Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Οι μυστικές στοές της Αγίας Σοφίας και το δισκοπότηρο


Οι μυστικές στοές της Αγίας Σοφίας και το δισκοπότηρο
Στα άδυτα της Αγιά Σοφιάς! Στους θρύλους και τα μυστήρια του μεγαλοπρεπούς ναού που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη προσπάθησε να δώσει απαντήσεις ο σκηνοθέτης Γκοκσέλ Γκιουλενσού, ο οποίος επί δεκαπέντε χρόνια πραγματοποιούσε έρευνες στις σκοτεινές υπόγειες σήραγγες του χριστιανικού μνημείου.

Επιδοτούμενες θέσεις εργασιακής εμπειρίας


Επιδοτούμενες θέσεις εργασιακής εμπειρίας
Tη συνεργασία της με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ευρωεργασιακή ανακοίνωσε η ICAP People Solutions, με σκοπό να φέρουν κοντά εταιρείες με ανέργους έως 29 ετών.

Η συνεργασία αφορά ένα πρόγραμμα επιδοτούμενης εργασιακής εμπειρίας, η οποία μάλιστα μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για μόνιμη εργασιακή σχέση!

ΙΚΕΑ: Αποσύρει τάρτες με ίχνη κοπράνων!


ΙΚΕΑ: Αποσύρει τάρτες με ίχνη κοπράνων!
Ο σουηδικός όμιλος Ikea ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει από τις καφετέριές του σε 23 χώρες τις τάρτες στις οποίες οι κινεζικές υγειονομικές αρχές εντόπισαν βακτήρια τα οποία συνήθως καταδεικνύουν μόλυνση από κόπρανα.

Ο Ikea δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έλαβε αυτή την απόφαση μετά την καταστροφή από τα κινεζικά τελωνεία 1.800 γλυκών που ονομάζονται «chokladkrokant» (μια τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας) που είχαν κατασχεθεί στο λιμάνι της Σαγκάης, το Νοέμβριο.

Αποδείξεις: Οι αλλαγές, οι παγίδες και οι εξαιρέσεις


Αποδείξεις: Οι αλλαγές, οι παγίδες και οι εξαιρέσεις
Αντιμέτωποι με το χαρτοβασίλειο των αποδείξεων είναι και εφέτος οι φορολογούμενοι, οι οποίοι καλούνται από τη μία να δηλώσουν στην εφορία αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους και μέγιστο όριο τα 15.000 ευρώ, από την άλλη να συλλέξουν για του χρόνου αποδείξεις αξίας ίσης με το ένα τέταρτο του εισοδήματός τους, αλλά με μέγιστο απαιτούμενο όριο τα 10.500 ευρώ.

Κόψαμε τα λουκάνικα και τα σαλάμια!


alantika-without
Σαλάμια, λουκάνικα, μορταδέλες και γαλοπούλες ανήκουν κι αυτά στα “θύματα” των περικοπών στο οικογενειακό προϋπολογισμό που αφορά στα τρόφιμα. Ο εγχώριος κλάδος αλλαντικών που εξετάζεται σε πρόσφατη μελέτη της Hellastat Α.Ε. δείχνει σαφή υποχώρηση, πολύ περισσότερο δε που τα αλλαντικά δε θεωρούνται και είδος πρώτης ανάγκης στον διατροφικό τομέα.

Έξαλλος ο Βενιζέλος με την Κοππά


Έξαλλος ο Βενιζέλος με την Κοππά
Επιστολή στην παραιτηθείσα από τη θέση του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά, απέστειλε ο πρόεδρος του κινήματος Ευ. Βενιζέλος.

Αφήνοντας σαφή αιχμή για τη διαρροή της επιστολής παραίτησής της στον Τύπο, ο κ. Βενιζέλος ενημερώνει την κ. Κοππά ότι κάνει αποδεκτή την παραίτησή της, παρ' όλο που, όπως επισημαίνει, θα έπρεπε να είχε υποβληθεί σε προσωπική τους συνάντηση και «να συνοδεύεται από απολογισμό του έως τώρα συντονισμού της δράσης των ευρωβουλευτών».

Ερώτηση Τσίπρα για κατώτατο, απολύσεις και πετρέλαιο θέρμανσης


Ερώτηση Τσίπρα για κατώτατο, απολύσεις και πετρέλαιο θέρμανσης
Για δογματισμό και υποτέλεια στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, η οποία οδηγεί, όπως υποστηρίζει, σε ανθρωπιστική κρίση και κοινωνικά συντρίμμια, κατηγορεί ο Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση.

Σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, η οποία θα συζητηθεί την Παρασκευή, με θέμα τον κατώτατο μισθό και τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι, με την επάνοδο της τρόικας στη χώρα μας, επανέρχονται στο προσκήνιο οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης που απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο.

Παπαρήγα: Το αγροτικό ποτάμι μαζί με το εργατικό θα σαρώσουν


Παπαρήγα: Το αγροτικό ποτάμι  μαζί με το εργατικό θα σαρώσουν
Η κυβέρνηση είναι πολύ γελασμένη αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα "μαζευτούν" εδώ ή θα γίνονται μια- δυο φορές τον χρόνο επετειακά», τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωσή της στο αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη, στην Αθήνα.

Προς επισημοποίηση η συνεργασία Τσίπρα – Κατσέλη


Προς επισημοποίηση η συνεργασία Τσίπρα – Κατσέλη
Σε επισημοποίηση της συνεργασίας της Λούκας Κατσέλη με τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να οδηγήσει η εκδήλωση που οργανώνουν Παρασκευή και Σάββατο το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής του Γεράσιμου Αρσένη και του Levy Economics Institute στη χώρα μας.

Θέμα της διεθνούς διημερίδας (για την οποία το μεσημέρι σήμερα ο Γερ. Αρσένης και ο εκπρόσωπος του Levy Γιώργος Αργείτης παραχωρούν στις 2 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ) είναι «Έξοδος από την κρίση: Η πρόκληση της εναλλακτικής πορείας».

Παραίτηση της Κοππά από επικεφαλής των ευρωβουλευτών


Παραίτηση της Κοππά από επικεφαλής των ευρωβουλευτών
Γνωστή την παραίτησή της έκανε με επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, επικεφαλής της ΚΟ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως η ίδια τονίζει, η παραίτηση της υπεβλήθη μετά την απόφαση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ «να αποκλείσει από το κεντρικό πολιτικό όργανό του τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πάντα μετείχαν αυτοδικαίως, όπως και οι λοιποί, εκλεγμένοι με σταυρό προτίμησης ή μη, βουλευτές».

Τζήμερος: Ο επόμενος ισοβίτης πρέπει να λέγεται Παυλόπουλος


Τζήμερος: Ο επόμενος ισοβίτης πρέπει να λέγεται Παυλόπουλος
Στον Προκόπη Παυλόπουλο επιτίθεται με άρθρο του στην Athens Voice ο Θάνος Τζήμερος, τον οποίο κατηγορεί για προώθηση του κομματικού πελατειακού κράτους και τονίζει πως ο επόμενος ισοβίτης πρέπει να λέγεται Παυλόπουλος.

Ολόκληρο το άρθρο του κ. Τζήμερου:

«Αν η υπεξαίρεση 17 εκατομμυρίων σε βάζει μέσα ισόβια, ποια πρέπει να είναι η τιμωρία για υπεξαίρεση 1,2 δις ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ;

Πάγκαλος: Δεν μου αρέσει το ΠΑΣΟΚ ούτε ο Βενιζέλος


Πάγκαλος: Δεν μου αρέσει το ΠΑΣΟΚ ούτε ο Βενιζέλος
Δεν μου αρέσει καθόλου. Ούτε το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ούτε αυτοί που είδα στο συνέδριο, ούτε αυτά που άκουσα. Ούτε ο πρόεδρός του ο σημερινός. Κανείς δεν μου αρέσει από αυτούς. Ακόμη και στις μεγάλες στιγμές του συνεδρίου, στην αποφώνηση που κάνει ο πρόεδρος και εκεί όπου υπάρχει κόσμος, είδα άδειες καρέκλες», δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Σαμαράς: Δίνουμε μάχη για όλα με την Τρόικα


Σαμαράς: Δίνουμε μάχη για όλα με την Τρόικα
Το δικό του μήνυμα στους υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και την τρόικα ενόψει των συναντήσεων των εκπροσώπων των δανειστών με στελέχη της κυβέρνησης αλλά και τον ίδιο, την Πέμπτη στο Μαξίμου.

«Δίνουμε μάχη για όλα» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός από την Κωνσταντινούπολη, δίνοντας το σύνθημα στους υπουργούς: Ασκήστε πιέσεις για τη χαλάρωση κάποιον όρων του Μνημονίου.

Οι Αυστραλοί τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα!


Οι Αυστραλοί τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα!
Ελλάδα ψηφίζουν οι Αυστραλοί, που μάλιστα αποδεικνύονται οι καλύτεροι τουρίστες για τη χώρα μας, αφού ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από τους επισκέπτες οποιασδήποτε άλλης χώρας και μένουν περισσότερες μέρες για διακοπές από ό,τι οι τουρίστες από άλλες χώρες.

Γερμανοί βαφτίζουν τα τυριά τους φέτα!


Γερμανοί βαφτίζουν τα τυριά τους φέτα!
Μεγάλη απάτη γερμανικής εταιρείας εις βάρος της χώρας μας, σοκάρει.

Συγκεκριμένα ξένες εταιρείες εκμεταλλευόμενες την απουσία εθνικής στρατηγικής μάρκετινγκ στα ελληνικά προϊόντα, σκαρφίζονται brands για λευκά τυριά που θυμίζουν Ελλάδα και τα πουλούν ακριβότερα από την ελληνική φέτα.

Κραυγή απελπισίας από τον Παπαγεωργόπουλο!


Κραυγή απελπισίας από τον Παπαγεωργόπουλο!
Κραυγή απελπισίας μέσα από τις φυλακές βγάζει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος επιμένει πώς είναι αθώος.

Σε κείμενο, που ανέβασε στο blog του, τα έβαλε μάλιστα με αυτούς που «τόλμησαν» να τον κρίνουν ένοχο, ενώ αυτός πήγε στο δικαστήριο με το καλό του το κουστούμι για να «πανηγυρίσει» την αθώωση του!

Η τρόικα πιέζει για απολύσεις και κατώτατο μισθό


Η τρόικα πιέζει για απολύσεις και κατώτατο μισθό
Το οικονομικό σκέλος της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο, αλλά και οι αλλαγές στα εργασιακά και ειδικά το θέμα του κατώτατου μισθού θα απασχολήσουν αύριο Τετάρτη τις συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικας με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Νέοι όροι για την κυβερνητική συνεργασία…




Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη να ξανασυζητήσουν με τον Αντ. Σαμαρά και τον Φ. Κουβέλη για μία καλυτερη και πιο αποτελεσματική κυβέρνηση.
Για τον κ. Σαμαρά είπε πως κάνει μια μεγάλη προσπάθεια

ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΗΚΑΝ 33,58 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...

Το ποσό των 33,58 εκατ. ευρώ (μαζί με τις προσαυξήσεις) καταλόγισε κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη στον καταδικασθέντα πρώην δήμαρχο της συμπρωτεύουσας Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και στους επίσης καταδικασθέντες υπαλλήλους του ίδιου δήμου Παναγιώτη Σαξώνη και Θωμά Γκόλα.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου στις αρχές του 2012 πραγματοποίησε έλεγχο στο δήμο Θεσσαλονίκης, μετά τον οποίο καταλόγισε στον κ.

Διχασμένη η Θεσσαλονίκη απο τα αρχαιολογικά ευρήματα της Εγνατίας

Έντονο προβληματισμό και ποικίλες συζητήσεις έχει προκαλέσει ο εντοπισμός της

αρχαίας Εγνατίας, κάτω ακριβώς από την νέα, στο σημείο του σταθμού Βενιζέλος του Μετρό Θεσσαλονίκης. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το ερώτημα. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης ακούστηκαν απόψεις υπέρ και κατά (μόνον των εκπροσώπων της Αττικό Μετρό), έτσι η

H πρόταση - έκπληξη Βενιζέλου για το νεο Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

H πρόταση - έκπληξη Βενιζέλου για το νεο Γραμματέα του ΠΑΣΟΚΤο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ανήκει πια στην ιστορία, επικυρώνοντας αφενός την πολιτική κυριαρχία του Ευάγγελου Βενιζέλου και την μετεξέλιξη του κόμματος σε ένα καθαρά «κεντρώο» κόμμα χωρίς επί της ουσίας ιδεολογικοπολιτικό πρόσημο.
Επόμενος σταθμός, η συνεδρίαση της νέας και ανανεωμένης Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής με τα νέα εκλεγμένα 130 μέλη και τα 40 αριστίνδην, προκειμένου να εκλέξουν το νέα γραμματέα του Κόμματος και το 13μελές Πολιτικό Συμβούλιο στο οποίο θα