Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Στρατιωτικοί σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη έκλεβαν πετρέλαιο από βυτιοφόρα του Στρατού

Υπόθεση κλοπής και νόθευσης πετρελαίου σε βυτιοφόρα του Ελληνικού Στρατού, αποκάλυψαν έρευνες του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη. Στην υπόθεση
εμπλέκονται στρατιωτικοί από μονάδες της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Όπως διαπιστώθηκε, τα εμπλεκόμενα άτομα φέρονται να έκλεβαν πετρέλαιο από τα βυτιοφόρα, αναπληρώνοντας την αφαιρεθείσα ποσότητα -που έφτανε το 20% της συνολικά μεταφερόμενης ποσότητας- με

Απάντηση του υπουργείου Παιδείας σε ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ για την αξιολόγηση Το σχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση στην Εθνική Διακομματική Επιτροπή


Απάντηση του υπουργείου Παιδείας σε ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ για την αξιολόγηση





 
 
Απάντηση σε ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ έδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας στο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Τα δύο κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζουν «έκπληξη και προβληματισμό» επειδή το υπουργείο Παιδείας, προχώρησε στην αποστολή του πορίσματος για την αξιολόγηση, στους φορείς, χωρίς καμία ενημέρωση και συνεργασία με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ποιες είναι οι εισηγήσεις στον Σαμαρά για την διάλυση της ΝΔ ! ...


Που θα βασίζεται το νέο κόμμα της κεντροδεξιάς
Πολλές είναι οι συζητήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα για την πιθανή διάλυση της ΝΔ και την επανασύσταση της κεντροδεξιάς. Είναι δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός κια πρόεδρος της ΝΔ δέχεται τέτοιες εισηγήσεις , χωρίς. ωστόσο ο ίδιος να εκφράζεται προς στιγμήν και απλά ακούει.

Συμφωνία του κολοσσού Hewlet-Packard με COSCO και ΤραινΟΣΕ...



... για τη διακίνηση των προϊόντων της στην Ευρώπη...
Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μπήκαν οι υπογραφές μεταξύ των τριών επιχειρήσεων που καθιστούν την Ελλάδα την κύρια δίοδο για μεταφορά των προϊόντων της εταιρείας υπολογιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Το κείμενο προβλέπει τη μεταφορά των προϊόντων της εταιρείας, μέσω της COSCO, στο λιμάνι του Πειραιά και τη μεταφορά τους από τα ελληνικά εμπορικά τραίνα στην Ευρώπη.

Δίνουν οικόπεδο στην κυπριακή ΑΟΖ


Ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές τού Φεβρουαρίου, Γιώργος Λιλλήκας, ενημέρωσε τον Έλληνα πρέσβη, Βασίλη Παπαϊωάννου, για την πρότασή του να παραχωρήσει η Κύπρος στην Ελλάδα ένα από τα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ, «με τους ίδιους όρους που παραχωρούνται αυτά τα οικόπεδα σε άλλες

ΠΑΣΟΚ:Άμεσα η μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων

«Η διαδικασία μετακίνησης των υπό καθεστώς διαθεσιμότητας υπαλλήλων στις νέες τους υπηρεσίες, πρέπει να γίνει άμεσα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συνάντηση που είχαν  με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης, οι υπεύθυνοι των αρμόδιων τομέων του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος και Παναγιώτης Ρήγας.
«Η εφαρμογή της διαδικασίας αυτής για 2.000 υπαλλήλους για το

Βαρύ κατηγορητήριο για τον Μπαρμπαρούση και τις «επισκέψεις» του στο Μεσολόγγι


Βαρύτατο είναι το κατηγορητήριο του εισαγγελέα κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντινου Μπαρμπαρούση για τα επεισόδια που προκάλεσε στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου και τις επιθέσεις του κατά πάγκων μικροπωλητών. 

Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για παράνομη βία, απρόκλητη φθορά, αντιποίηση αρχής και παραβίαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων.

Επίθεση μελών ΓΕΝΟΠ κατά Φωτόπουλου


Σφοδρή κριτική στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο, εξαπέλυσαν με ανακοίνωση τους οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ και οι συνεργαζόμενοι, κάνοντας λόγο για επικράτηση της «επιλογής Φωτόπουλου» με «σταλινικές τακτικές» και «αυταρχισμούς».

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Νοεμβρίου


Γεγονότα 
1908 - Παρουσιάζεται από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν η κβαντική θεωρία του φωτός.
 
1918 - Η Τσεχοσλοβακία ανακηρύσσεται δημοκρατία.
 
1961 - Ο Μάνος Κατράκης βραβεύεται με το πρώτο βραβείο των κριτικών του Αγίου Φραγκίσκου, για το ρόλο του Κρέοντα στην «Αντιγόνη».

Μερικά από τα «θαύματα» του φυσικού κόσμου


Μερικά από τα «θαύματα» του φυσικού κόσμου (7)
Επιλέξαμε 8 –από τα 7.000 περίπου- Εθνικά Πάρκα του κόσμου, που ξεχωρίζουν για την φυσική ομορφιά τους, τα τοπία τους και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα τους.
Τα Εθνικά Πάρκα είναι -εξ ορισμού- περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπου δεν επιτρέπεται η ανθρώπινη παρέμβαση, είναι ανοικτά για το κοινό και προστατεύονται από τις κυβερνητικές αρχές.

Τα… τέρατα του πραγματικού κόσμου


Τα... τέρατα του πραγματικού κόσμου (1)
Όταν το ζωικό βασίλειο θέλει, κάνει τα μυθολογικά τέρατα να μοιάζουν κατοικίδια…
Ο πλανήτης μας ανήκει στα ζώα, όσο κι αν θέλουμε να το βλέπουμε διαφορετικά! Από τεράστιους κροκόδειλους και φονικές αράχνες μέχρι και τα τρομακτικά πλάσματα της θάλασσας, όπως οι τοξικές μέδουσες, το βασίλειο των ζώων κρύβει εκπλήξεις μοναδικές.

Η άγνωστη ιστορία του σύντροφου του Φρέντι Μέρκιουρι


Θεωρείται από τις κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής παγκοσμίως. Ως τραγουδιστής, πιανίστας, performer, συνθέτης και στιχουργός ξεχώρισε για την καλλιτεχνική του τόλμη και τη μοναδική του έμπνευση.Λίγο μετά από την ίδρυση των Queen (1970) ο «Φρέντι» Μπουλσάρα πήρε το καλλιτεχνικό όνομα «Μέρκιουρι», το ρωμαϊκό αντίστοιχο του αγγελιοφόρου των θεών των αρχαίων Ελλήνων, τον Ερμή.

Ανάκληση σαλαμιού αέρος Λευκάδος


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο
υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που αφορά στον έλεγχο των μικροβιολογικών κριτηρίων και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας, 
διαπίστωσε σε έτοιμο προς κατανάλωση προϊόν με βάση το κρέας την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria
monocytogenes.

7 ισχυρά παυσίπονα που έχουμε... στην κουζίνα μας


Η φύση έχει προνοήσει, πολύ πριν τη φαρμακευτική, να δημιουργήσει παυσίπονα, τα οποία ευτυχώς βρίσκονται σε αφθονία και είναι... διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα σας.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ Γ. ΜΑΜΕΛΗ : Οι εγχώριοι φουκουγιάμα

  Ο δημόσιος χώρος σε παρακμή πριν τη μετάλλαξη. Οι ηγεσίες σε συρρίκνωση και απορία, καθώς αυτονόητες κατακτήσεις και μεγάλες αλλαγές κατεδαφίζονται. Η εποχή του κοινωνικού ελέγχου και της ολικής δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι μακρινή ανάμνηση στις μέρες της ολοένα συνθετότερης τεχνοκρατικής διαχείρισης.
Ευκαιρίας δοθείσης, διάφοροι δοκησίσοφοι αποφαίνονται (δίκην αυθεντικών ερμηνευτών της ιστορικής διαδικασίας) περί του τέλους των κομμάτων, υπό το (υποκριτικό) πρόσχημα της εξάλειψης της «κομματοκρατίας», μοναδικής -δήθεν- υπεύθυνης της πολύπλευρης

Τα γερμανικά συνδικάτα στηρίζουν τις χώρες του Νότου


Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας των γερμανικών συνδικάτων (DGB), Μίχαελ Ζόμερ, απηύθυνε σήμερα, ημέρα κινητοποιήσεων σε ολόκληρη την Ε.Ε, προειδοποίηση για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στις χώρες της νότιας Ευρώπης.

«Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία εφαρμόζεται μια

Η Γεννηματά απαντά στον Σαμαρά



"Είναι προφανές ότι καμία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν μπορεί να αναληφθεί βεβιασμένα και χωρίς τη  συμφωνία των κομμάτων που την στηρίζουν", δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σχετικά με την απόφαση Σαμαρά για το "πάγωμα" του νόμου Ραγκούση.

Ολόκληρη η δήλωσή της έχει ως εξής:

Κατεπείγουσα συνεδρίαση σήμερα, του Δ.Σ. Κιλκίς για το θέμα των απολύσεων

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 14 Νοεμβρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30, για συζήτηση και απόφαση για το θέμα, "Επιπτώσεις στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ψήφιση του Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222/12.11.2012 τεύχος Α' ): "Έγκριση

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΥΣ...


Απαλλαγμένοι από τον βραχνά της ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΣΟΚ και η σημερινή ηγεσία του βρίσκονται μπροστά σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι αλλά και δίλλημα, που αφορά το μέλλον και την προοπτική του ίδιου του κόμματος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει. Μπορεί οι δηλώσεις του Γ. Δατσέρη να προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις, σίγουρα όμως περιείχαν μεγάλες δόσεις αλήθειας

Οι αμοιβές των βουλευτών σε όλη την Ευρώπη


Τις μηνιαίες απολαβές των βουλευτών,των κοινοβουλίων των χωρών τις Ευρώπης,παρουσιάζει σε δημοσίευση του σήμερα το zougla.
Τα περισσότερα χρήματα, με βάση τη «βασική αμοιβή»,τα πληρώνονται  οι Ιταλοί βουλευτές, αφού παίρνουν 11.703 ευρώ μηνιαίως. Οι Έλληνες είναι 12οι στη σειρά με βασική αμοιβή 5.781 ευρώ.

Πρόεδρος ΕΚΘ: Ο Μυλόπουλος χρησιμοποίησε τους εργολαβικούς και τώρα στρέφεται εναντίον τους

Απίστευτες καταγγελίες για τη στάση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου έκανε
ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.
Ο κ. Τσαραμπουλίδης κατήγγειλε τον πρύτανη του ΑΠΘ για το γεγονός ότι όπως είπε, στην αρχή των κινητοποιήσεων των εργολαβικών υπαλλήών ήταν δίπλα τους και τους χρησιμοποίησε για να καταφέρει να λάβει επιπλέον

Δατσέρης: «Αντέδρασαν όσοι κάνουν επίδειξη πολιτικού νεοπλουτισμού»


datseris-antedrasan-osoi-kanoyn-epideiksi-politikou-neoploytismouΛίγες μόλις μέρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπευθύνου του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Δατσέρης επανέρχεται σήμερα, με άρθρο του στο «Έθνος», όπου μεταξύ άλλων, επιχειρεί να εξηγήσει τα περί «φούσκας» του ΠΑΣΟΚ που προκάλεσαν ντόμινο αντιδράσεων από στελέχη της Ιπποκράτους.

ΠΡΟΣ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ


Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες βρίσκεται το επιτελείο του υφυπουργού Περιβάλλοντος - Ενέργειας Μάκη Παπαγεωργίου προκειμένου να αποφευχθούν οι ομαδικές πτωχεύσεις εταιρειών με

φωτοβολαϊκούς σταθμούς, μετά την επιβολή της έκτακτης εισφοράς στον τζίρο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επαφές του υφυπουργού με τις τράπεζες στοχεύουν στην επιμήκυνση των δανείων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το μέτρο, δηλαδή δύο χρόνια συν ένα και ότι πρώτες ενδείξεις για την ανταπόκριση των

Κλείνουν σχολεία στο Δήμο Δίου-Ολύμπου ;


Κεντρική Μακεδονία Κλείνουν σχολεία στο Δήμο Δίου-Ολύμπου ;
Λόγω επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης, σοβαρό πρόβλημα έχει ήδη προκληθεί στη λειτουργία σχολικών μονάδων. Το πρόβλημα εντοπίζεται αρχικά σε νομούς της Μακεδονίας και, σύμφωνα με πληροφορίες ήδη  σε δύο νομούς έχει ανασταλεί η λειτουργία σχολείων. Ωστόσο, υπό τις παρούσες περιστάσεις το φαινόμενο αυτό αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους νομούς της Μακεδονίας αλλά και ευρύτερα.

Λιτόχωρο: Δωρεάν εξετάσεις και σπιρομέτρηση για καπνιστές


Κεντρική Μακεδονία Λιτόχωρο: Δωρεάν εξετάσεις και σπιρομέτρηση για καπνιστές
Προληπτικοί έλεγχοι της αναπνευστικής λειτουργίας με δωρεάν σπιρομετρήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα 14 Νοεμβρίου 2012, από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ, στο στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δ.Δίου-Ολύμπου, στο Λιτόχωρο.

Η όλη διαδικασία θα διεξαχθεί με την παρουσία του γιατρού κ. Δαμιανού Δαμιανάκου ο οποίος θα κάνει τις εξετάσεις και θα προχωρά και σε σχετική διάγνωση.

Θεσσαλονίκη: Οδοντιατρείο για άπορους και ανασφάλιστους


Κεντρική Μακεδονία Θεσσαλονίκη: Οδοντιατρείο για άπορους και ανασφάλιστους
Θέμα ημερών είναι πλέον η λειτουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου στο δήμο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση «Ζούμε Μαζί». 

Το οδοντιατρείο θα λειτουργήσει σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με εθελοντές οδοντίατρους, οι οποίοι θα προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής»

Συνεδριάζει την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς


Την Κυριακή 18 Νοέμβρη και ώρα 11:30 θα συνεδριάσει το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς,με θέμα συζήτησης τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις προσυνεδριακές διαδικασίες, καθώς και την συνέχιση της πορείας ανασύστασης του κινήματος.

Διαφορετική άποψη για τον χώρο της Κεντροαριστεράς και του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Σοσιαλισμού έχει ο Γιώργος Φλωρίδης από τον Ανδρέα Λοβέρδο.



Ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι στην παρούσα φάση χρειάζεται πολιτική οριοθέτηση του χώρου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπηση, ανάγκη για την οποία όμως παρατηρεί έλλειψη νέων και άφθαρτων προσώπων.
Αντί να δει κανείς πολιτικά το θέμα, να αναζητήσει τρόπους οριοθέτησης του χώρου και επίλυσης των ζητημάτων έκφρασης, σημειώνει ο κ. Φλωρίδης, υπάρχει  «πολυκερματισμός», με

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ "ΤΕΩΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ"

Ρεπορτάζ : Βούλα Κεχαγιά
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Ανοίγει στο ΠΑΣΟΚ η συζήτηση για τη δημιουργία μιας νέας ηγετικής ομάδας - κάτι που είχε προαναγγείλει άλλωστε ο Βαγγέλης Βενιζέλος προ δεκαημέρου με την επισήμανση ότι ο βασικός της κορμός θα στηριχθεί στην
Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στόχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να προχωρήσει το κόμμα με νέο πρόσωπο το οποίο θα εκφράζεται πρωτίστως από βουλευτές της νέας γενιάς που δεν θα παραπέμπουν στο δυσάρεστο κυβερνητικό

Παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών μέχρι το 2014 μελετά το υπουργείο Ανάπτυξης


Με το βλέμμα προσανατολισμένο στις ισπανικές εξελίξεις που υπαγορεύονται από την αλλαγή πλαισίου σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς ακινήτων από τις τράπεζες μετά και τις κοινωνικές πιέσεις που προκάλεσαν στη χώρα της ιβηρικής οι απανωτές αυτοκτονίες και οι αυξήσεις εξώσεων κατά 21,5%, η ελληνική κυβέρνηση ανακρούει πρύμνα και χαράσσει γραμμή προστασίας των δανειοληπτών.

Ο τύπος της Τετάρτης 14/11/2012


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 44,7 δισ. ευρώ σε μία δόση στην Ελλάδα!
Η εφημερίδα γράφει ότι « την προσπάθεια της κυβέρνησης να συμπληρωθεί η δόση των 31,3 δισ. ευρώ με τις δόσεις Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου και να καταβληθεί εφάπαξ συνολικό ποσό της τάξης των 44,7 δισ. ευρώ επιβεβαίωναν χθες το απόγευμα πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου ».

Καρχιμάκης: Γιατί αρνούνται οι δικαστές να δώσουν το πόθεν έσχες; ...



"Από λόγους αρχής και δημοκρατικής ευαισθησίας είμαι
υποχρεωμένος να δώσω στη δημοσιότητα την κοινή επιστολή όλων των

Δικαστικών Ενώσεων που επιχειρούν να


απαντήσουν στις πρόσφατες δηλώσεις
μου σχετικά με την ανάγκη να γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός το σύνολο των
περιουσιακών στοιχείων των Δικαστών της χώρας, κατά το γράμμα και το

Τσίπρας σε Άδωνι: «Δεν πλήρωσα το χαράτσι»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην ερώτηση την οποία κατέθεσε στη βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, ρωτώντας αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει πληρώσει το τέλος ακινήτων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το τέλος για ακίνητο του

κ. Τσίπρα στους Αμπελόκηπους δεν έχει πληρωθεί, και ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε παλιότερη δήλωση του Τσίπρα ότι δεν θα πλήρωνε

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε η Neoset

 

Την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου ζήτησε σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες μία ακόμα ελληνική εταιρεία, η εταιρεία επίπλων Neoset, καθώς δεν άντεξε το βάρος των υψηλών υποχρεώσεων, δραστηριοποιούμενη σε ένα.

κλάδο που παρουσιάζει σοβαρή κάμψη. Σύμφωνα με τις

Επεισόδιο Φέκτερ-Στουρνάρα

Το θέμα του ειδικού λογαριασμού υπό ξένο έλεγχο άναψε φωτιές στο προχθεσινό Eurogroup. Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, επιτέθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα λέγοντάς του ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να λέει όχι.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με τα Νέα, της

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ : ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Tην οριστική και πλήρη κατάργηση των όποιων προνομίων, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών, διαθέτουν έως σήμερα οι υπάλληλοι της Βουλής και οι συνταξιούχοι υπάλληλοί της Βουλής αι να λάβει η Ολομέλεια. του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέχρι το τέλος του μήνα. Αυτό εξάλλου εισηγείτα ο γενικός Επίτροπος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, Διον. Λασκαράτος, ο οποίος εδώ και ένα περίπου μήνα έχει ασκήσει αναίρεση υπέρ του

GOLDMAN SACHS : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 80%

Για να αυξηθεί η πιθανότητα το ελληνικό χρέος να προσεγγίζει το 120% του ΑΕΠ το 2020 απαιτείται, με ρεαλιστικές εκτιμήσεις μια πολύ πιο δραστική μείωσή του πιθανότατα άνω των 80 δισ. ευρώ και αυτό είναι πολιτικά ανέφικτο επί του παρόντος, εκτιμά η Goldman Sachs, που χαρακτηρίζει αναγκαία την αναδιάρθρωση των δανείων του επίσημου τομέα προς τη χώρα μας. Προειδοποιεί