Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Πώς ερμηνεύεται η στάση Λοβέρδου


Τροφή για πολλαπλά σχόλια, θετικά ή μη, από άλλους συναδέλφους του, έδωσε η εμφάνιση του Ανδρέα Λοβέρδου στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών στη βουλή μετά από πολύ καιρό.

Κάποιοι έσπευσαν να πούν ότι ο κ. Λοβέρδος επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ επειδή δεν βγαίνει η στρατηγική του. Άλλοι ότι στριμώχτηκε από την επιστολή απάντηση του Γιάννη Μανιάτη για τη συνεδρίαση της Κ.Ο που ζητούσε, αλλά δεν έγινε τελικά και κάποιοι τρίτοι ότι ο κ. Λοβέρδος επέστρεψε λόγω του επικείμενου ανασχηματισμού στην κυβέρνηση.
Συνεργάτες του Ανδρέα Λοβέρδου που ρωτήθηκαν για όλα αυτά,

Δεύτερη γλώσσα στα σχολεία της Αυστραλίας θα διδάσκονται τα Ελληνικά!


Δείτε γιατί...
Στα σχολεία όλης της Αυστραλίας θα διδάσκονται πλέον τα Ελληνικά στο πλαίσιο εκμάθησης ξένων γλωσσών.
Όπως επισημαίνει η ομογενής Ομοσπονδιακή βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Μαρία Βαμβακινού, με αυτή την απόφαση δίνεται η δυνατότητα η Ελληνική γλώσσα να διδάσκεται σε όλους τους μαθητές των Αυστραλιανών σχολείων και όχι μόνο σε αυτούς που είναι ελληνικής καταγωγής.

Ψήφισμα εργαζομένων Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς


Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς, με ομόφωνο ψήφισμά τους, δηλώνουν ότι συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα των εργαζομένων Δημοτικών υπαλλήλων (ΠΟΕ-ΟΤΑ)και στηρίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. Οι συμβασιούχοι των προγραμμάτων έχοντας βιώσει τα τελευταία 12 χρόνια την εργασιακή ομηρία, γνωρίζουν καλά πως το δικαίωμα για εργασία, δεν έχει χρώμα, ούτε καθορίζεται από «πελατειακές» σχέσεις.

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές «Nα επιστρέφονται στην Ελλάδα οι τόκοι των δανείων»



Η Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σημερινή ανακοίνωσή της, καλεί τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης «να μην παρακρατήσουν τα πλεονάσματα που προκύπτουν από το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας». Η Γερμανία, για παράδειγμα, μετράει ήδη κέρδη ύψους 400 εκατ. ευρώ από το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα, αφού τα δάνεια είχαν αρκετά υψηλότερο επιτόκιο.

ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τα σημερινά επεισόδια στο πολυτεχνείο



Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με τον πλέον απόλυτο τρόπο τα σημερινά επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Η επίθεση των "γνωστών αγνώστων" κατά των φοιτητών και ο τραυματισμός μελών της ΠΑΣΠ, δεν πρέπει να περάσει ως ένα τυχαίο γεγονός.

Θεσσαλονίκη: Καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Θεσσαλονίκη: Καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτωνΜεγάλες καθυστερήσεις στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα παρουσιάζουν τα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην κεντρική Μακεδονία όπως διαπιστώθηκε σε ημερίδα που διοργανώνει ο Σύνδεσμος ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης με θέμα: «Ο Νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων».
   
Οπως τόνισε, μιλώντας στην ημερίδα, ο

ΠΑΣΟΚ: Πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά



Στις 20 Νοεμβρίου αναμένεται να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ την πρότασή του για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η εν λόγω πρόταση που θα παρουσιασθεί μέσω συνέντευξης Τύπου, συζητήθηκε στη σημερινή κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας Οικονομικών και Ανάπτυξης του Κινήματος.

Κλειστή η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας

Κλειστή θα είναι αύριο Παρασκευή, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όλες οι Περιφερειακές Ενότητες, ενώ δεν πρόκειται να υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας και αργίας των υπαλλήλων, όπως προβλέπουν οι ρυθμίσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Γιώργος Κύρτσος : Μετά τη δόση, τι;


Το πολιτικό και επικοινωνιακό σύστημα εξαντλείται σε αναλύσεις και αντιπαραθέσεις γύρω από τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Θα δοθεί στις 16 Νοεμβρίου, ημερομηνία η οποία προβλήθηκε από την κυβέρνηση σαν το τέλος του χρόνου για την ελληνική οικονομία, ή 2-3 εβδομάδες αργότερα; Θα συμπληρωθεί η συγκεκριμένη δόση με τις άλλες 2 δόσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2012, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας από τους διστακτικούς πιστωτές της στα 44 δισ. ευρώ; Θα

Ήταν ξεκάθαρος και πειστικός ο Νίκος Λυγερός στο Κιλκίς. Μίλησε για την ΑΟΖ αλλά και για τον χρυσό.

Σε μια γεμάτη αίθουσα του επιμελητηρίου Κιλκίς, ο Νίκος Λυγερός καθήλωσε για τρεις περίπου ώρες - ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ-τους εκατόν πενήντα ακροατές του, οι οποίοι μετά την εισήγησή του για την ΑΟΖ, τον 'βομβάρδισαν' με δεκάδες ερωτήσεις για το τεράστιας εθνικής σημασίας αυτό θέμα, όπως και για τις έρευνες για χρυσό που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή.
Στην αναφορά του για την ΑΟΖ, ο Νίκος Λυγερός αναφέρθηκε κυρίως στην διαμορφωμένη μέχρι

«Ανοίγει» η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης



Υπεγράφη χθες η απόφαση με την οποία καθορίζονται τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά όρια των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης, όπως αυτά θα πρέπει να αποτυπώνονται στις  φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν εφέτος.
Στην υπουργική απόφαση συμπεριελήφθη ειδική πρόβλεψη που δίνει την δυνατότητα και σε πολίτες που άλλαξε φέτος η περιουσιακή τους κατάσταση, ή η διεύθυνση κατοικίας τους  και είναι πλέον δικαιούχοι του επιδόματος ή διαμένουν πλέον σε περιοχή όπου δικαιούνται υψηλότερο

Καρχιμάκης: «Πρετεντέρη, φαύλος και διεφθαρμένος είσαι εσύ και τα αφεντικά σου»

pretenteri-faulos-kai-dieftharmenos-eisai-esu-kai-ta-afentika-soy
Σκληρή επίθεση  στον Γιάννη Πρετεντέρη εξαπολύει, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ο Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή το σημερινό άρθρο του δημοσιογράφου στα Νέα, στο οποίο σε μια αποστροφή του λόγου του, αναφέρει πως «ο Καρχιμάκης το έχει ρίξει στο Twitter».

Συγκεκριμένα, ο κ. Πρετεντέρης, στο κείμενό του, σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις που

Αρωμα Κέμπριτζ στο Αριστοτέλειο Ο διακεκριμένος καθηγητής Ελληνικών και Κλασικών Σπουδών Ρίτσαρντ Χάντερ εξελέγη χθες πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ


«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε τους έλληνες συναδέλφους μας», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Χάντερ, επιφανής καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ (φωτογραφία επάνω)
«Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως και γενικότερα για την ελληνική κοινωνία. Ολοι όσοι υποστηρίζουμε και διδάσκουμε τον ελληνικό πολιτισμό στο εξωτερικό πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε τους έλληνες συναδέλφους μας».
Ο διακεκριμένος καθηγητής Ελληνικών και Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ Ρίτσαρντ Χάντερ εξελέγη χθες πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με την παραπάνω δήλωσή του στα «ΝΕΑ» δίνει στο στίγμα των προσπαθειών που θα καταβάλλει από τη νέα του θέση.

Συνεδριάζει την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς


Την Κυριακή 18 Νοέμβρη και ώρα 11:30 θα συνεδριάσει το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς,με θέμα συζήτησης τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις προσυνεδριακές διαδικασίες, καθώς και την συνέχιση της πορείας ανασύστασης του κινήματος.
Στη Συνεδρίαση θα παραβρεθούν ο Επικεφαλής του κλιμακίου Ανασύστασης για τον νομό

Μπαράζ καταλήψεων σε δήμους σε ολόκληρη τη χώρα


Μπαράζ καταλήψεων σε δήμους σε ολόκληρη τη χώρα
Πάνω από 200 δήμοι τελούν υπό υπό κατάληψη, ώστε να μην καταστεί δυνατή η αποστολή των ονομάτων όσων υπαλλήλων επηρεάζονται από τη διαθεσιμότητα.
Δήμαρχοι και περιφερειάρχες εξακολουθούν να αρνούνται την αποστολή στοιχείων, ενώ οι εργαζόμενοι που πιθανώς εμπίπτουν στις διατάξεις του μέτρου αγνοούν εάν πρέπει να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους ή να σταματήσουν να προσέρχονται στην υπηρεσία.

Εργασιακό μεσαίωνα δείχνει έρευνα στην Ελλάδα


Εργασιακό μεσαίωνα δείχνει έρευνα στην Ελλάδα
Οι μειώσεις μισθών, η πρωτοφανής ανεργία και οι συνεχείς μεταβολές στους όρους απασχόλησης αποτελούν τα κυρίαρχα συμπεράσματα δύο πρόσφατων ερευνών για την αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών για τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί την περίοδο εφαρμογής των μνημονίων Ι και ΙΙ, διαπιστώνεται σημαντική αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής δύναμης των επιχειρησιακών σωματείων.

Ξεκινά αύριο η αποστολή των επιστολών σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό


Ξεκινά αύριο η αποστολή των επιστολών σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό
Αποστέλλονται αύριο οι πρώτες επιστολές σε όσους απέκρυψαν εισοδήματα...
και τα οποία έβγαλαν στο εξωτερικό. Συνολικά θα αποσταλούν 15.000 επιστολές. 
Κατά την εξέταση των εισοδημάτων τους και των καταθέσεών τους στο εξωτερικό διαπιστώθηκε διαφορά που αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ. 

Μπουκάλια, ξύλο και εισβολή στην ΔΕΘ



Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ δεν αφήναν να μπουν οσοι συμμετέχουν στο ελληνογερμανικό συνέδριο

- Συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και εισέβαλαν στον χώρο της συνέλευσης

- Αιτία οι δηλώσεις του απεσταλμένου της Μέρκελ στην Ελλάδα ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είναι υπεράριθμοι

Δεύτερη γλώσσα τα ελληνικά στα αυστραλιανά σχολεία


Ως δεύτερη γλώσσα και όχι ως διδασκόμενη μόνο σε μαθητές και μαθήτριες ελληνικής καταγωγής, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, αναπτύσσονται τα ελληνικά στα αυστραλιανά σχολεία. Με την απόφαση αυτή, η ομογενής Ομοσπονδιακή βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Μαρία Βαμβακινού επισημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα η ελληνική γλώσσα να διδάσκεται σε όλους τους μαθητές των αυστραλιανών σχολείων και όχι μόνο σε αυτούς που είναι ελληνικής καταγωγής. 

Συμπληρώνονται σήμερα 29 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη της «ΤΔΒΚ»


 Συμπληρώνονται σήμερα 29 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη της «ΤΔΒΚ»
Συμπληρώνονται σήμερα 29 χρόνια από την παράνομη και αποσχιστική ανακήρυξη του ψευδοκράτους, την καλούμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ)», στο κατεχόμενο, από τον τουρκικό στρατό, τμήμα της μεγαλονήσου. Η τουρκική αποσχιστική ενέργεια καταδικάστηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τη διεθνή κοινότητα.

Ευ. Βενιζέλος: Σύμφωνο ρευστότητας με τις τράπεζες


Στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε η ματαιωθείσα χθες λόγω επεισοδίων, συνάντηση του κ. Βενιζέλου με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο, παρουσία των κ.κ. Φ. Σαχινίδη, Γ. Μανιάτη και Θ. Μωραΐτη.

Sueddeutsche Zeitung: Να χαρίσει χρήματα στην Ελλάδα εξετάζει η Ευρωζώνη


Το ενδεχόμενο η Ευρωζώνη να χαρίσει αντί να δανείσει χρήματα στην Ελλάδα εξετάζει για πρώτη φορά η Ευρωζώνη, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung».
Τα χρήματα θα προέλθουν από δραστική μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχουν ήδη χορηγηθεί, γεγονός που σημαίνει, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποστούν απώλειες.

Ο τύπος της Πέμπτης 15/11/2012


Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σίγουρη η δόση των 31,5 δισ. ευρώ ως το τέλος Νοεμβρίου
Η εφημερίδα γράφει ότι "η άμεση έλευση της δόσης θα αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία, εκτιμούν στην κυβέρνηση, που γνωρίζουν καλά πως η εφαρμογή των ψηφισμένων μέτρων αναπόφευκτα θα εντείνει την κοινωνική έκρηξη".

«Ανακαλύπτοντας τον Κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου»


Κεντρική Μακεδονία «Ανακαλύπτοντας τον Κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου»
Η ΙΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων/Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τον Κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» (15-17 Νοεμβρίου 2012) και ημερίδα (18/19 Νοεμβρίου 2012) για το ανάκτορο των Αιγών, στην οποία θα παρουσιαστεί το μνημείο (ξενάγηση στον χώρο), αλλά και τα νέα στοιχεία της επιστημονικής έρευνας που προέκυψαν από το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ έργο της συντήρησης, αναστήλωσης και ανάδειξης του μνημείου.

Ληστές «ρήμαζαν» σπίτια στη Βόρεια Ελλάδα


Κεντρική Μακεδονία Ληστές «ρήμαζαν» σπίτια στη Βόρεια Ελλάδα
Συνολικά 24 διαρρήξεις σε οικίες στη Θεσσαλονίκη, στη Δράμα, στις Σέρρες, στην Κατερίνη και στη Βέροια εξιχνίασε η αστυνομία με τη σύλληψη τριών ατόμων και αναζητά τρεις ακόμη συνεργούς τους.

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει και 11 πινακίδες οχημάτων τις οποίες τοποθετήσουν σε δικά τους αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα μεταφοράς τους όταν διέπρατταν τις ληστείες.

Κλείνουν Αστυνομικά Τμήματα σε όλη την Ελλάδα !


Ελλάδα Κλείνουν Αστυνομικά Τμήματα σε όλη την Ελλάδα !
Λουκέτο σε αστυνομικά τμήματα με λιγότερους από 25-30 αστυνομικούς προβλέπει ο νέος "Καλλικράτης" της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, οδηγώντας έτσι στο μοντέλο "ένα αστυνομικό τμήμα για κάθε Δήμο".

 

Με μικρές, ευέλικτες μηχανοκίνητες μονάδες θα εξοπλιστεί η Ελληνική Αστυνομία σε μια προσπάθεια να χτυπήσει την εγκληματικότητα.

Σχέδιο για φορολόγηση και του εφάπαξ


Σχέδιο για τη φορολόγηση και του εφάπαξ βοηθήματος που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι αποχωρώντας από την εργασία τους, επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με στόχο να αυξήσει τα δημόσια έσοδα ενόψει και του κύματος αποχωρήσεων που αναμένεται στο δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες.

«Πρωταθλήτριες» στις μειώσεις μισθών οι ελληνικές επιχειρήσεις



Δυσοίωνα τα αποτελέσματα που καταγράφει η Έρευνα Μισθολογικών Μεταβολών 2012 της Aon Hewitt για την Ελλάδα, που ολοκληρώθηκε με συμμετοχή 165 ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων από τους σημαντικότερους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής αγοράς, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Συμφωνία του κολοσσού Hewlett-Packard με COSCO και ΤραινΟΣΕ για τη διακίνηση των προϊόντων της στην Ευρώπη


Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μπήκαν οι υπογραφές μεταξύ των τριών επιχειρήσεων που καθιστούν την Ελλάδα την κύρια δίοδο για μεταφορά των προϊόντων της εταιρείας υπολογιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Από σήμερα οι αιτήσεις για επιστροφή φόρου πετρελαίου


Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων από όσους δικαιούνται να λάβουν την επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης που αγόρασαν από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά. Χθες υπεγράφη και η σχετική υπουργική απόφαση που καθορίζει τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων.