Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Πάλεψαν πάλι στο Σοχό...



Για μια ακόμη χρονιά η παραδοσιακή πάλη αναβίωσε στο Σοχό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των παραδοσιακών εκδηλώσεων της γιορτής των Αγίων Αποστόλων. Με την συνοδεία ζουρνάδων και νταουλιών, οι παλαιστές αλείφουν το σώμα τους με λάδι και φορούν ειδικό παντελόνι από δέρμα, πριν δώσουν τον αγώνα τους

Τι είπε ο Στουρνάρας στη Βουλή



Το Μνημόνιο δεν ευθύνεται για την κρίση αλλά αντιθέτως αποτελεί το αποτέλεσμα αυτής, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης επί των πραγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Στη συνέχεια ανέλυσε τα αίτια της τρέχουσας δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας στη χώρα μας. Συγκεκριμένα είπε ότι oφείλεται στα εξής:

Τι δείχνει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS

Αρκετά υψηλό εμφανίζεται το ποσοστό αποδοχής της νέας κυβέρνησης και της ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Επενδυτής». Ωστόσο, οι πολίτες παραμένουν απαισιόδοξοι.

Το 57% των πολιτών έχει θετική γνώμη για τον

Πόσο είναι το μέγεθος ενός φυσιολογικού πέους; Η απόλαυση συσχετίζεται με το μέγεθος;

Άπειρες συζητήσεις και σχόλια γύρω από το θέμα που τα περισσότερα το μόνο που καταφέρνουν είναι να θολώνουν το τοπίο. Ποια είναι η πραγματικότητα; Τελικά από το...μέγεθος εξαρτάται η ικανοποίηση μιας γυναίκας ή πρόκειται περί μύθου που το μόνο που καταφέρνει είναι να ταλαιπωρεί την αντρική ψυχολογία;

Ο Dr Θάνος Ε. Ασκητής, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας εξηγεί... την αλήθεια!

Πήγαν για χρυσό και δεν βγήκαν



Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση με την ανεύρεση σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στην αγροτική περιοχή Διαβατών Θεσσαλονίκης, δύο πτωμάτων ομογενών, ηλικίας 41 και 42 ετών.
Συνελήφθησαν ένας 36χρονος ομογενής και ένας 60χρονος ημεδαπός, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις άνδρες πραγματοποιούσαν παράνομες ανασκαφές στα Υψώματα

«Άμεση ανάγκη ο καθορισμός του οικονομικού προγράμματος»

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στην Ιπποκράτους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία των αρμόδιων εισηγητών Φ. Σαχινίδη και Π. Κουκουλόπουλου.

Αριστερή Πρωτοβουλία: ΠΑΣΟΚ σοσιαλιστικό κίνημα ή σοσιαλδημοκρατικό κόμμα;

Η συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ και καιρό στο ΠΑΣΟΚ οδηγεί στην αναγκαιότητα άμεσης απάντησης σε ένα από το πιο βασικά θέματα που αφορούν τη φυσιογνωμία του.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το αντίστοιχο ερώτημα μπαίνει προς απάντηση. Αντίστοιχο ήταν το ερώτημα κατά την ίδρυση του κινήματος, αλλά και στη συνέχεια όσες φορές οι «δεξιές» πτέρυγες του ΠΑΣΟΚ προσπαθούσαν να αλλοιώσουν την ιστορική του φυσιογνωμία.  '' Η σοσιαλδημοκρατία έχει τόση σχέση με το σοσιαλισμό όση έχει ο Φάντης με το Ρετσινόλαδο'', είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν τα στελέχη της « Δημοκρατικής Άμυνας» έθεσαν το 1975 το θέμα.
Αν για κάποιους το ερώτημα θεωρείται «γραφικό» πιστεύω ότι για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την καρδιά του πολιτικού του προβλήματος .

Όλα τα παλιά αστέρια του μπάσκετ σε ένα φιλικό για τον Νίκο Γκάλη!



Αφιερωμένο στον Νίκο Γκάλη θα είναι το φιλικό παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Παλέ Ντε Σπορ της Ρόσου, ανάμεσα σε χρυσά αστέρια
του μπάσκετ που είναι πλέον βετεράνοι. “Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι στη Ρόδο, αφού είναι γνωστό πως ο πατέρας μου κατάγεται από τον Άγιο Ισίδωρο. Θεωρώ τη Ρόδο πάντα ως πατρίδα μου και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα τιμηθώ σ’ ένα παιχνίδι που θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Θα δω παλιούς

Η μάχη που… θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ

Picture 0 for Η μάχη που… θα γίνει στο ΠΑΣΟΚΗ μάχη που… θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ
Πώς κρίνουν πράσινα στελέχη την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Οι νικητές, αυτοί που πήραν κάρτα και εκείνοι που αποχώρησαν

Του Δημήτρη Κούρου
«Το θέατρο των επιχειρήσεων εξακολουθεί να είναι η κυβέρνηση. Αργότερα θα έρθει η… μάχη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ». Σε αυτή τη φράση επιχείρησε να συμπυκνώσει τις εξελίξεις στη σημερινή εθνική συνδιάσκεψη στέλεχος του κινήματος, με κυβερνητική θητεία από την Κεντρική Μακεδονία.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμά το ίδιο στέλεχος, αναδείχτηκε κυρίαρχος, καθώς «υπήρχαν κάποιοι που κάτι ήθελαν να πουν και δεν το είπαν. Υπήρξαν φωνές και κινήσεις, οι οποίες δεν εκφράστηκαν και οι οποίες σε αυτή τη φάση πήραν απάντηση από τον πρόεδρο».
Κι αυτή είναι η εικόνα που αποκόμισαν και άλλα στελέχη, τα οποία δεν ήθελαν να μιλήσουν

Τι έκανε τον Ευ. Βενιζέλο να χαμογελά μετά τη συνδιάσκεψη;

Τα χαμόγελα επέστρεψαν χθες το απόγευμα στους στενούς συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και στον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μετά το τέλος των εργασιών της Εναρκτήριας Συνδιάσκεψης στην πορεία του κόμματος προς το Συντακτικό Συνέδριο.

Οι λόγοι πολλοί σύμφωνα με τους ίδιους

Βενιζέλος κατά πάντων



Ξεκάθαρη επίθεση σε όσους τον αμφισβητούν εντός του κινήματος εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. «Δεν έχω ν’ αποδείξω σε κανέναν τίποτα. Αναφέρομαι στη βάση της παράταξης και στον ελληνικό λαό. Δε με δελεάζει τίποτα που συνδέεται με την εξουσία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος ο οποίος όπως είπε: «δε συνηθίζω να μιλάω σε προσωπικό τόνο, αλλά αυτή τη φορά πρέπει να το κάνω». Παρόντες, μεταξύ άλλων στο ΣΕΦ, ο Θ. Πάγκαλος, η Α. Διαμαντοπούλου, ο Α. Λοβέρδος, ο Φ. Πετσάλνικος και ο Κ. Λαλιώτης.

«Φαρμακερά» σχόλια Καρχιμάκη για το πόθεν έσχες των δικαστών


«Φαρμακερά» σχόλια Καρχιμάκη για το πόθεν έσχες των δικαστών
Με «φαρμακερά» σχόλια στον λογαριασμό που διατηρεί στο twitter υποδέχθηκε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, το αίτημα των εισαγγελέων να μην δημοσιοποιείται το «πόθεν έσχες» τους στο διαδίκτυο.

Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού; ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΣΑ ΞΕΡΑΤΕ! 10 οδηγίες επιβίωσης!



Το όνομά μου είναι Doug Copp. Είμαι ο Αρχηγός Διάσωσης και Διευθυντής Καταστροφών της Αμερικανικής Ομάδας Διεθνούς Διάσωσης (American Rescue Team International, ARTI), η πιο έμπειρη ομάδα διάσωσης του κόσμου. 
Οι πληροφορίες που περιέχονται σ' αυτό το άρθρο θα σώσουν ζωές...
στο ενδεχόμενο ενός σεισμού. Το πρώτο κτίριο στο οποίο μπουσούλισα στα τέσσερα ήταν ένα σχολείο στη πόλη του Μεξικού κατά τη διάρκεια του σεισμού του 1985. Όλα τα παιδιά ήταν κάτω από τα θρανία. Όλα τα παιδιά κυριολεκτικά καταπλακωθήκανε σε σημείο ισοπέδωσης.

Τα 7 Τρόφιμα Που Προσθέτουν Κιλά...



Δίαιτες, θερμιδομετρητές, λιπαρά και περιττά κιλά έχουν γίνει ο εφιάλτης μας και κυρίως ενόψει καλοκαιριού. Και οι διατροφικοί πειρασμοί που μας… κολάζουν και που ανεβάζουν το δείκτη της ζυγαριάς, δεν είναι και λίγοι. Δείτε, μερικούς από αυτούς (και αν μπορείτε, μην ενδίδετε συχνά…).

De Tijd: Οι Ελληνες δεν κάνουν παιδιά λόγω κρίσης


De Tijd: Οι Ελληνες δεν κάνουν παιδιά λόγω κρίσης
Στην απροθυμία ολοένα και περισσότερων νεαρών ζευγαριών στην Ελλάδα να αποκτήσουν παιδιά λόγω της οικονομικής κρίσης, αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ από την Αθήνα,το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα De Tijd, με τον τίτλο «Χωρίς παιδιά λόγω της κρίσης».
Οπως σημειώνεται, η ανασφάλεια για το μέλλον είναι διάχυτη στην Ελλάδα, γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά για τα πλάνα δημιουργίας οικογένειας, με το σκεπτικό αφενός ότι η απόκτηση παιδιών συνεπάγεται ένα επιπρόσθετο, υπέρογκο, οικονομικό κόστος και αφετέρου ότι οι προοπτικές διαγράφονται τόσο ζοφερές, που τα παιδιά που θα έλθουν στον κόσμο θα δυσκολευτούν αφάνταστα για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

"Ούτε σεντ για την Ελλάδα αν δεν διαπιστώσουμε ότι το Μνημόνιο εφαρμόζεται!"



Η δήλωση μεταδίδεται πάλι από το Reuters λίγο πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης - Υπενθυμίζουν ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας είναι έως το τέλος Ιουλίου - Μην έχετε πολλές απαιτήσεις από το Eurogroup της Δευτερας προειδοποιούν διπλωμάτες


Την εκτίμηση ότι δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα, πριν αποφανθεί το Eurogroup ότι το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής επανέρχεται στη σωστή τροχιά, εξέφρασαν σήμερα από τις Βρυξέλλες, πηγές της ευρωζώνης.