Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Στίγμα : Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου


Ο Βενιζέλος θέλει «ρεβάνς» για τη φορολογία ακινήτων
ΤΕΛΙΚΑ δικαιώθηκε η πηγή μου στο ΠΑΣΟΚ, που επέμενε ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη. Αυτό σημαίνει πως, πρώτον, η πηγή μου είναι πολύ καλά πληροφορημένη (πώς θα γινόταν άλλωστε...) και, δεύτερον, ότι το ΠΑΣΟΚ - ο πρόεδρος Βαγγέλης δηλαδή - ήταν αυτός που επέμεινε - μέχρι και απαίτησε, μπορείς να το πεις αυτό - ώστε να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη, δεδομένου ότι ο πρόεδρος Αντώνης, πληροφορήθηκα εγκύρως επίσης, δεν είχε την

Αντιρατσιστική Εκδήλωση PES Activists Θεσσαλονίκη

Το πρώτο PES activists δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη και το Σάββατο κάνει την πρώτη του εκδήλωση: Αντιρατσιστική Εκδήλωση PES Activists Θεσσαλονίκη.

Το PES (Πανευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα) έχει και το ακτιβιστικό του τμήμα που λέγεται PES Activists.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 12:00 στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος του Electra Palace.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Το ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση…



Ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,  Γιάννη Μανιάτη και με την παρουσία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αντικείμενο το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Πανεπιστημίων ΑΕΙ και ΤΕΙ (Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»), που δόθηκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας.
Η ΚΟ ΠΑΣΟΚ εμμένει στη βασική της θέση ότι υφίσταται άμεση ανάγκη αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Η προσπάθεια αυτή πρέπει:

Στάινμπρουγκ: Δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ για ότι έχει συμβεί στην Ελλάδα



Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο υποψήφιος του SPD για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουγκ από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο λόγω της έντονης βούλησης που διαπίστωσε να συνεχίσει ο κυβερνητικός συνασπισμός και να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα.
 Ο κ. Στάινμπρουγκ δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που φέρνει την ευθύνη για ότι έχει συμβεί, αλλά κλήθηκε να

Ο Αλεξανδρος Διαμαντόπουλος στο Τ.Ε.Ι.Θεσσαλονίκης «΄Εχουν ευθύνες ο Δήμος Δέλτα και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Για δεύτερη φορά τις τελευταίες πέντε ημέρες,ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας , Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, επισκέφτηκε το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και παρευρέθηκε στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου αλλά και στην σύσκεψη των φορέων αντιστοίχως.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ : ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ



 

Πρώτον θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, γιατί όπως είχα ζητήσει, το ζήτημα των αγροτών μας συζητήθηκε στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων. Και καταλήξαμε σε ένα πακέτο μέτρων που θα παρουσιάσει ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Τσαυτάρης, που δίνει προοπτική και στους υπάρχοντες σήμερα αγρότες, αλλά κυρίως στα νέα παιδιά που πρέπει να πεισθούν να πάνε από τις πόλεις στην ύπαιθρο. Γιατί στην ελληνική γεωργία θα

Έμφαση στην ανεργία δίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί Συμφωνία για αγροτικά, περιμένει ο φόρος ακινήτων




Με ένα πακέτο παροχών προς τους αγρότες ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αυριανή σύνοδος κορυφής,  η ανεργία και το φορολογικό ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν και σε αυτά τοποθετήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί.
Ωστόσο τόσο οι πολιτικοί αρχηγοί όσο και ο υπουργός

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη για το σχέδιο «Αθηνά»

Σύσκεψη με θέμα το σχέδιο «Αθηνά» και τις αλλαγές που προβλέπει για το Α. ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και με συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γ. Τσαμασλή και της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σ. Μαυρίδου, παρουσία

Ο Γιάννης Σουλαδάκης στη θέση Ανωμερίτη...




Στη θέση του Γιώργου Ανωμερίτη, ως επικεφαλής της Επιτροπής Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ (ΕΚΑΠ) αναλαμβάνει και επισήμως πλέoν ο Γιάννης Σουλαδάκης.

Σύμφωνα με.επίσημη ανακοίνωση της Ιπποκράτους, το όργανο συνήλθε σήμερα σε πρώτη συνεδρίαση με τη νέα σύνθεσή του, αλλά παρουσία και του απερχόμενου προέδρου του Γιώργου Ανωμερίτη, προκειμένου να συζητήσει διαδικαστικά θέματα στην πορεία προς το συνέδριο.

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ λέει τα Ιμια, Καρντάκ!

ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ο γνωστός για τις ακραίες τοποθετήσεις του, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Θεοδωρίδης, ξαναχτυπά και λίγους μήνες μετά τις φιλοσκοπιανές δηλώσεις, αποκαλεί τα Ιμια, Καρντάκ! Oi προκλητικές αναφορές, έγιναν μάλιστα στις 31 Ιανουαρίου 2013, στην επέτειο δηλαδή των δραματικών γεγονότων του 1996 και της απώλειας των

Τσαυτάρης: Λύθηκε το πρόβλημα με τους ροδακινοπαραγωγούς

Αισιόδοξος ότι θα λυθούν τα προβλήματα των αγροτών και δεν θα υπάρχουν πλέον μπλόκα, εμφανίστηκε εξερχόμενος
από το Μέγαρο Μαξίμου όπου πραγματοποιείται η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Σύμφωνα με το enikos.gr, ο υπουργός δήλωσε: "Λύθηκε το

Βενιζέλος στη Die Zeit: «Η Γερμανία χρειάζεται ένα ξεκάθαρο όραμα για την Ευρώπη»

Την άποψη ότι τα μέτρα λιτότητας ήταν μια αναπόφευκτη λύση την οποία υποχρεώθηκε να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμώντας πως το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης για την χώρα μας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Β. ΣΚΟΥΡΗ



«Η περίοδος των χαρισματικών ηγετών τελείωσε οριστικά. Το συλλογικό ΠΑΣΟΚ απαιτεί και συλλογικές πολιτικές ηγεσίες. Δεν έχει ανάγκη από μονοκράτορες και αυλές» δηλώνει στο Real.gr ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και κατηγορεί στελέχη γύρω από τον Πρόεδρο του κόμματος που θέλουν, όπως λέει, να τελειώσουν το ΠΑΣΟΚ.

Συγκρίσεις με το σήμερα ΠΑΣΟΚ: Πώς αντιμετωπίζαμε εμείς την τρομοκρατία…


Τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση τα φαινόμενα τρομοκρατίας θυμίζει η Ιπποκράτους, αναδεικνύοντας την διαφορετική κουλτούρα που έχει.Προς επίρρωσιν των λεγομένων του, έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα απόσπασμα από σχετική παρέμβαση στη Βουλή του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ανάλογη επιτυχία της Αστυνομίας να συλλάβει τρομοκράτες, επιχειρεί παράλληλα ‘άνοιγμα’ στον πρώην υπουργό –που έχει

«Σφαίρα» από το Μαξίμου στο ΥΠΕΞ ο Βενιζέλος

Δεν θα προλάβει να τελειώσει καλά καλά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα βάλει …φτερά στα πόδια του για να παραβρεθεί στην παρουσίαση του βιβλίου του καλού του φίλου και υπουργού Περιβάλλοντος (κατόπιν δικής του υποδείξεως) Ευάγγελου Λιβιεράτου στο υπουργείο Εξωτερικών.
Για την ακρίβεια, ενώ στις έξι το απόγευμα ξεκινά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, για μία ώρα αργότερα (αν και μάλλον θα …αργήσει λίγο, τιμώντας και την «ώρα

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ...

Συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση των φαινομένων εκφασισμού, την καταπολέμηση της κοινωνικής βίας και του ρατσισμού, θα δώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στα γραφεία του κόμματος στην

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες υλοποίησης των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων ενίσχυσης των αγροτών

Από την ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες υλοποίησης των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων ενίσχυσης των αγροτών.
Η ΕΑΣΚ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι λειτουργεί ήδη ειδικό τμήμα στο 2ο όροφο των γραφείων της στο Κιλκίς (οδός Θεσσαλονίκης 20) το οποίο θα εξυπηρετήσει τους παραγωγούς που επιθυμούν να προβούν σε μεταβίβαση των δικαιωμάτων τους.
Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να

Ευρωπαϊκό Κέντρο Νεολαίας θέλει στη Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης

Πρωτόκολλο συνεργασίας σε θέματα νεολαίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς
ενόψει της προετοιμασίας της πόλης για το θεσμό της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014», υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο Γ.Γ. Νέας Γενιάς, Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι έξω από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Κεντρικό μήνυμα των συγκεντρωθέντων ήταν «από τη Rosia Montana ως την Χαλκιδική, καμιά ειρήνη με τη χρυσή απειλή».
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από το «Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού» με

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί για την υποβάθμιση του ΤΕΙ Θεσσαλονικης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το πρωί στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την κατάργηση και την μεταφορά τμημάτων του ΤΕΙ της πόλης

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 11.00 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

'' ΔΩΣΤΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ''...

Να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα προκειμένου να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ακόμη κι αν αυτό σημαίνει υψηλότερο κόστος ζητεί ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία, Πεερ Στάινμπρουκ
Μιλώντας τη Δευτέρα στο London School of Economics ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υπογράμμισε ότι οι χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση πρέπει να βάλουν σε τάξη τα

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΔ...

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ ΝΣ...
Την επιστολή παραίτησής του από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ απέστειλε την Τρίτη στον Αντώνη Σαμαρά ο Ευθύμης Δρόσος...
Η επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής:

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...

Τροποποιήσεις στους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους μελετά το υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι έντονες οι αντιδράσεις των κοινωνικών εταίρων λόγω του ότι εξαιρούνται όσοι έχουν χρέη στα ταμεία.