Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Όλα στο «φως» για ΤτΕ και Proton Bank και με την συμβολή του Μιχάλη Καρχιμάκη

Κλήθηκε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, Γιώργος Προβόπουλος, για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για συνέργεια σε κακουργηματική απιστία η οποία τελέστηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, σχετικά με την υπόθεση της Proton Bank. 
Ο κ. Προβόπουλος θα παράσχει την ερχόμενη εβδομάδα εξηγήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Εν κρυπτώ οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τις αγροτικές ενισχύσεις

Για «εν κρυπτώ και τελευταίας στιγμής κυβερνητική ανακοίνωση», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κατανομή των άμεσων ενισχύσεων στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για το διάστημα 2014 -2020.
Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «η κατανομή των ενισχύσεων σε συνδυασμό με την γενικότερη κυβερνητική πολιτική είναι αντίθετη

Γρηγοράκος: Και το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθος όταν προκάλεσε εκλογές

Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει εκλογές μπλοκάροντας την Προεδρική εκλογή, ήταν η αφορμή να προχωρήσει σε έντονη αυτοκριτική ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο

Τροχαίο ατύχημα για την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Τροχαίο ατύχημα είχε σήμερα το μεσημέρι στις 12 η ώρα περίπου η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου στη διασταύρωση Κουντουριώτη και Φιλίππου στα Ευαγγελικά στην Κατερίνη, όταν με το αυτοκίνητό της συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά άλλο όχημα.
Από τη σύγκρουση των δύο οχημάτων προκλήθηκαν

Κατάσχεση γαϊδουριού στη Ρόδο

Την «κατάσχεση» γαϊδουριού διέταξε εισαγγελέας στη Ρόδο προκειμένου να το γλιτώσει από κακομεταχείριση.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η αφαίρεση της επιμέλειας έγινε το μεσημέρι με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα και μετά την παρέμβαση του φιλοζωικού σωματείου «Τυχερές πατούσες».

Financial Times: Τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση -Απειροι πολιτικοί θα ασχολούνται με τη διακυβέρνηση

Η Ελλάδα φαίνεται να επιστρέφει στην κανονικότητα, αλλά πίσω από την ηρεμία παραμένουν οι φόβοι για το μέλλον της, αναφέρει μακροσκελές δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times με τίτλο «Ελλάδα: Μία εύθραυστη ηρεμία» και υπότιτλο «Δύο χρόνια μετά τη χρεοκοπία της χώρας υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία γυρίζει

«Γάμος στην Ελλάδα»: Η νέα τάση που γίνεται μανία -Χιλιάδες ζευγάρια από όλο τον κόσμο έρχονται στη χώρα μας για να παντρευτούν

Χιλιάδες νεαρά ζευγάρια, κυρίως από την Κίνα, την Ινδία και τη Ρωσία, αλλά και από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, έρχονται να παντρευτούν στην Ελλάδα. «Βούλιαξαν» και φέτος η Σαντορίνη, η Κρήτη και η Ρόδος (φωτογραφία) από ζευγάρια που ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας πίστης κάτω από το μοναδικό τους φως.

Τσουχτερά πρόστιμα εάν δεν πληρωθεί εμπρόθεσμα ο φόρος εισοδήματος -Προσαύξηση έως και 11,5% σε τρεις μήνες

Μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να εκτυπώνουν το εκκαθαριστικό τους από το ΤΑΧΙΝΕΤ και εως το τέλος του μήνα να σπεύσουν στις εφορίες προκειμένου να πληρώσουν την πρώτη δόση που τους αναλογεί.
Σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουν αντιμέτωποι με προσαυξήσεις φωτιά που φτάνουν έως και 11,5% μέσα σε τρεις

Ο Θ.Μωραϊτης, για τις τιμές του γάλακτος...

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ και εισηγητής ΚΤΕ ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης, αναφερόμενος στη διαβούλευση του υπουργείου ανάπτυξης για την μείωση της τιμής του γάλακτος, δήλωσε τα εξής:
«Έχουν περάσει τρεις μήνες από την εφαρμογή της διεύρυνσης της διάρκειας ζωής

"Πακέτο" 20 δισ. ευρώ για αγροτικές επιδοτήσεις

Τον νέο χάρτη των αγροτικών επιδοτήσεων 20 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015 - 2020 παρουσίασε στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Κερδισμένοι από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις εθνικές επιλογές αναδεικνύονται οι νέοι που εισέρχονται στην ύπαιθρο και είναι μέχρι 40 ετών.

''ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ''...

Εντείνει το ΔΝΤ τις πιέσεις του για την ολοκλήρωση της επόμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής «όσο πιο σύντομα γίνεται» -εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου, δηλαδή.
Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του

Ρελάνς Τσίπρα στον Σαμαρά: Θα βρούμε τους 120

Ρελάνς στο χαρτί του Αντώνη Σαμαρά ότι διαθέτει τους «180» της Προεδρικής εκλογής έκανε αμέσως ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας και νέα -την τρίτη κατά σειρά- θεματική εκδήλωση. Ως γνωστόν, οι προηγούμενες δύο είχαν αποδειχθεί εργαστήριο συνεννόησης με κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης και ανεξάρτητους βουλευτές.

«Πόλεμος» των πασοκογενών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Το παλαιό πρόβλημα των διαφορετικών ομάδων, τάσεων, συνιστωσών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, -η επίλυση του οποίου ούτως ή άλλως παραπέμφθηκε στο μέλλον...- επανήλθε αιφνιδίως στο προσκήνιο, από ένα παραπολιτικό και μια δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη.
Το παραπολιτικό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το πακέτο φοροελαφρύνσεων

Πακέτο φοροελαφρύνσεων κατέθεσε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ χθες το βράδυ στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη. Στη δέσμη των προτάσεων, περιλαμβάνονται η βαθμιαία μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και σε 100 δόσεις, η μη επιβολή προστίμου και προσαυξήσεων για τις εκπρόθεσμες φορολογικές