Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Το τηλεφώνημα του Γιώργου στον Στουρνάρα από το Χάρβαρντ

Ενημέρωση για τις οικονομικές εξελίξεις ζήτησε και είχε από τον Γιάννη Στουρνάρα ο κ.Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον υπουργό Οικονομικών για να πληροφορηθεί «από πρώτο χέρι» για την πορεία των δημοσιονομικών και των διαβουλεύσεων
με την Τρόικα για το ελληνικό πρόγραμμα, προκειμένου να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στις εκδηλώσεις και τις εκπομπές όπου παρουσιάζεται ως ομιλητής στο εξωτερικό.

Τι συζητήθηκε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ



Σε σημερινή σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Γραμματέα της κ. Γιάννη Μανιάτη, συζητήθηκαν:

1.- Η καλύτερη παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και η ανάληψη θετικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
2.- Η άμεση συγκρότηση ομάδων σχεδιασμού από τους εισηγητές για κάθε τομέα ευθύνης
3.- Η εξειδίκευση, θεματικά ή και γεωγραφικά, του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης.
 Κατά τη σύσκεψη, ξεκαθαρίστηκε ότι κανένα νομοσχέδιο δεν πρόκειται να περάσει

Σαν Σήμερα 25 Σεπτεμβρίου



Γεγονότα

Η Εθνική ομάδα της Ελλάδος στο μπάσκετ κατακτά το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2005 για δεύτερη φορά στην Ιστορία της κερδίζοντας στον τελικό στο Βελιγράδι την Γερμανία.  

1493: Ο Χριστόφορος Κολόμβος ξεκινά για την τρίτη του αποστολή.

Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Πόλεμος στο Facebook για τον Παϊσιο


Πόλεμος στο Facebook για τον Παϊσιο
Αν ζούσε ο γέροντας το πιο πιθανό είναι να γελούσε ή να αδιαφορούσε. Αυτό ισχυρίζονται όσοι κάποτε τον συνάντησαν και γνώρισαν το χιούμορ του. Αλλά σε καιρούς όπου κάθε καλό μεταμορφώνεται ανερυθρίαστα στο αντίθετό του (η ελευθερία, η δημοκρατία, οι σεμνοί κι οι ταπεινοί, η χρυσή αυγή, υπήρξαν όμορφες λέξεις κάποτε όταν κυλούσαν στο μυαλό αποδεσμευμένες από πράγματα και καταστάσεις), μια εξυπνάδα αρκεί για να φουντώσει ένας απίστευτος φανατισμός. Με οπαδούς ένθεν και κείθεν, ενίοτε εν εξάλλω καταστάσει.

Σέρρες: Πάνω από 200 χειροβομβίδες βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης, απέναντι απο σχολείο!



Τα πυρομαχικά, από την εποχή του εμφυλίου, βρήκαν μικρά παιδιά που έπαιζαν σε εργοτάξιο.

Ανάστατη είναι η πόλη των Σερρών μετά την ανακάλυψη 200 και πλέον χειροβομβίδων σε κρύπτη στο κέντρο της πόλης. 

Οι χειροβομβίδες βρέθηκαν στην οδό Ολυμπίου, περιοχή όπου ο Δήμος εκτελεί έργα ανάπλασης. Τις χειροβομβίδες ανακάλυψαν, τυχαία, μικρά παιδιά παίζοντας στη χωματερή των έργων.

Βέτο ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης Στέλεχος του ΔΣ προβλέπει αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα εντός του 2013


Γιάννης Στουρνάρας και ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ το ΔΝΤ φέρεται να εξετάζει- ή και να έχει επιβάλλει ήδη- βέτο προς τους Ευρωπαίους για την εκταμίευση της νέας δόσης προς την Ελλάδα και της συνέχισης της συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα, αν πρώτα δεν έχει βρεθεί λύση και δεν έχουν δρομολογηθεί αποφάσεις για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. 

«Η διάσωση της Ελλάδας απαιτεί άλλα 30 δισ.»


Ακόμη και μετά το 2014 η Ελλάδα θα «παραμείνει στον ορό» των κρατών της ΕΕ, υποστηρίζει σε ρεπορτάζ η SZ, εκτιμώντας ότι η επίτευξη του προγράμματος απαιτεί άλλα 30 δισ. ευρώ και δύο επιπλέον χρόνια.
Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει χωρίς έξωθεν βοήθεια τον προϋπολογισμό της, υποστηρίζει η Süddeutsche Zeitung, επικαλούμενη διπλωματικούς κύκλους της ΕΕ.

Η επιστροφή των «Αγανακτισμένων»


Οι «Αγανακτισμένοι» επιστρέφουν με κινητοποιήσεις σήμερα στην ισπανική πρωτεύουσα. Το μήνυμα είναι ένα: «Διάσωση της δημοκρατίας και όχι διάσωση της χώρας από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς».

Την κινητοποίηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ζητεί ο Ευ.Βενιζέλος...



Την κινητοποίηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε σειρά πεδίων, προκειμένου «η χώρα να περάσει από τη δυσάρεστη και αμήχανη συζήτηση για τη δέσμη των δημοσιονομικών μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ στη συζήτηση για το νέο παραγωγικό μοντέλο και την  προοπτική της αυτοδύναμης Ελλάδας», ζητεί ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, με επιστολή του προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Kατηγορούμενος ο Τσίπρας μετά από μήνυση για οφειλές προς το ΙΚΑ!...





Απίστευτο κι όμως αληθινό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην «τσιμπίδα» της Δικαιοσύνης για οφειλές προς το ΙΚΑ! Ναι, σωστά διαβάσατε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει οφειλές προς το ΙΚΑ από εταιρία που διαθέτει ή διέθετε και μάλιστα βρέθηκε στη θέση του κατηγορουμένου μετά από μήνυση!

Η πρώτη κρίση στις σχέσεις Σαμαρά - Στουρνάρα...





Για υπέρ - αισιοδοξία κατηγορούν, εμμέσως πλην σαφώς, στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Κι αυτό γιατί, όλο το προηγούμενο διάστημα, το... ΥΠΟΙΚ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ενδεχομένως μια συμφωνία με την τρόικα ήταν πολύ κοντά, ενώ, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, εξακολουθούσε να είναι πολύ μακριά.

Προφυλακίστηκε η πρώην διευθύντρια του φαρμακείου του Θεαγενείου- Έπαιρνε δωράκια από φαρμακευτικές

Προφυλακίστηκε σήμερα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή
και εισαγγελέα, η πρώην διευθύντρια του φαρμακείου του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Θεαγένειο», καθώς μετά από έλεγχο που έκαναν στο φαρμακείο επιθεωρητές υγείας, προέκυψε ότι η πρώην διευθύντρια, έπαιρνε «δωράκια» από φαρμακευτικές εταιρείες για να προωθεί τα σκευάσματά τους. Μετά από σχετική εντολή ανοίχτηκαν οι λογαριασμοί της πρώην διευθύντριας, στους οποίους βρέθηκαν ποσά της

.Δείτε ποια έργα επέλεξε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Μακεδονία- Θράκη 2007-2013"

Στον τομέα της Υγείας, της προστασίας του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού αφορούν τα νέα έργα που εντάσσονται στο Π.Ε.Π. "Μακεδονία-Θράκη 2017", με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν την υλοποίηση έργων υποδομών σε κρίσιμους τομείς, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσα από την αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών εργαλείων που προσφέρονται.

Περιμένουν Νταμπίζα στον Άρη



Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Νίκο Νταμπίζα φέρονται να βρίσκονται οι άνθρωποι του Άρη, ώστε να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή

Ο πρώην διεθνής βρέθηκε στις σουίτες του Κλ. Βικελίδης την περασμένη Κυριακή, καθώς φαίνεται πως έχει δεχτεί ήδη κρούση από τους «κίτρινους», για να αναλάβει τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

Ξεκινούν οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ Κιλκίς,



Σε δυναμική πορεία Ανασυγκρότησης μπαίνει το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς,καθώς την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι διαδικασίες στο Νομό με την επίσκεψη Κλιμακίου Ανασύστασης.Το Κλιμάκιο με επικεφαλής τον υποψήφιο Βουλευτή Α Θεσσαλονίκης και πρώην Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαστεργίου  

Από σήμερα η επιστροφή του ειδικού φόρου στους αγρότες



Ξεκινά σήμερα η καταβολή της πρώτης δόσης της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Συνολικά, στους δικαιούχους θα μοιραστούν 80 εκατ. ευρώ και η πληρωμή θα γίνει σε δυο δόσεις.

Τέλος η φοροαπαλλαγή για δάνειο πρώτης κατοικίας



Έχεις σπίτι; Παιδιά; ... Θα πληρώσεις. Αυτή είναι η νέα λογική με την οποία τα πάντα φορολογούνται. Για την ακρίβεια παύουν να υφίστανται οι φοροαπαλλαγές.

Για να παραμείνει το αφορολόγητο και να πέσουν κάπως οι φορολογικές κλίμακες το οικονομικό επιτελείο αναζητά λύσεις ώστε να μην χάσει έσοδα το κράτος. Η λύση είναι μία, προς το παρόν. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών. 

Αμηχανία στο Μαξίμου για την υπόθεση Μεϊμαράκη


Αμηχανία στο Μαξίμου για την υπόθεση Μεϊμαράκη
Βαρύ κλίμα επικρατεί στην κυβέρνηση, ενώ προβληματισμός κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου, για τις καταγγελίες σχετικά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008.
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν «κλειδώσει» το σκληρό και επώδυνο πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ, ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, σε ένα οριακό χρονικό σημείο για τη σταθερότητα της κυβέρνησης συνεργασίας που ηγείται, είναι αντιμέτωπος με μια υπόθεση που προκαλεί πολιτικές σεισμικές δονήσεις, ικανές να μετακινήσουν τις τεκτονικές πλάκες του πολιτικού συστήματος.

Δεν υπογράφει Μνημόνιο ο Χριστόφιας

Μέτωπο των πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου κατά της τρόικας επιθυμεί να συμπήξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στόχος του Δημήτρη Χριστόφια είναι να πείσει την πολιτική ηγεσία να δεχθεί τις αντιπροτάσεις που ετοιμάζει η κυβέρνησή του και το ΑΚΕΛ και με βάση αυτό το έγγραφο να ξεκινήσει αντίσταση κατά επαχθών, όπως τις θεωρεί προτάσεων των μελλοντικών δανειστών και του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν δεχθούν αυτούσιο το σχέδιο μνημονίου του κ. Χριστόφια, τότε ο Πρόεδρος αναμένεται να μην υπογράψει