Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Πρόσβαση στο Ταμείο Εγγυοδοσίας για τον κορωνοϊό για τους Έλληνες αγρότες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αύξηση του κονδυλίου που χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους κατά 250 εκ. ευρώ, σε συνολικά 2,25 δις ευρώ, και αφορά στην επιδότηση της προμήθειας των εγγυήσεων προς τις επιχειρήσεις.

Γιάννης Μαγκριώτης : Νομοθεσία Σούπερ Μάρκετ για το περιβάλλον, πίσω από την κουρτίνα της καραντίνας

Η κρίση του κορονοιού, γέννησε τον φόβο στους πολίτες, την αυθαιρεσία στην κυβέρνηση και τις ευκαιρίες στους λίγους, και τις μεγάλες απώλειες της χώρας και των πολλών

Λήγει στις 10 Μαΐου η αυτόματη ανανέωση δελτίων ανεργίας του ΟΑΕΔ

undefinedΛήγει την Κυριακή 10 Μαΐου η αυτόματη ανανέωση των δελτίων ανεργίας, στην οποία είχε προχωρήσει η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Δάνεια: Αναστολή δόσεων έως τον Σεπτέμβριο - Τι πρέπει να γνωρίζετε



Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου δίνεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής των δόσεων ενήμερων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων των νοικοκυριών, ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβαν οι τράπεζες.
Αναλυτικά:

21 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – Τα 11 σε δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

undefined21 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα. Τα 11 προέρχονται από υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γιώργος Φραγγίδης σε Νότη Μηταράκη :« Έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες του νομού Κιλκίς»

Κύριε Υπουργέ,
Σε μία περίοδο δύσκολη για την χώρα, καθώς υπάρχει ανησυχία και ανασφάλεια τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες έλλειψης σεβασμού στους πολίτες του Νομού Κιλκίς.

Αλ. Τσίπρας: «Πρωταθλήτρια στην ύφεση η Ελλάδα εξαιτίας των επιλογών Μητσοτάκη»

Ευθύνες για την ανάδειξη της Ελλάδας σε «πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ύφεση και τις απολύσεις» επιρρίπτει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ακόμα περιμένουν οι κτηνοτρόφοι τα μέτρα στήριξης από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Απώλειες από 74,8 έως 85 εκατομμύρια ευρώ για τους αιγοπροβατοτρόφους. ΣΕΚ και ΠΕΚ ζητούν ξανά από την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα ειδάλλως θα πληγούν ίσως ανεπανόρθωτα οι παραγωγοί και η ελληνική ύπαιθρος, ενώ ελλοχεύουν φόβοι ακόμα και για επισιτιστική κρίση.

Ύφεση σοκ 9,7% προβλέπει για την Ελλάδα η Κομισιόν

Η πανδημία του κορονοϊoύ γκρεμίζει την ευρωπαϊκή οικονομία (2020) με τις χώρες του Νότου να πληρώνουν ακριβό τίμημα καθώς σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχουν ποσοστά ύφεσης πάνω από 9%. Δυναμική ανάκαμψη αναμένεται το 2021, χωρίς όμως να αναπληρώνονται οι φετινές απώλειες.

Νίκος Ανδρουλάκης : Γροθιά στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη η απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου

Η χθεσινή απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου αποτελεί μία πολύ αρνητική εξέλιξη σε οικονομικό, θεσμικό και πολιτικό επίπεδο. Σε μία περίοδο που η Ευρώπη προσπαθεί να βρει μία συνεκτική απάντηση στην

Φυσικό αέριο: Η ΡΑΕ τινάζει στον «αέρα» τη σύνδεση με 8 πόλεις - Αντιδράσεις στην Πέλλα

Οκτώ συνολικά πόλεις της χώρας για τις οποίες το αρχικό πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ προέβλεπε ότι θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο, εξαιρέθηκαν από το νέο 5ετές 2020-2024, σύμφωνα με την έγκριση της ΡΑΕ, τινάζοντας στο αέρα όλους τους σχεδιασμούς που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια από τις τοπικές κοινωνίες. 

Το κοινό σχέδιο Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου για δημιουργία ασφαλούς ζώνης τουρισμού

Για μία τριμερή πρωτοβουλία ώστε να δημιουργηθεί μία ασφαλής ζώνη τουρισμού φαίνεται να εξετάζουν Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post, που επικαλείται πηγές του ισραηλινού υπουργείου Τουρισμού.

Έβαλαν φωτιά σε ξενοδοχείο που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες στην Πέλλα



Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Άρνισσα Πέλλας με αφορμή τις προσπάθειες εγκατάστασης προσφύγων, ως επί το πλείστον γυναικών και παιδιών, σε ξενοδοχεία της περιοχής.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες πληρωμές 3,3 εκατ. ευρώ - Ποιους αφορά



Το ποσό των 3.340.875,22 ευρώ κατέβαλε από τις 30 Απριλίου του 2020 έως τις 4 Μαΐου του 2020 ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε 316 δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορούσε κυρίως τη μελισσοκομία νησιών Αιγαίου, τη Νιτρορύπανση και ανειλημμένες υποχρεώσεις σε δασώσεις.

Μητσοτάκης: Εφικτό το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης την 1η Ιουνίου - Και κλειστοί ημιυπαίθριοι χώροι στο σχέδιο

Εφικτό το άνοιγμα της εστίασης από την 1η Ιουνίου αν συνεχίσουμε όπως κινηθήκαμε τον τελευταίο μήνα ως προς τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αυξηθούν τα τ.μ. σε εξωτερικούς χώρους χωρίς να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.