Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Πώς πρέπει να καθόμαστε στο γραφείο για να αποφύγουμε προβλήματα υγείας


Ο σημερινοί «τρελοί» ρυθμοί ζωής, μας αναγκάζουν να περνούμε πολλές ώρες καθισμένοι σε μία άβολη καρέκλα, να εργαζόμαστε με μία οθόνη υπολογιστή μπροστά μας, να γράφουμε και να ομιλούμε συνεχώς στο τηλέφωνο.
Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα έντονους πόνους στο σώμα και κυρίως στη μέση, τον αυχένα και την πλάτη, μειωμένη φυσική κατάσταση και σοβαρά προβλήματα υγείας.

L' Echo: «530 δισ. ευρώ έφυγαν από την Ισπανία και την Ελλάδα»


Ως μία από τις πιο καταστροφικές συνέπειες της κρίσης εμπιστοσύνης προς τις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης κάνει λόγο η εφημερίδα L’ Echo, σε άρθρο της με τίτλο: «530 δισ. ευρώ έφυγαν από την Ισπανία και την Ελλάδα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μόνο στην Ισπανία και στην Ελλάδα, οι ξένοι επενδυτές έφυγαν με 530 δισ. ευρώ. Αυτό το φαινόμενο κινδυνεύει να περιορίσει την πρόσβασηστα κεφάλαια για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, και να επιβραδύνει την ανάκαμψη σε χώρες όπως την Ελλάδα ή την Ισπανία», αναφέρει η Echo.

Ένας στους τέσσερις που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις καταθέσεις του


Έρχεται φόρος 45% για τα μη δηλωθέντα εισοδήματα
Αναντιστοιχία σε 13.500 περιπτώσεις εντοπίστηκαν μεταξύ εμβασμάτων στο εξωτερικό και των δηλωθέντων εισοδημάτων στην Ελλάδα, όπως δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι των 54.000 φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή της Μαρίνας Χρυσβελώνη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι έχε ολοκληρωθεί η πρώτη επεξεργασία της λίστας των εμβασμάτων και από τα πρώτα αποτελέσματα προκύπτει ότι σε ένα ποσοστό 25% υπάρχει αναντιστοιχία δηλώσεων και εμβασμάτων.

Οι πιο τρομακτικές γυναίκες…. κυριολεκτικά όμως!


Μερικές φορές ο θεός δίνει απλόχερα σε κάποιες γυναίκες τα πάντα. Κορμί, πρόσωπο, ομορφιά, τσαχπινιά! 
Μερικές φορές όμως, με κάποιες άλλες… γυναίκες, είναι λες και έχει προηγούμενα μαζί τους και θέλει να τις εκδικηθεί. Δίνει λοιπόν απλόχερα, όλη την ασχήμια του κόσμου. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς στις παρακάτω φωτογραφίες, εκείνη την ημέρα δεν ήταν και σε μεγάλα κέφια! 

Γαλλία: Τηλεφωνικός λογαριασμός ύψους... 11,7 τρισ. ευρώ


Δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της η Solenne San Jose, από το Μπορντό της νοτιοδυτικής Γαλλίας όταν άνοιξε το φάκελο του τηλεφωνικού λογαριασμού της και είδε ότι καλούνταν να πληρώσει να πληρώσει το ταπεινό ποσό των11.721,000,000,000,000 ευρώ(!) ήτοι 6.000 φορές του ΑΕΠ της Γαλλίας...

Μετανάστευση στην Αυστραλία


Παραθέτουμε παρακάτω μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ποιότητα και το κόστος ζωής της Αυστραλίας!

Πολύ από εσάς ρωτάτε μέσω μηνυμάτων και emails για την ποιότητα ζωής στην μακρινή Αυστραλία και το κόστος ζωής της, καθώς και για το αν η ζωή εκεί είναι καλύτερη. Εμείς μετά από σχετική μακροχρόνια έρευνα βρήκαμε μερικές πληροφορίες που σίγουρα θα σε ενδιαφέρουν. Σου τις παραθέτουμε παρακάτω:

Έλληνας δουλέμπορος εξαπατά και αιχμαλωτίζει οικονομικούς μετανάστες στην Ελβετία


Χανιώτες οικονομικοί μετανάστες, που η οικονομική κρίση τους ανάγκασε να αναζητήσουν εκτός Ελλάδος εργασία, αντιμετωπίζουν καταστάσεις εκμετάλλευσης και συνθήκες σύγχρονου δουλεμπορίου. 

Θύματα αυτής της εκμετάλλευσης τους τελευταίους μήνες έχουν πέσει 4 χανιώτες με αντικείμενο τις οικοδομικές εργασίες. 

Τέσσερις συνήθειες που νομίζεις ότι είναι υγιεινές αλλά πλανάσαι


Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να προσέξουμε τον οργανισμό μας και το σώμα μας, κάνουμε λάθη και εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας κάποιες ρουτίνες, οι οποίες όμως δεν είναι όσο αθώες νομίζουμε. 

Γιατί πονάει η «μέση» μου; Χρήσιμες συμβουλές


Ο πόνος στη «μέση» (οσφυαλγία) είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει κανείς. Τέσσερις στους πέντε ανθρώπους θα εμφανίσουν πόνο στη μέση, σε κάποια στιγμή στη ζωή τους. Μετά το κοινό κρυολόγημα, η οσφυαλγία είναι η πιο συχνή πάθηση που προκαλεί απώλεια εργατοωρών σε ηλικίες κάτω των 45 ετών και επιβαρύνει την ποιότητα ζωής των ασθενών . 

Πλημμύρισε το Άγιον Όρος από απελπισμένο κόσμο λόγω της οικονομικής κρίσης...


Με την ολοένα και αυξανόμενη δημοφιλία του Αγίου Όρους εν μέσω οικονομικής κρίσης ασχολείται το Spiegel με τον ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού να τονίζει πως σε αυτές τις δύσκολες ημέρες πολλοί Έλληνες ψάχνουν να βρουν την γαλήνη στον Άθω.

«Το
όρος Άθως προσελκύει ορθόδοξους προσκυνητές για αιώνες, όμως η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που

ΥΠΑΝ: Δεν σου δίνουν απόδειξη; Δεν πληρώνεις!

Το ενδεχόμενο να μην υποχρεούται ο πελάτης να πληρώνει σε χώρους εστίασης, αν δεν προσκομίζεται
απόδειξη λιανικής, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Όπως ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς σχετικά με το θέμα των τιμοκαταλόγων στους χώρους εστίασης και αναψυχής, θα είναι η δημιουργία ένας τιμοκαταλόγου με τρεις στήλες.

Απόφαση-κόλαφος για τον Αδάμ Ρεγκούζα





Aπόφαση-καταπέλτη εξέδωσε το Εφετείο Αθηνών εις βάρος του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, κ. Αδάμ Ρεγκούζα, ο οποίος κατά τη διάρκεια θητείας του στο υπουργείο ενεπλάκη -έμμεσα- στην περιβόητη υπόθεση των επτά «επίορκων» εφοριακών, οι οποίοι έκαναν τα στραβά μάτια σε ελέγχους και, σύμφωνα με πρόσφατη δικαστική απόφαση, ζημίωσαν το Δημόσιο με αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Εναντίον του κ. Ρεγκούζα είχε καταθέσει αγωγή αποζημίωσης η συνταξιούχος εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη, η οποία επί υφυπουργίας του

Έλληνας μαθητής, 1ος σε παγκόσμιο διαγωνισμό έκθεσης!



Έλληνας μαθητής της Β' Γυμνασίου, από τα Γιαννιτσά ήταν ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU).

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν: «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες».


Στο διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από 1 εκατομμύριο νέοι από 55 χώρες, μέσω των ταχυδρομείων τους και νικητής αναδείχτηκε ο 14χρονος Έλληνας.

Χρ. Μάτης: "Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αναδεικνύει ως προβλήματα στην καθαριότητα αυτά τα οποία η ίδια δημιούργησε"

Την διοίκηση Μπουτάρη κατηγορεί για την κατάσταση που επικρατεί στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Πολίτες- Οικολογία στην Πράξη" Χρήστος Μάτης

"Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αναδεικνύει ως προβλήματα στην καθαριότητα της πόλης αυτά τα οποία η ίδια δημιούργησε με την αβελτηρία και την αδιαφάνεια που χαρακτηρίζει τους χειρισμούς της.

Σε μια νύχτα ανακάλυψαν 133 παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ιωάννινα

Συνολικά 133 ανασφάλιστες αποκλειστικές νοσοκόμες εντόπισαν μέσα σε ένα βράδυ τα κλιμάκια ελέγχου του υπουργείου Εργασίας σε νοσοκομεία της Αθήνας, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και της ΕΛ.ΑΣ. που

Αιχμές κατά Διώτη- Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ άφησε ο Ευ. Βενιζέλος

Αιχμές κατά των Παπακωνσταντίνου- Διώτη άφησε στην κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Ευ. Βενιζέλος, όσον αφορά στην περιβόητη "λίστα Λαγκάρντ"

"Το υλικό δόθηκε ατύπως σε μένα, χωρίς συνοδευτικό υλικό. Δεν γνωρίζω αν δόθηκε το αρχικό υλικό ή αντίγραφο. Ούτε ο κ. Διώτης μπορούσε να το ξέρει,γνωρίζει μόνο αυτά που του είχε πει ο κύριος Παπακωνσταντίνου, που δεν έχει κανένα

Πρόστιμα 340.000 ευρώ σε δύο ασφαλιστικές από την ΤτΕ

Πρόστιμα 340.000 ευρώ επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε δύο ασφαλιστικές εταιρείες, την International Life και την Διεθνή Ένωση

Ειδικότερα η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων επέβαλε πρόστιμο 210.000 ευρώ στην ασφαλιστική

Κορυφαίος δήμαρχος του μήνα παγκοσμίως ο Γιάννης Μπουτάρης!

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ο δήμαρχος του μήνα, για τον Οκτώβριο του 2012
σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το citymayors.com. Μπορεί εντός της πόλης ο Γιάννης Μπουτάρης να δέχεται αυστηρή κριτική, ωστόσο, φαίνεται ότι οι επιδόσεις του είναι καλύτερες όταν αξιολογούνται από ξένους!
«Εάν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί ήταν σαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, δεν θα υπήρχε το

Ο τύπος της Πέμπτης


Ποια θέματα κυριαρχούν: η εμπλοκή 555 δισ. ευρώ με την τρόικα λόγω τραπεζών, ο ενιαίος φόρος που σχεδιάζει το υπ. Οικονομικών για τα ακίνητα.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Και τώρα στη Σύνοδο Κορυφής οι ελληνικές προσδοκίες
Η εφημερίδα γράφει ότι "στον απόηχο της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, την οποία αποτιμούν θετικά στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση επιταχύνει ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς της, με χρονικό ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής σε μία εβδομάδα".

Εκκένωση νησιών με πληθυσμό κάτω των 150 κατοίκων πρότεινε η τρόικα «Ούτε ως αστείο να μην ξανατεθεί το θέμα», απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου


Εκκένωση νησιών με πληθυσμό κάτω των 150 κατοίκων πρότεινε η τρόικα
Να εκκενωθούν τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 100 -150 κατοίκων και οι κάτοικοί τους να μεταφερθούν στα πολυπληθέστερα γειτονικά ή ακόμη και την ηπειρωτική χώρα, πρότειναν - μεταξύ σοβαρού και αστείου - μέλη τεχνικού κλιμακίου της τρόϊκας σε παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν για τα θέματα της ακτοπλοΐας.

Τσίπρας: Επίθεση σε κυβέρνηση για τα νέα μέτρα και τη λίστα Λαγκάρντ


Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αιτία τη σχεδιαζόμενη νέα δέσμη μέτρων αλλά και λίστα Λαγκάρντ.

Μιλώντας στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Τσίπρας τόνισε πως είναι αδύνατον να περιμένουν να περάσουν μέτρα 13,5 δισ. ευρώ σκληρών περικοπών εκ νέου στους μισθούς και τις συντάξεις τη στιγμή που δεν έχουν αξιοποιήσει καμία από τις δυνατότητες που είχαν για να μαζέψουν χρήματα από τους κατέχοντες του πλούτου και από τους ευνοούμενους που τα έβγαλαν στο εξωτερικό.

Süddeutsche Zeitung: Ανόητη μειοψηφία


«Ανόητη μειοψηφία» είναι ο τίτλος σχολίου στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου που αναφέρεται στη μικρή ομάδα διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίοι φορούσαν στολές των ναζί. Η εφημερίδα σχολιάζει: «Σαφώς και υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που κάνουν παραλληλισμούς μεταξύ του 1941 και του 2012. Ωστόσο δεν είναι πολλοί και σε καμία περίπτωση δεν είναι «Oι Έλληνες». Με το να αξιοποιεί κανείς σε έντυπη μορφή, στο διαδίκτυο ή σε συνεντεύξεις τέτοιες γενικεύσεις, τροφοδοτεί το έργο μιας ανόητης  μειοψηφίας στην Αθήνα που με περιβραχιόνια με αγκυλωτούς σταυρούς βάζει δόλωμα σε γερμανούς πολιτικούς και σχολιαστές.

Σουηδία: Zήτησαν από μαγείρισσα σχολείου να μαγειρεύει... χειρότερα


Θυμάστε τις εποχές που σας προσέφεραν γευστικά γεύματα στο σχολείο και σκεφτόσασταν «αυτό είναι πολύ καλό. Μας κακομαθαίνουν»; Όχι; Ούτε εμείς, αλλά κάπως έτσι σκέφτηκε η δημοτική αρχή μιας πόλης στη Σουηδία όταν έμαθε για τα καμώματα μιας μαγείρισσας ενός τοπικού σχολείου.

Αύξηση παρουσίασε τον Σεπτέμβριο το ποσοστό ανεργίας και στην Αυστραλία!


Από 5,1% που ήταν τον Αύγουστο ανήλθε στο 5,4% τον Σεπτέμβριο που είναι και το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από τον Απρίλιο του 2010.

Όμως η αύξηση του ποσοστού ανεργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, δεν οφείλεται στη απώλεια θέσεων εργασίας αλλά στην αύξηση της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό της χώρας.

Ρουχισμός και ιατρικός εξοπλισμός συγκεντρώθηκαν σήμερα για ΑΜΕΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ρουχισμό και  ιατρικό εξοπλισμό για ΑμΕΑ και άτομα με ορθοπεδικά προβλήματα  προσέφεραν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Μ.Α.Ζ.Ι-Κοινωνικό Παντοπωλείο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα

"Μαζί  συνεργαζόμαστε και βοηθούμε τους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερο ανάγκη, κάνοντας πράξη την έννοια του εθελοντισμού, που δυστυχώς είναι ακόμη άγνωστη λέξη για

Επικίνδυνη αύξηση των εγκεφαλικών σε νεαρά άτομα


Επικίνδυνη αύξηση των εγκεφαλικών σε νεαρά άτομα
Όλο και περισσότερο νέοι άνθρωποι κινδυνεύουν από εγκεφαλικό εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε...
δύο αμερικανικές πολιτείες. Τα συμπεράσματα των επιστημόνων δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Neurology και όπως προκύπτει, διαπίστωσαν ότι το ποσοστό των εγκεφαλικών ανάμεσα σε ανθρώπους κάτω των 55 ετών διπλασιάστηκαν.

Το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού και το 54,2% των νέων είναι άνεργοι Νέο ρεκόρ ανεργίας 25,1% τον Ιούλιο


Στο 25,1% ανήλθε η ανεργία τον Ιούλιο, από 24,4%, που ήταν τον Ιούνιο, με τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό να μην αντιστρέφουν την δυναμική των ανέργων. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο του 2012 ανήλθε στο 25,1% έναντι 17,8% τον Ιούλιο του 2011 και 24,8% τον Ιούνιο του 2012.

Όταν η Bild συνάντησε τους Έλληνες "ναζί"


Στην Bild φιγουράρουν οι Έλληνες "ναζί" που "υποδέχτηκαν" την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ
Οι φωτογραφίες διαδηλωτών ντυμένων ναζί κατά την επίσημη επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας στη χώρα μας έκαναν τον γύρο του κόσμου. Τα πρόσωπα τριών εξ αυτών φιγουράρουν πλέον στην Bild, όπου επισημαίνουν ότι δεν έχουν τίποτα εναντίον των Γερμανών παρά μόνο με την Άγκελα Μέρκελ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ;

Τί έγινε με τον Κώστα Λαλιώτη;
Γιατί τον ξεχάσαμε έτσι εύκολα και κανείς δεν μιλάει πιά για αυτόν τη στιγμή που το κόμμα που επι τρείς δεκαετίες υπηρέτησε είναι ξανά κυβέρνηση; Ρωτάω εσάς και τον εαυτό μου συγχρόνως.
Τρείς δεκαετίες τώρα έχω γράψει και έχω μιλήσει τόσο άσχημα γι’ αυτόν τον άνθρωπο ώστε απορω και με τον εαυτό μου πρός τι τόσο μένος.

Σημίτης κατά δημοσιογράφων:"Εσείς χαίρεστε στην αναμπουμπούλα!"

Στην αρχή χάρηκαν όταν είδαν τον πρώην πρωθυπουργό οι δημοσιογράφοι που τον είδαν να βρίσκεται στην Βουλή. Ετσι, τον πλησίασαν προκειμένου να τους πει κάτι για τις εξελίξεις."Πως σας φαίνονται τα πράγματα; Πως πάμε κύριε Πρόεδρε;", του είπαν με ένα στόμα.
Η απάντηση τους άφησε άναυδους: "Θα πηγαίναμε καλύτερα αν

Θ. Παππάς: Η γραφειοκρατία ευθύνεται για τα σκουπίδια στην πόλη

Πρόσθετα προβλήματα στη μεγάλη προσπάθεια της Διοίκησης και των εργαζομένων του Δήμου
για την βελτίωση του τομέα καθαριότητας και ανακύκλωσης προκαλούν διάφορα ζητήματα γραφειοκρατίας και αγκυλώσεων που σχετίζονται με την λειτουργία του κράτους και των δομών, καταγγέλλει ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.
Με αφορμή τη χτεσινή εισαγγελική παρέμβαση για τα

ΠΡΩΤΑ Ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΜΕΤΑ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΠΑΠΑΣ

 
Συμβολαιογράφοι θα πιστοποιούν γάμους, διαζύγια και κηδείες. Μετά, θα ενημερώνονται τα ταμεία, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο Γ.Βρούτσης. Την ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωνε ανεργία στο 25,1%, ο υπουργός «τάραζε» τα νερά και τα νεύρα των πολιτών.
Ανεργία στο 25,1% έδειχνε το δελτίο ανεργίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, την ώρα που ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε δημόσια παρουσίαση – εκδήλωση, με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των Συμβολαιογράφων ανακοίνωνε άλλο ένα χαράτσι για τους πολίτες. Γάμοι, διαζύγια και κηδείες θα πρέπει πριν γίνουν (άντε για την περίπτωση της κηδείας, μετά) να φέρουν τη σφραγίδα του Συμβολαιογράφου

"Αν στη Ν.Δ. ντρέπονται που είμαστε στην κυβέρνηση να το πουν να … φύγουμε" ...


Αίσθηση προκαλεσε η δηλωση του Φίλιππου Σαχινίδη πριν από λίγο στη Βουλή και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Οικονομικών, ο οποίος ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα αποχωρήσει, εάν η Ν.Δ. ντρέπεται που συγκυβερνά μαζί του.

Συγκεκριμένα, ο Σαχινίδης είπε: «Το μόνο που
κάνει η Ν.Δ. είναι αυστηρή κριτική προς τα τρία χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Τους δώσαμε

Η εξέλιξη των έργων του Μετρό στο αυριανό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Η εξέλιξη και η πορεία.
των έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης θα βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής έκτακτης συνεδρίασής του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί με συνολικά τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Παρών στη συνεδρίαση, προκειμένου να ενημερώσει όσους παραβρεθούν θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,

Νέο εμβόλιο για τη θεραπεία του καρκίνου του τραχήλου!

Νέο είδος εμβόλιου, που έχει σχεδιαστεί για να "εκπαιδεύσει" το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να καταπολεμά τα κύτταρα που προωθούν την ανάπτυξη καρκίνου, δίνει ελπίδες για θεραπεία της νόσου.
Άλλο εμβόλιο που έχει βρεθεί, στοχεύει στην πρόληψη λοιμώξεων που προκαλούνται από ορισμένα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων, ή HPV. Ο καρκίνος του τραχήλου αποτελεί τη δεύτερη πιο κοινή μορφή καρκίνου στις γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο, προκαλώντας 493.000 νέα κρούσματα και 274.000 θανάτους κάθε χρόνο.
Περίπου το 10-25% των γυναικών που αναπτύσσουν μέτριες ή σοβαρές

Ομιλίες για περιβαλλοντικά θέματα ξεκινά η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλκίς

Μια νέα πρωτοβουλία εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που στοχεύει στην πληροφόρηση των μαθητών και στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος έλαβε και υλοποιεί ο Δήμος Κιλκίς μέσω της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για μια σειρά ομιλιών από εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου, προκειμένου να ξεκινήσει η εδώ και αρκετό καιρό περαιτέρω κριτική στάση και θεώρηση ακόμα και σε

«Ταβανόπροκα» Καρχιμάκη για το ΣΔΟΕ

http://newpost.gr/post/160151/tavanoproka-karximaki-gia-to-sdoe/Με ένα νέο αιχμηρό σχόλιο στο Facebook ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης αναφέρθηκε εκ νέου σήμερα στο ΣΔΟΕ, ζητώντας πειστικές εξηγήσεις για τα πεπραγμένα στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

«Ποιος τελικά διασώζει διασώζει ορισμένους κατασκευαστές

Λύση στα δάνεια αγροτών για φωτοβολταϊκά

altΑπό τα όργανα της ειδικής εκκαθάρισης της ΑΤΕ ΑΕ θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα με τα αιτήματα για δάνεια αγροτών στα φωτοβολταϊκά, που έχουν εγκριθεί και συναφθεί οι σχετικές συμβάσεις, αναφέρει ο ειδικός εκκαθαριστής Νικόλαος Μαράντος σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή,σχετικά με τη δυνατότητα υλοποίησης επενδύσεων των αγροτών σε φωτοβολταϊκά.

Γιορτή για τον Ποντιακό Ελληνισμό με ηχηρές υπογραφές


Γιορτή για τον Ποντιακό Ελληνισμό με ηχηρές υπογραφές





 
 

Από τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά έως τον τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα και από τον ηθοποιό Ιεροκλή Μιχαηλίδη έως τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου. Πολλοί είναι εκείνοι που επιστρατεύουν τις δυνάμεις τους το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ όπου διοργανώνεται το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ της ιστορίας του Πόντου σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία όλης της βραδιάς. Στη βραδιά θα κάνει έκτακτη εμφάνιση ο Γιώργος Νταλάρας και η Σοφία Παπάζογλου ενώ θα την παρουσιάσουν ο

Αλλάζει ο τρόπος διάθεσης των τελών κυκλοφορίας

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα ολοκληρώσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών την ηλεκτρονική αποστολή των ειδοποιητηρίων για τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2013.

Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Χάρης Θεοχάρης, ξεκαθάρισε πως τα τέλη κυκλοφορίας για το

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη «λίστα Λαγκάρντ» παρουσιάζονται σήμερα στις 13.30 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και στις 16.00 ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Την ίδια ώρα οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν την αποστολή εκ νέου, με αίτημα του

Ανακαλύφθηκαν τα απολιθώματα του αρχαιότερου εγκεφάλου στον κόσμο

Τα απολιθώματα του αρχαιότερου εγκεφάλου στον κόσμο ανακαλύφθηκαν στην Κίνα.
Ο εγκέφαλος ανήκει στα αρθρόποδα, που έζησαν 500 εκατομμύρια χρόνια πριν, στην κινεζική επαρχία Γιουνάν.
Οι παλαιοντολόγοι λένε ότι το εύρημα δεν διαφέρει πολύ από τον εγκέφαλο των σύγχρονων εντόμων.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανακάλυψη αυτή

Φεύγει και η Coca-Cola από την Ελλάδα...


Στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca-Cola 3E προχώρησε η ελβετική εταιρεία Coca – Cola HBCAG.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για

Προφυλάκιση 29 ατόμων ζητά ο εισαγγελέας για τον δρόμο Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου

Να συλληφθούν και να προφυλακιστούν ζητά με πρότασή του ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης συνολικά 29 άτομα για υπόθεση που αφορά υπερβάσεις στο έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου. Μεταξύ των 29 ο Δ. Ψωμιάδης και ο πρώην νομάρχης, Κώστας Παπαδόπουλος
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Αγγελιοφόρου» πέρα από τον Διονύση Ψωμιάδη και τον Κώστα Παπαδόπουλο, ο εισαγγελέας κατηγορεί ακόμη τον Γιώργο Τσαμασλή, τον

12 απατεώνες έβγαλαν 517.000 ευρώ στήνοντας εικονικές επιχειρήσεις

Στα ίχνη 12 τόμων που σύστησαν δύο εικονικές επιχειρήσεις και εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες αποκόμισαν 517.000 ευρώ έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών οι 12 Έλληνες δράστες σύστησαν εγκληματική ομάδα και ίδρυσαν δύο εικονικές επιχειρήσεις στην Αθήνα. Μία διακίνησης και πώλησης τροφίμων και μία ανταλλακτικών και ελαστικών οχημάτων. Οι δράστες προμηθεύονταν

Βουτιά θανάτου με αυτοκίνητο τα ξημερώματα για 31χρονο στη Ν. Μηχανιώνα

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στη Νέα Μηχανιώνα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 31χρονος έπεσε στη θάλασσα. Ένας λιμενικός και δύο πολίτες βούτηξαν για να βοηθήσουν τον άτυχο οδηγό, που όμως ανασύρθηκε νεκρός
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης άμεσα ενημερώθηκαν για το περιστατικό το ΕΚΑΒ και η πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ και προσωπικό του λιμενικού με περιπολικό όχημα μετέβη στο σημείο. Ένας

Βουτιά 30% στις τιμές παραθεριστικών κατοικιών – Πόσο έπεσαν στη Χαλκιδική

Υποχώρηση κατά περίπου 30% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008 καταγράφουν οι τιμές των παραθεριστικών κατοικιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Savills
Οι ίδιοι εκτιμούν πως η ζήτηση έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 15ετίας, με τους αγοραστές να περιμένουν ακόμα μεγαλύτερη πτώση τιμών. Οι αναλυτές της εταιρείας εκτιμούν πως η μέση τιμή για μια

ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 2 ΔΙΣ

Σημαντική συρρίκνωση κατέγραψε το πρωτογενές έλλειμμα το Σεπτέμβριο καθώς σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου συρρικνώθηκε στα 2 δισ. ευρώ από 4,2 δισ. στο τέλος Αυγούστου, εξαιτίας των μεγάλων περικοπών στις δαπάνες και της άτυπης «στάσης πληρωμών» από το Δημόσιο που καλύπτει, εν αναμονή των νέων δόσεων της τρόικας, μόνον τα απολύτως απαραίτητα. Μάλιστα η υποχώρηση αυτή έγινε παρά το

ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΙΕΚ ΞΥΝΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Έφοδος αυτή την ώρα πάνω από 20 ανδρών της Οικονομικής Αστυνομίας παρουσία αρμοδίων εισαγγελέων στα ΙΕΚ Ξυνή για ύποπτα εμβάσματα στο εξωτερικό και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα. με πληροφορίες, που μετέδωσε πριν από λίγο ο Real fm, οι έλεγχοι γίνονται για πλαστές βεβαιώσεις και