Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Βενιζέλος: «Όλα είναι υπό έλεγχο»

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:00 η σύσκεψη του Α. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας.
«Όλα είναι υπό έλεγχο», δήλωσε εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο Ευ. Βενιζέλος.

Άρθρο του Κώστα Σκανδαλίδη : ''Κεντροαριστερά πως και με ποιους''

Η κίνηση των «58» άνοιξε παράθυρο στην ελπίδα για την ανασυγκρότηση του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου. Είναι ιδιαίτερα θετικό το εγχείρημα και οφείλουμε να το υποστηρίξουμε ενεργά.
Η προσπάθεια έρχεται καθυστερημένα και συντελείται σε δυσμενές περιβάλλον. Ο ευρύτερος χώρος πολιτικά κονιορτοποιείται. Νέα κόμματα φυτρώνουν, κινήσεις εκδηλώνονται, επίδοξοι αρχηγοί πολλαπλασιάζονται με φόντο την κρίση και την απαξίωση της πολιτικής. Η ΔΗΜΑΡ πήρε τις

Σόιμπλε:Δεν θα ήθελα να εφαρμόσω το πρόγραμμα της Ελλάδας στη Γερμανία

«Σημαντική πρόοδο» στον μακρύ της δρόμο προς την ανάκαμψη έχει επιτύχει η Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι «αυτό δεν θα το θεωρούσε κανείς δυνατό πριν από δύο χρόνια», αλλά και ότι «η Ελλάδα παραμένει με διαφορά η πιο δύσκολη χώρα».

Εξασφάλισε τελικά την «πολυπόθητη» φορολογική ενημερότητα ο Άρης

Τέλος φαίνεται πως δόθηκε στο «θρίλερ» με τη φορολογική ενημερότητα του Άρη, καθώς οι «κίτρινοι» εξασφάλισαν την έκδοση φορολογικής ενημερότητας και θα ξεκινήσουν να εκδίδουν δελτία στους έξι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές.
Η κίτρινη ΠΑΕ έστειλε στα γραφεία της ΕΠΟ με φαξ το έγγραφο της

Εφοριακός της Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Εντολή για ποινική δίωξη σε βάρος εφοριακού της Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, έδωσε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αργύριος Δημόπουλος, με την κατηγορία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική ενέργεια).
Στους λογαριασμούς του υπόπτου βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά τα

Τσίπρας: Τα πρωτοκλασσάτα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές

Δυναμική κάθοδο στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές επιχειρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,  ο οποίος φέρεται να πρότεινε στην πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, να κατέβουν υποψήφιοι

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Μαζί στις ευρωεκλογές»

«Πιστεύω και θα συνεχίσω να πιστεύω μέχρι τελευταία μέρα, ότι η ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ, κινήσεις, πολίτες, προσωπικότητες που πιστεύουν σ’ αυτό το όραμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που πιστεύουν ότι μπορεί η παράταξη να παίξει πρωταγωνιστικό και ρυθμιστικό ρόλο για τη χώρα και όχι για τα κόμματα, μπορούν να ενωθούν και να πάνε μαζί στις ευρωεκλογές. Πιστεύω ότι αυτό μας ζητάει όλος

Διεκόπη για την Δευτέρα η δίκη του εν αργία δημάρχου Κιλκίς και του προέδρου του ΚΤΕΛ

Ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στο πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης η εξ αναβολής κατ’έφεσιν δίκη του εν αργία, μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, δημάρχου Κιλκίς Ευάγγελου Μπαλάσκα και του ποέδρου του ΚΤΕΛ Κιλκίς Χαράλαμπου Μωυσίδη για την γνωστή υπόθεση των δελτίων μετακίνησης (πάσο) ατόμων με αναπηρία, και διεκόπη για την

Βενιζέλος: Κουβαλάμε τεράστιο ιστορικό βάρος ως ΠΑΣΟΚ

«Υπάρχει μια μερίδα στη χώρα που ενοχλείται επειδή το χρέος είναι βιώσιμο» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην εσωτερική οικονομική κατάσταση της χώρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε διπλωματικούς και πολιτικούς συντάκτες.

Το μήνυμα Δημ. Καρύδη προς τον Π. Λαφαζάνη

Στα κοινωνικά δικτυα ο Δημήτρης Καρύδης του ΠΑΣΟΚ έκανε παιχνίδι και έγραψε κατα του κ. Λαφαζανη του ΣΥΡΙΖΑ και το επαχθές χρέος.
> Στις μαύρες του ήταν σήμερα το πρωί στη εκπομπή Λυριτζή/Οικονόμου, ο Π. Λαφαζάνης. Και συνέχισε :

Αντίδραση της Ν.ΠΑΣΟΚ για την εργασία των νέων με μισθό «χαρτζιλίκι»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ με αφορμή την εισήγηση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών(ΚΕΠΕ) για την ανεργία των νέων, από 15 έως 29 ετών, ώστε να διευκολύνεται η είσοδός τους στην αγορά εργασίας, Mάλιστα, στις προτάσεις αυτές, περιλαμβάνεται η «κατάργηση του κατώτατου μισθού για νέους, έως ένα έτος από την πρόσληψή τους, ώστε να

Tου Νίκου Νυφούδη : «Μαθαίνοντας Γερμανικά»

Προσπαθώντας να αποστασιοποιηθώ από την υποκειμενικότητα με την οποία κρίνω τα πράγματα, κάθε φορά που η δουλειά μου με αναγκάζει να λείπω από τη χώρα είναι ένα μεγάλο μάθημα για μένα.
Σε κάθε ταξίδι, στο αεροπλάνο, στο τρένο ή στο λεωφορείο δεν περνά η ώρα αν δεν έχεις κάτι που θα χαζέψεις. Άρχισα λοιπόν να προσπαθώ να μαθαίνω ολοένα και περισσότερα πράγματα για τη Γερμανία.

Πυρ ομαδόν κατά των προτάσεων του ΚΕΠΕ

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι προτάσεις του ΚΕΠΕ  για κατάργηση του κατώτατου μισθού στους νέους ανέργους 15 -29 έως ένα έτος από την πρόσληψή τους. 
Ο Δημήτρης Στρατούλης, τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των προτάσεων του  ΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι  παίζει το ρόλο του λαγού της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για

Τσαυτάρης για τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών: Θέλουμε να μειώσουμε τα πανωτόκια

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αγροτών που βρίσκονται στην υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ) αφορά η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στον «vima FM».
«Τα πανωτόκια προσπαθούμε να μειώσουμε, να φέρουμε σε λογικά

Σκηνές χάους και χρεοκοπίας πάλι στην Αργεντινή

Σκήνες χάους, που γυρνούν το χρόνο 13 χρόνια πίσω, βιώνει εκ νέου η Αργεντινή μετά την πτώχευση του 2001. Με τη χρεοκοπία να απειλεί ξανά τη χώρα, οι λεηλασίες και οι αιματηρές διαδηλώσεις συνθέτουν ξανά ένα τρομακτικό σκηνικό.
Στο Μπουένος Άιρες οι άνθρωποι λεηλατούν τα σούπερ μάρκετ γιατί δεν έχουν να φάνε, ενώ οι έμποροι φοβούνται να ανοίξουν τα

Να μην πληρώνουν το ηλεκτρολογικό σχέδιο οι άποροι ζητά από τη ΔΕΗ ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών


Με επιστολή του προς τη ΔΕΗ επαναλαμβάνει τις σοβαρές ενστάσεις που έχει εδώ και καιρό εκφράσει τόσο προς τους υπευθύνους της Επιχείρησης, όσο και σε δημόσιες παρεμβάσεις του, και αφορούν τους όρους ένταξης των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Θετικές εξελίξεις από το δικαστήριο για τον Άρη!

Θετική είναι τελικά η απάντηση του δικαστηρίου, το οποίο άναψε το πράσινο φως για την αίτηση της προσωρινής διαταγής για τη φορολογική ενημερότητα της ΠΑΕ Άρης. Παρά τη σφοδρή αντιπαράθεση με το Δημόσιο, ο άψογος χειρισμός του δικηγόρου Γιώργου Γιαννόπουλου έπεισε το δικαστήριο. Το θέμα τώρα είναι η

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, παρουσίασε το πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στους τομείς της γεωργίας και της αλιείας


Το Πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας, στους τομείς των αρμοδιοτήτων του παρουσίασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, διαδοχικά, σε τρεις Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: στην Επιτροπή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (COMAGRI), Περιβάλλοντος – Δημόσιας Υγείας και Καταναλωτή (COMENVI) και Αλιείας (COMPECH). Τον Υπουργό συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου, κ. Δημήτρης Μελάς.

Υποψήφιος της Μέρκελ ο Σουλτς, λέει ο Τσίπρας

Έντονη κριτική κατά του Μάρτιν Σούλτς, υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν από τους Ευρωπαίους σοδιαλδημοκράτες, άσκησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Με δηλώσεις του στο Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε την  έκπληξή του για τις δηλώσεις του προέδρου

Αποζημιώσεις 14.7 εκατ. ευρώ καταβάλλει ο ΕΛΓΑ σε 7.968 δικαιούχους

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.968 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 14.7 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως για το έτος 2013.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, βαμβάκι, κηπευτικά, σιτηρά και σανοδοτικά φυτά, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Αναλυτικά η κατανομή των ποσών ανά Νομό είναι η εξής:

Αλαλούμ με το μέτρο της συλλογής αποδείξεων

Άγνωστο παραμένει ακόμα το σύστημα που θα επικρατήσει αναφορικά με το μέτρο της συλλογής αποδείξεων από τους μισθωτούς και συνταξιούχους.
Πληροφορίες θέλουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να έχει δώσει εντολή να αποσυρθεί η πρόταση σύμφωνα με την οποία η εφορία θα αναγνώριζε μόνον το 50% της

Αποχωρεί από την Intracom ο Σωκράτης Κόκκαλης

Τέλος, εποχής για την Intracom που ανακοίνωσε την αποχώρηση από το διοικητικό συμβούλιο του κ. Σωκράτη Π. Κόκκαλη, ιδρυτή του Ομίλου εταιρειών Intracom Holdings.
Νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Intracom Holdings αναλαμβάνει ο κ. Δημ. Χρ. Κλώνης, ο οποίος αναλαμβάνει επίσης καθήκοντα προέδρου δ.σ. όλων των θυγατρικών εταιρειών του

Αργεντινός δισεκατομμυριούχος θέλει όλα τα ελληνικά αεροδρόμια

Στο «στόχαστρο» του Αργεντίνου δισεκατομμυριούχου Eduardo Eurnekian μπαίνουν όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς η εταιρεία του, Corporate America, επιχειρεί επέκταση στην Νότια Ευρώπη εκμεταλλευόμενη τις μειωμένες τιμές μετά την κρίση.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Martin Eurnekian, επικεφαλής της

Μπακογιάννη: Η κρατική μηχανή επέδειξε χαλαρότητα στην τρομοκρατία

Τη θέση ότι η κρατική μηχανή επέδειξε χαλαρότητα στην τρομοκρατία εξέφρασε την Παρασκευή η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. Σε συνέντευξή της, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε, επίσης, ότι οι διχαστικές λογικές είναι καταστροφικές, αναφέροντας πως