Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Τζιτζικώστας - Βεργίδης : Αφήνουν αιχμές προς το κ. Γεωργαντά για τις δομές φιλοξενίας

ΓΝΩΜΗ ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ: Κιλκίς: Συνέντευξη τύπου Α. Τζιτζικώστα - Α ...Με ένα αιχμηρό κείμενο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης απαντούν σε όσα διατύπωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς αναφορικά με την επιβάρυνση του Κιλκίς με πρόσφυγες και του ρόλου που

Τι συζητά το Βερολίνο με Άγκυρα και Αθήνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Τι απαντά το Βερολίνο για την ελληνική απουσία στη διάσκεψη για ΛιβύηΗ γερμανική προεδρία επιδιώκει να μην προχωρήσει ο Ερντογάν σε θερμό επεισόδιο, «ανταλλάγματα» ζητάει η Άγκυρα, δεν μπορεί να δώσει τίποτε η Αθήνα. Εντείνονται οι ανησυχίες ότι ο Σουλτάνος θα προχωρήσει στους σχεδιασμούς του εντός του θέρους.

«Γιατί ο Μητσοτάκης επιβράβευσε όποιον χειρίστηκε το Μάτι;» - Βαριές καταγγελίες για αντιπερισπασμό και παρακράτος από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Γιατί ο Μητσοτάκης επιβράβευσε όποιον χειρίστηκε το Μάτι;» - Βαριές καταγγελίες για αντιπερισπασμό και παρακράτος από τον ΣΥΡΙΖΑΣτην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις επιθέσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη για την τραγωδία στο Μάτι, κάνοντας λόγο για «χυδαίο αντιπερισπασμό που δεν θα περάσει», αλλά αφήνοντας και βαρύτατες

Εκ νέου στο προσκήνιο τα σενάρια για πρόωρες κάλπες

Ο εκλογικός νόμος και τα σενάρια για διπλές κάλπες – Δυνατή ΕλλάδαΗ αντίδραση του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες για τα δημοσιεύματα για το Μάτι, οι αρνητικές εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής και την οικονομία, ο «θερμός Σεπτέμβριος» τροφοδοτούν την ένταση.

Συντάξεις: Ποια ταμεία πληρώνουν πρώτα

Από τις 22 Ιουλίου έως τις 30 Ιουλίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Αυγούστου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ):

Η Ελλάδα θα κατασκευάσει drones από το μέλλον με λειτουργία «σμήνους»

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει σε ένα πρωτοποριακό για τα ευρωπαϊκά και τα διεθνή δεδομένα πρόγραμμα Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων- Unmanned Aerial Vehicles, (UAVs ή drones), τo «Project Lotus» («Σχέδιο Lotus»).

ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβολή 8,1 εκατ. Ευρώ σε 6.925 δικαιούχους

Το συνολικό ποσόν των 8,1 εκατ. ευρώ κατέβαλε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων.

«Δικαστικά πραξικοπήματα»

«Δικαστικά πραξικοπήματα»Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και τις διώξεις σε δικαστές που «τόλμησαν να ερευνήσουν τα σκάνδαλά τους».

Παραγωγική ανασυγκρότηση με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, βασική προϋπόθεση για τη νέα προοδευτική πλειοψηφία

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νέα Δημοκρατία κάνει χυδαία σπέκουλα για την τραγωδία στο ΜάτιΤο ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης αναγνωρίζεται πλέον καθολικά ως κορυφαίας σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Στην παρούσα συγκυρία, που οι «νεοφιλελεύθερες βεβαιότητες» καταρρέουν, η μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.