Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Παρέμβαση Βενιζέλου μέσα στο Σαββατοκύριακο

Νέα παρέμβαση για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κάνει μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με τη ΝΕΡΙΤ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος θα πει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί και το οφείλει στην ιστορία του να πάει ενωμένο

Το υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Οι δύο βασικές αρχές

Με δύο βασικές αρχές αδιαπραγμάτευτες, ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας και λίγο παραπάνω χρόνο εκτός Βουλής και κόμματος, γράφει και σβήνει τις γιορτινές αυτές ημέρες ονόματα στην ηλεκτρονική ταμπλέτα του στο αρχείο με την ονομασία, «υπουργικό συμβούλιο».

Αρθρο - φωτιά Αυστριακής εφημερίδας για τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα

Η αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ" στη χριστουγεννιάτικη έκδοσή της, κάνει εκτενή αναφορά στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Κυρίως αναφέρεται στο αναγκαστικό δάνειο, αλλά και στις πολεμικές αποζημιώσεις, για την επί 3,5 χρόνια γερμανοναζιστική κατοχή. Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή την

Έφυγε από τη ζωή ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Ένας μεγάλος δάσκαλος της δημοσιογραφίας που είχε συνδέσει το όνομά του με τη διεύθυνση της Ελευθεροτυπίας, ο Σεραφείμ Φυντανίδης, έφυγε από τη ζωή ανήμερα Χριστουγέννων και σε ηλικία 77 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην Ευρωκλινική και εν συνεχεία στην καρδιοχειρουργική κλινική του

Κάτω από τη... βάση για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα - Δεν πιάνει τους στόχους της ΕΕ

Όπως προκύπτει από την έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής ιδιαίτερα απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας σε κρίσιμους δείκτες, όπως μετάβαση των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην αγορά εργασίας, η μείωση των ποσοστών αποτυχίας των 15χρονων μαθητών σε βασικές δεξιότητες και η αύξηση της συμμετοχής των ενηλίκων στη διά

Η Βαβέλ της Κεντροαριστεράς : 8 κόμματα, 14 κινήσεις!

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την ανακοίνωση του πρώτου Μνημονίου και το πάλαι ποτέ κυρίαρχο ΠΑΣΟΚ που ανέλαβε την ευθύνη υλοποίησης του Μνημονίου τα δύο πρώτα χρόνια μέχρι την κυβέρνηση Παπαδήμου, από το 44% υποχώρησε στο 8% στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Η Κεντροαριστερά στην Ελλάδα μετά το Μνημόνιο αναζητεί την

Αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία της προεδρικής εκλογής

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και στις ώρες που απομένουν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, η κυβέρνηση βρίσκεται σε πυρετό αναζητώντας τους 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν «ναι» για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Οι βουλευτές της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Σήμερα γιορτάζουμε την επίσκεψη του Θεού στους ανθρώπους και η γέννησή Του έρχεται να μας θέσει ισχυρά ερωτήματα και να μας εμπνεύσει δυνατές απαντήσεις αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
"Η γέννησή του μας βρίσκει και πάλι σε απερίγραπτη δυσκολία, σε

Συνωστισμός στην Κουμουνδούρου για μια θέση στα ψηφοδέλτια -Ολα τα ονόματα που συζητούν με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ουρά» σχηματίζουν στην Κουμουνδούρου οι υποψήφιοι βουλευτές, καθώς και με τις ολοένα αυξανόμενες εκτιμήσεις πως δεν θα βρεθούν οι 180, εκτιμάται ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές.
Η ηγεσία της Κουμουνδούρου έχει ανάψει το πράσινο φως για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων και η προοπτική του κόμματος της

Γερμανικός Τύπος: Οι έλληνες έχουν κουραστεί – Δεν βγαίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας

O γερμανικός τύπος, μετά και το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή, προεξοφλεί ότι ο έλληνας πρωθυπουργός δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και υπό αυτή την έννοια έχει ξεκινήσει από τώρα ο δρόμος για πρόωρες κάλπες.

Χριστουγεννιάτικες συσκέψεις για την ομάδα Παπανδρέου

Χριστούγεννα με συσκέψεις θα περάσουν ο Γιώργος Παπανδρέου και το επιτελείο του στην οδό Πειραιώς, στο Ίδρυμα Παπανδρέου, προετοιμάζοντας το νέο κόμμα που, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να ιδρύσει ο πρώην πρωθυπουργός.
Ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμα και τις επόμενες

Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Με 3,6 μονάδες προηγείται έναντι της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για λογαριασμό του Alpha.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε«, ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 28,5% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 24,9%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το