Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

H φετινή ισημερία φέρνει την πιο πρώιμη άνοιξη από το 1896


 

Όλα γύρω μας «φωνάζουν» άνοιξη: η ξαφνική αλλαγή του καιρού, οι αυξημένες θερμοκρασίες, η έντονη ηλιοφάνεια. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους αστρονόμους η πιο μυρωδάτη εποχή του χρόνου είναι ήδη εδώ! 

Η τελευταία φορά που η άνοιξη πραγματοποίησε τη μεγαλειώδη έλευσή της τόσο νωρίς ήταν τον 19ο αιώνα και συγκεκριμένα το 1896. Ακολούθησαν δεκαετίες κατά τις οποίες η πολύχρωμη εποχή ξεπρόβαλε την 21η του μήνα - εξ ού και η επικράτηση της πεποίθησης ότι τότε πραγματοποιείται η έλευσή της.

Θαμμένος βυθός.Yποθαλάσσιοι πίδακες γέμισαν με άμμο τη Βόρεια Θάλασσα


Οι σεισμικές έρευνες της πετρελαϊκής βιομηχανίας αποκαλύπτουν τη γεωλογική ιστορία της Βόρειας Θάλασσας 

Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν εμφανιστεί ο σύγχρονος άνθρωπος, γιγάντιοι υδροθερμικοί πίδακες στο βυθό της Βόρειας Θάλασσας απελευθέρωσαν τη μεγαλύτερη ποσότητα άμμου που έχει δραπετεύσει ποτέ από το υπέδαφος, αποκαλύπτουν τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν σε έρευνες της πετρελαϊκής βιομηχανίας έξω από τη Νορβηγία.

Ερώτηση της Βουλευτού Α' Θεσσαλονίκης Εύας Καίλή στη βουλή αναφορικά με την εισαγωγή των παιδιών πολυτέκνων οικογενειών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ


 
Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη αναφορικά με την  εισαγωγή των παιδιών πολυτέκνων οικογενειών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις για τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ ,στην περίπτωση των πολυτέκνων τα αδέλφια των εισακτέων πρέπει να είναι άγαμα και να μην έχουν συμπληρώσει το 23ο  έτος της ηλικίας τους ή το 25ο έτος αν σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις .

Ζητούν δίκη για τη «Σφαγή της Κεφαλλονιάς»


 

Η στρατιωτική δικαιοσύνη της Ιταλίας ζήτησε σήμερα να δικαστεί ένας 89χρονος Γερμανός, πρώην στρατιώτης, που φέρεται να συμμετείχε στη σφαγή των Ιταλών στρατιωτών από τους Ναζί στην Κεφαλλονιά το 1943.
Ο Άλφρεντ Στορκ κατηγορείται ότι σκότωσε τουλάχιστον 117 Ιταλούς αξιωματικούς τον Σεπτέμβριο του 1943, όπως δήλωσε ο στρατιωτικός εισαγγελέας Μάρκο Ντε Πάολις, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.

Αποτελέσματα Εσωκομματικών εκλογών ΠΑΣΟΚ,στον νομό Πέλλας


ο Γραμματέας της Ν.Ε.
ΠΑΣΟΚ Πέλλας
Γιώργος Τσαβδαρίδης

Ομαλά εξελίχθηκε και στην Πέλλα η εκλογική διαδικασία ανάδειξης της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ την Κυρικαή σύμφωνα με τον Γραμματέα  της Ν.Ε. Γιώργο Τσαβδαρίδη.Στο νομό Πέλλας συνολικά ψήφισαν 5.699 άτομα. Στα παραπάνω ψηφοδέλτια βρέθηκαν 43 λευκά ενώ 18 ήταν άκυρα, με τον Βενιζέλο να λαμβάνει 5.38 ψήφους δηλαδή σχεδόν το απόλυτο.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κάλπη....

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη για τις εκλογές ανάδειξης του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ


18 

Την Κυριακή που μας πέρασε ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ πήρε την υπόθεση στα χέρια του. Η συμμετοχή των μελών και των φίλων του κινήματος ξεπέρασε τις αρχικές μας προσδοκίες και εξελίχθηκε σε μια διαδικασία που έδωσε απάντηση σε όλους εκείνους που είχαν φροντίσει να την απαξιώσουν προτού καν διεξαχθεί. Η Δημοκρατική Παράταξη, όπως περίτρανα αποδείχθηκε τόσο από την συμμετοχή του κόσμου όσο και από τη σύνθεση αυτών που έδωσαν το παρόν, κατέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το ΠΑΣΟΚ αντέχει.

«Αηδιασμένες» οι ΗΠΑ από τα email του προεδρικού ζεύγους της Συρίας


 

Ο Λευκός Οίκος υποστήριξε σήμερα ότι το περιεχόμενο των μηνυμάτων που φέρεται να αντάλλασσαν ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-'Ασαντ με τη σύζυγό του και δείχνουν ότι ο πρώτος επιχειρούσε να παρακάμψει τις διεθνείς κυρώσεις σε βάρος του καθεστώτος του, προκαλεί "αηδία". Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ διαβεβαίωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει νέες μεθόδους για να ενισχύσει τις κυρώσεις εναντίον της Δαμασκού.

Τυφλός Ταξιτζής ....στην Ζάκυνθο ! !


Ιόνιο Τυφλός Ταξιτζής ....στην Ζάκυνθο ! ! 

Πλοκάμια σε όλη τη χώρα είχε το κύκλωμα με τα «μαϊμού» προνοιακά επιδόματα, όπως αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του υπουργείου Υγείας.

Τυφλοί, κωφάλαλοι και άτομα με κάθε είδους αναπηρία συνέρρεαν κατά εκατοντάδες στις αρμόδιες υπηρεσίες, υποβάλλοντας ψευδή δικαιολογητικά προκειμένου να εισπράξουν το προνοιακό επίδομα.

Κοινωνικό Παντοπωλείο από τη Μητρόπολη Γιαννιτσών


Κεντρική Μακεδονία Κοινωνικό Παντοπωλείο από τη Μητρόπολη Γιαννιτσών 

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών και την πανελλαδική πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η Μητρόπολή μας ίδρυσε Κοινωνικό Παντοπωλείο στην πόλη των Γιαννιτσών. Η προσπάθεια αυτή συντονίζεται από επιτροπή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως ενώ συμμετέχουν σε αυτή και την ενισχύουν τα τοπικά Φιλόπτωχα των ενοριών της πόλης.Τι είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο:

2150 άνδρες ξυρίστηκαν στον Λαγκαδα...ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ


Κεντρική Μακεδονία 2150 άνδρες ξυρίστηκαν στον Λαγκαδα...ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ 

Ρεκόρ Γκίνες στο ξύρισμα κέρδισαν οι Έλληνες, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 282 άτομα, που είχε καταγραφεί στην Ινδία.
Οι 1.868 Ινδοί αποδείχθηκαν λίγοι για τους χιλιάδες συμμετέχοντες και επισκέπτες που συνέρευσαν στο υπερσύγχρονο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής της εταιρίας «Μασούτης», στο Καβαλάρι, για να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία ξυρίσματος. 

ΜΕΤΑΞΥ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ 13 ΜΑΙΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Καψής: Πρόωρη και άκαιρη η συζήτηση για τον μετεκλογικό ρόλο Παπαδήμου


Καψής: Πρόωρη και άκαιρη η συζήτηση για τον μετεκλογικό ρόλο Παπαδήμου 
Στις τρεις κυριακές μεταξύ 29ης Απριλίου και 13ης Μαΐου τοποθέτησε το χρόνο διενέργειας των εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Επιβεβαίωσε ότι η Βουλή θα κλείσει λίγο πριν από το Πάσχα και χαρακτήρισε «πρόωρη και άκαιρη» τη συζήτηση για τον μετεκλογικό ρόλο του κ. Λουκά Παπαδήμου, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «δεν θέλει να καταστεί μέρος του προεκλογικού σκηνικού». 

Παπανδρέου: “Μέρκελ και Σαρκοζί γνώριζαν για το δημοψήφισμα και έκαναν τους ανήξερους!”


 

Μια συνέντευξη με αιχμές κατά πάντων παραχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην γαλλική εφημερίδα «Les Echos». Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την πικρία του για τη στάση των Μέρκελ-Σαρκοζί και ισχυρίστηκε πως όλοι γνώριζαν την πρόθεσή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα παρά τη φαινομενική «έκπληξή» τους. 


Παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου προτείνει ο Χρυσοχοΐδης


Παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου προτείνει ο Χρυσοχοΐδης 
Την παράταση του βίου της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου ως την Ανοιξη του 2013 προτείνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt", τονίζοντας τη σημασία που έχει η σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα πριν να γίνουν οι εκλογές .
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει ότι αναμένει οικονομική ανάπτυξη ως 2% το επόμενο έτος, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί νομοθεσία, η οποία θα απλοποιεί τις διαδικασίες που απαιτούνται για τους ξένους επενδυτές.

Βενιζέλος: "Εμείς ζητάμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα"


Βενιζέλος: "Εμείς ζητάμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα" : Η διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ έσπασε το φράγμα της σιωπής και της ακινησίας, επισήμανε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική  

Η διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ έσπασε το φράγμα της σιωπής και της ακινησίας, επισήμανε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, τόνισε ότι «το μήνυμά μου και το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ είναι απλό: ενότητα, ανανέωση, αξιοκρατία, υπευθυνότητα και τελικά νίκη». Ο κ Βενιζέλος πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή από ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Όμως χάσαμε το τεκμήριο της αθωότητας και πρέπει να κερδίσουμε τα πάντα από την αρχή». 

Στο στόχαστρο Τούρκων ελληνικά λιμάνια


Στο στόχαστρο Τούρκων ελληνικά λιμάνια 
Στο στόχαστρο των Τούρκων επιχειρηματιών έχουν μπει ελληνικά λιμάνια, σύμφωνα με δηλώσεις του προς το πρακτορείο Reuters, του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Global Investments Holding, Αντνάν Νας. 
Παράλληλα, όπως αναφέρει, αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο της ενέργειας και των υποδομών στην Ελλάδα.Η εν λόγω εταιρία έχει τρία λιμάνια στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Σύσκεψη για την αξιοπoίηση της δημόσιας περιουσίας


 

Tο χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασίες αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον διευθύνοντα σύμβουλο
του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Κώστα Μητρόπουλο. 

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΝΟ


 

Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων με ψήφους 9 υπέρ, 5 κατά και 1 λευκό, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

    Ετσι, κανονικά θα γίνονται από αύριο τα δρομολόγια των πλοίων από τις 6 το πρωί. Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα σε πολλά νησιά, ενώ στον Πειραιά έχουν ήδη συγκεντρωθεί δεκάδες φορτηγά με προϊόντα.

Σαν Σήμερα...


20 μαρτιου

Γεγονότα

1815: Ο Ναπολέων Βοναπάρτης επιστρέφει στο Παρίσι μετά τη δραπέτευσή του από το νησί Έλβα, όπου ήταν εξόριστος. Ακολουθείται από 140.000 στρατιώτες και 200.000 εθελοντές για να ξεκινήσει τη δεύτερη περίοδο της διακυβέρνησής του.
1834: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας παραπέμπονται σε δίκη με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της εσχάτης προδοσίας.

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΣΤΟΥΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ
Στους Ανεξάρτητους Έλληνες εντάσσεται και η βουλευτής Δωδεκανήσου που διαγράφηκε από τη Ν.Δ. Μίκα Ιατρίδη. To αποκάλυψε σήμερα στον REAL FM ο Πάνος Καμμένος. Εντός της ημέρας αναμένεται ανακοίνωση της.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: "ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ"

Θα επιστραφούν τα χρήματα και θα αποδοθούν ευθύνες για τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων σε μη δικαιούχους, τόνισε ο Ανδ. Λοβέρδος μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Στις δημοτικές αρχές και σε γιατρούς επέρριψε ευθύνες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, για προνοιακά επιδόματα που δίνονταν σε άτομα που δεν τα

Στο ΛΑΟΣ ο Π. Μαντούβαλος



Νέα «μετεγγραφή» για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Την προσχώρηση του Πέτρου Μαντούβαλου στο ΛΑ.Ο.Σ., ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στους «Ανεξάρτητους Ελληνες» ο Σπύρος Γαληνός


Στους «Ανεξάρτητους Ελληνες» ο Σπύρος Γαληνός Με ανοικτή επιστολή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στη Μυτιλήνη σήμερα το πρωί, ο Σπύρος Γαληνός, βουλευτής Λέσβου, ο οποίος το 2009 είχε εκλεγεί με τη ΝΔ, ανακοίνωσε ότι προσχωρεί στο κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου.

Βενιζέλος: Από σήμερα είμαστε σε διάταξη εκλογικής μάχης


Βενιζέλος: Από σήμερα είμαστε σε διάταξη εκλογικής μάχης «Η εντυπωσιακή συμμετοχή στην εκλογή της Κυριακής, κάτω από δύσκολες συνθήκες, έδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς», σημείωσε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώπιον της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Δήλωση του Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς,Λεωνίδα Δημητριάδη



Την Κυριακή 18/3/2012 πραγματοποιήθηκαν στο νομό μας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, σε όλους τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους του Νομού, με μεγάλη συμμετοχή από τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, κάθε ηλικίας.

Σημαντική αύξηση στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στη χώρα μας!

Ευχάριστα είναι τα μηνύματα από τον τομέα της παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές
καθώς, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων "Στόχασις", παρατηρείται αύξηση της τάξης του 18,9% ετησίως για την τριετία 2008 - 2010.
Συγκεκριμένα, το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η συνολική παραγωγή ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές

Θα δίνουν τις φωτογραφίες των χουλιγκάνων

Οι φωτογραφίες όσων προκάλεσαν τα επεισόδια χθες στον ποδοσφαιρικό
αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού θα δοθούν στην δημοσιότητα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασία του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. 
Ο υπουργός κατά διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου

Μπουτάρης: Ο Παπανδρέου απέτυχε! Ο Βενιζέλος μπορεί!

Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει με την εκλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου. Αυτό υποστήριξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στην εκπομπή
«Ανατροπή» του Mega. Στην απάντηση αν υπάρχει διαφορά μεταξύ Παπανδρέου και Βενιζέλου, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε: « Ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε ένα τεράστιο έργο το 2009 και

Κάηκε κατάστημα στον Εύοσμο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ σε κατάστημα – pub στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης από το τζάκι του καταστήματος, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία επελήφθη και τη

Σήμερα η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 20 Μαρτίου, υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στις 15.00 το μεσημέρι, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος (αίθουσα Γερουσίας, Βουλή).

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα αναμένεται να γίνει τελικά η αντικατάσταση του νέου Προέδρου του