Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Λεωνίδας Δημητριάδης: "Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αναλογιστεί τις μεγάλες ευθύνες του "


Γράφει ο Λεωνίδας Δημητριάδης Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς


Στις εκλογικές αναμετρήσεις Μαϊου-Ιουνίου ολοκληρώθηκε η ανατροπή μιας πολιτικής αντίληψης που επικρατούσε 30 χρόνια και πλέον.

Οι πολίτες αναδιέταξαν την εκλογική επιρροή των πολιτικών δυνάμεων θέτοντας τέλος στην δυνατότητα ύπαρξης μονοκομματικής κυβέρνησης.Το εκλογικό σώμα άλλαξε τον κομματικό συσχετισμό δυνάμεων, κατέγραψε σε εκλογικό επίπεδο τις κοινωνικές διεργασίες του τελευταίου διαστήματος και ανέτρεψε το υπάρχον πολιτικό σύστημα καταργώντας τη μονοκομματική διακυβέρνηση της χώρας,για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση.

Μπαίνουν λογιστές στο ΠΑΣΟΚ



Σε διεθνές λογιστικό γραφείο θα απευθυνθεί όπως είχε προαναγγείλει και μέσω του enikos.gr  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα, ήδη εξετάζονται διάφοροι τρόποι για να απαλλαχθεί το κόμμα από το δυσβάσταχτο χρέος.
Υπάρχουν αρκετά σενάρια, με το επικρατέστερο να είναι αυτό της κήρυξης πτώχευσης.
Αυτό βέβαια σημαίνει ότι πιθανότατα το κόμμα θα χρειαστεί να αλλάξει και όνομα, αφού ως ανώνυμη εταιρεία δεν θα μπορεί να επαναλειτουργήσει αμέσως.

Η Νέα Υόρκη εκτεθειμένη στα κύματα Ταχύτερη άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλεί την ανατολική ακτή των ΗΠΑ


H Νέα Υόρκη απειλείται με όλο και συχνότερες πλημμύρες
Η στάθμη της θάλασσας σε μεγάλο μέρος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, μιας από τις πιο πυκνοκατοικημένες παράκτιες περιοχές του κόσμου, ανεβαίνει τέσσερις φορές ταχύτερα από ό,τι στον υπόλοιπο πλανήτη, προειδοποιεί μελέτη της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας USGS. Μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Νόρφολκ και η Βοστόνη απειλούνται με συχνότερες πλημμύρες, και σημαντικοί υδροβιότοποι κινδυνεύουν από τη διάβρωση των ακτών.

Η ραγδαία άνοδος της στάθμης απειλεί την ακτή σε μήκος 1.000 χιλιομέτρων, από τη Βόρειο Καρολίνα μέχρι τη Μασαχουσέτη. Στην περιοχή αυτή βρίσκονται μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Νόρφολκ, η Βοστόνη, η Βαλτιμόρη και η Φιλαδέλφεια, επισημαίνει η μελέτη στη βρετανική επιθεώρηση Nature Climate Change.

Έλληνας πέρασε σε τελικό της Microsoft



Τον Αύγουστο του 2011, η Microsoftανακοίνωσε ένα διαγωνισμό με χρηματικό έπαθλο για τους προγραμματιστές που θα δημιουργήσουν το καλύτερο πρόγραμμα ασφάλειας. 

Έτσι δημιουργήθηκε το βραβείο BlueHat, ως μέρος του ετήσιου συνεδρίου Black Hat. Στο νέο αυτό διαγωνισμό, θα προσφερθούν συνολικά 250.000 δολάρια με σκοπό "τη σχεδίαση νέων τεχνολογιών που θα μειώσουν το χρόνο απόκρισης και θα αποτρέπουν την  εκμετάλλευση ευπαθών σημείων".

Σαν σήμερα 25 Ιουνίου



Σαν σήμερα, 25 Ιουνίου του 2004, η Εθνική Ελλάδος έκανε άλλο ένα βήμα πιο κοντά στο απίστευτο έπος του Euro 2004. Με το γκολ του Άγγελου Χαριστέα, νίκησε με 1-0 τη Γαλλία, στα προημιτελικά, και προκρίθηκε στον ημιτελικό. 
1862 ...
- Αρχίζει η μάχη των Επτά Ημερών στις ΗΠΑ.

1919 - Στο Μόναχο της Γερμανίας αρχίζει η Επανάσταση των «Σπαρτακιστών», υπό την Ρόζα Λούξεμπουργκ. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια επιβολής του κομμουνισμού καταπνίγεται.
1921 - Αντιπαρατάσσονται τα αντίπαλα στρατεύματα Ελλήνων και Τούρκων στη Μικρά Ασία.

ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ


Στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ προσφεύγει η Λευκωσία. «Η Κύπρος σήμερα ενημέρωσε τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές για την απόφασή της να υποβάλει αίτημα οικονομικής βοήθειας

Γαλάζιος εμφύλιος με καταγγελίες για νοθεία

ς

«Τσουνάμι» εξελίξεων πρόκειται να προκαλέσει στην γαλάζια παράταξη η απόρρητη επιστολήυποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είχε σαν αποδέκτη τον γραμματέα πολιτικής επιτροπής τουκόμματος, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Η επιστολή, την οποία δημοσιεύει σήμερα η zougla.gr, αφήνει σαφείς υπόνοιες για την ύπαρξη εσωκομματικού σκανδάλου που όζει από παρεμβάσεις παραποίησης και νοθείας των ψηφοδελτίων των εκλογών της 6ης Μαΐου.

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Στο Διαδίκτυο αλλά και σε όλα τα λύκεια της χώρας αναρτήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, οι βαθμοί των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Η πρόσβαση στα στοιχεία γίνεται πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό των υποψηφίων και τους
τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Ο Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τεθεί τελικά επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου. Η απόφαση ελήφθη ώστε η ελληνική συμμετοχή να είναι σύμφωνη με όσα ορίζουν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα που εν προκειμένω απαιτούν εκπροσώπηση από πρωθυπουργούς ή αρχηγούς κρατών.

Τους έφαγε ο Μητσοτάκης! Κι άλλο μέλος της κυβέρνησης έφυγε εσπευσμένα!

"Κακό μάτι" είδε τα στελέχη της νέας κυβέρνησης, αφού μετά τις αναποδιές του Αντώνη Σαμαρά και του Βασίλη Ράπανου, σειρά πήρε ο
υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης. Ο ίδιος έφυγε εσπευσμένα από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη, μετά από ξαφνική αδιαθεσία συγγενικού του προσώπου. Έτσι, στο Αττικό Νοσοκομείο για να συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά πήγε μόνο

Κατερίνη: Εργασίες συντήρησης και επισκευών στα σχολεία


Κεντρική Μακεδονία Κατερίνη:  Εργασίες συντήρησης και επισκευών στα σχολεία

Στην συντήρηση των σχολικών μονάδων προχωρά ο Δήμος Κατερίνης, με μια σειρά εργασιών που θα υλοποιηθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού, έχοντας στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα τα σχολικά κτίρια ώστε να υποδεχτούν τους μαθητές τον Σεπτέμβριο, υπό τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.  Στο πλαίσιο αυτό από συνεργείο του Δήμου, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 Ιουνίου, εργασίες ελαιοχρωματισμού του Δημοτικού Σχολείου Μοσχοχωρίου.

32 νέοι πυροσβέστες στη Χαλκιδική


Κεντρική Μακεδονία 32 νέοι πυροσβέστες στη Χαλκιδική

Έτοιμες είναι οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκιδικής να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό που θα σημειωθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Ήδη έχουν ενισχυθεί με 32 άτομα εποχικό προσωπικό, το οποίο θα βοηθήσει στην κάλυψη όλων των κενών που υπήρχαν και έτσι πλέον περιπολικά και πυροφυλάκια θα λειτουργούν κανονικά.

«Με την ενίσχυση αυτή θα καλύπτουμε σχεδόν όλα τα πυροφυλάκια(10) και τα περιπολικά(20). Περιμέναμε μερικά άτομα ακόμα αλλά υπέβαλλαν τις παραιτήσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι μια σημαντική ενίσχυση που καλύπτει τις ελλείψεις του αριθμού των πενταετών» επεσήμανε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Σκούπρας.

Φεστιβάλ Κασσάνδρας (Πρόγραμμα)


Κεντρική Μακεδονία Φεστιβάλ Κασσάνδρας (Πρόγραμμα)

ΙΟΥΛΙΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ- ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ- Κ.ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ – Α. ΧΕΙΛΑΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ-ΙΠΠΗΣ- Π.ΦΙΛΙΠΙΔΗΣ- Γ.ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ-ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ- Σ. ΜΑΙΝΑΣ- Κ. ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ-Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ-ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Συνελήφθη γυμναστής για παιδική πορνογραφία


Κεντρική Μακεδονία Συνελήφθη γυμναστής για παιδική πορνογραφία

Γυμναστής, 46 ετών, που εργαζόταν σε σύλλογο των Βασιλικών Θεσσαλονίκης συνελήφθη κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφία, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε τέτοιο υλικό, ενώ φέρεται πως είχε μέχρι και βίντεο με νεαρό από την περιοχή.

Ο 46χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας, καθώς τα ψηφιακά του ίχνη είχαν εντοπιστεί μετά την αγορά ενός dvd από καναδική εταιρεία, το οποίο βρέθηκε και περιλάμβανε πορνογραφικό υλικό με ανήλικους.

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά...»


Σκληρή γλώσσα κατά της Ελλάδας, για μια ακόμα φορά, χρησιμοποιεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς τους εταίρους και δεν έχει καταβάλει αρκετές προσπάθειες για την καταπολέμηση των αιτίω της κρίσης.
Μιλώντας στην εκπομπή «Berlin Direkt» του ZDF, ο κ. Σόιμπλε προχώρησε σε συγκρίσεις μεταξύ της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, τονίζοντας ότι «τα αίτια της κρίσης θα πρέπει να καταπολεμηθούν αξιόπιστα. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία το καταφέρνουν πολύ καλά. Στην Ελλάδα αυτό δεν γίνεται τόσο καλά, αλλά θα πρέπει και εκεί να σημειωθεί επιτυχία».

Γιάννης Βρούτσης: Ανοικτό παράθυρο για επαναφορά μετενέργειας και μισθών


Γιάννης Βρούτσης: Ανοικτό παράθυρο για επαναφορά μετενέργειας και μισθών
Ως κορυφαία θέματα του υπουργείου στα οποία θα δοθεί βαρύτητα χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την επαναφορά της μετενέργειας αλλά και των μισθών στα προηγούμενα επίπεδα.

«Η μείωση των μισθών και η κατάργηση της μετενέργειας δεν έχουν λειτουργήσει θετικά στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων» σημείωσε ο κ. Βρούτσης εξηγώντας ότι πάνω σε αυτό θα χτιστεί όλη η διαπραγμάτευση.

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Μεσόγειο



Σε θρυαλλίδα των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Συρία κινδυνεύει να μετατραπεί η κατάρριψη του τουρκικού αναγνωριστικού αεροσκάφους από τη συριακή αεράμυνα. Μέχρι στιγμής η Άγκυρα και η Δαμασκός κρατούν χαμηλούς τόνους για το περιστατικό και αποφεύγουν τις εμπρηστικές δηλώσεις αλλά το θερμόμετρο έχει αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα στην περιοχή. 

Την ώρα που οι διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ βρίσκονται ένα βήμα πριν μετατραπούν σε ανοιχτή εμφυλιακή σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες αυξάνονται οι κίνδυνοι ένα απρόβλεπτο γεγονός να πυροδοτήσει κύκλο συγκρούσεων στην περιοχή. 

Πως θα περιορίσετε τα έξοδα σας



Κρίση είναι, θα περάσει. Αλλά ως τότε, οι ...
περισσότεροι από εμάς θα χρειαστεί να κάνουν περικοπές. Αντί να αρχίσετε να κόβετε έξοδα από το σούπερ μάρκετ, δοκιμάστε να ξεκινήσετε πρώτα από τις...
“κρυφές” σπατάλες, τα έξοδα εκείνα που φαίνονται αμελητέα σε καθημερινό ή εβδομαδιαίο επίπεδο, αλλά αν προστεθούν στο τέλος του μήνα ή του χρόνου, κάνουν ένα αξιοσέβαστο άθροισμα, που μπορεί να πληρώσει από μόνο του την… έκτακτη εισφορά. Ιδού μερικά συνηθισμένα παραδείγματα.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.Μειώσεις μισθών έως και 40%


Μειώσεις μισθών έως και 40%
Μέσα σε 15 μέρες 37.000 εργαζόμενοι είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται. Για το θέμα των μισθών και των ΣΣΕ έγινε το Σάββατο μία πρώτη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, όπου παρουσιάστηκε η κατάσταση της αγοράς εργασίας
Ραγδαία είναι η εξάπλωση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων στην ελληνική αγορά εργασίας και είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε 15 μέρες 37.000 εργαζόμενοι είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται.
Για το θέμα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων έγινε το Σάββατο μία πρώτη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση της αγοράς εργασίας.

Η κυβέρνηση άλλαξε, η τρόικα όχι! Με νέους σκληρούς όρους καταφθάνει στην Αθήνα



Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να είναι ... κλινήρης, μπορεί η άφιξη της τρόικας να αργεί μια βδομάδα, όμως φαίνεται πως οι όροι παραμένουν όροι και μάλιστα αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο σκληροί σε ορισμένα επίπεδα λόγω καθυστερήσεων.


Οι κύριοι Μορς, Τόμσεν και Μαζούχ καταφθάνουν ουσιαστικά έχοντας στην ατζέντα τους τα νέα προαπαιτούμενα της διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει με την Ελλάδα, ανεξάρτητα από την όποια αλλαγή θα γίνει στο μνημόνιο. 

Πρώτα απ' όλα μπαίνει το χρονοδιάγραμμα των στόχων και η απαίτηση για άμεση ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, που είναι βασικό στοιχείο του προγράμματος. 

Προσωρινώς κλειστόν λόγω ασθενείας


ΤΟ 1981, λίγο μετά τη νίκη του στις εκλογές, ο Φρανσουά Μιτεράν διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη. Το κράτησε μυστικό και μάλιστα ο θεράπων ιατρός του έβγαζε τακτικά ιατρικά δελτία που τον εμφάνιζαν υγιή. Η θεραπεία υπήρξε, ως εκ θαύματος, επιτυχής. Και οι Γάλλοι έμαθαν ότι ο Πρόεδρός τους είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας έντεκα χρόνια, αργότερα, το 1992 όταν ο καρκίνος επανήλθε. Στη σημερινή Ελλάδα τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ πιο γρήγορα και με όρους διαφάνειας. Κανείς - αυτό μπορούμε τουλάχιστον να τους το αναγνωρίσουμε - δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να κρύψει τίποτε. Παρ' όλα αυτά, η εγχώρια κοινή γνώμη και οι μεγάλες ξένες πρωτεύουσες παρακολουθούν άναυδες την ελληνική πολιτική επικαιρότητα να καταγράφεται στο ιατρικό δελτίο.

Η Μαριάντα για το χωρισμό







Για τον πρόσφατο χωρισμό της από τον Δημήτρη Καμενίδη, μίλησε η Μαριάντα Πιερίδη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Espresso», δηλώνοντας, πάντως, ανέτοιμη να αναλύσει "κάτι που την πονάει"¨.

«Είναι ένα θέμα που δεν θέλω να το αναλύσω, γιατί ακόμα και στο μυαλό μου δεν το έχω κάνει... Θα σε παρακαλούσα, επειδή είναι ακόμα νωπό, να το αφήσουμε για λίγο αργότερα. Είναι κάτι που

Πανάξια πρόκριση για τους Ατζούρι



Έστω και αν χρειάστηκε την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, η Ιταλία ξεπέρασε πανάξια το εμπόδιο της Αγγλίας (4-2 (0-0 καν.αγ.,0-0 παρ.) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία.
Οι Ατζούρι ήταν πολύ ανώτεροι από τα «λιοντάρι» και θα μπορούσαν να είχαν πάρει την πρόκριση στη κανονική διάρκεια του αγώνα. Δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, είχαν δύο δοκάρια, αλλά για καλή τους τύχη δεν επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου.