Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Σπ. Λυκούδης: Η ΔΗΜΑΡ να αποσαφηνίσει το πολιτικό της στίγμα

Τη θέση πως η ΔΗΜΑΡ πρέπει στο συνέδρίο της να αποσαφηνίσει το πολιτικό της στίγμα εξέφρασε ο Γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης.
Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα, σημείωσε: «Αισθανόμαστε ότι είμαστε σε μια κάμψη και όποιος δεν το λέει, δεν είναι ειλικρινής. Μπορεί να μην δίνουμε απόλυτη σημασία στα δημοσκοπικά ευρήματα, αλλά είναι ενδείξεις. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνει η

Ο Φύσσας σε αφίσα του ΠΑΣΟΚ

Φωτογραφία του Παύλου Φύσσα περιλαμβάνει η αφίσα της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου.Στην αφίσα υπάρχουν τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου, «Η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Εθνική Υπερηφάνεια δεν είναι ποτέ δώρο. Είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα. Είναι θέμα μόνιμου Αγώνα», ενώ από κάτω παρατίθενται με τη σειρά οι

Financial Times: Η μεσαία τάξη τέλος! -Ποια επαγγέλματα θα επιβιώσουν και με ποιο μισθό

Τελείωσε η εποχή της μεσαίας τάξης λόγω της οικονομικής κρίσης, εκτιμούν οι Financial Times, που βλέπουν επαγγελματική κυριαρχία των γυναικών μόνο και μόνο επειδή μειώνονται οι μισθοί. Απολαυστικό και δυσοίωνο άρθρο.
Η εμπειρία της μεσαίας τάξης ήταν ανέκαθεν η εξής: Ο άνθρωπος έχει την επαγγελματική του ταυτότητα. Είμαστε αυτό που κάνουμε. Επιλέγουμε επαγγέλματα που ταιριάζουν στον χαρακτήρα μας και στην συνέχεια αυτά τα επαγγέλματα διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας.

Eπιδότηση 120.000 ευρώ για 6.000 νέους αγρότες δίνει η ΕΕ- Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Πριμ πρώτης εγκατάστασης στην ύπαιθρο για 6.000 νέους αγρότες, που θα φτάνει και τις 20.000 ευρώ για τον καθένα, χορηγεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο προγράμματος 100 εκατομμυρίων ευρώ, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί η δυνατότητα σε ακόμη 6.000 δικαιούχους έως 40 ετών να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στη

Επανεκκίνηση για 4 οδικούς άξονες ανακοίνωσε ο Χρυσοχοΐδης

Λίγες μέρες -ίσως και μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου- απομένουν για την επανεκκίνηση τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων που θα προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Την ανακοίνωση αυτή έκανε χθες ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο πλαίσιο της υπογραφής συμβάσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη χορήγηση προς τη χώρα μας δανείων συνολικού ύψους 550 εκ. ευρώ.

Χέρι χέρι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…

Δεν το κρύβουν πλέον ότι πορεύονται μαζί τα δυο συνεταιράκια του «αντιμνημονιακού αγώνα».
«Θα έχουμε συνάντηση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο για ενδεχόμενη συνεργασία σε επίπεδο δήμων». «Έχουμε πει και έχουμε δηλώσει ότι είμαστε ανοιχτοί στη συγκρότηση αντιμνημονιακού πατριωτικού, δημοκρατικού μετώπου - ψηφοδελτίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, και

Πού «ανοίγουν» νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

Θέμα ημερών είναι να αρχίσει το επόμενο στάδιο της κοινωφελούς εργασίας με την πρόσληψη ανέργων, πτυχιούχων και μη, μέσω του ΟΑΕΔ, το οποίο έχει πάρει το «πράσινο φως» του ΑΣΕΠ.
Οι προσλήψεις θα γίνουν από οκτώ διαφορετικά υπουργεία ενώ προβλέπονται θέσεις σε Δικαστήρια, Ταμεία, την Πρόνοια, τους Δήμους και τις Περιφέρειες, τα Λιμάνια, αλλά και τις Μητροπόλεις,

Φορολογικός «Τειρεσίας» για χιλιάδες επαγγελματίες

Μετά τις κατασχέσεις καταθέσεων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά ένα βήμα παραπέρα ενεργοποιώντας σχέδιο για επιβολή φορολογικού «Τειρεσία» σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν αποδίδουν ΦΠΑ και για όσους εντοπίζονται να εκδίδουν εικονικά τιμολόγια.

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Τατούλης

Την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος για τη περιφέρεια Πελοποννήσου γνωστοποίησε ο Πέτρος Τατούλης μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το νέο πρόσωπο της Πελοποννήσου το οποίο δημιουργήσαμε στηριζόμενοι σε αξίες και αρχές, αλλά πρωτίστως

Αθ.Τσαυτάρης: Με την νέα ΚΑΠ αν δεν παράγεις, δεν επιδοτείσαι

Στις προοπτικές του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα της κρίσης αναφέρεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας στο Παρατηρητήριο για την Κρίση.
«Η φιλοσοφία της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής είναι ότι αν δεν παράγεις δεν μπορείς να επιδοτηθείς. Αυτό είναι στρατηγική αλλαγή. Όσο επιδοτούσε την έκταση, δεν έβλεπε κανείς αν και τι παρήγαγες» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η New York Times «βλέπει» κίνδυνο εμφυλίου στην Ελλάδα!

Η περαιτέρω άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής μπορεί να οδηγήσει την χώρα στον εμφύλιο, είναι το συμπέρασμα στο οποίο οδηγείται η εφημερίδα, που με εκτενές άρθρο σχολιάζει την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα.
Το άρθρο υπογράφεται από τον αρθρογράφο της Καθημερινής Νίκο Κωνσταντάρα και ξεκινάει σημειώνοντας το παράδοξο, η δολοφονία δύο μελών ενός μικρού κόμματος να έχει τόσο σημαντικές

Αθανάσιος Τσαυτάρης : Ολοκλήρωση της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων του Μέτρου 2.3-Μεταποίηση και Εμπορία του ΕΠΑΛ 2007-2013.



Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων του Μέτρου 2.3- Μεταποίηση και Εμπορία Αλιευτικών Προϊόντων.
Στην υπηρεσία κατατέθηκαν συνολικά 63 επενδυτικά σχέδια για τις περιοχές εντός στόχου σύγκλισης, προϋπολογισμού 57.660.247,16 ευρώ και  5 επενδυτικά σχέδια για τις περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης, προϋπολογισμού 1.823.932,37 ευρώ.

Πόσα χρήματα πήραν οι τράπεζες από το 2008

Στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις αρχές Νοεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών διαβιβάζοντας για πρώτη φορά αναλυτικά στοιχεία για τη «στήριξη» που παρασχέθηκε σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα βάσει του Ν. 3723/2008 «Ενίσχυση ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης».

Ο Ανδρουλάκης ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα…

Μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας να προορίζεται για υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, αλλά ήταν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης που υιοθέτησε αίφνης «προεκλογικό λόγο» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Βαρσοβία.Μιλώντας στο 5ο Συνέδριο Γενικών Γραμματέων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και παρόντος του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και υποψηφίου εκ μέρους του ΕΣΚ για τη θέση του επικεφαλής της Κομισιόν

ΣΔΟΕ: Το πόρισμα για το Βασίλη Καπερνάρο

Σάλο προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα η αποκάλυψη, ότι ο δικηγόρος και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Καπερνάρος ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή ύψους 5 εκατ. ευρώ. Το e-reportaz.gr αποκαλύπτει σήμερα το περιεχόμενο του πορίσματος των “Ράμπο”, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2013 και απεστάλη στην αρμόδια ΔΟΥ.

Πιθανή θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ με την χρήση laser

Ομάδα Πολωνών και Σουηδών ερευνητών ανέπτυξε μια νέα τεχνική με χρήση laser, που ανοίγει ένα νέο «παραθυράκι» ελπίδας για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ, η οποία σήμερα πλήττει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων ανθρώπων.
Αυτό που κάνει η νέα μέθοδος είναι να διαχωρίζει τις υγιείς από τις τοξικές πρωτεΐνες (όπως για παράδειγμα η βήτα-αμυλοειδής που

Ευ. Βενιζέλος: Η παράταση της διαπραγμάτευσης λειτουργεί βλαπτικά

Στις διεθνείς και εγχώριες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της χώρας και την έξοδο από την κρίση αναφέρθηκε εκτενώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τοποθέτησή του ως κεντρικός ομιλητής στο δείπνο του διήμερου συνεδρίου του «Capital+Vision 2013» που διοργανώνει το Ελληνο-γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με θέμα: «Η μακρά πορεία προς την

Αντάρτικο και από τον Θάνο Μωραΐτη

Αντιρρήσεις επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ένας ακόμα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Θάνος Μωραΐτης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega έκανε λόγο για έναν άδικο φόρο και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «αν το σχέδιο το οποίο θα έρθει στη Βουλή έχει τα ίδια στοιχεία με το προηγούμενο δεν πρόκειται