Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Γκάφα Βούτση στη Βουλή: Είναι μεθόδευση να θέσετε εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή

Aνω κάτω έγινε πάλι το μεσημέρι της Πέμπτης η Βουλή με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση να κατηγορεί, ούτε λίγο, ούτε πολύ την Κυβέρνηση ότι μεθοδεύει να θέσει τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, κλείνοντας το μάτι στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους, αλλά και τους Χρυσαυγίτες  να εκτοξεύουν στη συνέχεια ύβρεις κατά των βουλευτών.
«Είναι πολιτικό κλείσιμο του ματιού προς την άκρα δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της

Αυτοί είναι οι 12 διοικητές νοσοκομείων που αρίστευσαν στην αξιολόγηση

Τα ονόματα των δώδεκα διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, οι οποίοι αρίστευσαν κατά την εκπαίδευσή τους και την άσκηση των καθηκόντων τους, ανακοίνωσε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Πάνος Ευσταθίου.
Η ανακοίνωση των έξι διοικητριών και των έξι διοικητών έγινε

Ο Γ. Παπαθανασίου πρόεδρος των ΕΛ. ΠΕ.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., στη θέση του παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους κ. Χρήστου – Αλέξη Κομνηνού, εξελέγη ως νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, διορισθείς από το Ελληνικό Δημόσιο. Ο Γιάννης Παπαθανασίου ήταν ο

Συνέντευξη Μιχάλη Καρχιμάκη : Παραλάβαμε μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα και αναμετρηθήκαμε με την ιστορία μας, με την διαδρομή μας και την ψυχή μας !!!

ΟΣΕ: Αιολικά πάρκα σε Κιλκίς

Σε περιοχές του Κιλκίς και άλλες της Βόρειας Ελλάδας προτίθεται η ΓΑΙΑΟΣΕ να εγκαταστήσει συνολικά 6 αιολικά πάρκα, με συνολική ισχύ 300 kWh.
Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας στην εφημερίδα για την Οικονομία «Ημερήσια», ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Α. Σχίζας, αναφερόμενος στο πρόγραμμα για τις ανεμογεννήτριες

Βενιζέλος: παρών στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Στη Ρώμη μεταβαίνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να συμμετάσχει στο Εκλογικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο πραγματοποιείται από 28 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου.
Το Συνέδριο θα ανακηρύξει επίσημα τον Martin Schulz, ως κοινό υποψήφιο του ΕΣΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα υιοθετήσει το Μανιφέστο του ΕΣΚ για τις ευρωεκλογές με τις δέκα προοδευτικές προτάσεις προς τους Ευρωπαίους πολίτες.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ Β. ΕΞΑΡΧΟΥ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Με στόχο τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου με την ένταξη νέων κινδύνων στους Κανονισμούς του ΕΛΓΑ και τη δικαιότερη κατανομή των εισφορών που αποτελούν κεντρικό στόχο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και της Διοίκησης του ΕΛΓΑ, ύστερα από συζητήσεις που διεξήχθησαν στην ομάδα εργασίας που ορίστηκε με Απόφαση του Προέδρου, κ. Βασίλη ‘Έξαρχου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε τη διενέργεια διαγωνισμού για την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης.
Η αναλογιστική μελέτη θα περιλαμβάνει:

Ανδρουλάκης: με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές της Ρώμη

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα συμμετάσχει στην 6η Συνδιάσκεψη Γενικών Γραμματέων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και στο Εκλογικό Συνέδριο της 1ης Μαρτίου, που θα ανακηρύξει επίσημα τον Martin Schulz, υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη θέση του

Δ. Θερμαϊκού: Σε αργία τέθηκαν 21 δημοτικοι συμβούλοι

Σε 21 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θερμαϊκού επέβαλε την πειθαρχική ποινή της αργίας για διάστημα ενός μήνα, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Η απόφαση του γενικού γραμματέα  αποδίδει στους δημοτικούς συμβούλους το πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια, σύμφωνα με την από 20-12-2013 γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών Οργάνων.

Ανάσα στους συνταξιούχους, αλλά για λίγο -Αυξήσεις 5 έως 74 ευρώ στις συντάξεις

Χαμόγελα, αλλά για λίγο, αναμένεται να προκαλέσει στους συνταξιούχους το νέο καθεστώς στην παρακράτηση φόρου στις επικουρικές, αφού θα οδηγήσει σε πρόσκαιρη αύξηση των συντάξεων. Συγκεκριμένα, η αύξηση μπορεί να φτάσει από τα 5 έως και τα 74 ευρώ το μήνα.
Ωστόσο όπως γράφει και η ΗΜΕΡΗΣΙΑ, η αύξηση θα είναι

Σκουρλέτης: «Το “Ποτάμι” δεν φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ»

Σφοδρή επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη εξαπέλυσε την Πέμπτη ο απρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στην απόφαση του κ. Θεοδωράκη να ιδρύσει πολιτικό φορέα που θα φέρει το όνομα «Το Ποτάμι».
«Πολλές φορές έχουμε δει διάφορους διάττοντες αστέρες της δημόσιας ζωής, έτσι όπως εμφανίζονται, έτσι σύντομα να

Επισκέψεις υποψηφίου δημάρχου Κιλκίς Παύλου Τονικίδη

Με την ιδιότητά του ως υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, ο κ. Τονικίδης παραβρέθηκε το περασμένο Σάββατο στον χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουριών «Μπέλλες», όπου τον υποδέχτηκαν με θέρμη εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Κάτι ανάλογο συνέβη και στην αντίστοιχη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου, όπου ο κ. Τονικίδης είχε επίσης επαφές με δημότες, στο πλαίσιο της παραπέρα

Ανδρέας Λοβέρδος: Η επιλογή Μπουτάρη έπιασε τόπο- Είμαστε εδώ για μια νέα νίκη

Την στήριξη του στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Σύμφωνα για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος. Οι δυο άνδρες συναντιούνται αύτη την ώρα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Λοβέρδος τόνισε: "Δεν είναι όπως το 2010. Έχουν γίνει πράγματα από τότε. Όλος ο σχεδιασμός, οι φιλοδοξίες και τα

Στην Ουκρανία ο Βενιζέλος ενώ αύριο στη Ρώμη για την υποψηφιότητα Σουλτς

Στην Ιταλία θα μεταβεί, αύριο, 28/2, Ευάγγελος Βενιζέλος, για το συνέδριο του ΕΣΚ, στο οποίο θα επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα του Μ. Σούλτς για την προεδρία της Κομισιόν. Παράλληλα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα έχει συνάντηση με την ιταλίδα ομόλογό του Φ. Μογκερίνι, ώστε να συζητήσουν για τις εξελίξεις.

«Ψηφίζω για να μην πέσει η κυβέρνηση, γιατί ξέρω τι θα ακολουθήσει μετά»

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν εμφανίζεται στη Βουλή, εκτόξευσε ο Απόστολος Κακλαμάνης, λέγοντας ότι ο μόνος λόγος που στηρίζει την κυβέρνηση είναι για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας πολιτικής αστάθειας.
«Ψηφίζω για να μην πέσει αυτή η κυβέρνηση, γιατί ξέρω τι θα

Ρωσικά στρατεύματα αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο

Τα ρωσικά στρατεύματα του Δυτικού και Κεντρικού Τομέα έχουν ξεκινήσει τις εκτεταμένες μετακινήσεις τους, που προβλέπουν τα σχέδια των ασκήσεων, στις οποίες συμμετέχουν έως και 150.000 Ρώσοι στρατιωτικοί, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου 'Αμυνας.
Στις σημερινές ρωσικές εφημερίδες προβάλλονται εκτεταμένα οι

Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση των «58»

Η προσπάθεια ακόμα και ηγετικών στελεχών των «58» να πείσουν ότι η κίνηση συνεχίζει κανονικά το έργο της για την επανένωση της κεντροαριστεράς και την ίδρυση της ελληνικής ΕΛΙΑΣ, λύγισε κάτω από το βάρος της εικόνας του ναυαγίου,  που προκάλεσε η απόφαση της κίνησης να μη συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο

Βενιζέλος για τις γερμανικές αποζημιώσεις: «Δεν θα συνιστούσα τη δικονομική οδό»

Επιφυλακτικός με την επάρκεια του πορίσματος που του παρέδωσε ομάδα εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) για τις γερμανικές αποζημιώσεις εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος. Ενημερώνοντας χθες τα μέλη των Επιτροπών Εθνικής Αμυνας, Εξωτερικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος της Βουλής, ζήτησε από την Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να

Αθανάσιος Τσαυτάρης : Aπάντηση σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την Τράπεζα Διατήρησης Γενετικού Υλικού




·  Θα ενισχυθεί η συνεργασία της Τράπεζας Γενετικού Υλικού με τα Ινστιτούτα, με τη μεταφορά της στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών στη Θεσσαλονίκη
·  Με το πρόσφατο νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ έγινε τροποποίηση, ώστε η Τράπεζα Γενετικού Υλικού να υποστηρίζεται οικονομικά από το Ανταποδοτικό Ταμείο Σπόρων
· Στο καινούργιο οργανόγραμμα του Υπουργείου, δημιουργείται Γενική Διεύθυνση φυτογενετικών πόρων και σπόρων παραγωγής

ΠΑΣΟΚ: «τα λιμάνια είναι μηχανές ανάπτυξης»

Από τον Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την αξιοποίηση των ελληνικών λιμένων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«H θέση του ΠΑΣΟΚ για την αξιοποίηση των λιμένων όπως αυτή έχει συμπεριληφθεί τόσο στους νόμους δημοσιονομικής σταθερότητας, όσο και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην Προγραμματική Συμφωνία στήριξης της Κυβέρνησης και έχει αποτυπωθεί από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο είναι ότι «τα λιμάνια είναι μηχανές ανάπτυξης για το μέλλον του τόπου και τα