης" ήταν τροφή για γουρούνια στην Αγγλία


Του Σταύρου Θεοδωράκη
Δεσμεύτηκα να μην πω ονόματα αλλά αυτό δεν μου απαγορεύει  να σας αφηγηθώ την ιστορία σαν παραμύθι.
Μια φορά και ένα καιρό λοιπόν μια ελεγκτική Αρχή αποφάσισε να ελέγξει πόσο γνήσιες είναι οι φάβες Σαντορίνης που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Μα θα μου πείτε «υπάρχουν νοθευμένες φάβες Σαντορίνης»;

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά Θα περιλαμβάνει σχέδιο για διαγραφή χρεών όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας


ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Την πρόταση νόμου για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αναμένεται να παρουσιάσει το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην τακτική που έχει επιλέξει η ηγεσία της Κουμουνδούρου για την προώθηση των θέσεων και προτάσεών της εντός του Κοινοβουλίου ώστε στο πλαίσιο αυτό, να προκαλεί τη συζήτηση και να επιχειρεί τουλάχιστον να θέτει την ατζέντα για ζητήματα αιχμής.

Στόχος της κυβέρνησης η αξιοπιστία της χώρας



ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ μήνυμα πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με στόχο να αναστραφεί το κλίμα για τη χώρα μας στο εξωτερικό, να τεθούν οι βάσεις για την επαναδιαπραγμάτευση και να ξεκινήσει η αναπτυξιακή πορεία έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ.

Eύα Καϊλή «Στην πολιτική δεν έχω μέντορες»



Οδός Σκουφά, ώρα 10 το πρωί. Κάθεται απέναντί μου συγκρατημένα χαμογελαστή και ασυγκράτητα γεμάτη: από όνειρα, σκέψεις και ελπίδες για έναν καλύτερο κόσμο, για μια «ισιωμένη» χώρα, για μιαν άλλη ζωή. Οσο το συγκρατημένο χαμόγελο υποχωρεί τόσο το όραμα ενός άλλου αύριο γιγαντώνεται. Αισθάνομαι σαν οι δυο μας να έχουμε τρυπώσει σε ένα γυάλινο σπίτι και οι απέξω να μας χαζεύουν. Την κουβέντα μας, τις αγωνίες μας, τη διαφάνειά της. Το χάρισμα αυτό που για κάποιους είναι εφιάλτης και για άλλους ζητούμενο ζωής… 

Ανήσυχα τα στελέχη της πολιτικής γραμματείας για κυβέρνηση και ΕΕ Βενιζέλος: Η περιδίνηση της Ευρώπης απειλεί την Ελλάδα...



Εξαιρετικά ανήσυχος για τις εξελίξεις στην οικονομία σε συνδυασμό με την κατάσταση στην Ευρώπη είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας στην πολιτική γραμματεία του ΠΑΣΟΚ μίλησε για περιδίνηση και φαύλο κύκλο που συνεχίζονται. Σε κάποιο σημείο ο τόνος του έγινε δραματικός: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία να αποδείξουμε πως ξέρουμε να προστατεύουμε το ίδιο το εθνικό κεκτημένο, αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι να ξαναζήσουμε με πολύ επώδυνους όρους την ιστορία»!

ΣΥΡΙΖΑ: «Επίτροπος της χούντας» ο νέος Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης «Ενδεικτικός» της κυβέρνησης ο διορισμός του Αθανάσιου Ανδρεουλάκου


ΣΥΡΙΖΑ: «Επίτροπος της χούντας» ο νέος Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης
Ως «το ξύπνημα του Εφιάλτη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το διορισμό του Αθανάσιου Ανδρεουλάκου στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ανήμερα της 38ης επετείου από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει το νέο Γενικό Γραμματέα ότι «αυτός ήταν βασιλικός επίτροπος και αντιεισαγγελέας πρωτοδικών του έκτακτου στρατοδικείου της 09/11/1968 όπου κατακεραύνωσε τους κατηγορούμενους της αντιστασιακής οργάνωσης κατά της Χούντας, αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας, Στέλιο Νέστωρα, Παύλο Ζάννα, Γεώργιο Σηπιτάνο, Σωτήριο Δέδε, Κ. Πυρζά, και Αργύριο Μαλτζίδη, προτείνοντας να τους επιβληθούν βαριές ποινές».

Εγκάρδια συνεννόηση των τριών πολιτικών αρχηγών «Πορτοκαλί τηλέφωνο» για Σαμαρά - Βενιζέλο - Κουβέλη



Τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου και οι δηλώσεις Γερμανών ιθυνόντων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έφεραν πιο κοντά τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, τα κόμματα των οποίων συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Ήδη, μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη λειτούργησε τις προηγούμενες ημέρες "θερμή γραμμή". Οι τρεις αρχηγοί συνομίλησαν αρκετές φορές μέσω σταθερών και κινητών τηλεφώνων, για να συντονίσουν τις αντιδράσεις τους.

Παραίτηση υπέβαλλε ο αρχηγός του ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς


Παραίτηση υπέβαλλε ο αρχηγός του ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς

Την παραίτηση του υπέβαλε την Τρίτη το βράδυ ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

Ο λαμπρός αξιωματικός φαίνεται να προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά από διαφωνία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

«Μην εκπλήσσεστε κύριε Σαμαρά! Χωρίς μεταρρυθμίσεις δε θα δείτε ούτε ευρώ»



Σε νέα του συνέντευξη ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φ. Ρέσλερ υπεραμύνεται των διαφιλονικούμενων δηλώσεών του για την Ελλάδα παραπέμποντας σε μαζικές παραλείψεις στη χώρα. 

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, μιλώντας στη Rheinische Post, ο Γερμανός αντικαγκελάριος εκφράζει την απογοήτευσή του για τις έως τώρα προσπάθειες στην Ελλάδα και προσθέτει:

Το νέο πόστο του Λαμπρινίδη



Ο Έλληνας πρώην υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης ορίστηκε ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν διπλωματικές πηγές.  
Την είδηση αυτή δημοσιεύει στον ιστότοπό της η γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία αναφέρει επιπλέον τονίζει  ότι την απόφαση για τον διορισμό του 50χρνου κ. Λαμπρινίδη έλαβε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) Κάθριν Άστον και ότι το γεγονός

ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΖ...

Αντιδρά έντονα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στην πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, ενώ αύριο το ΠΑΜΕ  εξήγγειλε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το εργοστάσιο της εταιρίας, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.. Το ΕΚΘ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, χαρακτηρίζει '' παράλογο '' το γεγονός ότι τα 5 εργοστάσια (Λάρισα, Πλατύ, Σέρρες, Ξάνθη, Ορεστιάδα) της ΕΒΖ '' απαξιώνονται και ξεπουλιούνται'', ενώ, όπως αναφέρεται, θα μπορούσαν να καλύψουν την εγχώρια κατανάλωση, να αυξήσουν τις εξαγωγές και να διασφαλίσουν