Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τροφές πλούσιες σε νερό!


trofes poy periexoyn nero
Ήρθε επιτέλους το καλοκαίρι! Όσο αυξάνεται όμως η θερμοκρασία αυξάνονται και οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό. Το νερό είναι το κυριότερο συστατικό του ανθρώπινου σώματος και είναι απαραίτητο για την κυτταρική ομοιόσταση, τη διατήρηση της θερμοκρασίας του και τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών και αποβλητων. Το γεγονός αυτό καθιστά πολύ σημαντική την ενυδάτωση του οργανισμού.

Ας μάθουμε για το ροδάκινο


rodakino
Το καλοκαίρι είναι η εποχής που εκτός από το τέλος της σχολικής χρονιάς, την αρχή των ατελείωτων παιχνιδιών, τις εκδρομές και γενικά την αίσθηση της ξεγνοιασιάς και της ευφορίας, για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού σηματοδοτεί την έναρξη της συγκομιδής του «κίτρινου χρυσού», που ευδοκιμεί στα μέρη μας, του ροδάκινου.
Η ροδακινιά θεωρείται ως «το δέντρο της ζωής του Επίγειου Παραδείσου. Ο ανθός της συμβολίζει την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα. Η ιστορία αυτού του φυτού μεγάλη. Για πολλούς λαούς είχε ιδιαίτερους συμβολισμούς με τους περισσότερους από αυτούς να συμφωνούν πως συμβολίζει την γυναικεία γονιμότητα (Αίγυπτος, Ρώμη, Κίνα).

Εκπληκτικές ικανότητες στο Photoshop (Video)


Εκπληκτικές ικανότητες στο Photoshop
Ο Graphic designer Alexander Koshelkov δημοσίευσε ένα time-lapse video που δείχνει τις εντυπωσιακές του ικανότητες στο Adobe Photoshop CS 6, αφού μέσα σε 4 ώρες και 17 λεπτά δημιουργεί μια ιδιαίτερα σύνθετη εικόνα κυριολεκτικά από το πουθενά, χρησιμοποιώντας 244 layers.

Facebook για… ζώα! Ξεκίνησε ο πρωτότυπος τρόπος ανάλυσης των κοινωνικών δικτύων των πτηνών


Facebook για… ζώα!

Έναν νέο τρόπο ανάλυσης των κοινωνικών δικτύων του ζωικού βασιλείου αποφάσισαν να εφαρμόσουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με επικεφαλής τον έλληνα διδακτορικό φοιτητή  Ιωάννη Ψωράκη. Δημιούργησαν λοιπόν μια τράπεζα δεδομένων παρόμοια με το… Facebook.

Ο τρόπος με τον οποίο τα μέλη των ομάδων διαφόρων ειδών ζώων αλληλεπιδρούν μεταξύ τους (π.χ. κατά τη μετάδοση ασθενειών ή κατά την προσπάθειά τους να βρουν τροφή και ταίρι), μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την επιβίωση τόσο των ιδίων όσο και των πληθυσμών τους.

Είναι "έξυπνο" και παράγει ενέργεια από κουκούτσια


«Καίτε μια περιουσία και απλά δεν το ξέρετε, ενώ επιβαρύνετε το περιβάλλον άνευ λόγου και αιτίας» λένε στους αγρότες επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και ο μηχανολόγος μηχανικόςΘεόδωρος Χατζαυγουστής και τους προτείνουν μία καινοτόμο λύση για την αντιμετώπιση των ενεργειακών τους αναγκών και, μάλιστα, από τα «σκουπίδια» που παράγουν!

Πρόκειται, όπως εξηγεί ο κ. Χατζαυγουστής, για το SMARt-CHP biomass energy, ένα κοντέινερ που έχει τη δυνατότητα να παράγει ηλεκτρική και θερμική ενέργεια, αξιοποιώντας τα υπολείμματα στις αγροτικές περιοχές.

Γιατί κοκκινίζω στον ήλιο κατά τα πρώτα μου μπάνια;


κοκκινίζουμε στον ήλιο

Γιατί κοκκινίζουμε στον ήλιο ενώ καθόμαστε ακόμα και υπό σκιά; Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας και το δέρμα γίνεται κόκκινο


Αρχικά να αναφέρουμε πως κοκκινίζουμε στον ήλιο, επειδή καιγόμαστε - δημιουργούνται εγκαύματα στο δέρμα, όπως επίσης μπορούμε να κοκκινίσουμε - να μαυρίσουμε και όταν δεν μας βαράει ο ήλιος! 

Και πως γίνεται αυτό θα μου πείτε; 

Ας τα πάρουμε με τη σειρά... 

Άγχος, αϋπνία και κατάθλιψη, ύποπτα για θνησιμότητα από εγκεφαλικό επεισόδιο


Άνθρωποι που υποφέρουν από άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία ή άλλες μορφές ψυχικής δυσφορίας αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Ερευνητές από το University College London, ανακάλυψαν ότι η ψυχική δυσφορία επηρεάζει περίπου το 15 έως 20% του γενικού πληθυσμού. Προηγούμενες έρευνες συνέδεσαν τις παραπάνω ψυχικές καταστάσεις με στεφανιαία νόσο, αλλά δεν είχε ανακαλυφθεί σχέση με το εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλες καρδιαγγειακές νόσους, δήλωσαν οι ερευνητές.

Ακόμη πιο «κοινό» το κοινό κρυολόγημα



Είναι πολύ πιθανό να είμαστε όλοι κρυολογημένοι χωρίς να το γνωρίζουμε σύμφωνα με καναδούς ερευνητές. Με άλλα λόγια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλοί ενήλικες φέρουν τους ιούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα,χωρίς όμως να έχουν συμπτώματα (καταρροή, ρινική συμφόρηση κλπ.). 

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο McMaster παρακολούθησαν 545 φοιτητές το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2010 και του 2011. Σ’ αυτές τις χρονικές περιόδους οι φοιτητές ανέφεραν 167 περιστατικά με συμπτώματα κρυολογήματος. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το 54% αυτών οφειλόταν στους ρινοιούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα. 

Γυναίκα βλέπει 99 εκατομμύρια χρώματα!


Γυναίκα βλέπει 99 εκατομμύρια χρώματα!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 99 εκατομμύρια περισσότερα χρώματα από τον μέσο άνθρωπο βλέπει μια γυναίκα από την Βρετανία.

Η ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νευτοεπιστημών, Γκαμπριέλε Τζόρνταν, μετά από 20 χρόνια έρευνας βρήκε μια γυναίκα, η οποία έχει σούπερ – όραση!

Η καθηγήτρια είχε βάλει στόχο να βρει κάποιον άνθρωπο με «μαγική» όραση. Παρόλο που εντόπισε αρκετούς με τετραχρωματική όραση, μόνο μια γυναίκα πέρασε με επιτυχία το τεστ της έρευνας.

Γιατί τα παράθυρα στα αεροπλάνα έχουν οβάλ σχήμα;


Σκεφτήκατε γιατί;
Γιατί πχ τα παράθυρα στα αεροπλάνα δεν είναι τετράγωνα ή ολοστρόγγυλα, αλλά έχουν σχήμα οβάλ; Τυχαίο;
Δε νομίζω... Δείτε!.....

Ας μπούμε λοιπόν κατευθείαν στο ψητό!

Για να καταλάβουμε γιατί τα αεροπλάνα έχουν παράθυρα σε οβάλ σχήμα, ας ξεκινήσουμε

από κάτι άλλο...

Κατάθλιψη και internet


Ανήκετε σε αυτούς που έχουν πολλά tabs ανοιχτά στον browser τους; Κοιτάζετε τα mail τους κάθε λίγο και λιγάκι; Αναρωτηθήκατε αν αυτό το κάνετε γιατί θέλετε να ορίσετε τις προτεραιότητές σας; Ή μήπως παρατηρείτε στον εαυτό σας μία αδυναμία να συγκεντρωθεί;

Αρκετό καιρό τώρα, επιστήμονες της ψυχολογίας προσπαθούν να συνδέσουν την κατάθλιψη με την online ζωής μας και πιο συγκεκριμένα, επειδή η κατάθλιψη είναι η πλέον διαδεδομένη ασθένεια στον δυτικό κόσμο, αυτό που επιθυμούν να κάνουν, είναι να φτιάξουν μία web και mobile εφαρμογή που, θα μπορεί να «παρακολουθεί» την συμπεριφορά μας κατά την διάρκεια της πλοήγησης και να μας ειδοποιεί σε περίπτωση που η συμπεριφορά μας αυτή αλλάζει με τρόπο να υποδεικνύει ότι κάτι μπορεί να μας συμβαίνει.

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο 2ο Δημοτικό Νέων Μουδανιών


Κεντρική Μακεδονία Ξεκίνησαν οι εργασίες στο 2ο Δημοτικό Νέων Μουδανιών

Αγιασμός πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο χώρο του δευτέρου δημοτικού σχολείου Νέων Μουδανιών, όπου εδώ και λίγο καιρό εκτελούνται εργασίες για την προσθήκη ενός νέου κτιρίου. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο κτίριο, συνολικού εμβαδού 1.800 τ.μ. το οποίο θα περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και έναν όροφο.

Στο κτίριο θα υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκη και στο προαύλιο αθλητικοί χώροι. Ταυτόχρονα θα ανακατασκευαστεί(αντικατάσταση δαπέδων και κουφωμάτων) το υπάρχον κτίριο και θα δημιουργηθούν εστιατόρια αφού πλέον θα λειτουργεί ως ολοήμερο.

Μουσική συναυλία με τον Κώστα Φαλκώνη στο Κιλκίς


Κεντρική Μακεδονία Μουσική συναυλία με τον Κώστα Φαλκώνη στο Κιλκίς

Με τη μουσική συναυλία του γνωστού Κιλκισιώτη συνθέτη και τραγουδιστή Κώστα Φαλκώνη θα κορυφωθούν φέτος οι εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς στο πλαίσιο του εορτασμού της 99ης επετείου από την μάχη του Κιλκίς και την απελευθέρωση της πόλης. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί όπως και πέρσι σε ανοικτό χώρο, στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, ανήμερα της τοπικής εορτής την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.

Σαν Σήμερα 20 Ιουνίου



Γεγονότα
451: Διεξάγεται η επονoμασθείσα Μάχη των Εθνών στα Καταλανικά πεδία της Γαλατίας. Αντίπαλοι, Ρωμαίοι και Βησιγότθοι υπό τους Φλάβιο Αέτιο και Θευδέριχο από τη μία πλευρά και οι Ούνοι του Αττίλα από την άλλη. Ο Αττίλας υποχρεώνεται σε τακτική υποχώρηση, αλλά γρήγορα θα ανακάμψει και θα προελάσει προς τη Ρώμη. Ο Θευδέριχος πίπτει επί του πεδίου της μάχης.

1824: Οι Τούρκοι καταστρέφουν τα Ψαρά.
1837: Η πριγκίπισσα Αλεξαντρίνα στέφεται βασίλισσα της Μ. Βρετανίας ως Βικτώρια, σηματοδοτώντας την εποχή που ονομάστηκε Βικτωριανή.

Οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης συνεργασίας


Οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης συνεργασίας

Το αργότερο αύριο θα έχουμε την πλήρη και οριστική εικόνα για το υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, η οποία όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ολιγομελής.

Ήδη, έχει ανακοινωθεί ανεπίσημα η οριστική τοποθέτηση του καθηγητή και προέδρου της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανου ατη θέση του υπουργού Οικονομικών ενώ θέση στο οικονομικό επιτελείο αναμένεται να βρει και ο Χρήστος Σταϊκούρας, τομεάρχης έως σήμερα Οικονομικών της ΝΔ. Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα είναι ο νυν υπηρεσιακός ΥΠΟΙΚ Γιώργος Ζανιάς.

"Νέα κυβέρνηση συνέχισης μνημονιακών πολιτικών"


"Νέα κυβέρνηση συνέχισης μνημονιακών πολιτικών"

Για κυβέρνηση «με σαφή συντηρητικά πολιτικά χαρακτηριστικά, με κορμό τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπηρέτηση των ακραίων, αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών» έκανε λόγο ο Π. Σκουρλέτης, με αφορμή το κυοφορούμενο κυβερνητικό σχήμα.

Ανεξάρτητοι Έλληνες : Ο κ.Σαμαράς «παραμένει ένας πρωθυπουργός του Μνημονίου, ένας πολιτικός με υπογραφές τήρησής του και ένας πολιτικός με μεγάλη έφεση στις κυβιστήσεις»


Ανεξάρτητοι Ελληνες: Ευχόμαστε να πετύχει ο Α. Σαμαράς

Την ευχή να πετύχει ο νέος πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, «για το καλό όλων» εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες . Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή του, το κόμμα θα παρακολουθεί στενά το έργο του «και θα τον κρίνει αυστηρά με βάση τις υποσχέσεις του».


Ο κ.Σαμαράς «παραμένει ένας πρωθυπουργός του Μνημονίου, ένας πολιτικός με υπογραφές τήρησής του και ένας πολιτικός με μεγάλη έφεση στις κυβιστήσεις», επισημαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και δεν θα του δώσουν άφεση «για τραγικά λάθη, όπως έκανε αυτός στο Γιώργο Παπανδρέου».

ΚΚΕ: "Καμία ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα"


ΚΚΕ: "Καμία ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα"

«Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιφέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης», εκτιμά το ΚΚΕ.

Τονίζει επίσης ότι «αυτό που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ως επαναδιαπραγμάτευση δυσμενών όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης είναι μια αναγκαστική αναπροσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και στις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες της ευρωζώνης».

«Καθόλου αισιόδοξοι» για την επιτυχία της κυβέρνησης οι Οικολόγοι Πράσινοι


Τις επιφυλάξεις τους για τις ικανότητες της νέας κυβέρνησης να επιτύχει μια ουσιαστική αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου εξέφρασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, διερωτώμενοι παράλληλα «γιατί χρειάστηκαν τελικά οι δεύτερες εκλογές».
«Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες επικράτησαν διλήμματα που λίγο είχαν να κάνουν με τις απαντήσεις στα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας, συγκροτείται τελικά κυβέρνηση από τρία κόμματα, μια κυβέρνηση που θα μπορούσαν να την είχαν συμφωνήσει ενάμιση μήνα νωρίτερα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Αντώνης Σαμαράς: Ποιος είναι ο 13ος πρωθυπουργός της σύγχρονης Ελλάδας


Από αγαπημένο παιδί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, "μαύρο πρόβατο", από την Πολιτική Άνοιξη, στην επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία, στην αρχηγία και τελικά στην πρωθυπουργία.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι εγώ και λίγη ώρα ο 13ος πρωθυπουργός της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα μπορούσε να είναι ο 11ος, αλλά μεσολάβησαν ο Λουκάς Παπαδήμος και ο υπηρεσιακός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Γεννήθηκε στις 23 Μαΐου του 1951 στην Αθήνα. Είναι εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα. Παντρεμένος από τις 20 Μάιου του 1990 με τη Γεωργία Κρητικού, έχουν μαζί δυο παιδιά: την 21χρονη Λένα και τον 14χρονο Κώστα. 

Γιούνκερ: «Όχι» αλλαγές στο πρόγραμμα λιτότητας, μόνο στο χρονοδιάγραμμα


Τη σαφή θέση, πως το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας θα παραμείνει «ανέγγιχτο» διατυπώνει ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε σημερινές δηλώσεις του στην ευρείας κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».
Προσθέτει δε πως, στη μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, επισήμανε ότι μπορεί να γίνει συζήτηση για χρονοδιαγράμματα, αλλά όχι για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και την ουσία του προγράμματος λιτότητας και ότι τη θέση αυτή έχουν, όπως λέει, οι δημοκρατίες των χωρών-μελών της ζώνης του κοινού νομίσματος.

Mενεγάκη: Τα... καυτά φιλιά με τον Ματέο σε απομονωμένη παραλία! (pics)

Mενεγάκη: Τα... καυτά φιλιά με τον Ματέο σε απομονωμένη παραλία! (pics)
O φωτογραφικός φακός του "ΟΚ" ξαναμαναέβγαλε

...λαβράκι: Τα καυτά φιλιά φιλιά του Ματέο και της Ελένης στην απομονωμένη παραλία της περιοχής "Άχλα" βλέπουν πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, χάρη στην υπομονή και επιμονή των παπαράτσι

Και ο Ράπανος στην συνάντηση



Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την συνάντηση που θα έχουν οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν με την νέα κυβέρνηση με τον Γιώργο Ζανιά, παρόντας θα είναι και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, καθηγητής Βασίλης Ράπανος, ο οποίος θεωρείται ο επικρατέστερος για να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς


Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς
Nέος πρωθυπουργός της χώρας ορκίστηκε πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

ΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
Λίγο νωρίτερα, απ' ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί θα ορκιστεί τελικά ο Α. Σαμαράς πρωθυπουργός της χώρας. Στις 4 το απόγευμα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο Α. Σαμαράς

Το κονκλάβιο της Ιπποκράτους

 


Τη χρυσή τομή επιχείρησε να βρει για περισσότερο από δυόμιση ώρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε έντονο κλίμα δυσαρέσκειας, όσον αφορά στη συμμετοχή ή μη κορυφαίων στελεχών του Κινήματος στη νέα κυβέρνηση.

'Ολο το παρασκήνιο για τα ονόματα της κυβέρνησης



Με τα διαδοχικά ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τους Φώτη Κουβέλη και Ευάγγελο Βενιζέλο κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς σήμερα εκπνέει και ο χρόνος της διερευνητικής εντολής που έλαβε τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς.

Θυελλώδης η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που αποτελεί πλέον και το μόνο εκλεγμένο όργανο του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε να δώσει λύση στη μάχη μεταξύ του κ. Βενιζέλου και κορυφαίων στελεχών.
Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, οι βουλευτές τελικώς τάχθηκαν στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου που επιμένει στην άποψή του ότι οι κορυφαίοι δεν θα πρέπει να μετάσχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας.

«Αρκετά με τους εθισμένους της εξουσίας»


Δριμεία επίθεση στα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ από τον Π. Παναγιωτακόπουλο

«Με την απόφαση για συμμετοχή στη Κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μετατραπεί από κίνημα σε συμπλήρωμα των επιλογών και των σχεδιασμών όσων θέλουν μια χώρα εξαρτημένη, φοβική και αδύναμη», σημειώνει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος σε δήλωσή του.

Μετά το ...λάθος: Επιτέλους δωρεάν φάρμακα για τους νεφροπαθείς!


Μετά την απίστευτη απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης που είχε επιβάλει τη συμμετοχή των νεφροπαθών στην αγορά των φαρμάκων και τις αμέτρητες αντιδράσεις, αλλάζει η σχετική υπουργική απόφαση από τον ΕΟΠΥΥ.
 

Δωρεάν θα χορηγούνται όπως φυσιολογικά θα αναμενόταν όλα τα φάρμακα στους νεφροπαθείς μετά από σχετική εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ.
Φαίνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο οπότε και η προηγούμενη κυβέρνηση ρύθμιζε τα σχετικά θέματα, ξέχασε…να συμπεριλάβει αυτούς τους βαριά πάσχοντες ασθενείς στην λίστα με τα φάρμακα χωρίς συμμετοχή.   

Λεωφορείον το μίσος. Δεκάδες οι επιθέσεις κατά μεταναστών


Λεωφορείον το μίσος. Δεκάδες οι επιθέσεις κατά μεταναστών
Πληθαίνουν τα κρούσματα βίας στους σταθμούς των αστικών συγκοινωνιών, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. Καλύτερη φύλαξη ζητούν οι εργαζόμενοι

«Τρύπα» στη φύλαξη και την ασφάλεια των σταθμών του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και των λεωφορείων, ειδικά τις βραδινές ώρες, καταδεικνύουν οι αυξανόμενες ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών.
Οι εργαζόμενοι μάλιστα καταγγέλλουν ότι τα περιστατικά βίας είναι πλέον τόσο συχνά που το αίσθημα του φόβου κυριεύει και τους ίδιους όταν έχουν νυχτερινές βάρδιες.

«Νεκροθάφτης ο Λοβέρδος»



Την άμεση και έντονη αντίδραση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστα Λουράντου, προκάλεσαν οι φήμες που ήθελαν τον Ανδρέα Λοβέρδο να επανακάμπτει στο υπουργείο Υγείας.
Ο κ. Λουράντος με σημερινή του επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ και εντολοδόχο πρωθυπουργό επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζει, ο κ. Λοβέρδος "υπέρμαχος της μνημονιακής

Ποινική δίωξη στον Ιφικράτη Αμυρά


Ποινική δίωξη για το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων άσκησε ο εισαγελέας Γιάννης Δραγάτσης σε βάρος του Ιφικράτη Αμυρά για τις επίμαχες δηλώσεις του περί αντάρτικου πόλεως σε βίντεο που είχε έρθει στο προσκήνιο κατά την προεκλογική περίοδο από τη ΝΔ.
H δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Πρώτη φορά τόσες γυναίκες στην Βουλή!



Ούτε μια, ούτε δυο αλλά 62 γυναίκες θα περάσουν το κατώφλι του ελληνικου κοινοβουλίου καταλαμβάνοντας το 20,66% των εδρών της Βουλής.


Είναι αριθμός ρεκόρ αφού ανέβασαν το ποσοστό γυναικών στο Κοινοβούλιο κατά 2,7% σε σχέση με το 2009. Τις περισσότερες γυναίκες εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 13,95% με 18 γυναίκες

Τσίπρας στο Reuters: Η νέα κυβέρνηση δε θα αντέξει, στηρίζεται σε ξεπερασμένες δυνάμεις


Αργά ή γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να κυβερνήσει επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας και εμφανίστηκε ξανά συναινετικός λέγοντας ότι θα υπερψηφίσει κάθε θετικό μέτρο.

Την τακτική των χαμηλών τόνων επέλεξε ξανά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Reuters, την πρώτη σε ξένο μέσο μετά τις εκλογές της Κυριακής.

«Κανείς άλλος εκτός από εμάς δε μπορεί να προχωρήσει στις βαθιές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, γιατί δεν είμαστε διεφθαρμένοι ή φθαρμένοι. Αργά ή γρήγορα θα έχουμε αυτή την ευκαιρία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και προέβλεψε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας που θα δημιουργήσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δε θα είναι... μακράς πνοής. Θα αποτύχει γιατί βασίζεται σε φθαρμένες πολιτικές δυνάμεις, είπε.

Έλενα Παπαρίζου: Στην πισίνα με μαγιό! (ΦΩΤΟ)

Είναι ελεύθερη και ωραία και το καλοκαίρι την βρίσκει
ανανεωμένη και αδυνατισμένη.
Η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε σε πισίνα γνωστού ξενοδοχείου και είχε την ευκαιρία να απολαύσει το μπάνιο της και να μαυρίσει.

Παραιτήθηκε από την ηγεσία της Δράσης ο Στέφανος Μάνος


Την παραίτησή του από την ηγεσία της Δράσης, υπέβαλε το απόγευμα της Τρίτης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο Στέφανος Μάνος, ζητώντας παράλληλα από το όργανο του κόμματος να κινήσει τη διαδικασία για την ανάδειξη του διαδόχου του. Ξεκαθαρίζει δε ότι θα παραμείνει ενεργό μέλος του κόμματος.

Σε επιστολή του ο κ. Μάνος αναφέρει ότι η Δράση «είναι η παράπλευρη απώλεια» της συσπείρωσης των ψηφοφόρων στη ΝΔ, προκειμένου να αποτραπεί η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα. Παράλληλα, εκφράζει την πρόθεσή να στηρίξει με τις δυνάμεις του την κυβέρνηση Σαμαρά. Σαμαρά. Όσο πιο μεταρρυθμιστική είναι η κυβέρνησή του, τόσο θερμότερη θα είναι η υποστήριξή μας» αναφέρει.

Κομισιόν: Κάντε κυβέρνηση κι ελάτε να συζητήσουμε


Κομισιόν: Κάντε κυβέρνηση κι ελάτε να συζητήσουμε
Την ανάγκη να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση στην Ελλάδα, ώστε στη συνέχεια να αρχίσουν οι σχετικές συζητήσεις με την τρόικα επί της πρώτης αξιολόγησης της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος, υπογράμμισε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επίτροπου Όλι Ρεν. Αμαντέου Αλταφάζ.
Η Κομισιόν ξεκαθαρίζει, επισήμως τουλάχιστον, ότι δεν τίθεται θέμα νέου Μνημονίου για την Ελλάδα και επισημαίνει ότι το μόνο που επιδιώκει είναι να διασφαλίσει ότι η χώρα θα υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ερωτηθείς αν η Κομισιόν αναμένει ένα νέο μνημόνιο με αναθεωρημένες συνθήκες για την ελληνική κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος απάντησε «όχι».

ALPHA BANK : ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Ή ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Διαψεύδει η Alpha Bank με επίσημη ανακοίνωση, δημοσίευμα που αναφέρει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Εμπορική ή άλλη τράπεζα. Ειδικότερα στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Αναφορικά με δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου, η Τράπεζα δηλώνει ότι δεν ευρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση χαρτοφυλακίου ή