Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Συνέντευξη : κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη «Με τη σύσταση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας λύνονται τα προβλήματα ρευστότητας αγροτών και επενδυτών στον πρωτογενή τομέα»




Υπουργός: Με τα προβλήματα ρευστότητας που έχουν σήμερα και οι αγρότες και οι επενδυτές στη γεωργία, δυσκολεύονται να υλοποιήσουν εγκεκριμένες επενδύσεις, είτε είναι σχέδια βελτίωσης των αγροτών, που έχουν εγκριθεί περίπου 6.000, είτε μεταποίησης. Αρκετά από αυτά τα επενδυτικά σχέδια αφορούν αγρότες, ιδιαίτερα νέους αγρότες, που θα ήθελαν να ξεκινήσουν να επεκτείνουν την επιχείρησή τους, να αγοράσουν ζώα, να κάνουν ένα στάβλο, ένα θερμοκήπιο

ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ : «ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: ΜΟΧΛΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ»



Φίλες και φίλοι,
Ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου απευθύνατε για να συμμετάσχουμε στην διεθνή αυτή ημερίδα που διοργανώνει το Ευγενίδειο Ίδρυμα και σας μεταφέρω και τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
Διανύουμε μια από τις κρισιμότερες περιόδους που βίωσε η χώρα στη νεώτερη ιστορία της, και η οποία επεκτείνεται σε ολόκληρο το φάσμα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Τσίπρας κατά κερδοσκόπων επενδυτών

Τους κερδοσκόπους επενδυτές, αλλά και τους πολιτικούς που θα τους ανοίξουν το δρόμο, απειλεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Όσοι επενδύτες θα έρθουν να κερδοσκοπήσουν αγοράζοντας κομμάτια της ελληνικής περιουσίας, θα χάσουν και τα λεφτά τους και θα βρεθούν υπόλογοι στη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ.Τσίπρας, κατά τη συνάντηση του με εργαζόμενους του

"Όχι σε νέα μέτρα, όχι σε πρόωρες εκλογές"

«Η τρόικα δεν μπορεί να επιβάλει πρόωρες εκλογές. Απαιτείται χρόνος» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου, καλώντας την ΕΕ να «τιμήσει» τους Έλληνες για τις θυσίες τους. Η χώρα δεν αντέχει νέα μέτρα, ξεκαθάρισε.
Στην αρχή της συνένεντευξης, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην

Ο Μπόλαρης παίρνει το χρίσμα της ΔΗΜΑΡ

Μια συνεργασία με τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μάρκο Μπόλαρη. Ο πρώην  υφυπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Φώτη Κουβέλη και τους συνεργάτες του. Μάλιστα, τους έχει δηλώσει ότι δεν θέλει ούτε κομματικά οφίτσια ούτε κάτι άλλο σχετικό. Αρκείται στο χρίσμα και την υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να

Φτωχότερα κατά 3,1 δις τα ελληνικά νοικοκυριά το 2013

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας το διαθέσιμο εισόδημα υποχώρησε στα 30,1 δις απο 33,2 δις πέρσι (πτώση 9,3%)εξ αιτίας της μείωσης των αποδοχών κατά 13,9% και των κοινωνικών παροχών κατά 12,4%. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ελληνική στατιστική αρχή, οι κοινωνικές

«Ελλάδα και αυτοκτονία: Ένα δύσκολο θέμα για κήρυγμα»

«Μία από τις πιο θλιβερές συνέπειες της οικονομικής κρίσης που μαίνεται στην Ελλάδα είναι ότι οι αυτοκτονίες αυξάνονται σταθερά, σε μια χώρα όπου αυτός ο αριθμός ήταν κάποτε πολύ χαμηλός» αναφέρει το περιοδικό Economist, το οποίο περιγράφει tη ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα μας εν μέσω του μνημονίου και της λιτότητας και συνεχίζει:

Οι πέντε κινήσεις- "κλειδιά" του Ζόραν Μιλίνκοβιτς, που συντελούν στην βελτίωση του Άρη

Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς με μικρές, αλλά ουσιώδεις παρεμβάσεις έχει καταφέρει με τους ίδιους στην ουσία παίκτες να αλλάξει προς το καλύτερο το αγωνιστικό πρόσωπο του ΑΡΗ φτάνοντας σε δυο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες. Διαβάστε τις πέντε κινήσεις- "κλειδιά" όπως τις έχει καταγράψει το allaboutaris:
Βρήκε το κουμπί του Ουντότζι: Ικανότητες διαθέτει στον υπερθετικό βαθμό, καθώς και τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στις

Ποιοι θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση στις παρελάσεις στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ανακοινώθηκαν από την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι της στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στις πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν:

Πουλήθηκε το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών

Το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών είχε περιέλθει στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, και πρόκειται για νεόδμητο κτίριο (2000).
Την επιλογή της Eurobank Properties ως επενδυτή για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου τα οποία θα εκμισθωθούν στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 έτη, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλο τμήμα δάσους στο Κιλκίς

Πυρκαγιά σε δασική περιοχή με τοπωνύμιο «ΑΛΩΝΑΡΑ» στην Πλαγιά Παιονίας,  σε απόσταση 5 χλμ. απ` τον οικισμό.
Κάηκαν εκατό πενήντα 150 στρέμ. περίπου δασικής έκτασης από παρεδάφια και χαμηλή βλάστηση σε δάσος αυτοφυής δρυός με μίξη από κέδρα και γαύρο καθώς και άλλα αείφυλλα πλατύφυλλα.
Για την αντιμετώπιση του συμβάντος κινητοποιήθηκε η Π.Υ. Γουμένισσας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και 10 πυροσβέστες,

Αρχίζει να ξηλώνεται το πουλόβερ της περιουσίας της «Αγνό»


Στο «σφυρί» αρχίζουν να βγάζουν πιστωτές της Αγνό περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης με σκοπό να ικανοποιήσουν απαιτήσεις τους, αξιοποιώντας το γεγονός ότι η τελευταία έχει μείνει πλέον απροστάτευτη μετά την ανεπιτυχή της απόπειρα να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Η αρχή γίνεται την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου -αν η διοίκηση της

Στο εδώλιο ο Ψωμιάδης την Τρίτη για την Κορώνεια

Στο Εφετείο δικάζεται την Τρίτη ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης για παράβαση καθήκοντος και απιστία σχετικά με την υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, κυρίως για τη μείωση των προστίμων όσων έχουν ρυπάνει τη λίμνη Κορώνεια. Η δίκη του κ. Ψωμιάδη είναι η πρώτη από αυτές που σχετίζονται με την Κορώνεια.

Πόσο μειώνονται τα δημοτικά τέλη στο δήμο Θεσσαλονίκης

Τη μείωση των συντελεστών των δημοτικών τελών σε ποσοστό 5% για το 2014, με παράλληλη διατήρηση και βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών καθαριότητας, ανακύκλωσης και ηλεκτροφωτισμού προς τους δημότες, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο χθες, κατά τη 19η τακτική συνεδρίασή του.
«Παρά το μέγεθος των προβλημάτων που προκύπτουν από την

Ανοιχτά τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ

Από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου θα είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων θεσμοθετημένων πλέον δεδομένων περί ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς που το υπουργείο Ανάπτυξης παρουσίασε το καλοκαίρι.
Το καταναλωτικό κοινό θα είναι αυτό που θα κρίνει κατά πόσο η λειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων τις Κυριακές

Τι θα πει σήμερα ο Βενιζέλος;

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα, η συζήτηση για τα νέα μέτρα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής για τα υποβρύχια αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνέντευξης τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει δώσει ήδη ξεκάθαρα το στίγμα της στάσης του απέναντι στην τρόικα, σε απόλυτη

Μαξίμου καλύπτει Βενιζέλο για τα υποβρύχια

Απόλυτη κάλυψη προσφέρει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα των υποβρυχίων το Μέγαρο Μαξίμου, δια επισήμης δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, καθώς σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα έθετε σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της δικομματικής κυβέρνησης.
Ο κ.Κεδίκογλου, σε αντίθεση με όσα έλεγε ο τότε εκπρόσωπος

Η ελληνική προεδρεία στην Ε.Ε. φέρνει προσλήψεις: Ζητούνται 777 υπάλληλοι σε μουσεία και εφορείες- Ποια είναι τα κριτήρια

Εργασία σε 777 άτομα δίνει το υπουργείο Πολιτισμού εν όψει της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς ζητούνται υπάλληλοι για να αναλάβουν καθήκοντα φύλαξης σε μουσεία αλλά και υπάλληλοι γενικών καθηκόντων σε εφορίες.
Οι εν λόγω προσλήψεις, θα γίνουν στο πλαίσιο του «πακέτου» των 30.000 θέσεων που διαχειρίζεται το υπουργείο Διοικητικής

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ...

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να «ανοίξει» η  ειδική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης  από τους φορολογούμενους.
Μέσω της σχετικής εφαρμογής οι δικαιούχοι του επιδόματος θα υποβάλουν τις αιτήσεις με τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους καταβληθεί η προκαταβολή του 25% και ολόκληρο το ποσό στη

Γ. Παπανδρέου: Ανακαλύψτε τη χαμένη τέχνη της δημοκρατίας

O πρώην Πρωθυπουργός επισημαίνει σe άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του CNN, την ανάγκη να συνδυαστούν οι οικονομικές πολιτικές με τις αξίες του πολιτεύματος της αρχαίας Ελλάδας.
«Οι δημοκρατίες μας αντιμετωπίζουν μια στιγμή της αλήθειας. Από την άνοδο του εξτρεμισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως το πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ, οι ηγέτες αγωνίζονται να ανταποκριθούν

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης : 717 νέες εγκρίσεις Σχεδίων Βελτίωσης




Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του Μέτρου 121 «Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» του ΠΑΑ 2007-2013 (Σχέδια Βελτίωσης) εγκρίθηκαν με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα κ. Δημητρίου Ιατρίδη επιπλέον 717 νέα επενδυτικά σχέδια βελτίωσης ζωικής και

Κωνσταντινόπουλος: «Το μόνο εισόδημα που μπορούμε να κόψουμε, είναι το δικό μας»

Την πρόταση να περικοπεί συμβολικά το εισόδημα των πολιτικών στελεχών, ως απάντηση στην τρόικα και ως μήνυμα στην κοινωνία, διατυπώνει σε συνέντευξή του στο Capital.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίσει νέα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ αφήνει αιχμές για τους χειρισμούς

Βολές Μπακογιάννη κατά Μπαλτάκου

Να επιβάλει «σιωπητήριο» στον στενό συνεργάτη του Παναγιώτη Μπαλτάκο κάλεσε ουσιαστικά τον πρωθυπουργό η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή δηλώσεις του στενού του συνεργάτη στα ΜΜΕ. Ο κ. Μπαλτάκος είχε δηλώσει τη Δευτέρα, μεταξύ άλλων, ότι το μνημόνιο είναι μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας.

Στη κεντροαριστερά ΔΗΜΑΡ -Λοβέρδου ο Χάρης Καστανίδης

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και ενδιαφέρον οι ζυμώσεις στην κεντροαριστερά. Έτσι ο κ. Λοβέρδος βρέθηκε μαζί με στελέχη του κόμματος του Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα όπως ο πρώην υπουργός Δημήτρης Δόλλης σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΔΗΜΑΡ στο Γκάζι.
Στην συγκεκριμένη εκδήλωση τα βλέμματα εκτός από την

Εξέλεξαν γραμματεία οι «58» της Κεντροαριστεράς

Εννεαμελή γραμματεία εξέλεξαν οι «58» που υπέγραψαν την πρόσκληση ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς με στόχο να εντείνουν τις πιέσεις τους για τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των άλλων συγγενών τους δυνάμεων ενόψει των ευρωεκλογών.

Ξενικά η λειτουργία του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (Αγροτικό ΕΤΕΑΝ)

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την επιλογή του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για τη δημιουργία του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με την αποδοχή της προσφοράς της Τράπεζας Πειραιώς.
Το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΑΓΡΟΤΙΚΟ Τ.Α.Ε.), δημιουργείται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα, η επιχειρηματικότητα και η οικονομική ανάπτυξη σε

Κατανομή 4 εκατ. ευρώ για αναδιάρθρωση 3.261 στρεμμάτων αμπελώνων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε Απόφαση για την «Κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων για την αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελώνων για την περίοδο 2013/2014».
Στο πλαίσιο του «Προγράμματος στήριξης του