Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ορκίστηκε Δημ. Σύμβουλος Ωραιοκάστρου ο Παντ. Τσακίρης

Mε την ορκωμοσία που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ.Δημήτρης Σαραμάντος την Δευτέρα το απόγευμα, ο νεαρός πολιτευτής Παντελής Τσακίρης κατέλαβε και επίσημα τη θέση του Νικόλαου Μπάτου στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου.
Παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, κ. Κυριάκος Ιωσηφίδης και η κα Όλγα Γαβότση, ο τοπικός σύμβουλος Λητής Η. Θεοδώρου και άλλοι φίλοι .

Εκλογές στον Super 3 τη Μεγάλη Εβδομάδα

Εκτακτη γενική συνέλευση με βασικό θέμα την εκλογή νέας διοίκησης προκήρυξε ο Sύνδεσμος του Άρη Super 3
για τις 10 Απριλίου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
"Καλούνται τα μέλη του Συνδέσμου (Κεντρικού και Παραρτημάτων) να προσέλθουν στη συνεδρίαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, που θα συγκληθεί την Τρίτη 10 Απριλίου 2012  και ώρα 12:00 π.μ., στα γραφεία του Κεντρικού Συνδέσμου επί της οδού Γεωργίου Σεφέρη 2 στη

Έκρηξη και φωτιά στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Σημίτη


Έκρηξη και φωτιά στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Σημίτη
Έκρηξη σημειώθηκε πριν τις 9 το βράδυ στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.



Σύμφωνα με πληροφορίες, το γραφείο που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 35, στο Κολωνάκι έπιασε φωτιά, ενώ στο σημείο έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα για την κατάσβεση της.

Βενιζέλος προς Φούχτελ: «Να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις με την Γερμανία»



Βενιζέλος προς Φούχτελ: «Να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις με την Γερμανία»
Τον Γερμανό υφυπουργό του Ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ συνάντησε στην Ιπποκράτους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει θετικό και φιλικό κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία.

Βενιζέλος: Στις εκλογές θα έρθει ο λογαριασμός για τη χώρα



Βενιζέλος: Στις εκλογές θα έρθει ο λογαριασμός για τη χώρα
«Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον του τόπου» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για την «ιστορικά κρισιμότερη και δυσκολότερη εκλογική αναμέτρηση από το 1974» κατά τη συνάντησή του απόψε στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού από όλη τη χώρα.

Στη μαγική «Χώρα των Κάκτων»!



Πάνω από 5.000 είδη παχυφύτων συνθέτουν τη "Μαγική Χώρα των Κάκτων", αποτελώντας τη μεγαλύτερη συλλογή σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και ένα από τα παλαιότερα σύνολα κάκτων στον πλανήτη
Ο Huntington Desert Garden είναι ένας κήπος διαφορετικός από τους άλλους, καθώς διαθέτει στο εσωτερικό του ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα σύνολα κάκτων και άλλων παχυφύτων ανά τον κόσμο.

Γρηγόρης Λαμπράκης (1912 – 1963)


Γιατρός, αθλητής, πολιτικός, μα πάνω απ' όλα αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Γεννήθηκε στην Κερασίτσα Αρκαδίας στις3 Απριλίου 1912. Μετά το τέλος των εγκύκλιων σπουδών του μετέβη στην Αθήνα και εισήλθε στην Ιατρική. Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και αναδείχθηκε δέκα φορές βαλκανιονίκης στο άλμα εις μήκος, ενώ επί 23 χρόνια (1936-1959) κατείχε το πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος.

Ερχονται τα ABRAMS:"Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τις Ελληνικές ΕΔ",είπε ο Πανέτα στον Αβραμόπουλο



Ο Πανέτα διαβεβαίωσε Αβραμόπουλο ότι “οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν τις Ελληνικές ΕΔ”.

Αυτό προκύπτει από τη δήλωση Αβραμόπουλου,αμέσως μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Λ.Πανέτα. Το είδος της βοήθειας δεν ανακοινώθηκε από τον Αβραμόπουλο, αλλά όλων το μυαλό πάει σε πρώτη φάση στα άρματα μάχης Abrams και όχι μόνο. Ο ΥΕΘΑ μάλιστα είπε ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας συζητήθηκαν στη συνάντηση των Αρχηγών ΕΔ ΗΠΑ-Ελλάδας.

"Συστημικό" το πρόβλημα καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα



«Συστημικό πρόβλημα» στην απονομή της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, διαπιστώνει το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε μια "πιλοτική", όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση, με την οποία καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος σε μία δίκαιη και εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος δίκη καθώς και του δικαιώματος υποβολής μιας πραγματικής προσφυγής.

Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς προς Ο.Α.Ε.Ε.

Οι Διοικήσεις των Εμπορικών Συλλόγων και του Επιμελητηρίου του νομού Κιλκίς, σας μεταφέρουν τις έντονες διαμαρτυρίες επιχειρήσεων – μελών τους για τις ασφυκτικές ρυθμίσεις τις οποίες σωστά καταγγέλλατε κατά καιρούς. Δυστυχώς όμως τα δυσμενή αποτελέσματα αυτών είναι πλέον ορατά και διογκώνονται από την παρατεταμένη ύφεση που επικρατεί στην αγορά, την έλλειψη αγοραστικής ζήτησης και το κυριότερο την έλλειψη ρευστότητας που είναι το

Ημαθία: Διανομή τροφίμων από το δήμο Αλεξάνδρειας



Ο δήμος Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ενόψει των εορτών του Πάσχα, θα χορηγήσει ποσότητες με βασικά είδη τροφίμων (ψωμί, γάλα, κρέας, ζυμαρικά, λάδι, κ.λπ.), σε άπορες οικογένειες του Δήμου, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος -με ανακοίνωσή του- απευθύνει έκκληση σε καταστήματα και επιχειρήσεις ειδών διατροφής της περιοχής, καθώς και σε δημότες του, που έχουν την οικονομική δυνατότητα, να ενισχύσουν την προσπάθεια τού Δήμου, προσφέροντας τρόφιμα, γι’ αυτό το σκοπό.

"Εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε διανοούμενες πόρνες"


"Εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε διανοούμενες πόρνες" : Τα… έψαλε για τα καλά στους δημοσιογράφους ο John Swinton.Ο πρώην αρχισυντάκτης των «New York Times», σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του λίγο

Τα… έψαλε για τα καλά στους δημοσιογράφους ο John Swinton.

Ο πρώην αρχισυντάκτης των «New York Times», σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του λίγο πριν βγει στη σύνταξη, έβγαλε τ΄απωθημένα του!

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο.

Δ. Ρέππας: Όταν ο λαός έτρωγε, δε μίλαγε

Για το παρελθόν των ελλήνων μίλησε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δε διαμαρτυρόταν
κανείς τότε που γίνονταν συνέχεια αυξήσεις και έρρεε το χρήμα από τις επιδοτήσεις, ενώ, όπως είπε, τώρα που πρέπει να πληρωθεί ο λογαριασμός, όλοι ξεσηκώνονται.

Η ιστορία της κινητής τηλεφωνίας


Ο Μάρτιν Κούπερ
με το πρώτο κινητό της Motorola

Η περιπέτεια της κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με τις πρώτες προσπάθειες των Σουηδών, Φιλανδών και Αμερικανών. Όμως, ως ληξιαρχική πράξη γέννησής της θεωρείται η 3η Απριλίου 1973.
Ήταν ένα μουντό ανοιξιάτικο πρωινό στη Νέα Υόρκη. Ο δόκτωρ Μάρτιν Κούπερ της Motorola, περπατώντας σ' ένα δρόμο της αμερικάνικης μεγαλούπολης ήξερε ότι έγραφε ιστορία. Στα δυο του χέρια κρατούσε μια συσκευή που έμοιαζε με φορητό ασύρματο. Είχε ύψος 25 εκατοστά και βάρος 900 γραμμάρια.

Ιταλία:Μία 78χρονη αυτοκτόνησε όταν της μείωσαν τη σύνταξη


Μία 78χρονη αυτοκτόνησε όταν της μείωσαν τη σύνταξη
Τραγωδία σήμερα το πρωί στην πόλη Τζέλα της Σικελίας. Μία γυναίκα ηλικίας 78 χρόνων αυτοκτόνησε όταν διαπίστωσε ότι η σύνταξή της είχε περικοπεί κατά διακόσια ευρώ. Η γυναίκα έπαιρνε οκτακόσια ευρώ και όταν πήρε την απόδειξη και διαπίστωσε ότι η σύνταξή της θα ήταν πλέον εξακόσια ευρώ ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της και έπεσε στο έδαφος με συνέπεια να χάσει τη ζωή της.

Μπαϊράκι Λυκουρέντζου



Αργά το πρωί της Τρίτης και εν μέσω σύσκεψης για τον προεκλογικό αγώνα εντός του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά ξέσπασε καβγάς μεταξύ του Ανδρέα Λυκουρέντζου, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, και του Γιώργου Μουρούτη, αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος. 

7ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος


Κεντρική Μακεδονία 7ος Διεθνής  Μαραθώνιος ΄΄ Μέγας Αλέξανδρος

 Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία διεξήχθη ο 7ος Διεθνής  Μαραθώνιος ΄΄ Μέγας Αλέξανδρος ΄΄ , την Κυριακή 1 Απριλίου. Ο Μαραθώνιος αποτελεί πλέον έναν θεσμό που πέρα από το αθλητικό μέρος, προβάλλει την Πέλλα και την Μακεδονία σε όλον τον κόσμο. Ο Δήμος Πέλλας ανταποκρίθηκε άριστα στην πρόκληση και με μία μεγάλη κινητοποίηση των υπηρεσιών του που δούλεψαν χωρίς ωράριο , σε συνεργασία με φορείς και εθελοντές των οποίων η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πέτυχε ώστε η υποδοχή  δρομέων και η εξυπηρέτησή τους στο χώρο εκκίνησης, στην Πέλλα , να αφήσει  τις καλύτερες εντυπώσεις.

Παύλος Χαϊκάλης: Πολιτεύεται με το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες»


Στο πλευρό του Πάνου Καμμένου θα πολιτευθεί ο Παύλος Χαϊκάλης. Σύμφωνα με το star, o ταλαντούχος ηθοποιός, αποκάλυψε πως θα κατέβει στις επερχόμενες εκλογές με το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες», απορρίπτοντας όπως είπε την πρόταση που είχε δεχτεί προηγουμένως από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Απόλυτα ειλικρινής δήλωσε: «Δεν μπορώ να ενταχθώ σε ένα κόμμα το οποίο συναινεί στο κόψιμο των μισθών και των συντάξεων».

Βιταμίνη Β12 με μια ματιά


bitamini B12
Η βιταμίνη Β12 είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό καθώς συμβάλλει στην δημιουργία υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων και διατηρεί το νευρικό σύστημα σε εγρήγορση. Ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β και περιέχει κοβάλτιο, γι αυτό και οι ενώσεις της, αναφέρονται ως κοβαλαμίνες. Οι μορφές της Β12 που επηρεάζουν τον ανθρώπινο μεταβολισμό είναι η μεθυλοκοβαλαμίνη και η 5-δεοξυαδενοσιλοκοβαλαμίνη.

"Μάχη" με τη θύελλα! Απίστευτο βίντεο με πλοία να χάνονται μέσα στα κύματα!


Δεν υπάρχει ισχυρότερος "αντίπαλος" για ένα πλοίο και το πλήρωμά του από την ίδια τη φύση.Πολλές φορές οι καταιγίδες στη μέση του πουθενά,στη μέση ενός Ωκεανού είναι ασύλληπτης έντασης.

Κι εκεί δεν έχει σημασία αν το πλοίο είναι πολεμικό ή εμπορικό.Όλα δοκιμάζονται το ίδιο και κυρίως δοκιμάζονται οι αντοχές των ανθρώπων που αποτελούν τα πληρώματά τους

Πώς γινόμαστε υπέρβαροι;


obese-women-cancer
Στην εποχή μας ο ορισμός του υπέρβαρου ατόμου συναντάται παντού. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι (ενήλικες και παιδιά) καταλήγουν υπέρβαροι. Πώς, όμως, φτάνουμε σε αυτό το σημείο; Ο οργανισμός μας λατρεύει την ισορροπία. Δουλεύει πάντα με μεθόδους που του αποφέρουν ισορροπία. Κάτι τέτοιο απαιτεί και από την τροφή μας. Απαιτεί το ιδανικό ενεργειακό ισοζύγιο, δηλαδή θέλει να προσλαμβάνουμε όσες θερμίδες δαπανάμε στη διάρκεια μιας μέρας. Σε περίπτωση που καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες από αυτές που μπορούμε να κάψουμε στη διάρκεια μιας μέρας, αυτή η επιπλέον τροφή αποθηκεύεται σε μορφή λίπους. Έτσι, λοιπόν, σταδιακά φτάνουμε στο σημείο του υπέρβαρου.

Εκπληκτικές εικόνες από μικροσκόπιο


Εκπληκτικές εικόνες από μικροσκόπιο (1)
Τα σύγχρονα ηλεκτρονικά και σύνθετα οπτικά μικροσκόπια μας δίνουν τη δυνατότητα να βλέπουμε τα πράγματα με μεγέθυνση που μέχρι πριν λίγα χρόνια φαινόταν ακατόρθωτη. Αυτό βέβαια έχει άλλοτε τρομακτικά και άλλοτε εντυπωσιακά αποτελέσματα… Δείτε έντομα και καθημερινά αντικείμενα, έτσι όπως δεν τα έχετε ξαναδεί!

Τα πιο παράξενα σκουπάκια τουαλέτας


Τα πιο παράξενα σκουπάκια τουαλέτας (25)
Η «Ό,τι να ‘ναι» productions παρουσιάζει τα πιο παράξενα και πρωτότυπα σκουπάκια τουαλέτας που θα δώσουν μια διαφορετική πινελιά στο μπάνιο σας!


Παχουλά μωρά: Από τι κινδυνεύουν;


Παχουλά μωρά: Από τι κινδυνεύουν;
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας υποστηρίζει τα ότι νεογέννητα παχουλά κορίτσια κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη όταν μεγαλώσουν. Οι ερευνητές παρακολούθησαν 1.053 δεκαεπτάχρονα κορίτσια και διαπίστωσαν ότι είναι πολύ πιο πιθανό να υποφέρουν από μεταβολικά προβλήματα στην περίπτωση που ήταν παχουλά ως μωρά.

Γιατί μιλάμε στον ύπνο μας;


Γιατί μιλάμε στον ύπνο μας;
Σχεδόν όλοι μας έχουμε ακούσει σε κάποια φάση της ζωής μας την φράση «μιλούσες στον ύπνο σου το βράδυ». Η φράση αυτή μπορεί να προκαλέσει διάφορα συναισθήματα, από έκπληξη έως ντροπή και ανησυχία, αλλά πάντοτε εγείρει ένα ερώτημα: «Τί έλεγα;»

Συνήθως τίποτα το ενδιαφέρον, είναι η απάντηση. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι περισσότερες «κουβέντες του ύπνου» δεν είναι αξιοσημείωτες σκέψεις, αλλά απλώς σύντομες, ανούσιες, «σκόρπιες» λέξεις που διαρκούν ένα ή δύο δευτερόλεπτα.

Δώρο Πάσχα για τον ιδιωτικό τομέα - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε


Δώρο Πάσχα για τον ιδιωτικό τομέα - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Επίδομα (δώρο) εορτών Πάσχα, ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Ενόψει της έλευσης σε λίγες ημέρες των Αγίων ημερών του Πάσχα, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, υπογραμμίζει την σπουδαιότητα της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και ειδικότερα την καταβολή σε αυτούς από τους εργοδότες του επιδόματος (δώρου) Πάσχα.

Το «πλεκτό» του εγκεφάλου.Εντυπωσιακή οπτική απεικόνιση των νευρικών ινών αποκαλύπτει τη δομή του εγκεφαλικού δικτύου


Το «πλεκτό» του εγκεφάλου

Πιο απλοϊκό από ό,τι ίσως περιμέναμε, αλλά άκρως εντυπωσιακό είναι το δίκτυο των ανθρώπινων νευρικών ινών, σύμφωνα με νέα τρισδιάστατη απεικόνιση αμερικανών επιστημόνων.

Αν και μέχρι σήμερα επικρατούσε η πεποίθηση ότι οι νευρικές ίνες σχημάτιζαν ένα δαιδαλώδες πλέγμα παρόμοιο με περιπλεγμένα μακαρόνια, τα νέα πορτρέτα αποκαλύπτουν μια δομή από παράλληλες σειρές ινών, οι οποίες καλύπτονται από άλλες σειρές.

Φωτόπουλος: "Θα αυτοκτονήσω αν βρουν σε μένα έστω και 1 ευρώ"


Φωτόπουλος: "Θα αυτοκτονήσω αν βρουν σε μένα έστω και 1 ευρώ" : Το πόρισμα – φωτιά του ΣΔΟΕ, που κάνει λόγο για «φαγοπότι» των συνδικαλιστών σε βάρος της ΔΕΗ, ανέβασε τα μποφόρ στους κόλπους της ΓΕΝΟΠ, μάλιστα

Το πόρισμα – φωτιά του ΣΔΟΕ, που κάνει λόγο για «φαγοπότι» των συνδικαλιστών σε βάρος της ΔΕΗ, ανέβασε τα μποφόρ στους κόλπους της ΓΕΝΟΠ, μάλιστα ο Νίκος Φωτόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Εάν βρεθεί σε μένα έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή οποιαδήποτε αγορά, δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω…».

Τηλεοπτική σειρά τα Angry Birds


Εισβολή σε όλες τις οθόνες σκοπεύει να κάνει η φινλανδική εταιρεία Rovio, που ανακοίνωσε τη δημιουργία τηλεοπτικής σειράς με πρωταγωνιστές τα δημοφιλή Angry Birds.

"Θα προβληθούμε μέσα από όλες τις συσκευές. Θέλουμε να είμαστε σε όλες τις οθόνες", είπε ο επικεφαλής του Τμήματος Κινουμένων Σχεδίων της εταιρείας.

Η σειρά θα έχει 52 επεισόδια, διάρκειας κατά μέσο όρο 2,5 με 3 λεπτά έκαστο.

Ο Προμηθέας μάς χάρισε τη φωτιά για να μαγειρεύουμε;


Ο Προμηθέας μάς χάρισε τη φωτιά για να μαγειρεύουμε; : Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε το πρώτο «βάπτισμα του πυρός»: πρόκειται για τη στιγμή που οι πρόγονοί μας άρχισαν να… τιθασεύουν τη φωτιά προκειμένου να

Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε το πρώτο «βάπτισμα του πυρός»: πρόκειται για τη στιγμή που οι πρόγονοί μας άρχισαν να… τιθασεύουν τη φωτιά προκειμένου να μαγειρέψουν και να φάνε στην προϊστορική «κουζίνα» τους. Τώρα στοιχεία που ήλθαν στο φως σε σπηλιά της Νότιας Αφρικής δείχνουν ότι η πρώτη αυτή «καυτή» στιγμή αποτέλεσε γεγονός πριν από τουλάχιστον ένα εκατομμύριο έτη.

Σεισμικές έρευνες σταματούν στις ΗΠΑ λόγω ανησυχιών για τα δελφίνια


Τα ρινοδέλφινα έξω από τη Λουιζιάνα απολαμβάνουν επιτέλους λίγη ησυχία
Με τα δελφίνια να ξεβράζονται νεκρά κατά δεκάδες στις ακτές της Λουιζιάνα στον Ατλαντικό, οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ έδωσαν εντολή για τη διακοπή πετρελαϊκών ερευνών που χρησιμοποιούν ηχητικά κύματα υψηλής έντασης.

Έπειτα από το δραματικό ατύχημα του 2010 στον Κόλπο του Μεξικού, κατά το οποίο η εξέδρα Deepwater Horizon της BP προκάλεσε τη χειρότερη πετρελαιοκηλίδα της αμερικανικής ιστορίας, περιβαλλοντικές οργανώσεις κατέθεσαν αγωγές, ζητώντας να απαγορευτούν οι σεισμικές έρευνες στην περιοχή.

10 προσωπικότητες που λείπουν από την σημερινή Ελλάδα


Ελλάδα του σήμερα. Οι εξελίξεις τρέχουν σε κάθε επίπεδο και τα blogs μαζί με την διαδικτυακή δημοσιογραφία δίνουν στον καθένα την ευκαιρία να εκφράσει την άποψή του γι’ αυτές. Πόσες από τις απόψεις αυτές όμως είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες; Πόσες έχουν κάτι εύστοχο να πουν, βλέποντας με κριτικό και τολμηρό μάτι πίσω από την επιφάνεια; Ποιος δε σκέφτηκε για παράδειγμα, τι θα έλεγε η Μαλβίνα για το μνημόνιο, πώς θα έκρινε η Μελίνα την πορεία του ΠΑΣΟΚ και τι θα έκανε ο Μάνος Χατζιδάκις για την πολιτιστική ζωή της χώρας αν ζούσε σήμερα;

To iPhone του... έσωσε τη ζωή!


Πυροσβέστες σε επαρχία της Κίνας χρησιμοποίησαν ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο προκειμένου να σώσουν ένα παιδί το οποίο είχε παγιδευτεί μέσα σε δίκτυο ύδρευσης. Πέραστικοί άκουσαν το κλάμα του μικρού και αφού εντόπισαν το ακριβές σημείο που βρισκόταν, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ελληνικό δικαστήριο αθώωσε τον γερμανό εκδότη του “Focus” για την Αφροδίτη της Μήλου



“Δεν ξέρουμε τι άλλαξε και παραδέχτηκε η ελληνική δικαιοσύνη με αυτή την απόφαση, ότι οι Ελληνες είναι απατεώνες, διεφθαρμένοι και δεν πληρώνουν φόρους. Η απόφαση αυτή είναι κατακριτέα" είπε ο δικηγόρος των μηνυτών


Αθώος κρίθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο ο εκδότης του γερμανικού περιοδικού «focus» από την κατηγορία της προσβολής συμβόλου κράτους που αφορούσε το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού, τον Φεβρουάριο του 2010, με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία.

Συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου- Μπιλ Κλίντον στις ΗΠΑ



Συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου- Μπιλ Κλίντον στις ΗΠΑ
Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται από αύριο ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται μεταξύ άλλων να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο πρόεδρο της Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον.

Συνάντηση Βενιζέλου με αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ



Συνάντηση Βενιζέλου με αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ
Συνάντηση με μέλη της ηγεσίας της Ελληνο-Αμερικανικής Οργάνωσης, ΑΧΕΠΑ, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την οποία συζητήθηκε η προσπάθεια που καταβάλει η χώρα για να περάσει από το μνημόνιο στον εθνικό στόχο ανασυγκρότησης, καθώς και τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Έλενα Ράπτη: «Είμαι μόνη εδώ και πολλούς μήνες»!

Έλενα Ράπτη: «Είμαι μόνη εδώ και πολλούς μήνες»!



Μόνη σαν την ανεμώνη να το πω ή μήπως σαν την καλαμιά στον κάμπο ένα πράγμα;
Καλεσμένη στο «ΟΛΑ 12» βρέθηκε χθες η Έλενα Ράπτη, η οποία μίλησε μεταξύ άλλων και για την προσωπική της ζωή.

Οι φήμες ήθελαν την 36χρονη βουλευτή να έχει σχέση με τον πρωταγωνιστή της τούρκικης σειράς «Εζέλ» και αυτός να είναι ο λόγος που βρέθηκε πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη. Τι απαντά η ίδια γι’ αυτό; «Για να το κλείσουμε το θέμα αυτό, θα σας πω το εξής: Ένα βράδυ στη Βουλή, λίγο

Εμπλοκή με την απελευθέρωση των ταξί - Αλλαγές απαιτεί το ΠΑΣΟΚ αλλιώς καταψηφίζει



Εμπλοκή με την απελευθέρωση των ταξί - Αλλαγές απαιτεί το ΠΑΣΟΚ αλλιώς καταψηφίζει
Αλλαγή της τελευταίας στιγμής ζητά το ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.  «Δεν πρόκειται να περάσει τίποτα αν δεν γίνουν αλλαγές. Θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου. Θα καταψηφίσουμε όλα τα άρθρα και θα γυρίσουμε στις κοινότητες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτόπαπας ο οποίος ξεκαθάρισε ότι εάν δεν υπάρξει αλλαγή στο θέμα των εδρών των ταξί το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει καμία διάταξη του νομοσχεδίου.

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές και ο Θ. Τσούρας

Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής σε αυτές τις εκλογές ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θανάσης Τσούρας.

Έσπευσε, ωστόσο, να διευκρινίσει ότι θα παραμείνει ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και θα συστρατευτεί στον αγώνα για ένα νέο συμβόλαιο με το λαό.

Αφρικανική σκόνη από αύριο



Η «εισβολή» σκόνης από την Αφρική, η ενίσχυση των ανέμων και οι βροχές που θα εκδηλωθούν κυρίως σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού ως το τέλος της εβδομάδας.

Νέο ρεκόρ ανεργίας στην Ισπανία


Νέο ρεκόρ σημείωσε ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία φθάνοντας στα τέλη Μαρτίου τα 4,75 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός αυτός υπογραμμίζει «τη σημασία» της μεταρρύθμισης του εργασιακού τομέα.Ο αριθμός των 4.750.867 ανέργων αποτελεί ρεκόρ από την αρχή της κρίσης το 2008 και την πρώτη δημοσιοποίηση των μηνιαίων αυτών στατιστικών το 1996, ενώ εμφανίζεται αυξημένος για όγδοο συνεχή μήνα.

Στα ύψη η τιμή της βενζίνης


Στα ύψη η τιμή της βενζίνης : Αγγίζει πλέον τα 2 ευρώ το λίτρο, η αμόλυβδη βενζίνη, ανεβάζοντας κατακόρυφα το κόστος των μετακινήσεων, ενώ οι προβλέψεις εν όψει και της εξόδου για

Αγγίζει πλέον τα 2 ευρώ το λίτρο, η αμόλυβδη βενζίνη, ανεβάζοντας κατακόρυφα το κόστος των μετακινήσεων, ενώ οι προβλέψεις εν όψει και της εξόδου για το Πάσχα είναι απαισιόδοξες.

Η υπερφορολόγηση των καυσίμων, σε συνδυασμό με τις υψηλές διεθνείς τιμές του πετρελαίου, συντηρούν σε υψηλά επίπεδα τις τιμές των καυσίμων και πολύ δύσκολα θα δούμε μία σημαντική αποκλιμάκωση μέσα στο επόμενο διάστημα.

22 τρόποι να κάνετε τη ζωή σας πιο απλή



Πετάγεστε από το κρεβάτι ενώ το ξυπνητήρι κουδουνίζει μαζί με τα τηλέφωνα, κινητά και σταθερά, κάνετε σπριντ μέχρι το μπάνιο κι από εκεί στο γραφείο, όπου τα τηλέφωνα συνεχίζουν να κουδουνίζουν ασταμάτητα, ενώ προσπαθείτε να δουλέψετε, κοιτώντας διαρκώς το ρολόι για να προλάβετε να πεταχτείτε στην τράπεζα πριν κλείσει και στο σούπερ μάρκετ για να κάνετε κάτι ψώνια που ξεχάσατε χτες, και να φύγετε στην ώρα σας για να προλάβετε να δείτε την φίλη που χώρισε και χρειάζεται συμπαράσταση. Και τόση ώρα ψάχνετε ένα στυλό να σημειώσετε όλα αυτά που έχετε να κάνετε, και δεν βρίσκετε με τίποτα. 

Φερχόφστατ: Η Ελλάδα είναι το σύμπτωμα όχι το πρόβλημα


Φερχόφστατ: Η Ελλάδα είναι το σύμπτωμα όχι το πρόβλημα
Την ανάγκη μίας ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής ατζέντας με έμφαση στις παρεμβάσεις, στο δημόσιο και την απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς, τονίζει ο επικεφαλής της ομάδας των φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή, Γκι Φερχόφστατ.
Ο κ. Φερχόφστατ, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Αθήνα για την παρουσίαση του προγράμματος «Ελλάδα 2020», μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε μεταξύ άλλων ότι την κρίση πρέπει να πληρώσει αυτός που τη δημιούργησε, δηλαδή ο δημόσιος τομέας και όχι οι απλοί άνθρωποι.

Αλλεργίες: Η μάστιγα της Άνοιξης



Όσοι δεν έχουν βιώσει τα ανυπόφορα συμπτώματα της καταρροής σε συνδυασμό με φαγούρα σε μύτη, μάτια και λαιμό, με βουλωμένα ρουθούνια το βράδυ που πέφτεις για ύπνο και ένα κεφάλι να «βουίζει» όλη την ημέρα, δεν μπορούν να κατανοήσουν «τι τραβάνε» όσοι είναι αλλεργικοί στην… Άνοιξη και να τους συμπονέσουν.

Έτοιμο να απογειωθεί το αυτοκίνητο που πετάει!



Οι οδηγοί όλου του κόσμου μπορούν να αναθαρρήσουν ότι ίσως κάποτε το μόνιμο άγχος τους δεν θα είναι οι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, καθώς η αμερικανική εταιρία Terrafugia δοκίμασε με επιτυχία το αυτοκίνητο-αεροπλάνο της με την ονομασία "Transition" («Μετάβαση»), φέρνοντας ένα όνειρο της επιστημονικής φαντασίας πιο κοντά στην πραγματοποίησή του.

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν τον ληστή που πήρε όμηρο την υποδιευθύντρια τράπεζας!


Ο δράστης είχε σπείρει τον πανικό σε τράπεζα στην περιοχή της Χαριλάου...

Πρόκειται για έναν 54χρονο κάτοικο της πόλης, που συνελήφθη για τη ληστεία που διέπραξε στις 30 Μαρτίου του 2012. Ο δράστης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, μπήκε μέσα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 2.417€.

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ το Σάββατο στο Πευκόδασος Κιλκίς

Κύπρος: Στάση εργασίας των Κυπριακών Αερογραμμών


Κύπρος: Στάση εργασίας των Κυπριακών Αερογραμμών : Σε τετράωρη στάση εργασίας κατέρχονται αύριο, από 08:30- 12:30, οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών. Από την στάση εργασίας θα επηρεαστούν δύο πτήσεις, προς και από

Σε τετράωρη στάση εργασίας κατέρχονται αύριο, από 08:30- 12:30, οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών. Από την στάση εργασίας θα επηρεαστούν δύο πτήσεις, προς και από το Λονδίνο και άλλες δύο, προς και από το Παρίσι.

Ο εκπρόσωπος τύπου των πιλότων Δημήτρης Τσαδιώτης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η αυριανή τετράωρη στάση εργασίας θα γίνει για να μπορέσουν όλοι οι πιλότοι να προσέλθουν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα ασχοληθεί με την παράνομη, όπως υποστήριξε, περικοπή του 9% των μισθών τους.

Πέθανε η τελευταία απόγονος της οθωμανικής δυναστείας


Η Φατμά Νεζλισάχ Οσμάνογλου Σουλτάν, πριγκίπισα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και πριγκίπισα της Αιγύπτου, η τελευταία απόγονος της οθωμανικής δυναστείας, πέθανε χθες σε ηλικία 91 ετών, στην Κωνσταντινούπολη, την πρώην πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπου και θα ταφεί.