Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών και τους συμβολαιογράφους, αντί από τις εφορίες, θα λαμβάνουν μελλοντικά οι πολίτες φορολογική ενημερότητα καθώς το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να περιορίσει τις αρμοδιότητες των εφοριών κυρίως στο κομμάτι των φορολογικών ελέγχων. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία την πιστοποίηση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και των συμβολαιογράφων που θα μπορούν να εκδίδουν αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας για λογαριασμό των πολιτών.

Εκτακτη επικαιρότητα: Πιο γρήγορα η δόση στην Ελλάδα Τι αναφέρει η κοινή δήλωση των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ




Εκτακτη επικαιρότητα: Πιο γρήγορα η δόση στην Ελλάδα



 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τρόικας η οποία εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, αυτή ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Ελλάδα μετά τη συμφωνία στα περισσότερα εκ των βασικών μέτρων που απαιτούνται για την αποκατάσταση του ρυθμού υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της επανεξέτασης της Ελλάδας.

Θέρμανση: οδηγός εναλλακτικών πηγών – Σύγκριση τιμών

Με πολύ μικρό ενδιαφέρον και ελάχιστες παραγγελίες έκανε με πρεμιέρα τη Δευτέρα το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ χωρίς συμφωνία έληξε η συνάντηση των πρατηριούχων με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αποτέλεσμα οι πρώτοι να συνεχίζουν το «εμπάργκο».

Σαμαράς: «Η Ελλάδα θα γίνει το success story της Ευρώπης»

Σαμαράς: «Η Ελλάδα θα γίνει το success story της Ευρώπης»
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε πως η
πως η Ελλάδα σε λίγο καιρό θα γίνει από αδύναμος κρίκος ο ακρογωνιαίος λίθος της Ευρώπης.
«Τα ιδανικά μας θα μας βγάλουν πιο δυνατούς από την κρίση» είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διεξάγεται στο Βουκουρέστι.
Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως η κρίση που διέρχεται η Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική και δημογραφική και πως όλες οι πτυχές της συνδέονται άμεσα με το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που έχει η Γηραιά

Στο Πολύκαστρο το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς.



Συνεχίζει τις διαδικασίες Ανασυγκρότησης  το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς,καθώς την Κυριακή 21 Οκτωβρίου  Κλιμάκιο με επικεφαλής τον υποψήφιο Βουλευτή Α Θεσσαλονίκης και πρώην Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαστεργίου  στο οποίο συμμετέχουν το  μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Καρασαββίδου και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών Χρήστος  Γεωργιάδης  θα

Γκερέκου: Παραθεριστικά Χωριά με ρυθμίσεις σκάνδαλο


Την από κοινού σύγκλιση των Επιτροπών Παραγωγής/Εμπορίου και Μορφωτικών Υποθέσεων για τη συζήτηση των ρυθμίσεων για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας ζητά η βουλευτής Κέρκυρας Άντζελα Γκερέκου.  
Την από κοινού σύγκλιση των Επιτροπών Παραγωγής/Εμπορίου και Μορφωτικών Υποθέσεων για τη συζήτηση των ρυθμίσεων για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, που περιλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου του υπουργείο

Τρισεκατομμύρια μικρόβια ζουν στο ανθρώπινο σώμα

Συνολικά δεκαπλάσια σε σχέση με τα ανθρώπινα κύτταρα είναι τα μικρόβια, οι ιοί και άλλοι μικροοργανισμοί, που ανέρχονται σε τρισεκατομμύρια, τα οποία συγκατοικούν


με κάθε υγιή άνθρωπο. Σε έναν ενήλικο που ζυγίζει 90 κιλά, περίπου ένα έως τρία κιλά από το βάρος του αναλογούν στα βακτήριά του που φιλοξενούνται στο σώμα του.

Ολάντ: Όχι άλλες θυσίες από την Ελλάδα ...


... Έκανε ό,τι μπορούσε...
Την δέσμευσή του να πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει εντός της ζώνης του ευρώ εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως θα προσπαθήσει να μην επιβληθούν άλλοι όροι στην χώρα μας πέραν των όσων έχει.

Πιερία: Όλα έτοιμα για τη γιορτή τσίπουρου

Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού Πιερίας, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού.

Απόδειξη αποτελεί ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα φίλοι και από άλλες περιοχές, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια

ΒΟΥΤΙΑ 10,6% ΣΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Πτώση 10,6% στην καθαρή ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια καταγράφηκε το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον ΔΕΣΜΗΕ. Στο εννεάμηνο, η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα εμφανίζεται να υποχωρεί κατά 1,4% σε ετήσια βάση. Σημειώνεται. ότι τα στοιχεία αφορούν στο διασυνδεδεμένο σύστημα και

Απεργιακός πυρετός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα


Απεργιακός πυρετός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Τις κινητοποιήσεις ξεκινούν σήμερα δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και γιατροί. Αύριο η σκυτάλη σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, δεμένα τα πλοία
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από σήμερα η χώρα, με τις κινητοποιήσεις να κορυφώνονται αύριο σε δεκάδες κλάδους. Στην προοπτική ψήφισης του νέου πακέτου επώδυνων μέτρων, επί ποδός βρίσκονται όχι μόνο οι μισθωτοί σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και οι έμποροι, οι βιοτέχνες, ακόμη και οι περιπτερούχοι...

Η Λαγκάρντ δεν έχει βλέψεις για την προεδρία της Γαλλίας


Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν έχει «προεδρική φιλοδοξία», διαψεύδοντας έτσι τα σενάρια περί ενδεχόμενης υποψηφιότητάς της για τη γαλλική προεδρία στις εκλογές του 2017.

Διαθεσιμότητα ήταν και... πέρασε


Πολύ μικρότερος ο αριθμός των υπαλλήλων που θα δουν την έξοδο από τις 15.000 που είχε υπολογιστεί από την τρόικα.
Διαδικασίες εξπρές καλείται να ακολουθήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να οδηγηθεί σε απτά αποτελέσματα μέχρι το τέλος του χρόνου, με απομακρύνσεις υπαλλήλων του Δημοσίου μέσω της διαθεσιμότητας.

Αύξηση των κρουσμάτων κατάθλιψης λόγω κρίσης


Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με το αβέβαιο μέλλον και τη γενικευμένη ανασφάλεια, αυξάνει δραματικά τους δείκτες κατάθλιψης στον ελληνικό πληθυσμό και απειλεί τη σωματική του υγεία, επισημαίνουν οι επιστήμονες.
Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι το 25% των ανδρών και το 33% των γυναικών (περίπου 850.000 Έλληνες και 1,1 εκατ. Ελληνίδες) πάσχουν από ήπια έως σοβαρή κατάθλιψη.

Ελλάδα, μια «νέα Νορβηγία»


Σε άρθρο με τίτλο «Μια νέα Νορβηγία, αλλά στη Μεσόγειο» ηHandelsblatt δημοσιεύει άρθρο για τις ελπίδες της Ελλάδας να λύσει μέρος του οικονομικού της προβλήματος εκμεταλλευόμενη τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει: «Το πόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο κρύβει το ελληνικό υπέδαφος είναι άγνωστο.

Ολάντ: «Θα έκανα τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ»


Ολάντ: «Θα έκανα τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ»
Την διαβεβαίωση ότι θα έκανε τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να έχει όλους τους απαραίτητους πόρους χωρίς να χρειαστεί να επιβληθούν νέοι όροι, πέρα από αυτούς που έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση Σαμαρά, επισημαίνει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξή που έδωσε σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η γαλλική Le Monde, η ισπανική El Pais και η ιταλική La Stampa.

Γιατί μπορεί να μας σκοτώσει ένα ισχυρό σοκ


Σοκ
Ένα ισχυρό σοκ μπορεί στ’ αλήθεια να αποβεί μοιραίο – και δεν έχει καμία σημασία αν οφείλεται στον χαμό ενός αγαπημένου ανθρώπου ή στον ενθουσιασμό από τον πρώτο αριθμό στο λαχείο, αναφέρουν γερμανοί επιστήμονες.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν κατόρθωσαν να βρουν για ποιον ακριβώς λόγο μπορεί μία απρόσμενη, συγκλονιστική, θετική ή αρνητική είδηση να θέσει σε κίνδυνο την υγεία.

Φίλες για πάνω από έναν αιώνα, πέθαναν την ίδια νύχτα σε ηλικία 107 ετών


Φίλες για πάνω από έναν αιώνα, πέθαναν την ίδια νύχτα σε ηλικία 107 ετών
Ήταν φίλες από μικρά κορίτσια. Έζησαν και μεγάλωσαν μαζί. Και έφυγαν από τη ζωή μαζί, την ίδια νύχτα, με λίγες ώρες διαφορά. Η Αλμπέρτα Φάμπρις και η Τερέζα Γκρατσιάνι ήταν οι πιο ηλικιωμένες γυναίκες της ιταλικής πόλης του Τρεβίζο· συμπλήρωσαν αμφότερες 107 χρόνια ζωής τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο αντίστοιχα. Το βράδυ της Δευτέρας άφησαν την τελευταία τους πνοή στον οίκο ευγηρίας όπου φιλοξενούνταν.

O Ομπάμα νίκησε στο δεύτερο ντιμπέιτ


Η νέα λεκτική γκάφα του Μιτ Ρόμνεϊ σχετικά με τις γυναίκες και το πιο επιθετικό ύφος του Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτήρισαν το δεύτερο ντιμπέιτ, το οποίο έγινε τη νύχτα στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται να επικράτησε έναντι του ρεπουμπλικανού υποψηφίου, παίρνοντας μια κρίσιμη ρεβάνς εν όψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου 

Αυτοί είναι οι 9 υπουργοί που θα στείλει σπίτι τους ο Σαμαράς το Νοέμβριο


Αυτοί είναι οι 9 υπουργοί που θα στείλει σπίτι τους ο Σαμαράς το Νοέμβριο
Αποφασισμένος να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Τρόικα και την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή φέρεται ο πρωθυπουργός. Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες στα ηνία της κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμορφώσει άποψη για το ποιοι υπουργοί αποδίδουν έργο και ποιοι αποδείχθηκαν αδύναμοι κρίκοι.

Υποψηφιότητα Δήμα για την Προεδρία (;)


Κάποιοι επιμένουν ότι μόνο τυχαία δεν είναι η απουσία του από το πολιτικό προσκήνιο
Είναι αλήθεια ότι η μετεκλογική εξαφάνιση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Σταύρου Δήμα, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια εντός και εκτός κυβερνώντος κόμματος. Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν τον έμπειρο Κορίνθιο πολιτικό, λένε, ότι: «μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται η απουσία του, από το πολιτικό προσκήνιο». Ο πρώην υπουργός πολύ πριν από τις εκλογές, και συγκεκριμένα από τη στιγμή που αποφάσισε να πολιτευτεί ο γιος του, Χρήστος (σ.σ. είναι βουλευτής Κορινθίας), φαίνεται ότι άρχισε να ζυγίζει τα πράγματα. «Είναι άκομψο να είμαι υπουργός και ο Χρήστος βουλευτής» ακούστηκε να λέει, σε ομήγυρη στενών του φίλων.

Στα σκαριά η Αστυνομία των Ενόπλων Δυνάμεων


Θα έχει δικαίωμα όχι απλά να επεμβαίνει σε περιπτώσεις παραβίασης στρατιωτικών χώρων, αλλά να συλλαμβάνει πολίτες
Τα επικοινωνιακού τύπου μέτρα φρούρησης του υπουργείου εθνικής άμυνας, δεν είναι παρά ο προάγγελος των ανατροπών που φέρνουν στο θέμα της φύλαξης των στρατοπέδων οι προτάσεις που ήδη απεργάζονται τα Γενικά Επιτελεία σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κόκκινος συναγερμός στην Αθήνα! - Δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε πλοίο που πλέει προς την Γάζα!


Μια ιστορία με απρόβλεπτη συνέχεια εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστές 2 έλληνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους κυρίους Βαγγέλη Διαμαντόπουλο (βουλευτής Καστοριάς) και Δημήτρη Κοδέλα (βουλευτής Αργολίδας).

Δυο πλοία, ένα ελληνικό και ένα φινλανδικό το Estelle, απέπλευσαν προς την Λωρίδα της Γάζας. Στην στάση που έκανε στην Κρήτη το ελληνικό πλοίο δεν του επετράπη ο απόπλους, καθώς υπήρχε σχετική υπουργική απόφαση μετά το αιματηρό επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο Μαβι Μαρμαρά.

Το διαδίκτυο σπάει πλάκα με το άλμα του Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ

Οι μετρ του Photoshop δεν γινόταν να μην ασχοληθούν με τον Μπάουμγκαρτνερ και το άλμα που έγραψε ιστορία. Δείτε τι σκαρφίστηκαν (Pics)
Ένα μεγάλο...άλμα για την ανθρωπότητα από τον Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ, ένα ακόμα μεγαλύτερο για τους απανταχού πλακατζήδες του διαδικτύου.

7χρονη πήγε σε οδοντίατρο και κατέληξε με σοβαρά εγκαύματα στο μάτι


Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία εφτάχρονου κοριτσιού το οποίο από απροσεξία οδοντιάτρου του Δημοσίου υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο μάτι από καυστικό φωσφορικό οξύ και στη συνέχεια λόγω της αδυναμίας του οφθαλμίατρου του ίδιου κρατικού νοσοκομείου να το περιθάλψει, κινδύνευσε λόγω καθυστέρησης στην αντιμετώπιση του προβλήματος να χάσει την όρασή του.
 

Κοινό μέτωπο των τριών αρχηγών στη Σύνοδο Κορυφής Τι θα υποστηρίξει ο κ. Αντ. Σαμαράς την Τετάρτη στις Βρυξέλες


Κοινό μέτωπο των τριών αρχηγών στη Σύνοδο Κορυφής

Κοινό πολιτικό μέτωπο κατά των εκβιασμών της τρόικας, συγκροτήθηκε το βράδυ της Τρίτης μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση, ενισχύοντας τη διαπραγματευτική θέση της χώρας έναντι των όποιων διαθέσεων και επιδιώξεων των πιστωτών.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή τα ανεξήγητα εμπόδια που θέτει η τρόικα, καθυστερώντας σκόπιμα την επίτευξη συμφωνίας, οδήγησαν τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τους προέδρους του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ, τους κκ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη να θέσουν βέτο, για δεύτερη φορά, στις απαιτήσεις των εκπροσώπων των πιστωτών.

Πανεμπορικό συλλαλητήριο


image
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας ότι αύριο, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί το προγραμματισμένο από την Ε.Σ.Ε.Ε  πανεμπορικό συλλαλητήριο, μπροστά από τα γραφεία της Συνομοσπονδίας,  Μητροπόλεως 42, και ώρα 12.00, με κλείσιμο των καταστημάτων μας.

Πέτρος Γαϊτάνος: Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής


«Καλά πράττει η  Χρυσή Αυγή , μου αρέσει» δήλωσε ο Πέτρος Γαϊτάνος  στην εκπομπή «Κορίτσια για Σπίτι» του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV.  Και συνέχισε λέγοντας πως πολλές φορές ήθελε να πάρει  τα CD που πουλάνε οι μαύροι και να τους τα σπάσει στο κεφάλι. Δείτε το βίντεο
"Καλά πράττει η  Χρυσή Αυγή , μου αρέσει" δήλωσε ο Πέτρος Γαϊτάνος  στην εκπομπή "Κορίτσια για Σπίτι" του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV.  Και συνέχισε λέγοντας πως πολλές φορές ήθελε να πάρει  τα CD που πουλάνε οι μαύροι και να τους τα σπάσει στο κεφάλι.
Δείτε το βίντεο

Η λίστα Λαγκάρντ αρχίζει να... μιλάει για Βατοπαίδι-Λαυρεντιάδη Οι εισαγγελείς εντόπισαν στοιχεία που αφορούν τα δύο σκάνδαλα


Η λίστα Λαγκάρντ αρχίζει να... μιλάει για Βατοπαίδι-Λαυρεντιάδη
Στοιχεία που συνδέουν τη λίστα Λαγκαρντ με τα σκάνδαλα του Βατοπαιδίου και της Proton Bank (Λ. Λαυρεντιάδης) εντόπισαν σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Πρόκειται για κατάθεση μεγάλου ποσού, το οποίο περιλαμβάνεται στη λίστα, από συζύγο πολιτικού προσώπου, το οποίο όπως έχει αποκαλύψει το «Βήμα» ανέρχεται σε 300.00 ευρώ.

Μια σπαρακτική ιστορία: σκυλάκος μένει 7 μέρες φρουρός, δίπλα στο άψυχο σώμα του συντρόφου του


Μια σπαρακτική ιστορία: σκυλάκος μένει 7 μέρες φρουρός, δίπλα στο άψυχο σώμα του συντρόφου του
Έμεινε επτά μέρες δίπλα στο άψυχο σώμα του καλύτερου φίλου του. Δεν έφυγε. Δεν ήθελε να πιστέψει την αλήθεια. Περίμενε ένα θαύμα, που δεν έγινε ποτέ...
Μια σπαρακτική ιστορία. Μια ιστορία που δείχνει για άλλη μια φορά πως τα ζώα είναι πιο αφοσιωμένα από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Oι επίσημες καταθέσεις των βουλευτών σε ελληνικές τράπεζες που παρουσιάστηκαν ως «καταθέσεις στο εξωτερικό»


Μια νέα λίστα με ονόματα και καταθέσεις γνωστών βουλευτών κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία. Η λίστα παρουσιάστηκε τεχνηέντως από ορισμένους ως χρήματα που έβγαλαν οι βουλευτές στο εξωτερικό αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για καταθέσεις που έχουν σε ελληνικές τράπεζες.

Ο σεισμός του 1989 στο Σαν Φρανσίσκο


Στις 17 Οκτωβρίου 1989 ισχυρότατος σεισμός 6,9 Ρίχτερ πλήττει το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ με 67 νεκρούς , 2.500 τραυματίες και τεράστιες καταστροφές. Είναι ο ισχυρότερος σεισμός που πλήττει την Καλιφόρνια από το 1906.


Το istoria365 σας παρουσιάζει φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό που καταφέραμε να συλλέξουμε από διάφορα Site του διαδυκτίου.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Από σήμερα τα δικαιολογητικά για επιστροφή φόρου


Πετρέλαιο θέρμανσης: Από σήμερα τα δικαιολογητικά για επιστροφή φόρου
Σήμερα ανεβαίνει στο taxisnet η εφαρμογή που θα επιτρέψει σε χιλιάδες έλληνες να πάρουν επίδομα θέρμανσης.
Από σήμερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr από την ΓΓΠΣ, οι εγγεγραμμένοι χρήστες του taxisnet, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών, εφόσον είναι διαχειριστές πολυκατοικιών ή εκπρόσωποί τους, μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ της πολυκατοικίας.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι που έζησαν στη γη

Αρκετές εκπλήξεις περιλαμβάνει η λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων που έχουν ζήσει, η οποία δημοσιεύτηκε στο "Celebrity net worth".
Όλα τα ποσά έχουν προσαρμοστεί βάσει πληθωρισμού.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη κλείνουν το νοσοκομείο

Σε δίωρο αποκλεισμό της πύλης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και πορεία μέχρι το πρώην δημαρχείο Σταυρούπολης προχώρησαν

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ


Στην Αθήνα θα έρθει στις 19-20 Οκτωβρίου ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν. Στο επίκεντρο της επίσκεψης του κ. Χαν, που έρχεται στην Ελλάδα γα δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, είναι το ΕΣΠΑ. Στο
πλαίσιο της επίσκεψής του, ο επίτροπος θα λάβει μέρος σε Συνάντηση Εργασίας για το ΕΣΠΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών των 13 Περιφερειών.

Πώς προειδοποιεί το έμφραγμα

Απολύτως κρίσιμα για την επιβίωση του θύματος είναι τα τρία πρώτα λεπτά μετά την εκδήλωση καρδιακής ανακοπής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανακοπή δεν θα πρέπει να θεωρείται ισοδύναμη με τον θάνατο, καθώς είναι εφικτή η ανάταξη της θανατηφόρου αρρυθμίας και η επαναφορά της κυκλοφορίας του αίματος. Απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η κατάλληλη εκπαίδευση του προσώπου που θα το επιχειρήσει.

«Βγάζω το καπέλο στους Έλληνες»

Απογοητευμένος με το τελικό αποτέλεσμα στον αγώνα της Σλοβακίας με την Ελλάδα εμφανίστηκε ο ένας εκ των ομοσπονδιακών εκλεκτόρων της Σλοβακίας, Στάνισλαβ Γκρίγκα.

Στη διάρκεια των δηλώσεών του παραδέχτηκε πάντως πως η εμφάνιση της Εθνικής ομάδας αποδεικνύει περίτρανα τον λόγο για τον οποίο κατάφερε να σηκώσει το Euro το 2004.

EΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΣΤΑ ΙΧ; ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ




"Εκλογίκευση" των τεκμηρίων αυτοκινήτου σε μια προσπάθεια να σταματήσει το κύμα απόσυρσης πινακίδων που πλήττει τα δημόσια έσοδα, εισηγείται στον υπουργό Οικονομικών η Επιτροπή για το φορολογικό. Σύμφωνα με
έγκυρες πληροφορίες του fpress.gr η πρόταση, έτσι όπως

Περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA στο Κιλκίς

Το θαλάσσιο περιβάλλον επηρεάζεται άμεσα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες στην ενδοχώρα, ακόμα και σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.
Η ανάδειξη αυτού του σημαντικού μηνύματος ήταν ένας βασικός λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε η ακριτική πόλη του Κιλκίς ως τέταρτος σταθμός της ενημερωτικής Εκστρατείας της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες. Η εκστρατεία υλοποιείται μέχρι τον Ιούνιο 2014 σε 12 πόλεις της Ελλάδος με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος

Ανακοίνωση Alpha Bank για την Εμπορική

H Alpha Bank ανακοίνωσε ότι, την 16 Οκτωβρίου 2012, υπέγραψε μετά της Crédit Agricole S.A. σύμβαση εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της Εμπορικής Τραπέζης Α.Ε. και κυριότητος της Crédit Agricole S.A., υπό τους βασικούς όρους που περιγράφονται στην, από 1ης Οκτωβρίου 2012, προηγούμενη ανακοίνωσή της.

Συμφωνία τη νύχτα με την τρόικα...


Η επίτευξη των δύο θεμελιωδών στόχων της κυβέρνησης διασφαλίζεται στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο. Πρόκειται για την εκταμίευση της τρίτης δόσης εντός του Νοεμβρίου και την επιμήκυνση του χρέους. Οι θετικές εξελίξεις προεξοφλούνται από τη συμφωνία με τους ελεγκτές της τρόικας αργά χθες τη νύχτα

Τούρκοι και Αμερικανοί: Ψάχνουν το DNA των αρχαίων Τρώων


Μια ομάδα αρχαιολόγων και επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων (ιδίως από το πεδίο της βιολογίας και βιοτεχνολογίας) θα εξετάσει
και πάλι τα ερείπια της αρχαίας Τροίας, ελπίζοντας να φέρει στο φως νέα στοιχεία.

Η διεθνής διεπιστημονική αποστολή, με επικεφαλής τον καθηγητή αρχαιολογίας Ουίλιαμ Έιλγουορντ του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν - Μάντισον, θ' αρχίσει τις ανασκαφές και τις νέες αναλύσεις στις αρχές του 2013, σε συνεργασία με το τουρκικό πανεπιστήμιο Τσανάκαλε Ονσεκίζ Μαρτ, που βρίσκεται κοντά στην

MEGA ΚΑΤΑ ΛΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ GOLDEN HALL

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ...
Έχουν βγει τα μεγάλα μαχαίρια και όποιον πάρει ο χάρος. Συνήθως το Mega προστατεύει τα συμφέροντα Λάτση, λόγω της διαφήμισης που του δίνει η Eurobank, όσο καιρό θα παραμένει αυτόνομη, πριν μπει για τα καλά στον όμιλο Εθνικής Στο
χθεσινό δελτίο, όμως, τον χτύπησε πολύ γερά. Λίγο μετά το θέμα με την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, έπαιξε το ρεπορτάζ για την επερώτηση  βουλευτών του

ΤΡΙΑ ΔΙΣ ΔΟΛ. ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Κεφάλαια ύψους περίπου 3 δισ. δολαρίων έχουν τοποθετηθεί από τους Ελληνες εφοπλιστές σε αγορές πλοίων από τον Ιανουάριο του 2012 έως και το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την Allied Shipbroking, μέσα σε αυτό το διάστημα έχουν αγοραστεί 172 πλοία σε σύνολο 832 πλοίων που αποκτήθηκαν από τις δέκα μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυνάμεις. Οι Ελληνες έχουν επενδύσει έως τώρα 1,6 δισ. για την αγορά 85 πλοίων μεταφοράς ξηρού

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των γραφείων διαβατηρίων

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των γραφείων διαβατηρίων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πιερίας, Ημαθίας Πέλλας, Κιλκίς Σερρών και Χαλκιδικής. Όπως ανακοινώθηκε, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, με
απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας των γραφείων ως εξής:
Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή κατά τις ώρες

Συνελήφθη διευθυντής δημοτικού στο Κιλκίς για παιδική πορνογραφία


Διευθυντής δημοτικού σχολείου στο Κιλκίς και ο γιος του, καθώς και άλλα άτομα «υπεράνω υποψίας» συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κατοχή και διακίνηση ιδαίτερα σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί τον Μεϊμαράκη με πρόταση μομφής


Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί τον Μεϊμαράκη με πρόταση μομφής
Με πρόταση μομφής απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη εάν δεν εισαχθεί μέχρι την Πέμπτη στη Βουλή η πρόταση του κόμματος για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κοινοβουλευτικού γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, το κόμμα του θέτει ως deadline τη διάσκεψη των προέδρων την Πέμπτη και εάν δεν μπει η πρόταση στην Ολομέλεια, τότε αφήνει ορθάνοιχτο το θέμα να καταθέσει πρόταση μομφής.