Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 
Στη μέγγενη της ύφεσης βρέθηκε η ισπανική οικονομία και στο γ’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Η κυβέρνηση ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά μίας προσφυγής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και σχεδιάζει περικοπές, παρά τη δυναμική αντίδραση των πολιτών. Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεσή τους οι Καταλανοί.

Mεϊμαράκης: "Όταν βγάζω το κοστούμι ξεκινάω από το...παντελόνι!"


Απίστευτος διάλογος του προέδρου της Βουλής με τους δημοσιογράφους....
Απίστευτος διάλογος μεταξύ του Ευάγγελου Μειμαράκη και των κοινοβουλευτικών συντακτών σχετικά με την υπόθεση «Καρούζου» και το σάλο των αποκαλύψεων
Όταν κάποια στιγμή ρωτήθηκε για ένα θέμα ο  Μεϊμαράκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει λέγοντας πως «δεν μπορώ να μιλήσω

Διχάζει αρχαίος ναός



Σε κατάχωση του αρχαίου ναού που βρίσκεται σε οικόπεδο της οδού Αντιγονιδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχωρά η Aρχαιολογική Yπηρεσία, με στόχο, όπως τονίζουν αρχαιολόγοι, την προστασία των πολυκατοικιών που γειτονεύουν με το οικόπεδο, καθώς και του ίδιου του μνημείου.
«Χρειάζεται απαραίτητα να γίνει πρόχειρη κατάχωση. Οι γειτονικές οικοδομές είναι εδώ και 12 χρόνια ''στον αέρα'', ενώ την άνοιξη υποχώρησε τμήμα του πεζοδρομίου, λόγω διάβρωσης του εδάφους. Ήδη περίοικοι διαμαρτύρονται, εκφράζοντας ανησυχίες για το τι

Στην Ιπποκράτους ο Στουρνάρας



Εδώ και λίγα λεπτά βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιάννη Στουρνάρα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους. Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τα νέα μέτρα.

Τι απαντά ο Ν. Χατζηνικολάου στον Μεϊμαράκη

Ο εκδότης της Realnews Νίκος Χατζηνικολάου έκανε την παρακάτω δήλωση ως απάντηση
σε όσα υποστήριξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η ανακοίνωσή του αναφέρει:  «Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά

ΠαΣοΚ: Επιχειρεί να βάλει «φρένο» στους αιφνιδιασμούς των υπουργών Η ΚΟ αποφάσισε να ελέγχει τα νομοσχέδια πριν περάσουν στη Βουλή

ΠαΣοΚ: Επιχειρεί να βάλει «φρένο» στους αιφνιδιασμούς των υπουργών





 
 
Φρένο στους αιφνιδιασμούς που δέχεται από τους υπουργούς της κυβέρνησης επιχειρεί να βάλει το ΠαΣοΚ. Όπως αποφασίστηκε την Τρίτη στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, κανένα νομοσχέδιο δεν θα πρόκειται να περάσει από τη Βουλή εάν πριν κατατεθεί δεν έχει ενημερωθεί ο εισηγητής του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ που έχει τη σχετική αρμοδιότητα.

Στη σύσκεψη, στη οποία προήδρευσε ο Γραμματέα της ΚΟ κ. Ι. Μανιάτης, οργανώθηκε πιο

"Έχουν αποτελεσματικότητα οι κινητοποιήσεις, έτσι όπως γίνονται;"Γράφει ο Λάζαρος Λαζαρίδης Γραμματέας ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς

Άλλη μια φορά η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κάτω απ' την λαϊκή πίεση αλλά και με τρόπο ώστε να ανοίξει λίγο η βαλβίδα εκτόνωσης της πίεσης που ασκείτε στους εργαζομένους, κήρυξαν για σήμερα μια 24ωρη απεργία. Θα κηρύξουν άλλη μια 24ωρη μπορεί και 48ωρη, την μέρα που θα ψηφίζονται τα μέτρα σφαγιασμού και των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων, μέτρα που γυρίζουν το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω και μας

Οι δέκα "εχθροί" του καρκίνου

Πρόκειται για την ασθένεια που μας τρομοκρατεί περισσότερο από κάθε άλλη. Ευτυχώς, νέα φάρμακα, εξελιγμένα εμβόλια, πρωτοποριακά
μηχανήματα έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, με στόχο να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να απαλλαγεί από τον καρκίνο.
Η λύση,ωστόσο, μπορεί να είναι πιο απλή από ό,τι φανταζόμαστε. Πρώτος ο Ιπποκράτης είχε πει «Η τροφή σου πρέπει να γίνει το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να γίνει η τροφή σου». Και πιθανώς αυτή του η ρήση να μπορεί να εφαρμοστεί και στην προσπάθεια να

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ: ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ Ή ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

 
Την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη ζήτησε, ουσιαστικά, ο Παν. Καμμένος, χαρακτηρίζοντας ως αποσταθεροποιητική την λύση της… αναστολής των καθηκόντων του.
Αυξάνει την πίεση, προκειμένου να αποκομίσει όσα περισσότερα οφέλη μπορεί από τη δυσχερή θέση στην οποία έχει βρεθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η κυβέρνηση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε την απόφαση του Ευ. Μεϊμαράκη να απέχει από την έδρα ως αποσταθεροποιητική και τον κάλεσε να λάβει σαφή θέση. «Ο Πρόεδρος της Βουλής ή δεν θα πρέπει να εμμείνει στην παραίτησή του που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό ή θα πρέπει να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του. Διότι τι

Τον συνέλαβαν στον Παντελεήμονα Κιλκίς για παράνομο αλκοόλ

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στον Παντελεήμονα Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 49 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου όπου οδηγούσε ο προαναφερόμενος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (24) φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τις οποίες δεν είχαν

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ...

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών , Γιάννη Στουρνάρα, θα έχει το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να ενημερωθεί για το πακέτο μέτρων, εν όψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση που θα πραγματοποιηθεί, αύριο Πέμπτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ντινόπουλος: "Είσαι δημοσιογράφος-επιχειρηματίας" -Χατζηνικολάου: «"Είστε θλιβερός"

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε το πρωί στον Real fm μεταξύ του Νίκου Χατζηνικολάου και του βουλευτή
της ΝΔ (και δημοσιογράφου) Αργύρη Ντινόπουλου με αφορμή τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Μεϊμαράκη- Βουλγαράκη- Λιάπη.
Δείτε το διάλογο:
«Δεν κατάλαβα κύριε Χατζηνικολάου . Αν κάποιος πολίτης δηλαδή πάει και κάνει μια καταγγελία ότι «ο κ. Χατζηνικολάου είναι κλέφτης», μπορώ μετά εγώ να πάρω την καταγγελία και να τη δημοσιεύσω; Είναι αυτό

Η Αλέκα Παπαρήγα στον παλμό των διαδηλώσεων


Πριν ξεκινήσει η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κάλεσε τον κόσμο να αντισταθεί και έκανε λόγο για συσπείρωση δυνάμεων.

«Για να υπάρχουν αποτελέσματα στους αγώνες χρειάζεται ένα καινούριο ξεκίνημα στη συσπείρωση δυνάμεων, στα ριζοσπαστικά αιτήματα, στις ανεβασμένες μορφές πάλης», είπε αρχικά ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «ο λαός πρέπει να πιστέψει ότι μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ, μια Ελλάδα όπου ο λαός κάνει κουμάντο μπορεί να εξασφαλίσει την κοινωνική ευημερία και να αποτρέψει τα χειρότερα».

Β. Πολύδωρας: Δεν μετανιώνω που προσέλαβα την κόρη μου


Β. Πολύδωρας: Δεν μετανιώνω που προσέλαβα την κόρη μου Δεν φαίνεται να υποχωρεί στο θέμα του διορισμού της κόρης του ως μετακλητή υπαλλήλου ο πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας.
Βολές κατά πάντων επιρρίπτει ο πρόεδρος της "μιας ημέρας" - όπως τον αποκαλούν, Βύρων Πολύδωρας, μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει για τον διορισμό από την πίσω πόρτα της κόρης του, Μαργαρίτας.
Ο κ. Πολύδωρας βάλλει κατά των "θρασύδειλων υποκριτών" και των "άνανδρων διωκτών του", τους οποίους δεν διστάζει να ευγνωμονεί "που με χτυπούν γιατί δήθεν διόρισα ως μετακλητή, δηλαδή ως προσωρινή και όχι μόνιμη, τη θυγατέρα μου Μαργαρίτα στη Βουλή", όπως αναφέρει.

Γερμανικά ΜΜΕ για τη γενική απεργία στην Ελλάδα


Εκτενείς αναφορές στη σημερινή γενική απεργία κάνουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
«Την Τετάρτη ξεκίνησαν μαζικές απεργίες στην Ελλάδα», γράφει στη διαδικτυακή της έκδοση η Frankfurter Allgemeine Zeitung και προσθέτει: «Εκατομμύρια Έλληνες διαμαρτύρονται για το νέο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης. Κάλεσμα για κινητοποιήσεις απηύθυναν τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα».

Πάρτι-χλιδής καταγγέλει επώνυμα διπλωματικός υπάλληλος! Αναφορά-σοκ


Πάρτι-χλιδής καταγγέλει επώνυμα διπλωματικός υπάλληλος! Αναφορά-σοκ

Πάρτι-χλιδής σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων καταγγέλει διπλωματικός υπάλληλος με αναφορά του, η οποία όχι μόνο αγνοήθηκε αλλά ο καταγγέλων καλείται και σε απολογία.

Τα όσα αναφέρει επωνύμως στην αναφορά του είναι συγκλονιστικά και προφανώς θα πρέπει να διερευνηθούν από την ηγεσία του ΥΠΕΞ.13.000 ευρώ ενοίκια για τη πρεσβευτική κατοικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου στον ΟΑΣΕ στη Βιέννη,πληρώνουμε όταν πρεσβευτές άλλων χωρών που δεν βρίσκονται υπό καθεστώς πτώχευσης διαμένουν σε σπίτια των 3000 ευρώ.

Έκφραση συμπαράστασης από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα


Έκφραση συμπαράστασης από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα

Έκφραση συμπαράστασης από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα, διαπιστώθηκε από αναφορές του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα και της υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Κατά την καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, και υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Αμερικανός ηγέτης εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση.

Κληρώνει για την Εμπορική Τράπεζα Συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole


Κληρώνει για την Εμπορική Τράπεζα

Στο Παρίσι θα είναι στραμμένα την Τετάρτη τα βλέμματα της αγοράς, καθώς συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σε σχέση με το μέλλον της Εμπορικής Τράπεζας. 

Οι τρεις ελληνικοί όμιλοι που έχουν καταθέσει προσφορές, Εθνική, Alpha Bank και Eurobank, αναμένουν με αγωνία την απόφαση της γαλλικής τράπεζας, η οποία θα είναι καθοριστική για τις επερχόμενες εξελίξεις στον κλάδο.

Πυρά της προέδρου της Αργεντινής κατά της Λαγκάρντ



Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρτσνερ, απάντησε την Τρίτη σε μια προειδοποίηση του ΔΝΤ λέγοντας ότι η Αργεντινή δεν θα καμφθεί από "καμία απειλή", σε ομιλία της ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Νύχτα βίας στην Ισπανία - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες και video


6.000 Μαδριλένοι πολιόρκησαν τη Βουλή. Αλλά η διαδήλωση της "25ης Σεπτέμμβρη" όπως την ονόμασαν τα ισπανικά ΜΜΕ αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια, 64 τραυματίες και 28 συλλήψεις.

Η νύχτα στη Μαδρίτη ήταν άγρια. Φαίνεται και στις ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ αλλά και σκληρές φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters. Φαίνεται και από τα video που κάνουν το γύρο του κόσμου. 

Στην πρώτη γραμμή των απεργιακών κινητοποιήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ

Δυναμικό «παρών» στις απεργιακές εκδηλώσεις όλης της χώρας θα δώσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας πράξη όσα αποφάσισε στις εργασίες της το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, απορρίπτοντας την θεωρία του «ώριμου φρούτου» και υπογραμμίζοντας την ανάγκη αγώνων για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. 

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα


Κορυφώνονται σήμερα Τετάρτη, οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων, ενόψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου των μέτρων, με την 24ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Γιατί καθυστερεί το νέο κόμμα ο Ανδρέας Λοβέρδος; ...



Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να περιμένει την ψήφιση των μέτρων και τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ για να προχωρήσει στην επίσημη ίδρυση του κόμματός του αλλά πληροφορίες αναφέρουν οτι

ο σχεδιασμός του νέου πολιτικού φορέα παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση.

Κακλαμάνης εγκαλεί Στουρνάρα...


Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και των «οικονομικών –μιντιακών συμφερόντων που λειτουργούν ως Πέμπτη φάλαγγα της Δημοκρατίας», εξαπέλυσε χθες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, με αφορμή τα
δημοσιεύματα που αναφέρονται σε παράνομο πλουτισμό πολιτικών προσώπων, την ώρα που ευρύτατα λαϊκά στρώματα στερούνται τον επιούσιο.