Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Όταν ο Βενιζέλος ίδρυε το 1976 την Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία! (ΦΩΤΟ)

Μία άγνωστη πτυχή της πορείας του Ευάγγελου Βενιζέλου .

Ο νεαρός Βαγγέλης συμμετείχε το 1976 στην ίδρυση της Σοσιαλιστικής πρωτοβουλίας, ενός βραχύβιου κόμματος το οποίο ιδρύθηκε από βουλευτές και προσωπικότητες που αποχώρησαν από την ΕΚΝΔ, όπως οι Αλέξανδρος Μαγκάκης, Χαράλαμπος Πρωτόπαπας και Δημήτρης Τσάτσος.

Κούβελος, Βελόπουλος, Δημητρακόπουλος και Δρούτσας στον εισαγγελέα για τα πόθεν έσχες


Κούβελος, Βελόπουλος, Δημητρακόπουλος και Δρούτσας στον εισαγγελέα για τα πόθεν έσχες

 

Στον εισαγγελέα Εφετών παραπέμπονται ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, ο τέως ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο τέως ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κωνσταντίνος Δρούτσας και ο Ισίδωρος Κούβελος για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».

Η Fitch αναβάθμισε την ελληνική οικονομία

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οίκος αξιολόγησης αναθεωρεί προς τα πάνω
τη βαθμολογία της ελληνικής οικονομίας.
Ο λόγος για την Fitch η οποία μετά την ολοκλήρωση του PSI προχώρησε σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της

Δελτιο Τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς


 
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος, να προσέλθουν την Κυριακή στα οργανωμένα εκλογικά κέντρα, σε όλους τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους του Νομού,
ώστε με την ψήφο τους να ενισχύσουν την νέα ηγεσία του κόμματος.Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα τερματιστεί στις 5 το απόγευμα.


ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ

Βενιζελικότερος του... Βενιζέλου ο Μίμης Ανδρουλάκης!


Βενιζελικότερος του... Βενιζέλου ο Μίμης Ανδρουλάκης!

 

Την ένθερμη -μάλλον φανατική- υποστήριξη του για την ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο εκφράζει ο βουλευτής του κινήματος, Μίμης Ανδρουλάκης, με μακροσκελή ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Ο κ. Ανδρουλάκης στο κείμενό του με τίτλο «Βαγγέλης Βενιζέλος: Το εσωτερικό κάλεσμα και το κάλεσμα της ελληνικής ιστορίας» εκθειάζει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα πεπραγμένα του στο υπο υργείο Οικονομικών
τονίζοντας ότι «μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα της δημοσκοπικής σύγχυσης, του χάους και του πανικού».

Αναλυτικά το κείμενο του Μ. Ανδρουλάκη όπως

Τα social media και οι... γκάφες


 
Το 2011, η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία «Chrysler» διέθεσε περίπου 14 εκατ. δολάρια για μια διαφημιστική εμφάνιση στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρουSuper Bowl, στο πλαίσιο ευρύτερης καμπάνιας-μαμούθ για την προβολή της, προϋπολογισμού εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Το κόκκινο κρέας κόβει χρόνια ζωής.Αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου εξαιτίας καρδιοπαθειών και καρκίνου


Το κόκκινο κρέας κόβει χρόνια ζωής 

Το πολύ κόκκινο κρέας κόβει χρόνια ζωής, σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη ειδικών της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. Στη μελέτη περιελήφθησαν περισσότερα από 120.000 άτομα και όπως προέκυψε η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αύξανε σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου εξαιτίας καρκίνου αλλά και καρδιοπαθειών.

Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία σχετικά με 37.698 άνδρες και 83.644 γυναίκες.

Θεραπεία του διαβήτη τύπου 1 από το... έντερο.Προγονικά κύτταρα του γαστρεντερικού «έδωσαν» ινσουλινοπαραγωγά κύτταρα σε ποντίκια


Θεραπεία του διαβήτη τύπου 1 από το... έντερο 
Μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου Κολούμπια δείχνει ότι κύτταρα του εντέρου μπορούν να παραγάγουν…ινσουλίνη, καταργώντας την ανάγκη μεταμόσχευσης βλαστικών κυττάρων.
Χωρίς μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων
Μέχρι σήμερα πολλοί ειδικοί θεωρούσαν ως μοναδική λύση για την αντικατάσταση των κυττάρων που χάνονται στον διαβήτη τύπου 1 τη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων η οποία δίνει υπόσχεση για «απελευθέρωση» των ασθενών από τις καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης.

Η νοηματική γλώσσα γίνεται κείμενο


Η νοηματική γλώσσα γίνεται κείμενο : Ελπίδες σε άτομα που χρησιμοποιούν τη νοηματική, ότι θα μπορούν να «μιλήσουν» με όλους τους ανθρώπους, προσφέρει εφαρμογή που μετατρέπει τη νοηματική γλώσσα σε κείμενο.  

Ελπίδες σε άτομα που χρησιμοποιούν τη νοηματική, ότι θα μπορούν να «μιλήσουν» με όλους τους ανθρώπους, προσφέρει εφαρμογή που μετατρέπει τη νοηματική γλώσσα σε κείμενο. Την αναπτύσσουν επιστήμονες, ώστε να μπορούν στο μέλλον κωφάλαλοι και όσοι έχουν χάσει την ακοή τους να επικοινωνούν ελεύθερα.

Yahoo και Facebook θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια


Ο κύβος ερρίφθη 

Μήνυση κατά του Facebook κατέθεσε χθες, 12 Μαρτίου, η Yahoo, ισχυριζόμενη πως η εταιρία κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιεί παράνομα 10 πατέντες που της ανήκουν. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη νομική διαμάχη μεταξύ εταιριών όπου ο κατηγορούμενος δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, πιθανώς σημαίνοντας την εξάπλωση των μεγάλων συγκρούσεων περί πνευματικών δικαιωμάτων και σε αυτό τον χώρο.

Σέρρες: Πεζοδρομείται η οδός Μεραρχίας


Κεντρική Μακεδονία Σέρρες: Πεζοδρομείται η οδός Μεραρχίας 

Ομόφωνα πέρασε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου η μελέτη έργου για την μετατροπή της οδού Μεραρχίας σε πεζόδρομο σε πρώτο βαθμό από το Δημαρχείο ως την πλατεία Κρονίου ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει επέκταση του σε ως το Διοικητήριο και την οδό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Παύλο Μυστακίδη το έργο συνολικού προϋπολογισμού 295.000 ευρώ θα χαρακτηρίζεται από το καθεστώς λειτουργίας ως πεζόδρομος ήπιας κυκλοφορίας, επιτρέποντας έτσι την διέλευση μόνο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Νεάπολη-Συκιές: Βιοντίζελ από τηγανόλαδο γεμίζει τη δεξαμενή σχολείου


 
Την πρώτη ποσότητα βιοκαυσίμου που παρήχθη από την ανακύκλωση των τηγανελαίων θα παραλάβει την Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 12:00, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, εξασφαλίζοντας δωρεάν θέρμανση σε σχολείο της περιοχής.
Συγκεκριμένα, το βιοντίζελ από τηγανόλαδο, θα χρησιμοποιηθεί για να γεμίσει την δεξαμενή του 1ου δημοτικού σχολείου της δημοτικής ενότητας Αγ. Παύλου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Το Μέλλον του νοσοκομείου στα Χέρια των Κιλκισιωτών.....Ανοιχτή συζήτηση των εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς την Τετάρτη.


Κεντρική Μακεδονία Το Μέλλον του νοσοκομείου στα Χέρια των Κιλκισιωτών..... 

Την Τετάρτη 21-03-2012 στις 6 μ.μ. το απόγευμα οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Νοσοκομείου Κιλκίς σας καλούμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητήσουμε όλοι μαζί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο μας.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του Νοσοκομείου τα προβλήματα οξύνονται καθημερινά. Με την συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου (κλείσιμο κλινικών , ελλείψεις υλικών) η περίθαλψη που παρέχεται σήμερα δεν είναι αυτή που αξίζουν και έχουν ανάγκη οι πολίτες του Νομού.

Σύλληψη υπαλλήλων του Υπ. Ανάπτυξης για μίζα 120.000 ευρώ


Σύλληψη υπαλλήλων του Υπ. Ανάπτυξης για μίζα 120.000 ευρώ : Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, που υπηρετούν στο Τμήμα Ιδιωτικών Επενδύσεων συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής  

Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, που υπηρετούν στο Τμήμα Ιδιωτικών Επενδύσεων συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής με την κατηγορία ότι ζήτησαν 120.000 ευρώ, προκειμένου να προωθήσουν το φάκελο για επιχορήγηση σε επενδυτική δραστηριότητα ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας.

Προβληματισμός σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τα δύο νέα κόμματα.Την Πέμπτη τα νέα κόμματα της Λούκας Κατσέλη και του Πάνου Καμμένου


Την Πέμπτη ανακοινώνει η Λούκα Κατσέλη το νέο κόμμα 

Στους πολιτικούς σχηματισμούς της Λούκα Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Πάνου Καμμένου από τη ΝΔ, προσχωρούν οι περισσότεροι διαγραφέντες βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων. Η Λούκα Κατσέλη ανακοινώνει αύριο Τετάρτη στο Ζάππειο το νέο πολιτικό φορέα μαζί με τον Χάρη Καστανίδη και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προσχωρήσει διψήφιος αριθμός βουλευτών έτσι ώστε να συγκροτηθεί και κοινοβουλευτική ομάδα. 

Η δήλωση Βενιζέλου μετά την επιστροφή από τις Βρυξέλλες


 

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup χθες και του Ecofin σήμερα, δήλωσε τα εξής:

«Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του PSI, την έγκριση του νέου προγράμματος από τη Βουλή και την έγκριση και υπογραφή του μεγαλύτερου μέρους της δέσμης των δανειακών συμβάσεων μεταξύ της Ελλάδας και του EFSF, διαμορφώθηκε χθες, στο επίπεδο του Eurogroup, το τελικό χρηματοδοτικό σχήμα του νέου προγράμματος το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί από πλευράς ΔΝΤ στην μεθαυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου.

Στροφή 180 μοιρών για τον διαδικτυακό τζόγο - Ανοίγει η πόρτα για τους μεγάλους παίκτες


Στροφή 180 μοιρών για τον διαδικτυακό τζόγο - Ανοίγει η πόρτα για τους μεγάλους παίκτες 
Έρχεται τροποποίηση της διάταξης που...έμπαζε και κρατούσε τους μεγάλους παίκτες έξω. Στη δεύτερη φάση ο διαγωνισμός για τα λαχεία.
Μετά την παταγώδη αποτυχία ρύθμισης της αγοράς του ηλεκτρονικού στοιχήματος, βάσει της οποίας οι δραστηριοποιούμενες εταιρείες θα έπρεπε να καταβάλλουν το 30% επί των μικτών κερδών τους, ενώ επέβαλλε και φόρο 10% επί των κερδών του παίκτη, το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να...ανακρούει πρύμναν.

Κατασκευή αεροπλανοφόρου προγραμματίζει η Τουρκία


 

Άκρως φιλόδοξα είναι τα στρατηγικά σχέδια της Τουρκίας για την επόμενη δεκαετία, τα οποία παρουσίασε με αναλυτική συνέντευξή του στο περιοδικό της αμερικανικής Ναυτικής Ακαδημίας, ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ναύαρχος Μουράτ Μπιλγκέλ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ναύαρχος, η γειτονική χώρα, εκτός από την απόκτηση ελικοπτέρων, υποβρυχίων, κορβετών κ.ο.κ., σχεδιάζει να υλοποιήσει μεγαλειώδη σχέδια, όπως την απόκτηση αεροπλανοφόρου, ώστε να είναι σε θέση να προασπίσει τα συμφέροντά της, αλλά και να ισχυροποιήσει τη ναυτική της παρουσία διεθνώς.

Η απίστευτη περιπέτεια της κυρίας Χρύσας Δισλή.Την εξευτέλισαν, επειδή είναι Ελληνίδα!


 

Μία από τις πιο ταπεινωτικές στιγμές της ζωής της έζησε η Ελληνίδα δρ Χρύσα Δισλή, που ζει στην Ιρλανδία, όταν άνθρωποι της αεροπορικής εταιρείας Aer Lingus την ανάγκασαν να συμπληρώσει ένα τεστ γλωσσομάθειας, προκειμένου να την αφήσουν να ταξιδέψει.

Η δρ Χρύσα Δισλή, που έφυγε από την Ελλάδα και  ζει στο Κορκ της Ιρλανδίας από το 1998, είχε ταξιδέψει στη Βαρκελώνη αρχές Ιανουαρίου μαζί με το σύζυγό της και την 10χρονη κόρη τους. 

Οι πιο πιθανές ημερομηνίες των εκλογών


Οι πιο πιθανές ημερομηνίες των εκλογών : Ένα πολυνομοσχέδιο - σκούπα αναμένετα μέσα στην επόμενη εβδομάδα και ίσως είναι το τελευταίο που θα ψηφίσει η Βουλή, πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών.  

Ένα πολυνομοσχέδιο - σκούπα αναμένετα μέσα στην επόμενη εβδομάδα και ίσως είναι το τελευταίο που θα ψηφίσει η Βουλή, πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχθηκε "βροχή" ερωτήσεων για το πότε θα στηθούν οι κάλπες. Ωστόσο, ο Παντελής Καψής επανέλαβε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει ακριβή ημερομηνία.

Κινητικότητα και διεργασίες στο χώρο της Κεντροδεξιάς


 

Έντονες είναι οι διεργασίες στους κόλπους της Κεντροδεξιάς, μετά τη διαγραφή των βουλευτών που καταψήφισαν το δεύτερο Μνημόνιο.

    Εντός της εβδομάδας αναμένεται η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους διαγραμμένους βουλευτές της ΝΔ, η οποία στην πορεία θα ενταχθεί στους "Ανεξάρτητους Έλληνες", το νέο κόμμα, την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος με εκδήλωση που οργάνωσε την Κυριακή στο Δίστομο.

Συνάντηση Σαμαρά με τους επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας


Προτεραιότητα η διασφάλιση επαρκούς υποδομής των Σωμάτων 

Να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών ζήτησε από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων με τους οποίους συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεσμεύτηκε μάλιστα πως μετά τις εκλογές, και ως πρωθυπουργός, θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό τους.

Απολύσεις "βλέπουν" οι εργοδότες


 
Απολύσεις αναμένουν οι εργοδότες τους επόμενους τρεις μήνες, στο σύνολο των εννέα τομέων οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με έρευνα της Manpower που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Όπως προκύπτει από την Έρευνα για τις Προοπτικές Απασχόλησης, η πλειονότητα των εργοδοτών (68%) δηλώνει ότι σκοπεύει να διατηρήσει το προσωπικό που έχει, ενώ το19% περιμένουν μείωση του συνολικού αριθμού των ατόμων που απασχολούν.

Σε ναρκοπέδια έχει μετατρέψει η Συρία τις οδούς διαφυγής προσφύγων, καταγγέλλει οργάνωση


Δεκάδες άτομα χάνουν τη ζωή τους καθημερινά στη Συρία 
Οι συριακές δυνάμεις τοποθετούν νάρκες κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο και την Τουρκία, σε διαδρομές που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες για να εγκαταλείψουν τη χώρα, καταγγέλλει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι δέχεται πολλές αναφορές για ύπαρξη ναρκοπεδίων από αυτόπτες μάρτυρες και από ανθρώπους που εξουδετερώνουν νάρκες.

Επαναφέρει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο Καρατζαφέρης


Επαναφέρει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο Καρατζαφέρης 
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο με θέμα τη «Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων», επανακατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. 

Κόντρα Μιχελάκη - Στρατούλη για τις παρελάσεις


Κόντρα Μιχελάκη - Στρατούλη για τις παρελάσεις : Στα ύψη έχει ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο τις τελευταίες ημέρες το θέμα των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, υπό το φόβο των επεισοδίων.Σήμερα διασταύρωσαν τα ξίφη  

Στα ύψη έχει ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο τις τελευταίες ημέρες το θέμα των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, υπό το φόβο των επεισοδίων.

Σήμερα διασταύρωσαν τα ξίφη του στον τηλεοπτικό αέρα πρωινής εκπομπής, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης και το μέλος της πολιτικής γραμματείας του Συνασπισμού, Δημήτρης Στρατούλης.

Ρεύμα ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ο Ραγκούσης


Ρεύμα ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ο Ραγκούσης : Στη συγκρότηση Ρεύματος Ανανέωσης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ - που προβλέπεται από το καταστατικό του Κινήματος - θα προχωρήσει στο επόμενο διάστημα ο Γιάννης Ραγκούσης.
Ο  
Στη συγκρότηση Ρεύματος Ανανέωσης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ - που προβλέπεται από το καταστατικό του Κινήματος - θα προχωρήσει στο επόμενο διάστημα ο Γιάννης Ραγκούσης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας γνωστοποίησε την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας από μέρους του διευκρινίζοντας ότι ανέμενε την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης και επίσης την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος «ώστε να αποφευχθεί κάθε συσχετισμός με επιλογές προσώπων, κάθε εμπλοκή με υπολογισμούς εσωκομματικών φιλοδοξιών».

Ο Πάνος Καμμένος αλλάζει το σκηνικό στη Δεξιά


Ο Πάνος Καμμένος αλλάζει το σκηνικό στη Δεξιά : Αλλάζει άρδην, καθώς φαίνεται, το σκηνικό στη Δεξιά, με την ηγετική εμφάνιση του Πάνου Καμμένου στο Δίστομο να προκαλεί ισχυρό πονοκέφαλο στα γραφεία της Συγγρού.Κατά  
Αλλάζει άρδην, καθώς φαίνεται, το σκηνικό στη Δεξιά, με την ηγετική εμφάνιση του Πάνου Καμμένου στο Δίστομο να προκαλεί ισχυρό πονοκέφαλο στα γραφεία της Συγγρού.

Κατά την τρίωρη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας ο βουλευτής Εύβοιας Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και ο αρχηγός των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος, συζητήθηκαν πολλά για την οργάνωση του νεόκοπου κόμματος, ενώ, όπως όλα δείχνουν, έκλεισε οριστικά και η συμφωνία συστράτευσης των δύο ανδρών.

To κίνημα «Είμαστε Όλοι Έλληνες» και στην Αυστραλία


 

Το κίνημα «Είμαστε Όλοι Έλληνες» επεκτείνεται και στην Αυστραλία. Η Εκτελεστική Επιτροπή της πρωτοβουλίας προσκαλεί τον Ελληνισμό στην πρώτη ανοικτή συγκέντρωση που διοργανώνει, την Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012 και ώρα 7.00μμ, στη Λέσχη της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας στο Lakemba του Σίδνεϊ.

Δημ. Χονδροκούκης: Χρύσωσε τη γενιά των «βιοπαλαιστών».Η πορεία του παγκόσμιου πρωταθλητή και φοιτητή προς την καταξίωση


Δημ. Χονδροκούκης: Χρύσωσε τη γενιά των «βιοπαλαιστών» 
«Η Ελλάδα χρειάζονταν ένα καλό νέο αυτές τις ημέρες και ο Δημήτρης Χονδροκούκης της το πρόσφερε, στην κυριολεξία στα όρια, με μια από τις πιο απρόσμενες νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου» σημείωνε η ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) στο ρεπορτάζ της για τον συναρπαστικό αγώνα του ύψους στο κλειστό στάδιο της Κωνσταντινούπολης.

ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ARTISTI ITALIANI

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
Συνελήφθη χθες το πρωί στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο διευθύνων σύμβουλος της Artisti Italiani, Γιώργος Τσακαμίλης, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των

Πώς αδειάζουν τα πορτοφόλια των καταναλωτών πολυεθνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ


 
Ακριβότερα σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους πληρώνουν οι Έλληνες τα καταναλωτικά προϊόντα, όπως μαρτυρούν έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το "Έθνος", το οποίο αποκαλύπτει τις τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης σε τρεις μεγάλους ξένους λιανεμπορικούς ομίλους, πληρώνουμε τα ίδια βασικά προϊόντα ακριβότερα έως και 116% σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Σαν Σήμερα...


13 μαρτιου

Γεγονότα

1489: Αρχίζει η περίοδος της Βενετοκρατίας στην Κύπρο, που θα λήξει το 1571 με την κατάληψη της Μεγαλονήσου από τους Οθωμανούς.
1639: Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ παίρνει το όνομά του από τον Πουριτανό ιερέα Τζον Χάρβαρντ, ευεργέτη του ιδρύματος.

Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα την εποχή του Μνημονίου ΙΙ


 
Τα κατώτατα νόμιμα όρια μισθών και ημερομισθίων, όπως αυτά ισχύουν αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου -και υποχωρούν στα 586,08 ευρώ και 26,18 ευρώ αντίστοιχα-, την τσεκουρεμένη αμοιβή των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών (ήτοι 510,95 ευρώ) και τον τρόπο εφαρμογής των αρνητικών για τους εργαζόμενους αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις που επιφέρουν μειώσεις στους κλαδικούς μισθούς ορίζει, μεταξύ άλλων, ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, που εξειδικεύει τις ανατροπές που επιβάλει στην αγορά εργασίας το μνημόνιο ΙΙ. 

Γιούνκερ: Στο 117% του ΑΕΠ θα μειωθεί το χρέος της Ελλάδας το 2020

Γιούνκερ: Στο 117% του ΑΕΠ θα μειωθεί το χρέος της Ελλάδας το 2020
Το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα για να αποφύγει την στάση πληρωμών θα υπογραφεί αυτή την εβδομάδα, μόλις αρθούν και
οι τελευταίες αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ποιοι «γαλάζιοι» διαγραφέντες πάνε στον Καμμένο για να μην καούν πολιτικά...


Ποιοι «γαλάζιοι» διαγραφέντες πάνε στον Καμμένο για να μην καούν πολιτικά...

 

Με την προοπτική της επιστροφής των «16» διαγραφέντων στην ΝΔ να έχει πλέον κλείσει οριστικά –μετά και την προχθεσινή, κατ’ εντολήν της ηγεσίας, ξεκάθαρη αναφορά του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής- οι ανεξάρτητοι βουλευτές που τέθηκαν εκτός της «γαλάζιας» Κ.Ο. αναζητούν πολιτική διέξοδο στο κόμμα του Π. Καμμένου.

Αυξημένος ο κίνδυνος καρδιαγγειακών νοσημάτων σε διαβητικούς και νεφροπαθείς

Σημαντικά αυξημένος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, σε άτομα που πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και από σακχαρώδη διαβήτη
σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος (ΕΑΒΕ), καθηγητής καρδιολογίας στο ΑΠΘ Απόστολος Ευθυμιάδης. Στην Ελλάδα περίπου 1.000.000 άτομα πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, ενώ άλλοι τόσοι πάσχουν από