Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Οι μυστικοί κώδικες της μυθολογίας... Ποιος ο συμβολισμός τους;


Ένας μύθος είναι μία αλληγορική διήγηση που αφορά πρόσωπα, καταστάσεις, πράξεις που συνέβησαν κάπου, κάποτε. Ο χώρος και ο χρόνος είναι αρκετά απροσδιόριστοι. Θυμίζουν τον τρόπο που όλα τα παραμύθια ξεκινάνε «μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν τόπο μακρινό…». 

Είναι διδακτικές διηγήσεις, που κρύβουν και εμπεριέχουν πολλά από τα μυστικά, νόμους, μυστήρια του Σύμπαντος, του ανθρώπου και της ψυχής. 

Γνώρισε τη νοημοσύνη σου. Iq test χωροαντιληπτικής ικανότητας


Γνώρισε τη νοημοσύνη σου. Iq test χωροαντιληπτικής ικανότητας
Έχετε ακριβώς 30 λεπτά για να κάνετε τοIq test. Μην αργοπορείτε πολύ σ'ένα πρόβλημα. Μπορεί να είστε σε εντελώς λαθεμένη κατεύθυνση και ίσως τα καταφέρετε καλύτερα στο επόμενο. Από την άλλη, μην εγκαταλείπετε πολύ εύκολα ένα πρόβλημα. Τα πιό πολλά μπορούν να λυθούν με λίγη υπομονή. Χρησιμοποιείστε την κοινή λογική για να κρίνετε πότε ν' αφήνετε άλυτο ένα πρόβλη­μα. Και να θυμάστε ότι, γενικά, τα προβλήματα τείνουν να γίνονται δυσκολότερα όσο προχωρεί το τέστ νοημοσύνης. Ο καθένας μπορεί να λύσει μερικά προβλήματα σωστά, αλλά κανένας δε μπορεί να τα λύσει όλα σωστά στο δοσμένο χρόνο.

Αλήθεια, πόσο χρόνο ξοδεύετε στο Facebook, το Twitter ή τα άλλα κοινωνικά δίκτυα;


Σύμφωνα με τα στοιχεία ενός infographic που ετοίμασαν οι συντάκτες του Socially Aware Blog, ο χρόνος που ξοδεύουμε πλέον στα social media αντιστοιχεί στο 18% του online χρόνου μας.
Είναι γεγονός πως, τα τελευταία χρόνια, το Facebook, το Twitter και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα μάς έχουν κατακτήσει και έτσι δε μας κάνει εντύπωση το πόσο περισσότερο χρόνο ξοδεύουμε σ’ αυτά.

Tα αστυνομικά αυτοκίνητα του μέλλοντος στο LA Auto Show


Το Los Angeles Auto Show 2012 διοργανώνεται πάντα στα τέλη Νοεμβρίου (30 Νοεμβρίου με 9 Δεκεμβρίου) και κάθε χρόνο υπάρχει ένα Design Challenge για τους συμμετέχοντες.

Αυτή τη χρονιά το θέμα είναι ‘Highway Patrol Vehicle 2025’, δηλαδή Περιπολικό όχημα 2025.Με λίγα λόγια...αστυνομικά οχήματα του μέλλοντος.

Το AIDS δεν κάνει διακρίσεις.Διάσημοι που νόσησαν κι έφυγαν απο κον΄τα μας..


Ο κατάλογος των διάσημων που πέθαναν από AIDS είναι τεράστιος. Η ασθένεια δεν κοιτάζει όυτε πρόσωπα, ούτε χρώματα, ούτε status, ούτε φύλο. Το AIDS, χτυπά ανελέητα και σκοτώνει. Τη δεκαετία του 70 και πολύ περισσότερο τη δεκαετία του 80, όταν η ενημέρωση για την ασθένεια ήταν ελλιπέστατη, και κανείς δεν χρησιμοποιούσε προφυλακτικό, η ασθένεια θέριζε κυρίως τις κοινότητες των ομοφυλόφιλων, αλλά σύντομα επεκτάθηκε, δίχως διακρίσεις και στους ετερόφυλους.

Αφού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι αντισυνταγματική, ξέσπασε Άγρια κόντρα Βενιζέλου - Μιχαλολιάκου


«Εχθροπραξίες» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή προκάλεσε η αποκάλυψη του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ότι θα προσπαθήσει να θέσει τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.

Τσίπρας:«Δεν κάνουμε ανακαίνιση»


Ένα βήμα πριν από τη μετατροπή του σε ένα ενιαίο κόμμα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με την έναρξη των εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, η οποία θα θέσει τις βάσεις για το ιδρυτικό συνέδριο την ερχόμενη άνοιξη. 

Την κατευθυντήρια γραμμή για τη φυσιογνωμία του νέου κόμματος έδωσε χθες στην ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Αλέξης Τσίπρας. «Συγκροτούμε ένα κόμμα της κοινωνίας και όχι ένα κόμμα του κράτους και του συστήματος. Συγκροτούμε έναν πολιτικό φορέα δημοκρατικό, συμμετοχικό, ζωντανό» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΝΔ: «Σήμερα γεννήθηκε και επισήμως το κόμμα της δραχμής»


«Σήμερα, γεννήθηκε επισήμως το κόμμα της δραχμής», τονίζει η ΝΔ σχετικά με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

2.500 χιλιάδες χρόνια έχει να «βγάλει» σημαντική προσωπικότητα η Ελλάδα, σύμφωνα με λίστα του ΜΙΤ


Λίστα με τις κορυφαίες και πιο επιδραστικές σε πλανητικό επίπεδο προσωπικότητες κατάρτισε ερευνητική ομάδα του Media Lab του αμερικανικού Πανεπιστημίου ΜΙΤ, με την ονομασία Micro Connections.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας Σίζαρ Χιντάλγκο, η έρευνα ήταν εστιασμένη σε προσωπικότητες που γεννήθηκαν πριν από το 1950 και κριτήριο το πώς μέσω αυτών γίνεται αντιληπτή η εθνική κουλτούρα τους, ενώ τα αποτελέσματα αντλήθηκαν υπολογίζοντας δεδομένα από όλες τις εκδόσεις της Wikipedia.

Παράδοση και Δεκέμβρης


Καλό μήνα..Καλό χεμώνα..
Ας πούμε δυο λόγια για τον Δεκέμβρη αλλά και τις καθιερωμένες πλέον παροιμίες του.
Από την ζωή των αγροτών, όπως αυτή εξελίσσεται μέσα στον Δεκέμβρη, τρεις είναι οι εμπειρίες του χρόνου που «πρωταγωνιστούν». Το κρύο, το τέλος της σποράς, και η μικρή μέρα. Ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας με τις μικρότερες μέρες.

Ηθοποιοί και τραγουδιστές πάνε σε μοναστήρια


Ηθοποιοί και τραγουδιστές πάνε σε μοναστήρια
Γνώρισαν τη δόξα, έζησαν έντονα και τράβηξαν για καιρό τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους. Η ζωή τους έμοιαζε με παραμύθι, όμως άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη. Περιστατικά που τους σημάδεψαν, οράματα, προσωπικοί λόγοι γνωστοί ή καλά κρυμμένοι στην ψυχή τους τους οδήγησαν σε έναν άλλο δρόμο. Αυτόν του μοναχισμού! Με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση της νεαρής ηθοποιού που επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού, η «Εspresso» φωτίζει ιστορίες λαμπερών ανθρώπων που πέρασαν τις πύλες μοναστηριών ανά την Ελλάδα.

Αλματώδη διάδοση του AIDS στην Ελλάδα


Αλματώδη διάδοση του AIDS στην Ελλάδα
Η ανεξέλεγκτη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας τα τελευταία χρόνια «όπλισε» μια πραγματική υγειονομική «βόμβα», αυτή της αλματώδους διάδοσης του AIDS. Η βόμβα αυτή θα είχε εκραγεί, αν δεν είχε υπάρξει η έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, του γνωστού ΚΕΕΛΠΝΟ, που όχι μόνο διαπίστωσε και ανέδειξε έγκαιρα το πρόβλημα, αλλά ανέλαβε συστηματικά δράση για την αντιμετώπισή του.

Αύξηση - φωτιά το πρωτοχρονιάτικο δώρο της ΔΕΗ στα νοικοκυριά


Αύξηση - φωτιά το πρωτοχρονιάτικο δώρο της ΔΕΗ στα νοικοκυριά
Ηλεκτροπληξία... στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα προκαλέσουν το νέο έτος οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» θα είναι 37% και πρόκειται για εισήγηση που κάνει η επιχείρηση ηλεκτρισμού στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στο υπουργείο ΠΕΚΑ.

Ο τύπος του Σαββάτου 1/12/2012


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ του Σαββατοκύριακου: "Τι αλλάζει στο Φορολογικό".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μπότα Σόιμπλε. Μέσω Γερμανίας οι Ελληνες μαθαίνουν τι τους περιμένει".

ΕΘΝΟΣ: "Υψηλή τάση στα τιμολόγια της ΔΕΗ".

Επίθεση Βενιζέλου:Κηπουροί κι αλεξιπτωτιστές υπονομεύουν το ΠΑΣΟΚ


«Είμαστε εγγυητές της πολιτικής σταθερότητας», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας στην Οργανωτικής Επιτροπής Συντακτικού Συνεδρίου του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος επίσης περιέγραψε τα σοκ που έχει υποστεί το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια:

Αλ. Παπαρήγα: Ο βασανισμός του λαού συνεχίζεται


«Μετά και από αυτή τη δόση, ο βασανισμός του λαού συνεχίζεται», αναφέρει η Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Η γ.γ. του ΚΚΕ τονίζει ότι «τα εκβιαστικά διλήμματα δυναμώνουν και είναι ολοφάνερο πια ότι η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση εντός της ΕΕ και με γνώμονα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αποδεικνύεται επικίνδυνη για το λαό, όποια κυβέρνηση και αν την κάνει».

Α. Μέρκελ: Η Ελλάδα αλλάζει


Η Α. Μέρκελ εμφανίζεται αισιόδοξη ότι η Ελλάδα πλέον αλλάζει...
«Φυσικά και νιώθω το σκεπτικισμό πολλών πολιτών και τον κατανοώ εν μέρει, καθώς τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα συχνά απογοήτευσε τους εταίρους της. Πολλά από αυτά που είχε υποσχεθεί η ελληνική ηγεσία δεν τα τήρησε», τονίζει η Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της προς την Bild της Κυριακής. Την ίδια ώρα ωστόσο εμφανίζεται αισιόδοξη ότι αυτό αλλάζει τώρα: 

Πολιτικοί με πλούσιο συγγραφικό ταλέντο


Πολιτικοί με πλούσιο συγγραφικό ταλέντο
Στο γράψιμο επιδίδονται όλο και συχνότερα οι πολιτικοί μας, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν το συγγραφικό τους ταλέντο ή να προωθήσουν τις απόψεις τους για τα όσα τεκταίνονται ή τα όσα έγιναν στο παρελθόν. Μόλις πριν από μερικές μέρες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξέδωσε το βιβλίο «Ο εκτροχιασμός» μέσα από το οποίο ασκεί κριτική για τους χειρισμούς των Γιώργου Παπανδρέου, Κώστα Καραμανλή και Λουκά Παπαδήμου στον τομέα των οικονομικών.

Μετά τη δόση τι;


Μετά τη δόση τι;
Στο ερώτημα «μετά τη δόση, τι;» απάντησαν οι αρχηγοί των κομμάτων – πλην των Ανεξάρτητων Ελλήνων και  της Χρυσής Αυγής – οι οποίοι κλήθηκαν αν απαντήσουν στο σχετικό ερώτημα της εφημερίδας «Τα Νέα».  

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς υποστηρίζει  ότι «την Ελλάδα δεν θα τη σώσουν άλλοι, θα τη σώσουμε εμείς οι Έλληνες» κα επισημαίνει ότι ήδη μέσα στον Δεκέμβριο μπορεί να αρχίσει η καταβολή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες. «Η ανάκαμψη είναι ορατή προοπτική. Κερδίσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Που είναι στο χέρι μας να την αξιοποιήσουμε. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Σκληρή δουλειά χρειάζεται» καταλήγει ο πρωθυπουργός. 

Γιούνκερ: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει


Γιούνκερ: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει
Τη συμμετοχή του συνόλου των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων αναμένει η Ευρωζώνη, η οποία εκφράζει αισιοδοξία ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα στεφθεί από επιτυχία.

Πεπεισμένος για την επιτυχία του προγράμματος εμφανίζεται με δηλώσεις του στους «Financial Times Deutschland» ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τον οποίο, με τις πρόσφατες αποφάσεις για την Ελλάδα έρχεται πιο κοντά μια λύση για τη χώρα και ικανοποιείται ολόκληρη η Ευρωζώνη.

Κουβέλης: Πρέπει να στηριχθούν τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας


Κουβέλης: Πρέπει να στηριχθούν τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας
Τις διαφωνίες του για το προωθούμενο φορολογικό και κυρίως για την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου σε οικογένειες με παιδιά, εκφράζει ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία» τονίζει πως «δεν υπάρχει ακόμα κατάληξη για το φορολογικό, αλλά μέσα από τον νέο νόμο πρέπει να στηριχθούν τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας».

Νέο νόμο πιο αυστηρό περί ευθύνης υπουργών ετοιμάζει ο Σαμαράς


Νέο νόμο πιο αυστηρό  περί ευθύνης υπουργών ετοιμάζει ο Σαμαράς

Η κατάρτιση ενός νέου νόμου περί ευθύνης υπουργών, στον οποίο θα συναινέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα, είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά την επιτυχή έκβαση του Eurogroup. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη πραγματοποιήσει ακροθιγώς μια πρώτη κουβέντα με τους κυβερνητικούς εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη για το θέμα και βέβαια αμφότεροι είναι απόλυτα σύμφωνοι. Ο νέος νόμος θα είναι αρκετά πιο αυστηρός για τους υπουργούς που αποδεικνύεται έμπρακτα πως έχουν ευθύνες.

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι στο στόχαστρο του κόμματος της δραχμής


Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι στο στόχαστρο του κόμματος της δραχμής
Είμαστε οι εκφραστές της κεντροαριστεράς, της δημοκρατικής παράταξης, αλλά αυτό πρέπει να το αποδεικνύουμε πάντα», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «μέχρι το Συνέδριο θα αναλάβουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες όπως η επικαιροποίηση του προγράμματος κυβερνητικής συνεργασίας των τριών κομμάτων».