Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Αποχωρήσεις στελεχών από τη ΔΗΜΑΡ


Εν αρχή ήταν η αποχώρηση του Χρήστου Χωμενίδη από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ στη συνέχεια το «Αριστερό Δίκτυο» εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με την οποία καλούσε τη ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις
συνεχίζονται με μια σκληρή ανακοίνωση του υποψήφιου βουλευτή, στελέχους της ΔΗΜΑΡ και καθηγητή της ΑΣΟΕΕ Μάνου Ματσαγγάνη, ο οποίος κατηγορεί το κόμμα του ότι απέτυχε να αποτρέψει την «άλωση της ΕΡΤ» και κατηγορεί την κυβέρνηση για «αναβίωση του πελατειακού

Φουλ επίθεση...

Φουλ επίθεση... Τονια Αντωνιου και Κώστας Σκανδαλιδης, σήμερα στην Κ.Ο τα έχωσαν με πολύ σκληρές εκφράσεις στον Αντώνη Σαμαρά. Η Αντωνιου είπε ότι οφείλει ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το μέλλον της τρικομματικης κυβέρνησης ενώ ο Σκανδαλιδης μίλησε για αλαζονεία και πρόσθεσε το εξής:

''ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ''...

«Άμεση αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» και «συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις» ζητά το ΠΑΣΟΚ, όπως τόνισε,  σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην τοποθέτησή του στην εν εξελίξει κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες,

"ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΞΑΝΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ"


«Η εμμονή του Πρωθυπουργού και του επιτελείου του σε μία απόφαση αναξιοκρατική και αντιδημοκρατική, δηλαδή σε μία λάθος απόφαση, δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο σε εκλογές» προειδοποιεί ο Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι «η νέα αυτή περιπέτεια θα είναι επώδυνη για τον τόπο».
Με φόντο την απογευματινή συνάντηση, «μια συμφωνία στη

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Το ακριβό κόστος χρήματος, οι υψηλές τιμές της ενέργειας σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας και τις ανεξόφλητες οφειλές του Δημοσίου είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η
ελληνική βιομηχανία, όπως δήλωσε χθες σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης, μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ΣΒΒΕ, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τα ηνία του Συνδέσμου, μετά τις αρχαιρεσίες της επόμενης εβδομάδας.

Πάνω από 4 εκατ. οι μη εργαζόμενοι στην Ελλάδα!!!

Πάνω από 4 εκατ. οι μη εργαζόμενοι στην Ελλάδα!!!Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον αριθμό των συνταξιούχων, το ύψος και τις κατηγορίες των συντάξεων και τη συνολική δαπάνη, περιέχει η πρώτη έκθεση του νέου Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων «Ήλιος» που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Εργασίας και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.ΚΑ Α.Ε) και δημοσιεύεται σήμερα στον Τύπο.

Οι ευρωβουλευτές στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ

Οι ευρωβουλευτές στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤΈκπληξη, απογοήτευση και ανησυχία για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό εξέφρασαν ευρωβουλευτές κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου και συζήτησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Πληρωμές ενισχύσεων σε αγρότες

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά την αίτηση τροποποίησης του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, που θα υποβληθεί από τη Διαχειριστική Αρχή τις επόμενες ημέρες και στην οποία θα περιλαμβάνεται η τροποποίηση του ύψους των πληρωμών για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις των αγροπεριβαλλοντικών επενδυτικών δράσεων, από τις 29 Ιουνίου θα αρχίσει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η άμεση πληρωμή αυτών που εκκρεμούν και ανέρχονται σε ποσό ύψους 40 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, για τις νέες προκηρύξεις σχετικές με

Οι υποχωρήσεις του Σαμαρά και το τηλεφώνημα στον Βενιζέλο

oi-ypoxwrhseis-toy-samara-kai-to-thlefwnhma-ston-benizelo
Αχτίδες φωτός για δυνατότητα εξεύρεσης λύσης έβλεπε και η Ιπποκράτους μετά την πολύωρη συνεδρίαση των τριών πολιτικών αρχηγών. 
Ως εκ τούτου κοινή εκτίμηση είναι πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο των εκλογών.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τις δημόσιες δηλώσεις του κάλεσε στο γραφείο του, τούς επιτελείς του κόμματος, ωστόσο απέφυγε να τούς μεταφέρει λεπτομέρειες της "δύσκολης" σύμφωνα με τον ίδιο συζήτησης που είχε

Το αγαπημένο Εστιατόριο του Ομπάμπα ανήκει σε έλληνες δείτε φωτογραφίες


20130620-085853.jpg
Δύο αδέλφια ελληνικής καταγωγής διατηρούν στο κέντρο της Βοστώνης ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια των ΗΠΑ. Πώς το μαγαζί τους απέκτησε ξαφνικά αυτή τη δημοφιλία; Μια επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ήταν αρκετή.
Το εστιατόριο ονομάζεται Charlie’s Sandwich Shoppe, βρίσκεται στο κέντρο της Βοστώνης και ανήκει στους Κρις και Θανάση

Η φρεσκάδα της λευκής μπογιάς


20130620-095329.jpg
Λίγο πριν τη… μαχη ο Γιώργος Τσολιάς, γραμματέας κινητοποιησεων του ΠΑΣΟΚ φρεσκάρει με λευκή μπογιά το αναλόγιο πάνω στο οποίο στέκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του στο πέμπτο όροφο της Ιπποκράτους.

Αποφάσεις για τη μετάταξη 1.089 υπαλλήλων

Αποφάσεις για τη μετάταξη 1.089 υπαλλήλωνΤον κύκλο των μετατάξεων για τους υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, επιχειρεί να «κλείσει» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.
Την ώρα που παραμένουν εύθραυστες οι ενδοκυβερνητικές ισορροπίες στην τρικομματική, προχωρούν οι διαδικασίες για την

Νωρίτερα στη σύνταξη μπορούν να βγουν 150.000 μητέρες


Σύνταξη με λιγότερα από 20 έτη ασφάλισης μπορούν να πάρουν περίπου 150.000 μητέρες ανήλικων τέκνων, που πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012
Πρόκειται κατά κύριο λόγο για ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, ενώ με βάση το συγκεκριμένο συνταξιοδοτικό «μοντέλο» μπορούν να αποχωρήσουν και οι ασφαλισμένες στα λεγόμενα ειδικά ταμεία (δηλαδή τους φορείς ΔΕΚΟ και τραπεζών).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Έθνος», με βάση τις διατάξεις του ΙΚΑ, η πόρτα εξόδου για τις μητέρες ανηλίκων ανοίγει με 18 έτη και 4 μήνες ασφάλισης (δηλαδή με 5.500 ημέρες εργασίας), ενώ το όριο ηλικίας είναι σε άμεση

Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη σας στο ΙΚΑ

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις στο ΙΚΑ όσοι χρωστούν εισφορές έως 31/12/2012, προκειμένου να τις εξοφλήσουν με εκπτώσεις σε 48 δόσεις ή κατ' εξαίρεση σε 100 δόσεις και χωρίς έκπτωση
αν το χρέος δεν ξεπερνά τις 5.000 ευρώ.
Με βάση την εγκύκλιο που εξέδωσε το ΙΚΑ, κάθε μήνας καθυστέρησης υποβολής αίτησης περιορίζει τον αριθμό των δόσεων (οι οποίες, ελλείψει λογισμικού θα πληρώνονται στα υποκαταστήματα) ενώ προβλέπονται πλήρης έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης και εγγυήσεις για την είσπραξη χρεών άνω των 50.000 ευρώ. Τα βασικά σημεία της εγκυκλίου - “κλειδιά” για τη ρύθμιση των χρεών ύψους 7,9 δις ευρώ στο ΙΚΑ, έχουν ως εξής:

31χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο έξω από το ΤΕΙ Σίνδου


Την τελευταία πνοή του στην άσφαλτο άφησε χθες το απόγευμα ένα 31χρονος στη Θεσσαλονίκη
 Ειδικότερα, στις 19.20 κι ενώ ο 31χρονος κινούνταν με το αυτοκίνητό του στην περιοχή της Σίνδου, στο ύψος του ΤΕΙ, για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε κολώνα φωτισμού.
Από τη σύγκρουση ο 31χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ

''ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ'' ΓΙΑ 163 ΕΠΟΧΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ...

Ανοίγει ο δρόμος για 163 προσλήψεις σε δήμους που καλύπτουν εποχικές ανάγκες, με απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.
Όπως σημειώνεται στην απόφαση,  «οι περιγραφόμενες ανάγκες των ΟΤΑ α' βαθμού και ΝΠΙΔ αυτών για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών και την πυρασφάλεια είναι εποχικές, κατά την έννοια των κείμενων διατάξεων».
Η πρόσληψή τους θα γίνει με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου

ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΤΣΙΚΑ : ΕΡΤ: μεταρρύθμιση ναι, αυταρχισμός όχι !



 

Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ, αναδεικνύουν ροπή της Ν.Δ. σε μονομερείς, αυταρχικές ενέργειες, συνδυασμένες με προσπάθειες παλινόρθωσης παλαιο-δεξιού, πελατειακού κράτους. Η αγνόηση των κυβερνητικών εταίρων ειναι προκλητική.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά το 2009, πέτυχε σημαντική μείωση προσωπικού και θετικά οικονομικά αποτελέσματα για την ΕΡΤ. Έδειξε οτι υπάρχει δρόμος για δημιουργικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς άσκοπη επίδειξη πυγμής.

Θέλει τον Ουντότζι ο Άρης


Ενδιαφέρον για τον πρώην επιθετικό του Ατρομήτου, Σαλόζε Ουντότζι φαίνεται πως υπάρχει από
τον Άρη. Μετά την είδηση πως ο Νιριανός επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την ομάδα του Περιστερίου, υπάρχει έντονη φημολογία που θέλει τον Ουντότζι κοντά στους «κίτρινους».
Τον 27χρονο ποδοσφαιριστή γνωρίζει καλά και ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Χατζηνικολάου από την κοινή θητεία τους στον

Οι μεγαλύτερες γκάφες που μπορεί να κάνει ένας άντρας στο sex!


Πόσες φορές δεν θέλετε να ανοίξει η γη να σας καταπιεί όταν κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια του sex; Πόσες φορές δεν έχετε κλαφτεί στις φίλες σας, χτυπηθεί μέχρι αηδίας λέγοντας πως η ζωή σας έλαβε
τέλος και πως ποτέ ξανά δεν θα βρείτε άντρα στη ζωή σας; Είμαστε σίγουρες πολλές αλλά ξέρετε κάτι; Δεν είστε οι μόνες! Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι τα συμπαθή μας αρσενικά, έρχονται ουκ ολίγες φορές αντιμέτωποι με άβολες καταστάσεις και γκάφες την επίμαχη στιγμή, τόσο πολύ μάλιστα που όσο κάφροι και όσο και στον κόσμο τους κι αν είναι, να μην μπορούν να λειτουργήσουν και να τους μένει ψυχολογικό; Η αλήθεια είναι ότι η θέση

Ομπάμα προς Μέρκελ: Να βρούμε δουλειά στους νέους σε Σικάγο, Βερολίνο, Αθήνα και Μαδρίτη


Χαλάρωση της λιτότητας ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος από τη Γερμανίδα καγκελάριο - «Η Γερμανία δεν θα τα πάει καλά στην οικονομία, αν η υπόλοιπη Ευρώπη δίνει μάχη για επιβίωση» υπογράμμισε και εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει τέλεια συνταγή για την οικονομία»

Στη Super League ο Παναιτωλικός


Στη Super League ο Παναιτωλικός


Με την νίκη του Παναιτωλικού στον Βόλο με 2-1 επί του τοπικού Ολυμπιακού και την άνοδο των "κίτρινων" στην Σούπερ Λίγκα, ολοκληρώθηκαν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος Β΄ εθνικής.
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής και η τελική βαθμολογία:

Ο τρίτος γύρος θα είναι ο τελικός...

Ο τρίτος γύρος θα είναι ο τελικός... Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αύριο Πέμπτη, στις 8.30μμ, ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επιβεβαίωσε ο Φώτης Κουβέλης. Οι δύο αρχηγοί επέδωσαν τελεσίγραφο στον Σαμαρά: ανοίγεις την ΕΡΤ τώρα και συμφωνούμε νέα κυβέρνηση και νέες πολιτικές κατευθύνσεις τώρα. 

Προσπαθώ για τη λύση..

Προσπαθώ για τη λύση... Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να υπάρξει λύση, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων. Ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε πως την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα ενώ στις 20:30 θα συνεχιστούν οι συνομιλίες με τους κυβερνητικούς εταίρους.

Βενιζέλος: Να ανοίξει η Δημόσια τηλεόραση

Βενιζέλος: Να ανοίξει η Δημόσια τηλεόραση "Ο λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει μια κυβέρνηση τρικομματική και αποτελεσματική. Πρέπει να επαναθεμελιώσουμε την ύπαρξη της κυβέρνησης. Πρέπει να συζητήσουμε ζητήματα σεβασμού της δικαιοσύνης και της νομιμότητας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα ζητήματα που αφορούν θεσμό μεγάλης σημασίας που είναι η δημόσια τηλεόραση. Η στάση μας διαπνέεται από ισχυρό