Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Τ'άκουσε για τα καλά ο Τσάρος!

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Βάσω Παπανδρέου στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνταντίνου, με φόντο την οικονομική πολιτική, αλλά και τα νέα σκληρότερα μέτρα που έρχονται.Η Βάσω Παπανδρέου...


άφησε σαφή υπονοούμενα στον υπουργό ότι στο παρελθόν του είχε κρούσει τον κώδωνα κινδύνου για την οικονομική πορεία της χώρας, αλλά εκείνος δεν μερίμνησε εγκαίρως αυτό.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών η πρώην υπουργός απευθυνόμενη ανοιχτά στον κ. Παπακωνσταντίνου, είπε χαρακτηριστικά: "Τον Οκτώβριο του 2009 ήμουν στο γραφείο σου και σου είπα να πάρεις μέτρα και με αντιμετώπισες ως UFO".

Το δολάριο αργοπεθαίνει μαζί με την Αμερική

Πλησιάζει ολοταχώς η μέρα που ο κόσμος δεν θα έχει πια εμπιστοσύνη ούτε στο αμερικανικό δολάριο, ούτε στο αμερικανικό χρέος. Και όταν έρθει εκείνη η μέρα, όλα θα έχουν τελειώσει.

Παραδοσιακά, η αμερικανική οικονομία βασίζεται σε δυο βασικούς πυλώνες: Το δολάριο, και τα κρατικά της ομόλογα. Το δολάριο είναι το νόμισμα που προτιμά ο κόσμος εδώ και δεκαετίες. Θεωρείται απ όλους ως ένδειξη σταθερότητας. Παράλληλα, το αμερικανικό χρέος θεωρείται ως το πιο ασφαλές παγκοσμίως. Όποτε προέκυπτε κρίση, οι επενδυτές έσπευδαν στη θαλπωρή των αμερικανικών ομολόγων.

'Οσα πρέπει να ξέρετε για την Λευκάδα.




Ξέρατε ότι...
  • οι αρχαίοι Λευκάδιοι έριχναν γύψο στο κρασί τους για να πετύχουν το χρώμα που ήθελαν;
  • η πόλη της Λευκάδας είναι αδελφοποιημένη με την πόλη Shinjuku της Ιαπωνίας; Αυτό συμβαίνει λόγω του διάσημου συγγραφέα Λευκάδιου Χερν, ανακηρυγμένου εθνικού ποιητή της Ιαπωνίας, ο οποίος γεννήθηκε στη Λευκάδα και πέθανε στη Shinjuku.
  • η Χαραμόγλειος Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη (Πλ. Μαρκά, τηλ. 26450 21465, Δευτ.-Παρ: 09:00-13:00 και 17:00-19:00) έχει μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness ως η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη αποκλειστικού θέματος;
  • η Λευκάδα είναι το νησί του Οδυσσέα, σύμφωνα με την ανεπτυγμένη θεωρία του Γερμανού αρχαιολόγου Γουλιέλμου Νταίρπφελντ (Wilhelm Dörpfeld);
  • το 70% (ποσοστό ασυνήθιστο για νησιώτικο μέρος!) της Λευκάδας είναι ορεινό;

Πώς η Ελλάδα μπορεί να... χρεοκοπήσει την ΕΚΤ!!


Οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, με τοποθετήσεις 22,7 και 15 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Όμως, μια άλλη τράπεζα, γαλλογερμανική και αυτή υπό μία έννοια, έχει με διαφορά τη μεγαλύτερη έκθεση στον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας: η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα! Και αυτό εξηγεί, ίσως, γιατί η ΕΚΤ είναι ο πρώτος και σημαντικότερος «αντίπαλος» κάθε εκδοχής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Χυμός από Ρόδι για την αντιμετώπιση του Στρες

Βρετανοί επιστήμονες θεωρούν πως ο χυμός ροδιού μπορεί να μας βοηθήσει να νικήσουμε το στρες στη δουλειά...
 Οι επιστήμονες μελέτησαν μια ομάδα εθελοντών, που έπιναν 500ml χυμού ροδιού κάθε μέρα επί δύο εβδομάδες. Στην αρχή και στο τέλος της έρευνας μετρήθηκαν οι σφυγμοί τους ενώ οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν επίσης ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με τη διάθεση και τα συναισθήματά τους για την εργασία τους.

Πλούσιες δράσεις από τους Πρόσκοπους του Κιλκίς


Με θετική διάθεση, κέφι και φαντασία οιΠρόσκοποι του Κιλκίς δεν άφησαν αναξιοποίητες τις δύο εβδομάδες πριν και μετά το Πάσχα, όπου πραγματοποίησαν πλούσιες δράσεις με εξορμήσεις στο νομό Κιλκίς ενώ οι Κοινότητες Ανιχνευτών (έφηβοι) συμμετείχαν στην Πανελλήνια δράση Πολιτισμού που έλαβε χώρα στον Πειραιά.
Λυκόπουλα, πρόσκοποι και ανιχνευτές είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν στιγμές χαράς και περιπέτειας, ζώντας στο ύπαιθρο αλλά αποκτώντας νέες γνώσεις.
Αγέλες: Στην περιπέτεια του scooby Doo  και του Ρομπέν των Δασών

ΝΤΟΪΝΓΚ!!!!


Όπως λέει κι ο λαός...."ΝΤΟΪΝΓΚ!!"

Ένα φύκι με «μαγικές» ιδιότητες


Η σπιρουλίνα είναι η τροφή του μέλλοντος

Αυτό το μικροσκοπικό φύκι που χρησιμοποιούταν από τους Ατζέκους πριν από αρκετούς αιώνες έχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες. Η σπιρουλίνα είναι αρκετά εύπεπτη τροφή, γι’ αυτό και την καταναλώνουν οι αστροναύτες στο διάστημα. Μάλιστα η NASA τη χαρακτήρισε ως την τροφή του μέλλοντος!

Τι είναι

Ένα μικροσκοπικό υδρόβιο φυτό, βρώσιμο φύκι του γλυκού νερού, το οποίο έχει εξαιρετικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Τι περιέχει

Συνέντευξη Βασίλη Γερανίδη στην Εφημερίδα ΜΕΤΡΟ


1.Το δίλημμα πλέον για να υπερψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι σταθερή κυβέρνηση ή εκλογές. Εσείς εάν έρθει ένα άρθρο τι θα πράξετε;
Εμείς διατυπώσαμε στο κείμενο που γνωρίζετε συγκεκριμένες αγωνίες και απόλυτα δημοκρατικές ανησυχίες , αλλά και προτάσεις εκφράζοντας τον προβληματισμό μας για ένα σύνολο διαδικασιών, όπως και για τον τρόπο ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Μέχρι τότε όμως επιζητούμε τον δημοκρατικό διάλογο στα θεσμικά όργανα της βουλής αλλά και του κόμματός μας, ώστε δια του διαλόγου να καταλήξουμε σε συμπεράσματα τόσο για το μεσοπρόθεσμο όσο και για την προοπτική της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής. Μέχρι τότε, το δίλημμα δεν έχει νόημα να τίθεται, αφού δεν έχουμε μέχρι τώρα την ενημέρωση που επιζητούμε ως προϋπόθεση.

Απολογήθηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για το SAXONGATE

Απολογήθηκε σήμερα στον γ' ειδικό ανακριτή, για το "saxongate", το σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Μετά την απολογία του αφέθηκε και αυτός ελεύθερος, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.
Ο έτερος κληθείς Μιχάλης Λεμούσιας, πρώην Γ.Γ. του Δήμου, δεν...
 απολογήθηκε καθώς σήμερα υπάρχει στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων. Έτσι πήρε αναβολή για την Παρασκευή.
O κ.Παπαγεωργόπουλος χαρακτήρισε "τυπική" την απολογία του, που κινήθηκε στα αναμενόμενα πλαίσια και ως προς τις ερωτήσεις και ως προς τις απαντήσεις.

Απολογητικός ο Παπακωνσταντίνου στο ΚΤΕ Οικονομικών - "Είχαμε αστοχίες και κάναμε λάθη"

Μπορεί η κυβέρνηση Παπανδρέου να προσπαθεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να κερδίσει χρόνο, κυρίως πλεον στο εσωτερικό, μπορεί τα μέτρα να πηγαίνουν στις καλοκαιρινές... καλένδες, όμως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να βράζει. Και το κύριο αίτημά της είναι να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο ως ένα άρθρο.

Ο υπουργός Οικονομικών αφού μίλησε για σχεδόν 2 ώρες δεν είχε καμία σχέση με το ύφος που είχε σε προηγούμενες ανάλογες συνεδριάσεις, όπυ συνάδελφοί του τον είχαν κατηγορήσει για αλαζονική συμπεριφορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν φανερά απολογητικός και με διάθεση αυτοκριτικής. Είπε οτι έγιναν αστοχίες και λάθη και γι' αυτό δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι στο 100%.

Ξεκίνησαν εισπράξεις από όσους έχουν αποκρύψει καταθέσεις στο εξωτερικό

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ταυτοποιήσει 30.000 Έλληνες καταθέτες τραπεζών του εξωτερικού, έχει ξεκινήσει τις διασταυρώσεις και έχει ήδη τις πρώτες εισπράξεις, από εκείνους που είχαν αποκρύψει τις καταθέσεις τους αυτές, όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Δ.Κουσελάς, απαντώντας τη Δευτέρα σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π.Κουρουμπλή.

«Επιδιώκουμε να έχουμε ακριβή δεδομένα των καταθετών στο εξωτερικό και πλήρη εικόνα, προκειμένου από τη μια πλευρά να λαμβάνουμε τους φόρους που τους αναλογούν και από την άλλη, για το πόθεν έσχες. Στα πλαίσια των στοιχείων που έχουμε στα χέρια μας από διακρατικές συμφωνίες, έχουμε ταυτοποιήσει 30.000 καταθέτες του εξωτερικού, έχουμε και το ΑΦΜ τους, έχουμε ξεκινήσει να τα διασταυρώνουμε και έχουμε τις πρώτες εισπράξεις» ανέφερε ο υφυπουργός. 

ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ


Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευσης για το κείμενο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος σχετικά με τις έρευνες πετρελαίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι ως τον Οκτώβριο να έχουν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί για τις έρευνες, οι οποίες θα γίνουν με τη μέθοδο των...
μη αποκλειστικών δεδομένων και το 2012 να ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση των περιοχών στο Ιόνιο και την Κρήτη. Σε Ιόνιο και Κρήτη, θα γίνουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις για την ανακάλυψη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κείμενο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έχει εγκριθεί κατ' αρχήν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αλλά και από το υπουργείο Εξωτερικών, που έδωσε το πράσινο φως για τη συνέχιση της διαδικασίας.

Τρισέ: Η Ελλάδα είναι ''ζάμπλουτη'' χώρα! (Απλά ως κράτος είμαστε χαμηλών τόνων και δεν το δείχνουμε)

Κυριολεκτικά άφωνοι έμειναν όλοι στο Μόντρεαλ του Καναδά ακούγοντας τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας να μιλάει για την πάμπλουτη Ελλάδα.''Από όσο ξέρω, η Ελλάδα είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες, με βάση τη δημόσια περιουσία και τα ακίνητα της. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό''.Ο Ζ.Κ.Τρισέ πίσω από αυτήν την ατάκα, ουσιαστικά μας λέει και μας σπρώχνει σε περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες θα απομακρύνουν το ''φάντασμα'' της αναδιάρθρωσης:''όσο η διαχείριση της οικονομίας της Ελλάδας βελτιώνεται και η κυβέρνηση διεξάγει αξιόπιστα πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, δεν βλέπω την ανάγκη για μια αναδιάρθρωση ή για haircut, και θα λέγαμε ότι αυτό δεν είναι κατάλληλο.Και φυσικά, εάν γίνει πλήρως κατανοητό από παρατηρητές, επενδυτές και συμμετέχοντες της αγοράς, μπορεί να κάνει τη διαφορά, με προϋπόθεση ωστόσο ότι η ιδιωτικοποίηση θα είναι αξιόπιστη και θα διεξαχθεί με επαγγελματισμό''...

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ενώ δεν σηκώνει κουβέντα περί αναδιάρθρωσης, δείχνει να εγκρίνει τη λύση της ''ανακύκλωσης'' ελληνικών ομολόγων καθώς δεν την ερμηνεύει ως χρεοκοπία:''αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εναντίον της εκδοχής ο ιδιωτικός κλάδος, όπως είχε ζητηθεί πριν από ένα χρόνο με το πρώτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, και οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί στην Ευρώπη, να τους ζητηθεί να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο χρέους''.
Σύμφωνα μάλιστα με το Bloomberg η ΕΚΤ ήδη εξετάζει την ανακύκλωση, rollover όπως λέγεται στη γλώσσα τους, των ελληνικών ομολόγων ως λύση για να καμφθεί η πίεση των αγορών στη χώρα μας.


Σχόλιο απο Protovioli : Τί να τα κάνεις τα λεφτά,άμα δεν έχεις μία?!!
Από το sofokleous10.gr

Η Ευρωζώνη, όπως σχεδιάστηκε, απέτυχε. Η αρχιτεκτονική της βασίστηκε σε ένα σύνολο αρχών που στην πρώτη επαφή με μια χρηματοοικονομική και δημοσιονομική κρίση, αποδείχτηκε ότι δεν λειτουργούν. Έχει λοιπόν μόνο δύο επιλογές πια: είτε να προχωρήσει σε μια πιο στενή ένωση είτε να κάνει πίσω, κινούμενη προς τη μερική, τουλάχιστον, διάρρηξή της. Αυτό διακυβεύεται σήμερα.
Υποτίθεται ότι η Ευρωζώνη θα ήταν μια αναβαθμισμένη εκδοχή του κλασικού κανόνα του χρυσού. Οι χώρες με εξωτερικό έλλειμμα λαμβάνουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό. Αν η χρηματοδότηση εξαφανιστεί, η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώνεται.

"Κομματική πειθαρχία" στη ΝΔ για (να καταψηφίσουν) το Μεσοπρόθεσμο...

Αντιµέτωποι µε τη διαγραφή θα βρεθούν όσοι βουλευτές της ΝΔ κινηθούν αντίθετα προς την κοµµατική γραµµή κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος, όπως διαβεβαιώνουν υψηλόβαθµα κοµµατικά στελέχη.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», με την κίνηση αυτή στο επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού επιδιώκουν να περιορίσουν τις δηµόσιες διαφωνίες βουλευτών για την τακτική που ακολουθεί η αξιωµατική αντιπολίτευση και σε δεύτερο στάδιο να αποτρέψουν τυχόν διαφοροποιήσεις στη Βουλή κατά...
 τη συζήτηση των νέων µέτρων.
Οι ίδιες πηγές παρέπεµπαν στην τακτική που ακολούθησε το κόµµα και κατά την ψήφιση του Μνηµονίου τον Μάιο του 2010, η οποία είχε ως αποτέλεσµα τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη.

Τα έγγραφα που «καίνε» τον Π. Ψωμιάδη...

Με την απόφαση του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με αριθμό 908, στις 13 Φεβρουαρίου του 2009, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή ανατολή, για παράβαση καθήκοντος. Ο τότε Νομάρχης Θεσσαλονίκης είχε μειώσει αυθαίρετα το πρόστιμο των 89.000 ευρώ που είχε επιβληθεί σε έναν πρατηριούχο για νοθεία στα καύσιμα, σε 5.000 ευρώ. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ψωμιάδη, με το σκεπτικό ότι “ενώ ήταν υπάλληλος, με πρόθεση παραβίασε τα...
καθήκοντα της υπηρεσίας, έχοντας σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος”. Ο Ψωμιάδης άσκησε έφεση, η οποία δεν έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα να αποπεμφθεί από τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Το… ανθρώπινο πρόσωπό του, αλλά και τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας επικαλέστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο δικαστήριο, ενώ αποκάλυψε, ότι έχει μειώσει εκατοντάδες πρόστιμα! “Η φιλοσοφία της νέας μας διοίκησης είναι η προστασία του πολίτη και η προστασία των επιχειρήσεων. Οφείλουμε να έχουμε ανθρώπινο πρόσωπο. Λειτούργησα μέσα στα όρια του Νόμου, εκατοντάδες πρόστιμα έχω μειώσει στο ελάχιστο. Με τη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας προσχώρησα και είχα δικαίωμα να το μειώσω. [ ] Το 80% των προστίμων που επιβάλλονται δεν εισπράττονται. Αυτό των 5.000 ευρώ, εισπράχθηκε. Τα 89.000 ευρώ δεν θα εισπράττονταν ποτέ”. Μάλιστα, o Ψωμιάδης κατέθεσε, ότι ο πρατηριούχος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι “ήταν άνθρωπος ετοιμοθάνατος, δεν θα τον έστελνα εγώ στον τάφο”.

Οι αγανακτισμένοι στη Βέροια, α λα Ποντιακά

Πήραν στο ψιλό τους Υπουργούς τους, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ Βέροιας.
"Μπούρδες" χαρακτηρίζουν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, τα τσιτάτα της δεκαετίας του ΄80 περί "ισχυρής Ελλάδας", περί "συντρόφων" κ.λ.π.
Τον Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη περίμεναν οι αγανακτισμένοι στη..
 Βέροια, ο οποίος ήρθε στη Βέροια, για διαδικασία με την ολομέλεια της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας. Δυστυχώς από ολόκληρο τον Νομό, παραβρέθηκαν περίπου τριάντα άτομα. Ημέρες του 1981 θύμιζε το όλο σκηνικό, με το «σύντροφοι» και «ισχυρή Ελλάδα» και άλλα παρόμοια. Εκεί, αγανακτισμένοι από την Βέροια, ξεδίπλωσαν δύο πανό μέσα στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΑΙΓΕΣ». Το ένα έγραφε « ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ» και το άλλο Ποντιακό. « Μπούρδες. Κακαλί μαλία». Να εξηγήσουμε ότι «κακαλί μαλία» στα Ποντιακά είναι, ...
οι τρίχες των όρχεων. Προς στιγμήν εκτός από τα ειρωνικά αυτοκριτικά γέλια, επικράτησε ένταση από ορισμένους πρωτοκλασάτους του τοπικού ΠΑΣΟΚ. 
      




Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. στο Κιλκίς

Επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. κ. Γ. Κασαπίδης στο Κιλκίς, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

9:00 -9:30 Επίσκεψη κερασεώνα στη Φιλυριά. Συνάντηση – συζήτηση με παραγωγούς κερασιών.

9:45-10:15 Επίσκεψη στο οινοποιείο Αϊδαρίνη στη Γουμένισσα

10:30-10:50 Επίσκεψη στα γραφεία ΟΣΔΕ στη Γουμένισσα

11:00-12:00 Επίσκεψη στα γραφεία της ΕΑΣ Αξιούπολης. Συνάντηση με το συμβούλιο, νέους αγρότες, καινοτόμες καλλιέργειες.

12-15-13:15 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Πολυκάστρου. Συνάντηση με Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη καθώς και τους αγροτικούς συλλόγους του Δήμου Παιονίας.

13:45-14:15 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Κιλκίς.

14:20-14:35 Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κιλκίς

14:45-15:15 Επίσκεψη στα γραφεία ΕΑΣ Κιλκίς

15:20-16:00 Επίσκεψη στα γραφεία του Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου και συνάντηση με συλλόγους Αιγοπροβατοτρόφους και θεριζοαλωνιστές

18:00-18:50 Επίσκεψη στο Χέρσο στο Αγρόκτημα του Γιώργου Τερζή (Αποστακτήριο – σαλιγκάρια)

19:00-19:45 Επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κιλκίς

20:00   Επίσκεψη – εγκαίνια στα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κρουσσών στη Τέρπυλο. 

20:30 Συνεστίαση-Πολιτική ομιλία στο καφενείο του Τσέλιου στην Τέρπυλο.

Σαν Σήμερα...

913: Ο Κωνσταντίνος Ζ' ο Πορφυρογέννητος ανακηρύσσεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου. Eπιτροπεύεται από ένα συμβούλιο αντιβασιλείας, με επικεφαλής τον πατριάρχη Νικόλαο Μυστικό.


1753: Ιδρύεται το Βρετανικό Μουσείο, το αρχαιότερο δημόσιο μουσείο στον κόσμο.


1821: Ήττα του Ιερού Λόχου υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στο Δραγατσάνι από υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις. Έπειτα από λίγες μέρες, ο Υψηλάντης περνά τα αυστριακά σύνορα, συλλαμβάνεται από τους Αυστριακούς και φυλακίζεται.


1959: Διεξάγεται το πρώτο φεστιβάλ ελαφρού τραγουδιού στην Ελλάδα από το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ.).


1981: Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία καταστρέφει τον πυρηνικό σταθμό του Ιράκ «Οσιράκ». (Επιχείρηση Όπερα)


1995: Αρχίζει στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Αθήνας η δίκη των σατανιστών, Κατσούλα, Δημητροκάλη και Μαργέτη, που κατηγορούνται για τις δολοφονίες τριών γυναικών.

  • Γεννησεις

1778: Τζορτζ Μπράιαν Μπράμελ, γνωστότερος ως Μπο Μπράμελ, άγγλος δανδής, που εισήγαγε τη μόδα στο ανδρικό λεξιλόγιο. [θαν. 30/3/1840]


1958: Πρινς, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Ρότζερ Νέλσον, αμερικανός ρόκερ.


1981: Άννα Κουρνίκοβα, ρωσίδα τενίστρια.

  • Θανατοι

1329: Ρόμπερτ δε Μπρους, ήρωας της σκοτσέζικης ανεξαρτησίας και βασιλιάς της περιοχής (1328-1329). [γεν. 11/71274]


1896: Παύλος Καρρέρ, έλληνας μουσουργός από τη Ζάκυνθο. [γεν. 12/5/1828]


1968: Φεντόρ Τοκάρεφ, ρώσος σχεδιαστής όπλων. [γεν. 14/6/1871]

Παραπομπή Τσοχατζόπουλου και δέσμευση της περιουσίας του προτείνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης για δύο αδικήματα, της παθητικής δωροδοκίας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, θα καταθέσει -σύμφωνα με πληροφορίες- σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, προτείνεται δέσμευση της περιουσίας του.


 Για την πρόταση του αυτή το ΠΑΣΟΚ έχει από το πρωί ενημερώσει όλα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των υποβρυχίων, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει κοινό πόρισμα με όσο το δυνατό περισσότερα κόμματα.


 Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για παραπομπή και, σύμφωνα με πηγές εντός του κόμματος, προτείνει να περιληφθεί στο κατηγορητήριο του πρώην υπουργού και το αδίκημα της κατασκοπείας και, για την ακρίβεια, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας.


 Η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη και αναμένεται ότι μέχρι τις 7 τα κόμματα θα έχουν οριστικοποιήσει τις προτάσεις τους και θα παραδώσουν το πόρισμα τους στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.


 * «Ο Άκης στην πυρά! Και να φανταστεί κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος για λίγες ψήφους πριν 15 χρόνια, θα ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.


www.in.gr

Υφυπουργός Οικονομικών: Στο 3,7% το έλλειμμα του 2009


Τις Κυριακές ξεσκονίζω το αρχείο μου μιας και κανένας σκληρός δίσκος δεν έχει αποδειχθεί αρκετός για το πλήθος των πολιτικών εκπομπών που αποθηκεύω. Έπεσα πάνω σε μια εκπομπή "Πρόσωπο με πρόσωπο" του Νίκου Χατζηνικολάου από το μακρινό 2009
 Το πραγματικά εντυπωσιακό είναι ότι όλους αυτούς τους ψεύτες, τους ξέχασαν οι Αγανακτισμένοι, τους ξέχασε η κοινή γνώμη. Και φυσικά ξεχάστηκε και η Εξεταστική για την Οικονομία που ίσως έστελνε μερικούς στο Ειδικό Δικαστήριο...


http://www.parapolitiki.com