Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ανησυχεί η Λούκα...

Ανησυχεί η Λούκα... Η «Κοινωνική Συμφωνία», πρόεδρος της οποίας είναι η Λ.Κατσέλη, εξέφρασε με ανακοίνωσή της την ανησυχία της για την υιοθέτηση «πρωτόγνωρων διαδικασιών» από την τρικομματική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι οι πρακτικές αυτές υπονομεύουν επικίνδυνα τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Η ανακοίνωση της Λούκας κατακεραυνώνει την ψήφιση του

Επίθεση στα γραφεία της Χ.Α. στη Μηχανιώνα


Επίθεση στα γραφεία της Χ.Α. στη Μηχανιώνα


Επίθεση στα γραφεία της "Χρυσής Αυγής", στη Μηχανιώνα, πραγματοποίησε πριν από λίγα λεπτά, οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι νεαροί, βγήκαν ξαφνικά, από τα γραφεία που διατηρούν σε κοντινή απόσταση και επιτέθηκαν με κροτίδες κατά των γραφείων της "Χρυσής Αυγής".
Η κινητοποίηση της αστυνομίας υπήρξε άμεση ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβουν αφού η

ΕΔΙΝΑΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ ξεσκονίζουν –όπως αποκαλύπτει το Fimotro-  τον περιφερειάρχη Ηπείρου Καχριμάνη, για δεκάδες βιβλιάρια υγείας που φέρεται να χορήγησε  σε ανασφάλιστους Αλβανούς για να νοσηλευτούν κυρίως σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων, χωρίς να το δικαιούνται  και καταχρεώνοντας το Ελληνικό δημόσιο. Ήδη σε βάρος του κυρίου Καχριμάνη έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα και για την περίοδο που ήταν

Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσιεύματα για φορολόγηση αγροτικών εκτάσεων


 
 
Η κυβέρνηση διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί φορολόγησης αγροτεμαχίων. «Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για φορολόγηση αγροτεμαχίων ή αγροτικών εκτάσεων», αναφέρουν σχετικά κυβερνητικές πηγές. Στο τραπέζι της Επιτροπής των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση βρίσκεται πρόταση που προβλέπει συγκεκριμένο φόρο ανά στρέμμα για τα αγροτεμάχια ο οποίος θα διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, αν καλλιεργείται και το είδος της καλλιέργειας κ.ά.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:




Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι είναι επιβεβλημένο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που απορρέουν από τον κατακερματισμό της φορολογίας επί της  ακίνητης περιουσίας και να προχωρήσουμε σε εξορθολογισμό της φορολογίας ακινήτων. Η φορολόγηση πρέπει να γίνεται με έναν ενιαίο φόρο, ο οποίος θα χαρακτηρίζεται από δικαιότερη κατανομή μεταξύ των υπόχρεων.

 Ο νέος φόρος πρέπει να:

Με ποιους επιχειρηματίες πηγαίνει ο πρωθυπουργός στην Κίνα


20130515-111003.jpg
Εβδομηντατρία ονόματα συμπληρώνουν τη λίστα των επιχειρηματιών που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής θα πραγματοποιηθούν δύο επιχειρηματικά φόρουμ, ένα στη Σαγκάη και ένα στο Πεκίνο.
Στη λίστα είναι, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Eπιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και του ομίλου Γιαννίδη Α.Ε. και VITEX, εταιρεία χρωμάτων Κ. Γιαννίδης.
Ο Πέτρος Χριστοδούλου, Διευθύνων Σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος,

Εκτός Eurovisionη η Κύπρος


Δυστυχώς δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό της Eurovision η Κύπρος με την καταπληκτική ερμηνεία της Δέσποινας Ολυμπίου. Οι πρώτες 10 χώρες που πέρασαν
και θα βάλουν τα δυνατά τους το Σάββατο το βράδυ στη σκηνή του Μάλμε είναι οι ακόλουθες: Μολδαβία, Δανία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Εσθονία, Ολλανδία, Ουκρανία, Ρωσία, Βέλγιο. Ο β’ ημιτελικός θα γίνει  την Πέμπτη που μας έρχεται και θα

Συνάντηση Παπούλια – Τσαυτάρη στο Προεδρικό Μέγαρο

Συνάντηση Παπούλια – Τσαυτάρη στο Προεδρικό Μέγαρο
Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει στις 13:30 μετά το μεσημέρι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Κάρολο Παπούλια.
Στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρεθούν θέματα του υπουργείου, καθώς και τα προβλήματα των αγροτών. 

Στην Αμερική ο Βενιζέλος για την κόρη του που παίρνει το πτυχίο της


Στην Αμερική ο Βενιζέλος για την κόρη του που παίρνει το πτυχίο τηςΔέκα ημέρες θα απουσιάσει από την Ελλάδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρώτα θα μεταβεί στις ΗΠΑ αφού η κόρη του Ελβίνα παίρνει το μεταπτυχιακό της στο πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν. Μετά τις ΗΠΑ δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα, αλλά θα πάει στη Λειψία για τα 150 χρόνια της ίδρυσης του γερμανικού σοσιαλιστικού κόμματος (SPD), όπου θα έχει σημαντικές

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ιστορικό κόμμα»


 
 
Για τις μαραθώνιες προσπάθειες που γίνονται με σκοπό να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ μίλησε για λίγο στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι θα τα καταφέρουν. «Γίνονται μαραθώνιες προσπάθειες. Θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο, γιατί, όπως είπατε, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ιστορικό κόμμα. Απευθύνεται σε έναν ιδεολογικό χώρο, αυτόν της σοσιαλδημοκρατίας που τον έχει ανάγκη αυτός ο

ITAΛΟΣ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ...

Σε απόγνωση βρέθηκε ένας άνδρας από την Ραγκούζα της Σικελίας, ο οποίος είδε το σπίτι του, που με κόπους απέκτησε, να μπαίνει σε πλειστηριασμό καθώς δεν κατάφερε να αποπληρώσει δάνειο ύψους 10.000 ευρώ Χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι για να διατηρήσει την κατοικία του, ο Τζοβάνι Γκουαράσο αποφάσισε να αυτοπυρποληθεί.
Αφού ο 64χρονος άνεργος εργάτης περιέλουσε το σώμα του με βενζίνη, έβαλε φωτιά, όμως οι φλόγες έφτασαν τη σύζυγό του και