Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Δεν πτοούνται οι υπουργοί! Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα ο Α. Λοβέρδος!

Πολιτική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Τι κι αν όπου κι αν πάνε οι υπουργοί έρχονται
αντιμέτωποι με Αγανακτισμένους; Δεν πτοούνται! Έτσι, την ερχόμενη Δευτέρα 31 Οκιτωβρίου, ο Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι στη Θεσσαλονίκη και θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα

Προσεγγίζει τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ



Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις ενέργειες προσέγγισης με δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ .
Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Κώστα Αθανασίου, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Αλέκο Φλαμπουράρη και της Συντονιστικής Επιτροπής του "Νέου Αγωνιστή", δυνάμεων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν διαφοροποιηθεί από το κυβερνών κόμμα λόγω του Μνημονίου, αποτελούμενη από τους

Το Χρηματιστήριο διέγραψε τις μετοχές της Εμπορικής

Τη διαγραφή των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας, ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Κάνει κόμμα ο Κουρουμπλής!


Την άλλη Τετάρτη, όπως όλα δείχνουν θα οριστικοποιηθεί η πολιτική κίνηση που ετοιμάζει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με στόχο βεβαίως να δημιουργηθεί νέο κόμμα από τα σπλάχνα του κόμματος!

Άλλωστε, το επιβεβαίωσε σήμερα ο ίδιος ο Παναγιώτης Κουρουμπλής όταν μιλώντας στο

Θα διαψεύσει και αυτές τις καταγγελίες για ασιτία μαθητών η κυρία Διαμαντοπούλου;


  
Θα διαψεύσει και αυτές τις καταγγελίες για ασιτία μαθητών η κυρία Διαμαντοπούλου;
Σε μείζον κοινωνικό αλλά και πολιτικό ζήτημα εξελίσσονται τα αυξανόμενα κρούσματα λιποθυμιών μαθητών από πείνα σε σχολεία τόσο μεγάλων πόλεων όσο και της Περιφέρειας. Καθηγητές, γονείς και δήμαρχοι καταγγέλουν μαζικά τα φαινόμενα ασιτίας που παρατηρούνται σε μεγάλο αριθμό μαθητών.

Μειώνεται ο προϋπολογισμός της Βουλής

Από το Κοινοβούλιο ξεκινούν οι περικοπές και οι μειώσεις δαπανών για το 2012, αφού ο προϋπολογισμός της Βουλής θα είναι μειωμένος κατά 13,65%, που σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει μείωση 27 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά, ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2012 προβλέπει πιστώσεις ύψους 170.972.000 ευρώ, έναντι πιστώσεων ύψους 197.988.000 ευρώ για το 2011.

Αθώος ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου για το λατομείο Μεσαίου

Αθώους έκρινε τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντο και τον αντιδήμαρχο, Γιώργο Λαζαρίδη, το Πενταμελές Εφετείο για την υπόθεση
του λατομείου Μεσαίου. Να θυμίσουμε ότι οι πρώην δήμαρχοι Μυγδονίας, κ. Γαβότσης και Ωραιοκάστρου, κ. Μπάτος, είχαν καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές την παράνομη λειτουργία των λατομείων του Μεσαίου ενώ στην αναφορά τους έκαναν επίσης λόγο για μη τήρηση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου

Προς παραίτηση ο Μπερλουσκόνι;;


O Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi φέρεται πως έχει έρθει σε συμφωνία με τον επικεφαλής της Λίγκας του Βορά Umberto Bossi έτσι ώστε να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία σε αντάλλαγμα της υποστήριξης του Bossi –ο οποίος μετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού- στο νέο νομοσχέδιο που προωθεί η ιταλική κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση του

Κουρουμπλής: «Η Αριστερά δεν πρέπει να πετά πέτρες, αλλά να αποκτήσει κυβερνητικό λόγο»


  
Κουρουμπλής: «Η Αριστερά δεν πρέπει να πετά πέτρες, αλλά να αποκτήσει κυβερνητικό λόγο»
«Ο λαός απαιτεί μια Αριστερά εναλλακτική, με ευρύτερο πολιτικό λόγο και κυβερνητικό πρόγραμμα, και όχι μια Αριστερά καταγγελτική που πετά πέτρες» υποστήριξε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος θα παραβρεθεί και θα μιλήσει σε

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου με την κυβερνητική επιτροπή

Μετά την θετική απόφαση της Μπούντενσταγκ για την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να συγκαλέσει σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη την κυβερνητική επιτροπή.

«Επιλογές στο όνομα του ΠΑΣΟΚ χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να υπάρξουν»


  
«Επιλογές στο όνομα του ΠΑΣΟΚ χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να υπάρξουν»
Νέα σκληρή δήλωση είχαμε σήμερα από τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, μέλος του ΠΓ του ΠΑΣΟΚ. «Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αμέτοχο και χωρίς λόγο στις εξελίξεις που σχεδιάζονται και που θα επηρεάσουν για πολλά χρόνια την πορεία της χώρας και του ελληνικού λαού» επισημαίνει στη δήλωση του και συνεχίζει:

"ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

«Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς» δήλωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτης Θωμόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε με τον Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής... της Ομάδας Κρούσης της ΕΕ στην Ελλάδα. 

Μέρκελ: "Η Ελλάδα στην αρχή ενός μεγάλου και δύσκολου δρόμου"

Μέρκελ: "Η Ελλάδα στην αρχή ενός μεγάλου και δύσκολου δρόμου"
Μας έκοψε το γέλιο η Μέρκελ, η οποία μιλώντας στους βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι (ακόμα) στην αρχή ενός μεγάλου και δύσκολου δρόμου. Μάλιστα, ζήτησε να παραμείνει η τρόικα μέχρι να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη, ενώ χαρακτήρισε ως επιθυμητή την παρουσία ΜΟΝΙΜΗΣ εποπτείας.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες και πρέπει να βοηθηθούν. «Έχασαν πολλά οι Έλληνες και αξίζουν το σεβασμό μας. Πρέπει να τους βοηθήσουμε», υποστήριξε, ενώ χαρακτήρισε ως επιθυμητή μια μόνιμη εποπτεία στην χώρα μας.

Πολιτικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός - Εξετάζει δημοψήφισμα


Πρωτοβουλίες αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής αναμένεται να αναλάβει ο πρωθυπουργός, αποδεχόμενος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχετικές εισηγήσεις.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, άλλωστε, έχουν φτάσει πληροφορίες, ότι αν ο πρωθυπουργός δεν αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες, τις πρωτοβουλίες αυτές αναμένεται να αναλάβουν κορυφαίοι υπουργοί ή και βουλευτές.

Καρατζεφέρης υπέρ Πρωτόπαππα.«Δεν μίλησε» ο Σαμαράς όταν πήγε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

«Δεν μίλησε» ο Σαμαράς όταν πήγε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιβεβαίωσε τον πρόεδρο της "πράσινης" Κ.Ο. μετά την σφοδρή σύγκρουση με τη ΝΔ για τη στάση που τήρησε ο πρόεδρός της όταν συναντήθηκε με τους ευρωπαίους ομολόγους του.


"Υπήρξε μια προκλητική τοποθέτηση, ισοπεδωτική προς το πρόσωπο του κ. Σαμαρά από τον κ. Πρωτόπαπα. Και εγώ τους λέω "να αφήσουν αυτές τις γελοιότητες. Θα ψάξω να βρω το ηχητικό ντοκουμέντο της παρέμβασης του κ. Σαμαρά στο Λαϊκό Κόμμα και θα το παίξω αύριο 3-4 φορές. Δεν μπορεί να είστε τόσο αναιδείς εδώ μέσα". Έψαξα αμέσως μετά, έβαλα τους συμβούλους μου αλλά δυστυχώς διαψεύσθηκα. Δεν υπάρχει, δεν μίλησε ο κ. Σαμαράς στο Λαϊκό κόμμα", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καρατζαφέρης μιλώντας την Τετάρτη στο κρατικό ραδιόφωνο.

«Βόμβα» Λοβέρδου: Γιατροί νάρκωναν παιδιά και τα άφηναν χωρίς χειρουργείο!


  
«Βόμβα» Λοβέρδου: Γιατροί νάρκωναν παιδιά και τα άφηναν χωρίς χειρουργείο!
Μείζον ηθικό ζήτημα για τη στάση των τριών γιατρών της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία προκύπτει μετά την αποκάλυψη-«βόμβα» του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στη Βουλή.

Καθώς φαίνεται, η συμπεριφορά των τριών γιατρών όχι μόνο οδήγησε στο κλείσιμο της κλινικής, αλλά και εντός αυτής, όταν λειτουργούσε, διαδραματίζονταν σκηνές που μόνο ντροπή και κατακραυγή μπορούν να προκαλέσουν.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί την Παρασκευή, ημέρα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Στις 10.30 π.μ. ο κ. Παπούλιας θα καταθέσει

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στην εξάρθρωση πενταμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που εκτιμάται ότι βρίσκεται πίσω από ένοπλες ληστείες που έγιναν κατά τους τελευταίους 11 μήνες σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίαςκαι μεταξύ αυτών τη ληστεία σε βάρος του διευθυντή των ΕΛ.ΤΑ. Αριδαίας του νομού Πέλλας, προχώρησε η Ασφάλεια

Παγκόσμιο σοκ! Σατανιστές έκαψαν 18χρονη Ελληνίδα


Την έλουσαν με πετρέλαιο και της έβαλαν φωτιά! Της έκοψαν το ένα χέρι, βάζοντάς το πάνω σε μια φλεγόμενη Βίβλο! Η υπόθεση συγκλονίζει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης... 



Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης προκαλούν τρόμο για το τι είναι ικανός να κάνει ο άνθρωπος. Η 18χρονη Κρίστη Θεολόγου, μια κοπέλα ελληνικής καταγωγής που μένει στο Γιοχάνενσμπουργκ με τους παππούδες της, δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Ούτε προκάλεσε. Αλλά αυτό δεν είχε σημασία για εκείνους που της επιτέθηκαν. 

Η Θεσσαλονίκη φόρεσε τα καλά της! Το πρόγραμμα του διπλού εορτασμού!

Με κάθε επισημότητα η Θεσσαλονίκη γιορτάζει και φέτος τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο καθώς και την επέτειο απελευθέρωσής της. Η ημέρα είναι υποχρεωτική αργία. Δείτε το πρόγραμμα του εορτασμού:

Ποιός φοβάται το κούρεμα...


"Τι θα σημάνει ένα μεγάλο κούρεμα για τον πολίτη και την χώρα;" Αυτό το ερώτημα έχει σχεδόν αντικαταστήσει την "καλημέρα". Λογικό είναι: Δυο χρόνια τώρα, μέσες άκρες, πολιτικοί και opinion makers μας λένε ότι η διαγραφή μέρους του ελληνικού δημοσίου χρέους (γιατί αυτό σημαίνει "κούρεμα") θα ήταν εθνική καταστροφή. Τώρα που

Ποια είναι η Θεσσαλονικιά επιχειρηματίας Miss Fena που συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο


  
Ποια είναι η Θεσσαλονικιά επιχειρηματίας Miss Fena που συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο
Σοκ αποτέλεσε για την επιχειρηματική και κοσμική Θεσσαλονίκη η σύλληψη της 62χρονης Φάννυς Κάτσου μιας από τις γνωστότερες ιδιοκτήτριες αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης με την επωνυμία FENA.

Η γυναίκα που μόλις πριν δύο χρόνια είχε ανακηρυχθεί επιχειρηματίας της χρονιάς συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας από το ΣΔΟΕ κατηγορούμενη για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 596.000 ευρώ και οδηγήθηκε χθες με χειροπέδες στον εισαγγελέα.
Είχε την ατυχία να είναι η πρώτη μεγαλοοφειλέτρια του Δημοσίου που συλλαμβάνεται με την αυτόφωρη διαδικασία, μετά την αλλαγή

ΠΡΙΜ ΓΗΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Ρεπορτάζ : Γιώργος Φιντικάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Πιερία, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες, Ξάνθη και Καβάλα είναι οι επτά νομοί από τους οποίους ξεκινά, με 10.000 στρέμματα, η ενοικίαση φθηνής αγροτικής γης, όχι μόνο σε αγρότες αλλά και σε νέους...
έως 35 ετών και ανέργους, ακόμη και αν δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το αγροτικό επάγγελμα. Τα προς ενοικίαση στρέμματα που αντιστοιχούν σε 833 αγροτεμάχια αναρτήθηκαν από χθες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Πληρωμών Κοινοτικών Ενισχύσεων

Σαν Σήμερα...


26 Οκτωβρίου
Γιορτάζουν: Δημήτρης, Δήμητρα
  • Γεγονoτα

740: Ισχυρός σεισμός πλήττει την Κωνσταντινούπολη. Πολλοί νεκροί και μεγάλες καταστροφές.
1863: Ιδρύεται η Ένωση Ποδοσφαίρου της Αγγλίας και τίθενται οι πρώτοι κανονισμοί του αθλήματος.

Ψήφισμα της ΠΕΔΚΜ


Με την υπερψήφιση από τα 24 εκ των 25 μελών του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:
 Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας:

ΑΡΗΣ Ενότητα: Τσιώλη πάρε αποφάσεις! Διοίκηση κράτα τις δεσμεύσεις σου!

Μετά από δύο μήνες σιωπής τα μέλη της ομάδας «ΑΡΗΣ Ενότητα», που είχαν διεκδικήσει την προεδρία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα του Συλλόγου. Στην ανακοίνωση αναφέρονται στο υπεράριθμο ρόστερ της ομάδας και τα
προβλήματα που αυτό επιφέρει στη λειτουργία της. Τονίζουν την ανάγκη αξιοποίησης των νεαρών παικτών της δεύτερης ομάδας και επιρρίπτουν ευθύνες στη διοίκηση της ΠΑΕ για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Παρέχουν στήριξη στον Σάκη Τσιώλη τον οποίο καλούν να πάρει τώρα

Αγνώριστος ο πρωθυπουργός

Αίσθηση προκάλεσε στους περισσότερους δημοσιογράφους η εξωτερική εμφάνιση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

«Παιδιά, δεν ξέρω αν ήταν αίσθησή μου, αλλά μου φάνηκε πολύ ταλαιπωρημένος και φοβισμένος ο πρωθυπουργός. Καμία σχέση με τον Γιώργο που βλέπαμε πριν από 3 μήνες. Έδειχνε σαν τον ταλαίπωρο που ζητάει βοήθεια…» ήταν το σχόλιο μιας δημοσιογράφου αμέσως μετά τις δηλώσεις που έκανε, έξω από το Μαξίμου και δίπλα στην περιβόητη νεραντζιά, ο πρωθυπουργός.

Ροζ χρώμα για την ελπίδα στη Θεσσαλονίκη

Το ροζ χρώμα της ελπίδας για τη ζωή φώτισε απόψε τον Λευκό Πύργο, την πλατεία Αριστοτέλους και την Καμάρα.

Η φωταγώγηση έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στην εκστρατεία της «Ροζ Κορδέλας», που αφορά στην ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, η οποία διοργανώνεται παγκοσμίως κάθε Οκτώβριο.