Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Καρχιμάκης προς δικαστές: Αφού δεν είστε πορφυρογέννητοι γιατί κρύβετε το πόθεν έσχες;

Καρχιμάκης προς δικαστές: Αφού δεν είστε πορφυρογέννητοι γιατί κρύβετε το πόθεν έσχες;
Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, με νέο του παρεμβατικό σχόλιο σε twitter και Facebook, προ(σ)καλεί τον πρόεδρο των Διοικητικών Δικαστών να μην αρνείται την δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των δικαστών.

Εύλογα διερωτάται ο κ. Καρχιμάκης γιατί, εφόσον οι δικαστές υπεραμύνονται ότι δεν γεννήθηκαν

Ο… ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ

 
Χάνουμε την Άννα, στοπ. Ο λόγος για την Άννα Διαμαντοπούλου, την πρώην βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που χθες αποχαιρέτησε συνεργάτες και πολιτικούς της φίλους σε μία σεμνή και διακριτική (από τα φώτα της δημοσιότητας) τελετή σε αίθουσα του Ιδρύματος Κακογιάννη.
Η εκ Κοζάνης ορμωμένη πολιτικός τους ανακοίνωσε, με λύπη, ότι αναχωρεί για σύντομη, περίπου ένα δίμηνο, πολιτικο-επιστημονική μετεκπαίδευση στην Αμερική. Η αρχή θα γίνει στη Βοστόνη με το Χάρβαρντ και στη συνέχεια στην Ουάσιγκτον με Ινστιτούτο

Ερντογάν: «Και ποιο είναι το Ισραήλ;»

Δριμύτατη επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με τον Μαχμούντ Αμπάς.

Με αφορμή ότι το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει πτυχία από πανεπιστήμια της Παλαιστίνης, ο Ερντογάν ανέφερε: «Kαι ποιο είναι το Ισραήλ ;Η Ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το

Άγωνος ο διαγωνισμός για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης



Παραμένει ο στόχος της ΑΤΕ για πώληση
Άγωνο κήρυξε η ATEBank το διαγωνισμό για την πώληση της συμμετοχή της στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρη (ΕΒΖ).

Όπως

σημειώνει η τράπεζα, η πώληση παραμένει πρωταρχικός στόχος του ειδικού εκκαθαριστή της ΑΤΕ, ο οπιός και θα ενημερώσει για τη

Ζαμπέτας: Ιστορική μέρα για τον Άρη η σημερινή

Ιστορική χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Αντώνης Ζαμπέτας, μετά την προσωρινή διαταγή για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Το στέλεχος της ΠΑΕ
αρχικά αναφέρθηκε στη θετική απόφαση του δικαστηρίου: «Μια τεράστια ανακούφιση για τον Άρη θέλει χρόνο και θα επιβιώσει η εταιρία. Θέλω να στείλω τα ευχαριστήρια μου στην ΚΜΑ και στο ΔΣ, στους τρείς νομικούς που αναλάβανε την υπόθεση για

Οι 10 χειρότερες εφευρέσεις του 20ου αιώνα!



Η τεχνολογία υποτίθεται πως κάνει τη ζωή μας καλύτερη και ευκολότερη. Υποτίθεται! Υπάρχουν ωστόσο φορές που πραγματικά δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί σπαταλήθηκε κόπος και χρόνος για να εφευρεθεί κάτι εντελώς άχρηστο.Απ’ όλα λοιπόν τα άχρηστα πράγματα που είδαν το φως της ημέρας στον 20ό αιώνα, τα 10 παρακάτω διεκδικούν μια τιμητική θέση ως οι πιο άχρηστες εφευρέσεις του αιώνα. Και να γιατί…

Σαν σήμερα 21 Σεπτεμβριου



480 πΧ: Ο Πέρσης στρατηγός Μαρδόνιος καταλαμβάνει την Αθήνα, που είχε εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους της πριν από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Πυρπολεί την Ακρόπολη και το άστυ. Προτείνει στους Αθηναίους να επιστρέψουν στην πόλη και να τους βοηθήσει στην ανοικοδόμηση, αν δεχτούν ανακωχή. Εκείνοι απορρίπτουν την πρόταση.

1792: Η Γαλλική Συμβατική Συνέλευση ψηφίζει υπέρ της κατάργησης της μοναρχίας.

Σοκ λιώνουν οι πάγοι της Αρκτικής σε τέσσερα χρόνια



Οι πάγοι της Αρκτικής έχουν συρρικνωθεί στον μικρότερο εμβαδόν τους στα 33 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Χιονιού και Πάγων, στο Μπούλντερ του Κολοράντο.
Οι πάγοι της Αρκτικής φαίνεται να καλύπτουν μόλις 3,41 εκατομμύρια χιλιόμετρα στις 16 Σεπτεμβρίου, ανέφερε σε ανακοίνωση του το κέντρο.

Ρέει άφθονα λαθραίο πετρέλαιο θέρμανσης από την Αλβανία στην Ελλάδα



Ακόμη και με μπιτόνια φορτωμένα σε μουλάρια το φέρνουν... 
Ρέει άφθονο το λαθραίο πετρέλαιο θέρμανσης από την Αλβανία στην Ελλάδα. Στη γειτονική χώρα έχει πολύ χαμηλή τιμή και τα κυκλώματα θησαυρίζουν, πουλώντας το στην Ελλάδα. 

O top υποψήφιος εξωγήινης ζωής Ο πλανήτης Gliese 163c συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες


O top υποψήφιος εξωγήινης ζωής
Σύμφωνα με τους ειδικούς ο Gliese 163c, ένας πλανήτης που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να διαθέτει κάποιες μορφές ζωής.
Εχει νερό;
Ο Gliese 163c έχει μάζα 7 περίπου φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Γης και βρίσκεται σε απόσταση 49 ετών φωτός από εμάς στον αστερισμό της Δοράδος.

Γιατί οι σοκολάτες αποτελούν έναν αιώνιο πειρασμό;


Γιατί οι σοκολάτες αποτελούν έναν αιώνιο πειρασμό;

Πειράματα σε ποντίκια ίσως να έλυσαν το αιώνιο μυστήριο του γιατί οι σοκολάτες αποτελούν έναν πειρασμό απέναντι στον οποίο δεν μπορούμε να πούμε σχεδόν ποτέ «όχι». Η απάντηση συμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, στις ΗΠΑ, κρύβεται σε μια περιοχή του εγκεφάλου η οποία παράγει μια χημική ουσία παρόμοια με το... όπιο.

Το γενετικό ατύχημα και οι ρίγες της γάτας Μια μετάλλαξη μετατρέπει τις ρίγες σε κιλήδες σε κάποιες κατοικίδιες γάτες και γατόπαρδους


Το γενετικό ατύχημα και οι ρίγες της γάτας
Τα γονίδια που δίνουν στα αιλουροειδή τα χαρακτηριστικά μοτίβα της γούνας τους παρέμεναν μέχρι σήμερα καλά... καμουφλαρισμένα. Τώρα, διεθνής ομάδα ερευνητών αναφέρει ότι αναγνώρισε μια μετάλλαξη που μετατρέπει τις ρίγες σε ακανόνιστες κηλίδες τόσο σε ορισμένες κατοικίδιες γάτες όσο και σε ορισμένους γατόπαρδους.

Δεν υπάρχει ζήτημα γερμανικών αποζημίωσεων για το Βερολίνο - "Καμία επαφή για το θέμα με την Ελλάδα"


Δεν υπάρχει ζήτημα γερμανικών αποζημίωσεων για το Βερολίνο - "Καμία επαφή για το θέμα με την Ελλάδα"  Δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας
Το ενδεχόμενο να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής απορρίπτει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συζήτηση για το θέμα αυτό ανάμεσα στις δύο χώρες. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι έπειτα από πολλές δεκάδες χρόνια, το θέμα των αποζημιώσεων έχει χάσει το νόημά του», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στην καθιερωμένη κυβερνητική ενημέρωση.

Σαμαράς: Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν πραγματικός εφιάλτης



Δίνεται μια μεγάλη μάχη κατά του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού, κατά κάποιων ανθρώπων που βάλλουν ενάντια στον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και στην κοινωνία, είπε ο πρωθυπουργός στη διάσκεψη της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς, στη Ρώμη.

«Σας εκφράζω την απόφαση του ελληνικού λαού να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να καταπολεμήσει τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Κάποιοι έκαναν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικός εφιάλτης, διότι η κερδοσκοπία θα χτυπούσε τον επόμενο αδύναμο κρίκο» είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη διάσκεψη της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς, που γίνεται στη Ρώμη.

Γάμος από άλλο πλανήτη στο Μπρουνέι



Με μια τελετή βγαλμένη κατευθείαν από Αραβικές Νύχτες, ο Σουλτάνος του Μπρουνέι αποκατέστησε την 32χρονη κόρη του. Η πριγκίπισσα, Hafizah Sururul Bolkiah, νυμφεύτηκε έναν κοινό θνητό, τον δημόσιο υπάλληλο, Pengiran Haji Muhammad Ruzaini, που είναι και λίγο μικρότερος της αλλά μπροστά στις χαρές της κόρης, ο πατέρας της δεν σκέφτηκε καθόλου τα έξοδα και την ταπεινή καταγωγή του γαμπρού του.

ΣΥΡΙΖΑ:Έρχεται κοινωνικό ολοκαύτωμα που ξεπερνάει Θάτσερ και Πινοσέτ - Ο κ.Κουβέλης έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα



Εφιαλτικές προβλέψεις κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν με την εφαρμογή των μέτρων. Χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως κοινωνικό ολοκαύτωμα που ξεπερνάει την Θάτσερ και τον Πινοσέτ, για προσχεδιασμένες κοινωνικές αντιδράσεις.

Eξαπολύει επίθεση στον Φώτη Κουβέλη, λέγοντας ότι είναι  εθελοντής αιχμάλωτος των δανειστών κ. Κουβέλης που δήθεν αγανακτεί.Και διαμαρτύρεται προς όσους χαρακτηρίζουν ως προαποφασισμένα τα εξοντωτικά και ανάλγητα μέτρα που έχει ο ίδιος συναποφασίσει και έχει ήδη επικυρώσει. 

Σε άρνηση υποταγής στα νέα μέτρα καλεί τους πολίτες το ΚΚΕ


Σε εγρήγορση καλεί τους πολίτες το ΚΚΕ εν όψει της ανακοίνωσης των νέων «αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και των εξοντωτικών περικοπών». Όπως τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο λαός πρέπει να απαντήσει στα νέα μέτρα με «άρνηση υποταγής» απορρίπτοντας ταυτόχρονα και τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση και η Ε.Ε. τα επιβάλλουν.

Telegraph: Κύπρος, όπως Manhattan ή Mayfair



Η αυξημένη ισοτιμία της στερλίνας έναντι του ευρώ προσφέρει μια καλή ευκαιρία σε Βρετανούς να αγοράσουν ακίνητα στις χώρες της ευρωζώνης, τονίζει αφιέρωμα της εφημερίδας Daily Telegraph. Το αφιέρωμα επικεντρώνεται στις ευκαιρίες για απόκτηση πολυτελούς κατοικίας στην Κύπρο από Βρετανούς με «βαθιές τσέπες».

Από που προκύπτουν τα 11,5 δισ. – Τι προβλέπει το νέο φορολογικό ν/σ



Από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα, από την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη και από μαζικές συνταξιοδοτήσεις στο Δημόσιο, αναμένεται να προκύψει, μεταξύ άλλων, μέρος των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ που αναζητά η κυβέρνηση. 

Αιχμές για απουσία αναπτυξιακής στρατηγικής απο Λοβέρδο



Αιχμές για την απουσία αναπτυξιακής στρατηγικής από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση άφησε πριν από λίγο στη βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτηση του για την εξαιρετικά υψηλή όπως τη χαρακτήρισε τιμή που πληρώνουν οι βιομηχανικοί καταναλωτές για το φυσικό αέριο.

«Bravo Antonio»



Ολοκληρώθηκε στη Ρώμη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι.

Η συνάντηση διήρκεσε μια περίπου ώρα. H προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης εξέδωσε το ακόλουθο ανακοινωθέν:

Kυριαζίδης: «Εγκληματική σπείρα η Χρυσή Αυγή»


Μία μέρα μετά την αντιπαράθεση στη Βουλή, ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης τα ξαναχώνει στη ΧΑ
Μία μέρα μετά την αντιπαράθεση στη Βουλή, ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδηςχαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή, εγκληματική σπείρα.

ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ:Οι μπράβοι που έστειλαν τον Χίτλερ στην εξουσία.Η ιστορία επαναλαμβάνεται..


Του Γιώργου Λακόπουλου

απο tanea.gr
Αρχικά ανέλαβαν την περιφρούρηση στις συγκεντρώσεις του Αδόλφου, αλλά γρήγορα διείσδυσαν στη γερμανική κοινωνία στρατολογώντας ανέργους, εξοντώνοντας Εβραίους και διαδίδοντας την εξτρεμιστική ιδεολογία του μίσους. Ουσιαστικά σε όλη την περίοδο 1921 - 1935 προετοίμασαν το έδαφος για την επικράτηση του ναζισμού

Χέλερ: Λύκαινα, μανιακή με την εξουσία η Μέρκελ


Χέλερ: Λύκαινα, μανιακή με την εξουσία η Μέρκελ

Η συγγραφέας Γκέρτρουντ Χέλερ, στέλεχος γερμανικών κυβερνήσεων, πτυχιούχος Φιλοσοφίας, Λογοτεχνίας και Ιστορίας της Τέχνης και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Πάντερμπορν, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του περιοδικού «Crash», χαρακτηρίζει τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, «λύκαινα», «μανιακή με την εξουσία», «εγωπαθή» καθώς και ταγό του μυστικού συνθήματος «Αγοράζουμε την Ευρώπη».

Ομογενείς κροίσοι στη λίστα του Forbes


Έξι ομογενείς, η συνολική περιουσία των οποίων ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια, «φιγουράρουν» στον ετήσιο κατάλογο των 400 πιο πλούσιων Αμερικανών πολιτών του περιοδικό «Forbes».

Πρώτος από πλευράς των ομογενών, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, είναι ο ελληνο-ιταλικής καταγωγής Τζον Πολ Ντετζόρια, στην 92η θέση, με περιουσία στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αμείωτη η οργή για την αντισλαμική ταινία


Αμείωτη η οργή για την αντισλαμική ταινία
Η οργή για την αντιισλαμική ταινία αμερικανικής παραγωγής παραμένει αμείωτη παρά τις εκκλήσεις πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών ανά το μουσουλμανικό κόσμο για ειρηνικές διαδηλώσεις.
Η δημοσίευση σκίτσων με τον προφήτη Μωάμεθ που δημοσίευσε σε γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα πυροδότησε ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα. Η εφημερίδα Charlie Hebdo πούλησε όλα τα τεύχη που είχε εκδώσει την Τετάρτη και εκδίδει άλλα 70.000 σήμερα. Γαλλικές διπλωματικές αποστολές και σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα για προληπτικούς λόγους σε 20 χώρες.

Ενώπιον νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους;



Πληθαίνουν οι ενδείξεις που θέλουν την ευρωζώνη να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Σύμφωνα με κύκλους των Βρυξελλών το σενάριο μιας νέας απομείωσης του ελληνικού χρέους κερδίζει συνεχώς έδαφος. Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η γερμανική έκδοση των Financial Times, στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων έχουν τεθεί τα διμερή δάνεια από το πρώτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας,

WS Journal: Ποιός θα πληρώσει τη διάσωση της ΕλλάδαςΔιαφωνία των πιστωτών για το ποιοί θα «θυσιαστούν» για να σωθεί η χώρα.


Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των μελών της Τρόικας για το ποιος θα χρειαστεί να «βάλει το χέρι στην τσέπη» προκειμένου να αποτραπεί η ελληνική χρεωκοπία.
Αυτή είναι τουλάχιστον η εικόνα από την Αθήνα που παρουσιάζει σε πρωτοσέλιδό της η Wall Street Journal.

Σκουρλέτης: Είσαι "κατάπτυστος" και "σαλταδόρος" (ΒΙΝΤΕΟ)...





Άδωνις:  "Πρέπει να ντρέπεσαι, είστε φασίστες στον ΣΥΡΙΖΑ"...
Σε αρένα μετατράπηκε σήμερα, το πρωινό του MEGA, με τους Άδωνι-Σκουρλέτη να δίνουν το δικό τους σόου.
Οι κόκκινες γραμμές, "φούντωσαν" τους δύο πολιτικούς, με...
αποτέλεσμα, να ξεσπάσει μεγάλος καυγάς.
Δείτε το βίντεο:.......

Όταν η Γκερέκου “κεραυνοβόλησε” τον Ανδρουλάκη...



Ένα φτερούγισμα στην καρδιά του πρέπει να ένοιωσε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, όταν αντίκρισε την, αναμφίβολα, όμορφη συνάδελφό του Άντζελα Γκερέκου.

O Μίμης δεν

δίστασε, με το που είδε την Άντζελα να ανεβαίνει τα σκαλιά του Κοινοβουλίου αεράτη, ανανεωμένη κι εμφανώς μαυρισμένη, πιθανόν από τις καλοκαιρινές της διακοπές, κι αυθόρμητα έσπευσε να τις

Ένταση στη δίκη



Κλάματα, ενστάσεις, αλληλοκατηγορίες και ένταση σημάδεψαν την χθεσινή πρώτη μέρα της δίκης των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για την υπεξαίρεση 51,4 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου.
Ο προφυλακισμένος πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μ. Λεμούσιας, υποστήριξε την αθωότητά του λέγοντας βουρκωμένος:

Ο τύπος της Παρασκευής


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ούτε το πακέτο μέτρων έκλεισε, ούτε κάποια απόφαση ελήφθη!
Η εφημερίδα γράφει ότι « χωρίς οριστικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε και η χθεσινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, καθώς το πακέτο των μέτρων δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και οι σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα συνεχίζονται ».

Φορολογική επίθεση χωρίς μέτρο.Το οικονομικό επιτελείο προτείνει έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, τους ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις


Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις (ή χαράτσια) για ακίνητα, ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και τους έχοντες και αγροτικά εισοδήματα, χωρίς όμως να είναι κατ' επάγγελμα αγρότες, έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά ποσό ύψους 2 δισ. ευρώ, το οποίο είναι επιπλέον του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ, που αφορά στις περικοπές των δαπανών.

Οι φόροι ανεβάζουν τις τιμές των καυσίμων



Για να υποχωρήσουν οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα θα πρέπει να μειωθούν οι φόροι, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιάννης Αλεγιζάκης, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

Παραδέχτηκε ότι το καλοκαίρι η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε από τα διυλιστήρια και πως τα πρατήρια υγρών καυσίμων απορρόφησαν το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης αυτής.

Δούρου: Οι Ελληνες αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική καταστροφή


Δούρου: Οι Ελληνες αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική καταστροφή
Ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή, καθώς καταρρέουν η υγεία, η παιδεία και η δημόσια διοίκηση, οι μισθοί και οι συντάξεις συρρικνώνονται, ενώ αυξάνεται συνέχεια η ανεργία, τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ»

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν συγκάλυψη του σκανδάλου



Αιχμές για πολιτική συγκάλυψη του σκανδάλου Siemens αφήνουν επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Οι κ.κ. Χρήστος Αηδόνης, Γιάννης Δριβελέγκας, Μάρκος Μπόλαρης, Θάνος Μωραΐτης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, αναφέρουν ότι «το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης Siemens στο σύνολό της, το οποίο συνετάγη μετά από περίπου ένα χρόνο εργασιών της επιτροπής, κατέληξε σε 8 προτάσεις.

Ετοιμάζεται ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Ετοιμάζεται ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Νομοσχέδιο που θα θεσπίζει μέτρα για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση, όπως ενημέρωσε την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς κατά τη συζήτηση της σχετικής πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ...

Διεθνές Συμπόσιο για τις διεθνείς προοπτικές της Θεσσαλονίκης


Διεθνές Συμπόσιο για τις διεθνείς προοπτικές της Θεσσαλονίκης
Με αφορμή τη  συμπλήρωση 100  χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο φορέας...
"Θεσσαλονίκη 2012", σε συνεργασία με το Δίκτυο  Ναυαρίνο και το Ιδρύμα Konrad Adenauer, διοργανώνουν το 1ο Διεθνές Συμπόσιο της Θεσσαλονίκης /Thessaloniki International Symposium in World Affairs, από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο κινηματοθέατρο "Ολύμπιον".

Αρχίζουν οι εγγραφές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης


Αρχίζουν οι εγγραφές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Σε μια προσπάθεια να συμβάλει στη συνέργεια πανεπιστημίου και κοινωνίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με την ακαδημαϊκή κοινότητα, προκειμένου να υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου...

Πρόκειται για κύκλους διαλέξεων που πραγματοποιούν περισσότεροι από εξήντα πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), ανεξάρτητοι ερευνητές και ειδικοί σε επιμέρους αντικείμενα.

Ένας στους δύο Έλληνες λέει "ναι" στα γενόσημα


Ένας στους δύο Έλληνες λέει "ναι" στα γενόσημα
Αφού έγινε ο κακός χαμός και για αρκετό καιρό οι Έλληνες εμφανιζόταν επιφυλακτικοί με τα γενόσημα μία νέα έρευνα έρχεται να δείξει την αλλαγή του κλίματος, καθώς...
σύμφωνα με αυτήν η ελληνική κοινωνία δείχνει την εμπιστοσύνη της στα ελληνικά επώνυμα φάρμακα εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεση να τα χρησιμοποιήσει περισσότερο.

«Οικονομικό έγκλημα η αδήλωτη εργασία»



Συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάκης, Νίκο Δένδια, είχε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος χαρακτήρισε «οικονομικό έκλημα την αδήλωτη εργασία».

«Είναι μια πολιτική πρωτοβουλία και χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσει η οικονομική αστυνομία να συνδράμει τα κλιμάκια του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας», συμπλήρωσε μετά τη συνάντηση.

Ημερίδα στην Καρίτσα Πιερίας για το μέλλον της γεωργίας


Κεντρική Μακεδονία Ημερίδα στην Καρίτσα Πιερίας για το μέλλον της γεωργίας

Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Γιώργος Παπαστάμκος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/9, στις 5.00 το απόγευμα, σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου Καρίτσας με θέμα «το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και η νέα ΚΑΠ 2014 – 2020».

Οι μισοί φοιτητές δεν έκαναν εγγραφή στο ΤΕΙ των Σερρών !


Κεντρική Μακεδονία Οι μισοί φοιτητές δεν εγγράφησαν στο ΤΕΙ των Σερρών !

«Άφαντοι» παραμένουν περίπου 900 από τους 1700 εισακτέους φοιτητές στο Τεχνολογικό Ίδρυμα των Σερρών που δεν ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα στο κάλεσμα της σχολής για να πραγματοποιήσουν τις εγγραφές τους. Εκτός από τους Έλληνες χαμηλός ήταν ο βαθμός των πρωτοετών Κύπριων σπουδαστών των οποίων ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τους ογδόντα. Επιπλέον ούτε το 5% των ειδικών κατηγοριών από τους εισακτέους των Ελλήνων φοιτητών δεν προσήλθε για εγγραφή.

Ποντιακή Κωμωδία την Κυριακή στο Κολχικό Θεσσαλονίκης


Κεντρική Μακεδονία Ποντιακή Κωμωδίατην Κυριακή στο Κολχικό Θεσσαλονίκης

Ο ποντιακός σύλλογος Κολχικού "ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ" παρουσιάζει την σύγχρονη κωμωδία με δραματικά στοιχεία "Κ' έτον καλόν το κολοκύθι" (Δεν ήταν καλό το κολοκύθι) την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 18.30 στο Γυμνάσιο Κολχικού.

Κατάληψη στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σιδηροκάστρου Σερρών


Κεντρική Μακεδονία Κατάληψη στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σιδηροκάστρου Σερρών

Λίγες μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος του γυμνασίου και λυκείου της πόλης του Σιδηροκάστρου, προχώρησαν από το πρωί της Τετάρτης (19/9) μαθητές και μαθήτριες, που έβαλαν ... "λουκέτο" και δεν επέτρεψαν την είσοδο των καθηγητών τους.

Πόσοι ΕΠΟΠ αγωνιούν για τη τύχη τους,λόγω της κρίσης και της "φημολογίας" απολύσεων


Πόσοι ΕΠΟΠ αγωνιούν για τη τύχη τους,λόγω της κρίσης και της `φημολογίας` απολύσεων

Πόσους ΕΠΟΠ αφορά η αγωνία για όσα ακούγονται και γράφονται -πάλι- τις τελευταίες ημέρες.;

4530 ΕΠΟΠ αναμένουν την μονιμοποίησή τους φέτος,μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες.

Γι΄ αυτούς δεν έχει ειπωθεί τίποτα και μένει να δούμε πόσο θα “δυσκολέψουν” αυτές οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Τετ α τετ Σαμαρά - Μόντι στη Ρώμη.Αύριο με τον Πάπα


Τετ α τετ Σαμαρά - Μόντι στη Ρώμη
Με τον Ιταλό ομόλογό του, Μάριο Μόντι, συναντάται σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στη Ρώμη ο πλαίσιο των επαφών του με Ευρωπαίους εταίρους, εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ τον Οκτώβριο.
Σε συνέχεια των επαφών του με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα δει ξεχωριστά και τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και της Ιρλανδίας Εντα Κένι.

Χωρίς κάμερες, από την πίσω πόρτα!


Χωρίς κάμερες, από την πίσω πόρτα!
Εντονο είναι το ενδιαφέρον και της ΝΔ για τη δίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ Δ. Τσάμης παρακολούθησε, χθες, μέρος της πρώτης μέρας της ακροαματικής διαδικασίας, ενώ ενημερωνόταν συνεχώς από συνεργάτες του για την εξέλιξή της.
Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης είναι και δύο «γαλάζιοι» δήμαρχοι, ο Πυλαίας-Χορτιάτη Ι. Καϊτετζίδης και ο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου.

Στα 13,5 δισ. "ανεβάζει" το λογαριασμό η Τρόικα


Στα 13,5 δισ. "ανεβάζει" το λογαριασμό η Τρόικα Τι «κλείδωσε» και τι μένει ανοικτό
Σε δύο «κύματα» θα έρθουν τα νέα μέτρα που θα πλήξουν εκατομμύρια νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Το πακέτο των περικοπών των 11,5 δισ. μπορεί να κλείσει ακόμα και σήμερα», στη συνάντηση με την Τρόικα στις 4 το απόγευμα, όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Σε κάθε περίπτωση όμως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα «κλείσει» οπωσδήποτε πριν φύγει η Τρόικα την Κυριακή ή Δευτέρα.

Σκληρή αντιπολίτευση απο τον Βενιζέλο, αλλά «ΝΑΙ» στα μέτρα όταν φτάσουν στη Βουλή


Σκληρή αντιπολίτευση απο τον Βενιζέλο, αλλά «ΝΑΙ» στα μέτρα όταν φτάσουν στη Βουλή
Η πολιτική που επιλέγει τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος είναι αυτή της σκληρής αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπεράσει κάποια όρια. Και τα όρια είναι αυτά που συνδέονται με τους εθνικής σημασίας στόχους, όπως η εκταμίευση της δόσης και η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.