Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τί δεν γνωρίζετε για την ιστορική πτήση Απόλλων 11


Οι αστροναύτες της ιστορικής πτήσης Απόλλων 11 που κατέκτησε τη Σελήνη το 1969 πίστευαν ότι είχαν 50% πιθανότητες να επιτύχουν την προσελήνωση, διηγήθηκε ένας από την ομάδα τους, ο 82χρονος σήμερα Νιλ Άρμστρονγκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ένωση Ορκωτών Λογιστών Αυστραλίας (CPA).

Πανελλαδικές 2012: Την "έκαψε" το ηλεκτρονικό σκονάκι!


Πανελλαδικές 2012: Την "έκαψε" το ηλεκτρονικό σκονάκι! : Ηλεκτρονικό σκονάκι «επιστράτευσε» για τις πανελλαδικές εξετάσεις μία 17χρονη μαθήτρια από την Πτολεμαΐδα, η οποία ωστόσο έγινε αντιληπτή.Το περιστατικό σημειώθηκε στο 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας κατά
Ηλεκτρονικό σκονάκι «επιστράτευσε» για τις πανελλαδικές εξετάσεις μία 17χρονη μαθήτρια από την Πτολεμαΐδα, η οποία ωστόσο έγινε αντιληπτή.


Το περιστατικό σημειώθηκε στο 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας κατά την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα της Βιολογίας. Η ανήλικη κοπέλα προφασίστηκε ότι θέλει να πάει στις τουαλέτες του σχολείου, όπου, μετά τη σχετική άδεια που έλαβε, κατευθύνθηκε συνοδευόμενη από επιτηρήτρια.

Μέρκελ: Η κρίση δεν περνά με ένα θαυματουργό φάρμακο, αλλά με μεγάλους κόπους


«Δεν έχει κανένα νόημα να βασίζουμε τα πάντα στα ευρωομόλογα» για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, επανέλαβε η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ. Η κρίση «δεν θα λυθεί με ένα θαυματουργό φάρμακο, αλλά με το κόστος μεγάλων κόπων» δημοσιονομικής λιτότητας και διαρθρωτικών αλλαγών, πρόσθεσε η Καγκελάριος, ζητώντας να «μην αρχίσουμε να ξοδεύουμε περισσότερα απ’ όσα κερδίζουμε». 

Σενάρια, ανησυχίες και προβλέψεις για... Grexit


Στις επιπτώσεις που θα έχει μία Grexit (από το Greek=ελληνική και το exit=έξοδος) στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία επικεντρώνονται πλέον τα διεθνή ΜΜΕ, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οικονομολόγοι και παράγοντες της αγοράς. 


Το πρακτορείο Reuters που αποκάλυψε χθες σχέδια προετοιμασίας για μία πιθανή έξοδο της ευρωζώνης δεν διαψεύστηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Μάλιστα η δήλωση του υπουργού Οικονομικών του Βελγίου, Στίβεν Βανακέρε επιβεβαίωσε τα σχέδια των χωρών της ευρωζώνης.

«Λόγω κρίσης μην κερδίσεις τη Eurovision!»


«Λόγω κρίσης μην κερδίσεις τη Eurovision!»
Η διαγωνιζόμενη της Ισπανίας Παστόρε Σολέρ αποκάλυψε ότι τη συμβούλεψαν να μην κερδίσει τη Eurovision καθώς η διοργάνωση κοστίζει πολλά χρήματα!
Η Σολέρ συμμετέχει με το τραγούδι «Quedate conmigo» («Μείνε μαζί μου»).
«Μου είπαν: σε παρακαλούμε, μην κερδίσεις!», ανέφερε η τραγουδίστρια  μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ABC Punto Radio.

Τρεις στους τέσσερις Έλληνες θα ψήφιζαν ευρώ, σύμφωνα με έρευνα


Ψήφος εμπιστοσύνης στο κοινό νόμισμα από πέντε χώρες
«Ναι» στο ευρώ θα ψήφιζε η πλειονότητα των ψηφοφόρων σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες –μεταξύ τους και την Ελλάδα που προηγείται σε θετικές ψήφους– αν διεξάγονταν αύριο δημοψήφισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos.

Συνολικά και για τις πέντε χώρες –Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία– έξι στους δέκα ψηφοφόρους θα έλεγαν «ναι», μεταδίδει το Reuters.

Αντίστοιχο ποσοστό θα συμφωνούσε με τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος.

Νέα εκτίμηση της Tepco Η ραδιενέργεια από τη Φουκουσίμα «πιθανώς διπλάσια από ό,τι είχε εκτιμηθεί»


H τήξη των αντιδραστήρων της Φουκουσίμα άφησε ακατοίκητη μια περιοχή 130 τετραγωνικών χιλιομέτρων
Η διαρροή ραδιοϊσοτόπων από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα ενδέχεται να ήταν διπλάσια από ό,τι εκτιμούσε μέχρι σήμερα η Ιαπωνική κυβέρνηση, και να έφτασε το ένα έκτο της διαρροής από το Τσερνόμπιλ, ανακοίνωσε η Tepco, η εταιρεία που διαχειρίζεται το κατεστραμμένο εργοστάσιο.

Σε μια παράλληλη, καθησυχαστική εξέλιξη, δύο φορείς του ΟΗΕ δημοσιεύουν προκαταρκτικές εκθέσεις που δείχνουν ότι οι επιπτώσεις στην υγεία του ιαπωνικού πληθυσμού δεν ήταν σημαντικές.

Κέτσαπ που κυλάει σαν...γάλα Νέα επίστρωση κάνει «γλιστερό» το περιεχόμενο μπουκαλιών (video)



Διάφορα προϊόντα έχουν τέτοια δομή ώστε κάνουν δύσκολη τη χρήση τους αφού δεν βγαίνουν εύκολα από τις συσκευασίες τους. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κέτσαπ για την οποία οι λάτρεις της δίνουν συχνά «σκληρό» αγώνα με τα μπουκάλια για να καταφέρουν να τη γευτούν. 

Αναδιάρθρωση μέσω iphone


Την περίφημη διαδικασία του «κουρέματος», της αναδιάρθρωσης δηλαδή του ελληνικού χρέους, διευκόλυναν τα tablets της αμερικανικής εταιρείας, σημειώνει το Apple Insider.
Περίπου 100 iPad χρησιμοποιήθηκαν, σε μία προσπάθεια να συντονιστούν οι χιλιάδες ομολογιούχοι ανά τον κόσμο, και να υπογράψουν σχετικά με την αναδιάρθρωση. Πρόκειται για μία απόφαση που έλαβε ο Bob Apfel, πρόεδρος της Bondholder Communications Group, προκειμένου να διευκολύνει το δύσκολο έργο του συντονισμού των ομολογιούχων, αλλά και των πολύπλοκων πράξεων που απαιτούνταν για την αναδιάρθρωση.

Ενα δεύτερο μυαλό στα… σαγόνια των φαλαινών Ενα ειδικό όργανο που τις βοηθά να τρέφονται όταν ανοίγουν διάπλατα το στόμα τους ανακάλυψαν οι επιστήμονες


Ενα δεύτερο μυαλό στα… σαγόνια των φαλαινών 
Ενα νέο αισθητήριο όργανο εντόπισαν αμερικανοί επιστήμονες στα σαγόνια των φαλαινών, με τη βοήθεια του οποίου τα θαλάσσια θηλαστικά αντιλαμβάνονται την ποσότητα της τροφής που εισρέει στο στόμα τους μαζί με τις τεράστιες ποσότητες νερού.
Το όργανο, σε σχήμα γκρέιπφρουτ, φέρει προεξοχές γεμάτες νευρικές απολήξεις στην επιφάνειά του και είναι κλεισμένο σε ένα «μαξιλαράκι» από μαλακό υλικό που μοιάζει με γέλη.

Τα πρώτα γεννητούρια του 2012 για τις καρέτα καρέτα της Ζακύνθου


Μια νέα γενιά από χελωνάκια θα αναχωρήσει το φθινόπωρο από τη Ζάκυνθο
Η πρώτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας για το 2012 εντοπίστηκε από την οργάνωση Αρχέλων στα Σεκάνια της Ζακύνθου, το πλέον δημοφιλές μαιευτήριο για τις Caretta caretta στη Μεσόγειο.

Η ιδιωτική περιοχή πίσω από την παραλία στα Σεκάνια, όπου βγαίνουν για την ωοτοκία οι μισές από τις χελώνες της Ζακύνθου, είχε αγοραστεί το 1994 από τη WWF Ελλάδας, προκειμένου να προστατευτεί από την ανάπτυξη. Σήμερα αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου και τα μέτρα προστασίας δείχνουν να λειτουργούν.

Γ. Μιχελάκης: Επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια των πολιτών


Τα άκρα δε δίνουν λύση στα προβλήματα αλλά δημιουργούn περισσότερους κινδύνους με την ανομία, τη βία, το χάος και το διχασμό, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή τα επεισόδια στην Πάτρα ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ



Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν από ελληνικά ΜΜΕ κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, κάνοντας λόγο για διαπλοκή.

Σχετικά με τη δημοσιογραφική κάλυψη του ταξιδιού, ο συντονιστής της επικοινωνιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλος έκανε λόγο για παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σημείωσε ότι στον γαλλικό τύπο δεν υπήρξε κανένα δημοσίευμα για δήθεν ενόχληση του προέδρου Ολάντ από την δήλωση του κ.Τσίπρα, όταν τον αποκάλεσε «Ολανδρέου» και αυτή η δήθεν ενόχληση εμφανίστηκε μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ, για να προσθέσει ότι «το δήθεν ατόπημα, κανείς δεν το θεώρησε ατόπημα στη Γαλλία».

Σε Κόρινθο,'Αργος και Ναύπλιο το Σάββατο ο Βενιζέλος



Περιοδεία σε Κόρινθο, 'Αργος και Ναύπλιο θα πραγματοποιήσει το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στις 12.00, θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση, στο Επιμελητήριο της Κορίνθου, στις 2.00 μ.μ., θα επισκεφθεί το Φράγμα Ασωπού. Στις 6.00 μ.μ., θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο 'Αργους και στις 8.00 μ.μ, θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση, στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.

Κάνει κόμμα και ο Τράγκας!


Photo for this article

Την ίδρυση του δικού του πολιτικού φορέα ανακοίνωσε ο γνωστός δημοσιογράφος Γίωργος Τράγκας με όνομα "Ελλάδα Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο", μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook.
Ο Γιώργος Τράγκας στην ανάρτηση του ανέφερε: ''Πρόσκληση-έκπληξη. Επειδή, δεν γίνονται όλα από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός πολιτικού forum- πολιτικού φορέα που θα παρεμβαίνει, προκειμένου να συμβάλλει στην ισχυροποίηση των αμυντικών μηχανισμών της κοινωνίας μας, απέναντι στον εφιάλτη του Μνημονίου και των δυνάμεων κατοχής''.

Βελόπουλος: Αν φύγω από το ΛΑΟΣ παίξτε το βίντεο για να γίνω ρόμπα!


Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες, λέει ο σοφός λαός. Κάτι που ισχύει στο 100% στην περίπτωση του προσχωρήσαντα στη ΝΔ πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο κ. Βελόπουλος μόλις πριν από 3 εβδομάδες έλεγε on air ότι θα σταθεί δίπλα στον Γιώργο Καρατζαφέρη στον βρώμικο πόλεμο που του κάνουν. Μάλιστα είχε πει χαρακτηριστικά, ότι θα φύγει τελευταίος από το κόμμα!

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2012"


 
Αγώνες Στίβου για μαθητές και μαθήτριες των Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του νομού Κιλκίς διοργανώνουν ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς και η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) νομού Κιλκίς. 
Οι Σχολικοί Αγώνες Στίβου των Δημοτικών Σχολείων του νομού υπό τον τίτλο “Ελευθέρια 2012”, θα διεξαχθούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, στο Στάδιο Κιλκίς στις 9 το πρωί.
Οι μαθητές θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες.
Στην Α' Κατηγορία θα αγωνιστούν μαθητές και μαθήτριες των Ε' και ΣΤ' τάξεων. Τα αγωνίσματα για τους μαθητές είναι 60μ., 1.000μ., άλμα σε μήκος, άλμα σε ύψος και μπαλάκι, ενώ για τις μαθήτριες αντίστοιχα 60μ., 600μ., άλμα σε μήκος, άλμα σε ύψος και μπαλάκι.

Λάτρης της Σύρου ο Hollande


Μεγάλη αδυναμία έχουν ο Γάλλος πρόεδρος και η σύντροφός του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

O Φρανσουά Ολάντ και η 47χρονη δημοσιογράφος Βαλερί Τριερβελέρ έχουν επισκεφτεί αρκετές φορές τη Σύρο.

Σύμφωνα με...

 το syrosnews.gr, συνδετικός κρίκος του προεδρικού ζεύγους με το νησί είναι μια Γαλλίδα φίλη και συνεργάτης του που πρωτοστάτησε στην προεκλογική του εκστρατεία και η οποία διατηρεί σπίτι στην αρχόντισσα των Κυκλάδων, καθώς είναι παντρεμένη με Συριανό.

Πυρά Ντανιέλ Κον Μπεντίτ κατά Αλ. Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ


Ο επικεφαλής των ευρωπαίων πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ
Οξεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε χθες ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, κατηγορώντας τον ότι καλλιεργεί ελπίδες, που δυναμιτίζουν την κοινωνική ειρήνη στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι ο Κον Μπεντίτ ανήκει στους πλέον προβεβλημένους επικριτές του Μνημονίου και η επίθεσή του έγινε στον απόηχο της διήμερης περιοδείας του κ. Αλ. Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο.
Τα βέλη του Κον Μπεντίτ συγκέντρωσε κυρίως το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επικαλούμενος τις δεσμεύσεις του κόμματος για ακύρωση της μείωσης των μισθών και θεσμοθέτησης κατώτατου μισθού ύψους 1.300 ευρώ, το χαρακτήρισε «ψέμα», «εντελώς ηλίθιο» και «τρέλα».

Επαφές Βενιζέλου στις Βρυξέλλες



Με τους ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ισπανίας Αλφρέντο Ρουμπαλκάπα, της Ιταλίας Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι και της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συναντήθηκε εχθές (23 Μαϊου) στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι υπάρχει κλίμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, αλλά και ομοθυμίας για την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης.

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για παράνομες προμήθειες στο Ιπποκράτειο


Κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία απήγγειλε η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το σκάνδαλο των παράνομων προμηθειών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, κατά παντός υπευθύνου, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί τις επόμενες μέρες σε ειδικό ανακριτή.

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΟΛΑΝΤ - ΜΕΡΚΕΛ.Eβγαλαν τα μαχαίρια στο δείπνο


Eβγαλαν τα μαχαίρια στο δείπνο
Η μετωπική σύγκρουση Ολάντ - Μέρκελ για την ανάπτυξη και το ευρωομόλογο χαρακτήρισε το δείπνο των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Eμειναν ανοιχτοί λογαριασμοί για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής
Οι πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις για τη νέα «συνταγή» ανάπτυξης έγιναν χθες, κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όπου οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδρίασαν υπό τη σκιά της μετωπικής σύγκρουσης Ολάντ - Μέρκελ και εν μέσω εφιαλτικών σεναρίων για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Γ. Παπανδρέου: Το μήνυμα των εκλογών πρέπει να είναι ξεκάθαρο



ΞΕΚΑΘΑΡΟ πρέπει να είναι το μήνυμα των εκλογών τόνισε ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, περιγράφοντας με μελανά χρώματα τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι μία ευρω-έξωση θα ήταν "πολύ χειρότερη επιλογή", προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υπήρχαν σοβαρές συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα, καθώς θα επικρατούσε πανικός και μαζικές αναλήψεις, και σε ευρύτερο πλαίσιο θα καταστρεφόταν η οικονομία της χώρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίζει ό,τι χτίζουμε»



Μήνυμα στους πολίτες να σκεφτούν και να ψηφίσουν με κριτήριο την πατρίδα, μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει, έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Χαρακτήρισε «κίνηση αυτοκτονίας» ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αναλύοντας τους κινδύνους που συνεπάγεται για τους πολίτες.

Ερευνα ΣΔΟΕ σε 500 «πόθεν έσχες» υπουργών και δημάρχων


Ερευνα ΣΔΟΕ σε 500 «πόθεν έσχες»
Η έρευνα ξεκίνησε πριν από περίπου 6 μήνες, βρίσκεται σε εξέλιξη και για ορισμένες περιπτώσεις έχει ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Επιπλέον, ελέγχονται συμβόλαια αγοραπωλησιών ακινήτων και οι δραστηριότητες εταιρειών όπου μετέχουν οι ελεγχόμενοι ή συγγενικά τους πρόσωπα
Φύλλο και φτερό κάνει τις φορολογικές δηλώσεις και τα περιουσιακά στοιχεία πρώην υπουργών, βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων και συμβούλων το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

«Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας για να μείνετε στο ευρώ»



Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της συνόδου για το ελληνικό ζήτημα, μήνυμα που μεταφέρθηκε σε πολλαπλούς αποδέκτες. Αρχικά στους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο στις ευρωομάδες του ΕΛΚ και των Σοσιαλιστών αντίστοιχα και στη συνέχεια από το βήμα της Συνόδου το επανέλαβαν οι κ. Μπαρόζο και ΒανΡόμπεη. 

Η συνάφεια των δύο καταστάσεων είναι τέτοια που ο Χ. ΒανΡόμπεη, από την συνεδρίαση του ΕΚΛ έφτασε να διατυπώσει το εξής αξίωμα: «η άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να καταγγείλει το μνημόνιο και να μείνει στο ευρώ δεν είναι λάθος, είναι ψέμα», ελπίζοντας προφανώς να γίνει κατανοητός και από όσους δεν έχουν εντρυφήσει στη διπλωματική γλώσσα. 

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι ένας 8χρονος Ελληνοκύπριος


Ο 8χρονος Ανδρέας
Χατζηνικολάου, μαθητής της β’ τάξης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας, παιδί εκτοπισμένων από τον Καραβά, αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, στην κατηγορία του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σκακιστικού Ομίλου Αμμοχώστου, μετά τις συνεχείς επιτυχίες του στην Κύπρο, ο μικρός Ανδρέας κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των οκτώ χρονών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού ερασιτεχνών που έγινε στη Χαλκιδική.

Παραμένει άγνωστος ο τρόπος «παραγωγής» των νοητικών λειτουργιών από τον εγκέφαλο


cerlobes
Άγνωστος παραμένει ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλος παράγει τις νοητικές λειτουργίες παρά το ότι η επιστημονική έρευνα έχει αποκαλύψει το ρόλο του στην λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και έχει αποκτήσει πολλές γνώσεις για την ανατομία και τη φυσιολογία του.

Καραϊσκάκης ο Αθυρόστομος


Αναμφισβήτητα στη νέα βουλή το look που συζητήθηκε περισσότερο ήταν του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση. «Μοιάζετε με τον Καραϊσκάκη» του είπαν οι δημοσιογράφοι και ο αγρότης από την Αιτωλοακαρνανία σχολίασε «σημασία έχει να του μοιάζω στη ψύχη».


Ας πάρουμε λοιπόν την αφορμή για να μιλήσουμε για τον ήρωα του ’21.ν Ο Καραϊσκάκης (ο αυθεντικός)  ήταν γενναίος, ζούσε για την νίκη και όλοι είχαν να λένε για την αθυροστομία του. 

«Με ένα βιβλίο ο κόσμος αλλάζει» είναι ο τίτλος της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 200 εκδότες (14 περισσότεροι από πέρσι) από τους οποίους οι 54 είναι νέοι, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική στο χώρο του βιβλίου παρά τη διεθνή οικονομική δυσπραγία
Με απουσία μεγάλων ελληνικών εκδοτικών οίκων, αλλά με τη συμμετοχή άλλων 200 εκδοτών περίπου, ξεκινά την Πέμπτη η 9η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης. Τιμώμενη χώρα είναι φέτος η Σερβία, ενώ στα εγκαίνια θα παραστεί, μεταξύ άλλων, Εμίρ Κουστουρίτσα. Οι εκδηλώσεις γύρω από την έκθεση περιλαμβάνουν και λογοτεχνικές βόλτες στην πόλη.