Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Επίθεση σε Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη από τον Κουκουλόπουλο

Μπορεί ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος να τον καθύβρισε, ότι αυτός είναι υπεύθυνος για την εικόνα διάλυσης που παρουσίασε χθες το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, όμως ο Πάρις Κουκουλόπουλος είναι αυτός που είπε μια μεγάλη αλήθεια στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Δεν μπορεί να μας προτρέπουν να ψηφίσουμε τα μέτρα αυτοί που δηλώνουν ότι αμέσως μετά

Αθωωτική απόφαση για τον Κ. Βαξεβάνη



Αθωώθηκε από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, σχετικά με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων που φέρονται ότι συνιστούσαν τη λίστα Λαγκάρντ.

Παραστατίδης '' ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ''...

''
Προφανώς δε θα ψηφίσω τα νέα μέτρα.Δε με απασχολεί η κομματική πειθαρχία. Ακολουθώ τη συνείδηση μου και δε θα δεχτώ το βιασμό της συνείδησης μου '', δήλωσε, πριν λίγο, ο Θοδωρής Παραστρατίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
'' Όταν κατεβήκαμε στις εκλογές (εγώ προσωπικά στο Νομό Κιλκίς), κάναμε μια πρόταση στον κόσμο :

Ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ υποστήριξε πως στην περίπτωση που δεν περάσουν τα μέτρα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές

"Η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη λύση. Υπάρχουν άλλοι συσχετισμοί δυνάμεων, προφανώς, θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές" είπε χαρακτηριστικά

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


«Δεν παρακαλούμε την τρόικα, αλλά την καλούμε να έρθει, νοουμένου ότι κάναμε και αίτηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ερωτηθείς εάν
η κυπριακή κυβέρνηση παρακαλεί την τρόικα να έλθει στην Κύπρο.

Παπαδημούλης: Αυτογκόλ, Παναγιώτη...


Πώς απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, ο οποίος δήλωσε πως η Κουμουνδούρου δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Συνεχίζονται αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι το κόμμα δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει.
Μετά τους Α.Τσίπρα, Α.Μητρόπουλο και Ρ.Δούρου ήταν η σειρά

Το ΠΑΣΟΚ καλεί σε διάλογο τις προοδευτικές δυνάμεις

Το ΠΑΣΟΚ καλεί σε διάλογο τις προοδευτικές δυνάμειςΠρόσκληση διαλόγου στη ΔΗΜΑΡ, στους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όσους κατευθύνονται στον ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει η Ιπποκράτους. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, εξέδωσε μία πολυσέλιδη δήλωση στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως «το πολιτικό κενό που έχει δημιουργηθεί με ευθύνες όλων μας στον χώρο της κεντροαριστεράς, στον προοδευτικό χώρο, κινδυνεύει να μετατραπεί σε κενό για την ίδια

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 1 Νοεμβρίου


 
451.... Ολοκληρώνεται η Οικουμενική Σύνοδος της Χαλκηδόνας. Καθορίζει το ορθόδοξο δόγμα σχετικά με τις δύο φύσεις του Χριστού και καταδικάζει το Μονοφυσιτισμό.

1512.... Εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό η οροφή της Καπέλα Σιστίνα, που έχει φιλοτεχνηθεί από τον Μιχαήλ Άγγελο.

Η προστασία του όζοντος μείωσε τους καρκίνους του δέρματος στην Ελλάδα


Χιλιάδες περιστατικά καρκίνου του δέρματος προλαμβάνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα χάρη στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ, που προστατεύει το στρώμα του όζοντος στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Photochemistry and Photobiology.

Αποτελεσματικό φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας Δοκιμές δείχνουν ότι αντικαρκινική θεραπεία alemtuzumab υπερέχει σε σύγκριση με όλες τις υπάρχουσες


Αποτελεσματικό φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Ένα νέο φάρμακο φαίνεται να προσφέρει την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση που έχει υπάρξει ως σήμερα για την υποτροπιάζουσα – διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση (ή σκλήρυνση κατά πλάκας), σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ.
Στην πολλαπλή σκλήρυνση το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού στρέφεται λανθασμένα εναντίον του νευρικού συστήματος προκαλώντας εκφυλισμό και σοβαρά μυϊκά προβλήματα.

Ερευνα: Νέες διατροφικές συνήθειες λόγω κλιματικής αλλαγής


Η μπανάνα θα μπορούσε μέσα στα επόμενα χρόνια να μετατραπεί σε βασικό είδος διατροφής για εκατομμύρια ανθρώπους, ενδεχομένως αντικαθιστώντας και την πατάτα σε κάποιες αναπτυσσόμενες χώρες, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, υποστηρίζουν οι συντάκτες μιας νέας έκθεσης.
Ερευνητές της Συμβουλευτικής Ομάδας για τη Διεθνή Αγροτική Έρευνα (CGIAR) εκτιμούν επίσης ότι φυτά όπως η κασάβα και τα μαυρομάτικα φασόλια θα έχουν όλο και πιο περίοπτη θέση στο τραπέζι πολλών ανθρώπων.

Ενημέρωση για τη λύσσα συνιστούν επιστήμονες


Η πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας (ΕΚΕ) Κατερίνα Λουκάκη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εμφανίστηκε καθησυχαστική υποστηρίζοντας ότι «η επανεμφάνιση της λύσσας στη χώρα μας δεν πρέπει να αποτελέσει αιτία υπερβολών και πανικού. Αυτό που χρειάζεται είναι η σωστή ενημέρωση και η λήψη των κατάλληλων μέτρων από τους αρμόδιους φορείς».

Τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν πουλιά;


Αν δεν υπήρχαν τα πουλιά θα μας έτρωγαν τα έντομα! 
Η αυξανόμενη ποσότητα οξυγόνου στον αέρα της γης το λογικό θα ήταν να...ευνοήσει την ανάπτυξη των εντόμων σε μεγέθη που… δεν θα ήθελε να κανείς να φανταστεί. Η ανάγκη τους, όμως, να κρυφτούν από πτηνά τα ανάγκασε να μεταλλαχτούν σε μικρότερα όντα. Ευτυχώς!

το Ιράν υποστηρίζει οτι Ανακαλύφθηκε Ευαγγέλιο που θα «ρίξει» τον Χριστιανισμό


Ένα δερματόδετο θρησκευτικό κείμενο που πιστεύεται πως χρονολογείται από τον 5ο αιώνα αλλά ανακαλύφθηκε μόλις πριν από 12 χρόνια θα προκαλέσει την κατάρρευση του Χριστιανισμού σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζει το Ιράν.

Το βιβλίο, γραμμένο σε δέρμα ζώου, αναφέρει, σύμφωνα με τον ιρανικό Τύπο, πως ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε ποτέ και πως ο ίδιος προέβλεψε την έλευση του προφήτη Μωάμεθ. 

Μια παράξενη «βιβλιοθήκη» καφέ άνοιξε στο Τόκιο!


Τόκιο: Με στόχο να συνδέσουν το βιβλίο με τον καφέ, δύο αγαπημένες και καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, γνωστή αλυσίδα καφέ δημιούργησε μια περίεργη βιβλιοθήκη ..εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον κόσμο του καφέ, στο νέο της κατάστημα στο Τόκιο.

Κως: Ομαδικός τάφος Ιταλών που εκτελέστηκαν από Γερμανούς!


Σχεδόν εβδομήντα χρόνια μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, φαίνεται ότι ανακαλύφθηκαν στην Κω τα οστά Ιταλών αξιωματικών που εκτελέστηκαν από ναζί...


Τα οστά βρέθηκαν σε περιοχή που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τόπος εκτέλεσης και αποτυπώθηκε στο βιβλίο του ιστορικού και συγγραφέα από την Κω Κώστα Κογιόπουλου. Μάλιστα επί τόπου έσπευσε και ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Καΐσερλης, ενώ ιατροδικαστής θα πιστοποιήσει αν πρόκειται για τα οστά των αγνοούμενων Ιταλών από τον Οκτώβρη του 1943, ώστε να ειδοποιηθούν οι Ιταλικές αρχές.

Φόροι 10% - 45% στα ενοίκια που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων


Τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από το πρώτο ευρώ προωθεί το οικονομικό επιτελείο με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.


Τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από το πρώτο ευρώ προωθεί το οικονομικό επιτελείο με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ψάχνουν Έλληνες εργάτες για τις ελιές, αλλά βρίσκουν μόνο αλλοδαπούς!


Στην περιοχή της Πάργας ψάχνουν Έλληνες εργάτες για το μάζεμα ελιών και δεν βρίσκουν... Μόνο αλλοδαποί ανταποκρίνονται! Παρά την κρίση, οι ντόπιοι...αναζητούν καλύτερες δουλειές! 

Ελαιοπαραγωγοί παρακαλούν εγχώριους, που έχουν ανάγκη για εργασία, να πάνε να δουλέψουν...

Ευ. Βενιζέλος: Ματαιοπονούν όσοι θέλουν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ


Για καθαρή και οριστική απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του για τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ και στρέφει τα πυρά του σε όσους «ασχολούνται εργολαβικά με την επιχείρηση διάλυσης» του Κινήματος.
Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αναλάβει όχι μόνο την ευθύνη που του αναλογεί ιστορικά για την πορεία του τόπου, αλλά και την ευθύνη άλλων που κρύβονται ή έστω κρύφτηκαν σε προηγούμενες φάσεις πίσω από το ΠΑΣΟΚ, τονίζει με νόημα ο κ. Βενιζέλος και πλέον, συμπληρώνει, «αφήνει σε άλλους την συνεχή ενασχόληση με την ίντριγκα και την παραπολιτική».

Τεράστια χασούρα από τις... πινακίδες


Μεγάλη είναι η οικονομική απώλεια για το κράτος από τις καταθέσεις πινακίδων, εξαιτίας της δυσβάσταχτης πλέον συντήρησης των αυτοκινήτων, από μεγάλο μέρος ιδιοκτητών ΙΧ.

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ο ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ


Με ένα καυστικό σχόλιο στο Facebook, ο Μιχάλης Καρχιμάκης εξαπολύει νέα επίθεση κατά του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη με αφορμή τη σύλληψη του γνωστού πατρινού επιχειρηματία Κώστα Αντζουλάτου για εικονικά τιμολόγια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Καρχιμάκης, ο κ. Μαυραγάνης στις 23 Ιουλίου είχε δώσει εντολή να

Στην 49η θέση της παγκόσμιας κλίμακας ευημερίας η Ελλάδα


Oι ΗΠΑ δεν ενσαρκώνουν πια το «παγκόσμιο όνειρο» μια και έχουν γλιστρήσει, χαμηλά, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια από την 10η στην 12η θέση, στον κατάλογο των «καλοζωισμένων» χωρών. Τρία σκανδιναβικά κράτη, η Νορβηγία, η Δανία και η Σουηδία κατέχουν τις τρεις πρώτες θέσεις ευημερούντων χωρών, σύμφωνα με το Ινστιτούτο ερευνών κοινωνικής πολιτικής «Legatum», που ιδρύθηκε

Δημιουργείται ρωσο-κινεζικός οίκος αξιολόγησης


Το σύστημα αξιολόγησης των Moody’s, Fitch και Standard & Poor’s, που συχνά έβαλε στο στόχαστρό του και την Ελλάδα, κρίνεται αναξιόπιστο από Ρωσία και Κίνα. Οι δύο αναδυόμενες ισχυρές οικονομίες αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους οίκο, σε συνεργασία πάντως, με μεγάλη αμερικανική εταιρεία.

Αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ- Τι απάντησε ο Τσίπρας στον Λαφαζανη;

Στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έφτασε πριν λίγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής
του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος συναντήθηκε με τη διοίκηση του Ε.Κ.Η. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου απευθυνόμενος στο Αλέξη Τσίπρα του ανέφερε: "Εμείς οι εργαζόμενοι, στηριζόμαστε στο

Ποια χώρα εισάγει σκουπίδια για να παράγει ρεύμα;

Την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια την επιβολή προστίμου
ύψους 56 εκατομμυρίων ευρώ στην Ιταλία, τιμωρώντας την για την αδυναμία να καθαρίσει εκατοντάδες παράνομες χωματερές. Στη Σουηδία έχουν το αντίθετο «πρόβλημα»: παράγουν τόσο λίγα σκουπίδια που αναγκάζονται να στραφούν στην εισαγωγή τους προκειμένου να τα αξιοποιήσουν για την την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας.

ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ 3ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε αγοράκι, ηλικίας 3 ετών, που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έπεσε πάνω σε
τζαμαρία μπαλκονόπορτας. 

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο σπίτι όπου διαμένει η γιαγιά του άτυχου παιδιού οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία στη Λεπτοκαρυά Πιερίας. 

Τη σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ ζητεί ο Κακλαμάνης...


Με επιστολή του στον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο βουλευτής της Α Αθηνών ζητεί την επείγουσα σύγκλησή της. Αφορμή, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επιστολή, αποτέλεσαν όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ονομαστικής ψηφοφορίας στη βουλή.

Αναλυτικά η
επιστολή:

Παναγιωτακόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση



panagiotakopoylos-to-pasok-prepei-na-fugei-apo-tin-kyvernisi
Ζητήσαμε σε όλους τους τόνους, ζητάμε και σήμερα, την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση.
Ζητήσαμε την αλλαγή πλεύσης και τον απεγκλωβισμό της ηγετικής ομάδας από την φαντασίωση της δήθεν συμμετοχής στη διακυβέρνηση και της δήθεν παρέμβασης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Σύγκρουση και αυτοσυνειδησία

Tου Μιχάλη Καρχιμάκη 
Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, πολίτες και πολιτικό σύστημα, άνθρωποι και κοινωνία, Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, τρία στοιχεία οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανά και να δυναμώσουμε.

Ταύρος σκότωσε ηλικιωμένο στο Κιλκίς!

Ένας 82χρονος έχασε τη ζωή του, όταν ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του σε αγροτική περιοχή στον Αγιο Αντώνιο Κιλκίς, δέχθηκε επίθεση από ταύρο.


Μετά το περιστατικό συνελήφθη ο 61χρονος ιδιοκτήτης του ζώου, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ : Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η Ευρώπη έχει προωθήσει πακέτα λιτότητας που αναπόφευκτα θα αποδυναμώσουν την οικονομία της, την ώρα που οι αναδυόμενες οικονομίες επιβραδύνονται, σχολίασε ο Αμερικάνος νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς στο πρακτορείο Bloomberg και τόνισε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες είναι δύσκολο να υπάρξει κάποια ώθηση για την ευρωπαϊκή οικονομία. Υποστήριξε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν συστηματικά αγνοήσει τις

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ...

Έτοιμα είναι τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 και μέχρι την Τρίτη θα φτάσουν στα χέρια των ιδιοκτητών οχημάτων, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων Χάρης Θεοχάρης
Το κόστος των τελών κυκλοφορίας 2013 είναι τα εξής :

Ιδανικός προορισμός για κυνηγετικό τουρισμό οι Σέρρες


Κεντρική Μακεδονία Ιδανικός προορισμός για κυνηγετικό τουρισμό οι Σέρρες
Ως κατάλληλος προορισμός για την ασχολία του κυνηγιού θεωρείται φέτος ο Νομός Σερρών, καθώς από την εκκίνηση της φετινής κυνηγετικής περιόδου δεκάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες κυνηγοί έχουν επισκεφθεί την περιοχή μας για να εξασκήσουν το αγαπημένο τους χόμπι. Το κατάλληλο της τοπικής γεωγραφίας και ο επαρκείς αριθμός θηραμάτων είναι κάποιοι από τους κύριους παράγοντες που αποτελούν δέλεαρ για τους ενδιαφερόμενους.

Ο δήμος Βέροιας στέλνει 81 νέους στο εξωτερικό


Κεντρική Μακεδονία Ο δήμος Βέροιας στέλνει 81 νέους στο εξωτερικό
Δήμος Βέροιας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου «Βιολογικές καλλιέργειες: Οπωροκηπευτικά – οίνος», κατά τη διετία 2012 – 2014, προϋπολογισμού 117.077€, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Leonardo da Vinci (δια Βίου Μάθηση), προτίθεται να στείλει 30 ενήλικες, ηλικίας άνω των 18 ετών για πρακτική άσκηση συνολικής διάρκειας 10 εβδομάδων σε δύο τομείς, την αμπελουργία και παραγωγή κρασιού και την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών.

Εν ψυχρώ εκτέλεση στην Εγνατία Οδό!


Κεντρική Μακεδονία Εν ψυχρώ εκτέλεση στην Εγνατία Οδό!
το άψυχο σώμα του άτυχου άνδρα βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης σε παράπλευρη οδό της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της εξόδου του κόμβου Λαγκαδά.

Μάλιστα έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι.

Ένταση στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ


Η εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής που διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο πρωθυπουργός δεν την εφαρμόζει όπως θα ήθελε το ΠΑΣΟΚ, και η κυβερνητική σταθερότητα με ορίζοντα τετραετίας, είναι οι δύο κορυφαίες επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως τις ανέφερε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το βράδυ της Τετάρτης.

Κοντά στους πληγέντες ο Μπαράκ Ομπάμα



Τις πληγείσες περιοχές του Νιου Τζέρσεϊ από τον τυφώνα Σάντι επισκέφθηκε χθες ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έχει «παγώσει» την προεκλογική του εκστρατεία για να βρεθεί κοντά στους πληγέντες. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 5 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι. Το κόστος των ζημιών υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 50 δισ. δολάρια.

Rehn: Πριν τις 12 Nοεμβρίου η πρόταση της τρόικας για χρέος


Όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Olli Rehn, «η τρόικα εργάζεται για να παρουσιάσει την πρόταση ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις 12 Νοεμβρίου».

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής


Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής
Εκτός ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος από όπου αποχώρησε εκνευρισμένος.

«Εγώ χθες βράδυ έφυγα από το ΠΑΣΟΚ. Δεν ψηφίζω τα μέτρα» είπε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής και μίλησε για “τζάμπα μάγκες» μέσα στο κόμμα.

Βουλή: Εντολή για οικονομικό έλεγχο σε Βουλγαράκη- Πελέκη


Εντολή για οικονομικό έλεγχο στον Γιώργο Βουλγαράκη και την Αικατερίνη Πελέκη από ορκωτούς λογιστές έδωσε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο έλεγχος θα είναι αναδρομικός.

Η ανακοίνωση της επιτροπής

Τσίπρας: «Μειοψηφία νεοφιλελεύθερων μουτζαχεντίν ξεπουλάει τη χώρα»


Για κυβέρνηση μειοψηφίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Ηράκλειο της Κρήτης. Με αφορμή τα όσα συνέβησαν νωρίτερα την ίδια μέρα στη βουλή με τις πολλές διαρροές βουλευτών της τρικομματικής κυβέρνησης στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Τσίπρας αμφισβήτησε ακόμη πιο έντονα την τακτική της κυβέρνησης για τη δημόσια περιουσία.

Χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης λαμβάνει το πακέτο μέτρων


Tέλος καλό, αλλά σίγουρα όχι όλα καλά για την κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία εξέρχεται “τραυματισμένη” πολιτικά μετά το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς μπορεί να υπερψηφίστηκε, εντούτοις καταγράφηκαν σημαντικές διαρροές κατά την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής ενόψει και της κρίσιμης ψήφισης του πακέτου μέτρων .

Έρχεται ο εφαρμοστικός νόμος - οδοστρωτήρας


Μετά το χτεσινό «χαστούκι» του σκληρότερου προϋπολογισμού των τελευταίων 10ετιών που κατατίθενται στη Βουλή μαζί με μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα πολυετούς λιτότητας, ετοιμάζεται το νέο, μεγαλύτερο χτύπημα.Αυτό του εφαρμοστικού νόμου - οδοστρωτήρα που είναι πρωτόγνωρος σε μέγεθος στα τρία χρόνια του Μνημονίου.