Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ



Ξεκίνησαν οι φυγόκεντρες τάσεις στο ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή οργάνων. Ειδικότερα, μετά τις επιλογές της νέας ηγεσίας του κόμματος και την εκλογή του νέου γραμματέα, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε προβεί σε...
δηλώσεις κατά του εγχειρήματος της Ελιάς, δεν είναι λίγα τα

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : «Ο Τσίπρας φέρει τεράστια ευθύνη για το ξεκάθαρο σχέδιο επιστροφής στη δραχμή»

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3», ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή ούτε θέλει κάποιος εκλογές, ούτε πρέπει να θέλει κανείς εκλογές, γιατί θα επανέλθουν τα γνωστά σενάρια.
Όμως πρέπει να ξεχωρίσουμε ποια είναι η στάση του κάθε κόμματος.

Άννα Διαμαντοπούλου: «Λύσε το χειρόφρενο της ανάπτυξης»

«Σήμερα, το μείζον εθνικό πρόβλημα της χώρας, είναι η ανεργία. Η άμεση απάντηση είναι μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις» αναφέρει σε σημερινό άρθρο της Άννας Διαμαντοπούλου στα ΝΕΑ.

Πιθανή ημερομηνία εκλογών η 13η ή η 20η Σεπτεμβρίου

Πρόωρες εκλογές, αμέσως μετά από τη συμφωνία για το τρίτο δάνειο, θέλει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI. Επικαλούμενο πηγή που δεν κατονομάζει, το MNI αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός θέλει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εστειλα επιστολή στον Πρόεδρο και στον πρωθυπουργό, καταγγέλω εκτροπή

Εκτροπή κατήγγειλε μιλώντας στη βουλή η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου για το νομοσχέδιο επί της δικαιοσύνης που ψηφίζεται σήμερα.
Σημεία από την ομιλία της:

20 βουλευτές της ΝΔ ερωτούν: Υπάρχει υπουργός με offshore;

Μετά τις ερωτήσεις που οδήγησαν στην αποκάλυψη ότι η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη έβγαλε από την τράπεζα 200.000 ευρώ λίγο πριν την επιβολή των capital controls, ο κ. Αυγενάκης «στοχοποιεί» δύο νέους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, ο ένας διατηρεί off shore εταιρία ενώ ο δεύτερος έσπευσε να βγάλει στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά

Ποιοι θέλουν να ρίξουν τον Μεϊμαράκη από τη ΝΔ

Πολιτική μάχη με άγνωστες συνέπειες και με φόντο την διαδοχή στη ΝΔ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης. Το χρονοδιάγραμμα εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ προκαλεί εντάσεις και ήδη έχουν βγει τα ξίφη από τα θηκάρια και μαίνεται πόλεμος στο γαλάζιο παρασκήνιο.

Ο νέος πολιτικός φορέας του Γιάννου Γραμματίδη

Ο πρώην πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και πρόεδρος των Ομάδων Διαλόγου Ενεργών Πολιτών στις 12:30 το μεσημέρι στην Αίγλη του Ζαππείου θα παρουσιάσει ένα νέο πολιτικό φορέα.
Αναλυτικά το κάλεσμα:

Γεννηματά σε Τσίπρα: Να καταθέσεις το plan B του Βαρουφάκη

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με ερώτησή της ζητά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει το σχέδιο που -κατά δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη- είχε κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που ναυαγούσαν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το νέο πρόγραμμα βοήθειας.
Αναλυτικά η κ. Γεννηματά αναφέρει:

Γεροβασίλη: Πιθανόν το διαζύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αναπόφευκτο

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89 έκανε μια δήλωση η οποία προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.
Πιο συγκεκριμένα η κυρία Γεροβασίλη έκανε λόγο για αναπόφευκτο σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχουν δύο απόψεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, πιθανώς το

Μηλιός: Δεν έπρεπε να συνθηκολογήσουμε

Ο Γιάννης Μηλιός με άρθρο του στην ιστοσελίδα «Κόκκινο Δίκτυο» τάσσεται κατά της συμφωνίας ενώ κάνει λόγο για εναλλακτική λύση απέναντι στο τρίτο μνημόνιο ενώ ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση.

Ολόκληρο το άρθρο:

Του ΑΝΤΩΝΗ ΞΥΛΟΥΡΓΙΔΗ : ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ


  Οι στιγμές μοιάζουν με το ξεφύλλισμα ενός βιβλίου. Στην αρχή, ρητορεία λαϊκισμού, τζάμπα μαγκιά, εύκολα λόγια, φανατισμός, εμπόριο ελπίδας και έπειτα επήλθε η ανώμαλη προσγείωση στο ρεαλισμό, εντός και εκτός Ελλάδας. Η Ευρώπη είναι μια μόνιμη σχέση διαπραγμάτευσης με σωστά και λάθος timing. Το να ρισκάρεις για τον εαυτό σου είναι

Γεννηματά: Αναγκαία η αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αλλά με προϋποθέσεις

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή της με τη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων μίλησε για την ανάγκη αναθεώρησης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Η αλλαγή αυτή θα λειτουργήσει ως μία στρατηγική μεταρρύθμιση που θα